Jong FC met 3-1 langs ODIN'59 en stijgt naar plek 6

Door Redactie 1 reactie

Onder zeer winderige omstandigheden heeft FC Groningen Onder -23 met 3-1 gewonnen van ODIN'59. De ploeg van trainer Arts kwam door een doelpunt van de Graaf op een 0-1 achterstand. Hardijk trok nog binnen het eerste kwartier van de wedstrijd de score in evenwicht, hetgeen de 1-1 ruststand was. Ver in de tweede helft werd het 2-1 door Bouman en in de slotfase liep het via Van Kaam uit naar 3-1.

eerste helft
Een zeer vermakelijk eerste kwartier. De eerste mogelijkheid was voor Margaritha uit een voorzet van Hardijk. Van der Kaap kopte kort daarna op de paal. Aan de overzijde ontsnapte Jong Grunn aan de 0-1. Tiktak die over de linkerkant kon opstomen schoot over het doel van Hoekstra. Niet veel later scoorde de Graaf de 0-1 uit een rebound nadat Hardenberg het in eerste instantie leek af te maken. Aan de andere kant van het veld kreeg Margaritha een dot van een kans op de 1-1. De gelijkmaker zou ook gaan komen. Een afstandsschot van Hardijk bleek onder invloed van de sterke wind doelman van Vliet te machtig.

Het spelbeeld ging daarna lange tijd op en neer, diverse ballen verdwenen regelmatig over de zijlijn, de wind was duidelijk spelbreker om tot goed samenspel te komen.

Kramer kreeg een gele kaart net buiten de zestien na het onderuit halen van een tegenstander. De vrije trap van Klijbroek eindigde kiezelhard op het aluminiumwerk, ketste terug in het veld en kon worden weggewerkt. Daar kwam Jong Grunn goed weg...

tweede helft
Jong FC voerde de druk op. Een tweede Groninger ging op de bon na een overtreding op het middenveld. Ondanks het betere van het spel van Jong Groningen waren de gasten via Klijbroek dichtbij de 1-2.

Namens Groningen kreeg Hardijk een schietkans, Van Vliet lag in de weg. De gasten stonden compact met veel mensen achter bal en kenden een korte fase met wat meer drang en dreiging. Een vrije trap belandde via het hoofd van Hardenberg in het zijnet.

Bouman kopte aan de overzijde ruim over. Postma verving Margaritha die een paar minuten later doelman Van Vliet onder vuur nam. Weer was het Bouman die uiteindelijk naast kopte. Van Gelder kwam in het veld voor Tavares. Diep in de tweede helft kwam Jong FC op een verdiende voorsprong. Een lage voorzet van Hardijk bereikte Bouman bij de tweede paal die de bal kon intikken, 2-1. In de slotfase scoorde Van Kaam in een shoot-out situatie met Van Vliet via de binnenkant van de paal de 3-1. Hardijk kreeg kort daarna een kans op de 4-1 maar schoot naast.

FC Groningen Onder -23 klimt naar plek 6. Volgende week zaterdag speelt het uit tegen nummer 4 Hoek dat momenteel zes punten meer heeft. Weet Jong FC de ongeslagen status van dit kalenderjaar voorlopig vast te houden?