Jong FC wint met ruime cijfers bij Odin'59

De eerste kans was voor Matthijs Hardijk. Diens vrije trap eindigde op de vuisten van doelman van Dijk. Na een kwartier paste trainer Arts noodgedwongen zijn eerste wissel toe. Tapmahoe Sopacua moest er geblesseerd af. Na ongeveer een half uur kwam de thuisploeg via Klijbroek op voorsprong 1-0. De bal was daarbij van richting veranderd. Diezelfde Klijbroek was kort daarna opnieuw dichtbij een goal, Boevink verrichtte redding. In de slotfase van de eerste helft sloeg FC binnen één minuut toe. Eerst was het Tim Riksman die de ploegen op gelijke hoogte bracht en direct daarna stond de 1-2 op het scorebord via Daniël van Kaam, hetgeen ook de ruststand was.

De thuisploeg had na de pauze een dubbele wissel toegepast maar dit zou geen invloed hebben om het naderende verlies te keren. Lars Kramer kopte al snel de stand op 1-3. Een minuut later was het weer Daniël van Kaam die voor de 1-4 aantekende. Daarna kreeg ODIN nog twee mogelijkheden via de Graaf (kopbal naast) en al Mahdi (schot naast). In de slotfase was het weer Daniël Bouman die met een intikker de stand op 1-5 bracht. In de extra tijd bepaalde De Vries namens ODIN de eindstand op 2-5.

FC Groningen Onder-23 staat momenteel zesde en heeft 1 punt minder dan de nummers 3 t/m 5 DVS'33, Harmemase Boys en HSV Hoek. Volgende week zaterdag wacht op Corpus wacht VVOG.

Opstelling Odin'59: Van Dijk, Tiktak, Cremers, Willemse, Scheffer, Dikker, De Graaf, Al Mahdi, Eekhout, Klijbroek en Vissie.

Wissels Odin'59: Van Vliet, Hardenberg, De Vries, Van Gelder, Tavares, Kansen en Bormann.

Opstelling Jong FC Groningen: Boevink, Kramer, Postma, Bouman, Dallinga, Hardijk, Van der Kaap, Margaritha, Riksman, Van Kaam en Sopacua

Wissels: Plomper, Manolache, Sefer, Burger, Gootjes en Prijic