Terug

Deel deze pagina:

Jong FC verliest met 1-2 van Quick Boys

Door Redactie 1 reactie

De openingsfase kende geen grote kansen. Beide ploegen speelden met intentie vooruit. Na ruim een kwartier kwam Tim Freriks gevaarlijk door. Doelman van der Helm die attent uitkwam verrichtte redding. Groningen werd sterker. Tim Freriks opende na een half uur de score, 1-0. De aanvaller was vlak voor de pauze weer gevaarlijk maar werd afgestopt door verdediger Bloemendaal. Aan de andere kant van het veld bracht Tejan op slag van rust de gasten op gelijke hoogte met een schot in de verre hoek hetgeen de 1-1 ruststand was.

Na de pauze was de eerste mogelijkheid voor Quick Boys. Jan Hoekstra had niet teveel moeite met de half geplaatste kopbal maar kort daarna moest Hoekstra wel aan de bak na een goed genomen vrije trap. De corner bracht geen gevaar. Beide ploegen pasten na een uur hun eerste wissel toe. Invaller Mathijs Hardijk was namens Groningen dichtbij de 2-1, doelman van der Helm voorkwam dat met een knappe redding.

Een kwartier voor tijd werd een strafschop toegekend aan de gasten na een overtreding in de groen-witte zestien op Baten. Deze werd benut door Maynard, 1-2. Quick Boys zag een derde treffer afgekeurd wegens buitenspel. In de score kwam geen verandering meer. Jong FC slikt de eerste nederlaag van dit seizoen.

Op basis van de eerste helft heeft de ploeg van Alfons Arts zich tekort gedaan. Na de rust hadden de Zuid Hollanders het betere van het spel.

Opstelling FC Groningen Onder 23: Hoekstra, Kramer, Postma, Wouters ('77 Riksman), Dallinga, Freriks, vd Kaap, Margaritha ('61 Hardijk), Ploem, van Kaam ('77 van Maastrigt), Sopacua

Reacties:
Prik nam pla01-09-2018 om 18:00

Een wonderlijke wedstrijd. Een onstuimig en fel FC Groningen in de eerste helft met een groot overwicht . Blijkbaar hadden ze al hun kruit verschoten want de tweede helft waren ze min of meer machteloos.  Taak van de trainer om ze te leren hun krachten te doseren.Bij Quick Boys speelde een speler, nr 7, Tejan, met het elan van een routinier. Dwingend, gevaarlijk en snel. Blijkt een 21 jarige speler te zijn, ex Volendam. Bij Groningen viel me niemand op.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!