Vanmiddag speelden de mannen van Alfons Arts een oefenwedstrijd tegen Jong Heerenveen en dat op Sportpark Skoatterwald in Heerenveen, onder de rook van het Abe Lenstra Stadion. Onder toeziend oog van o.a. Jan Olde Riekerink, Ron Jans, Bas Roorda, Riemer van de Velde en Foppe de Haan speelden de mannen van de onder 23 zoals ze officieel heten, een alleraardigste oefenwedstrijd. Jong Heerenveen dat aantrad met een aantal spelers met eredivisie ervaring zoals o.a. Pelle van Amersfoort, Lucas Woudenberg en Filip Bednarek.

Pelle Boevink
Tapmahoe Sopacua, Kelian vd Kaap, Luuk Wouters, Amir Absalem
Gerald Postma, Michael Breij, Luka Prljic
Matthijs Hardijk, Tim Freriks, Daniel van Kaam

Michael Breij en Amir Absalem zouden 45 minuten spelen en voor hun kwamen Martijn van Maastrigt en Antonio Manolache in het team. Gaandeweg in de 2e helft kwamen Tim Riksman, Thijs Dallinga, Daniel Bouman, Marijn Ploem. Jhurrey Margaritha, Antonio Sefer en Rano Burger nog in het team.

Bij rust was de stand nog 0-0 met de beste kansen voor FC Groningen en via Daniel van Kaam kwam FC Groningen kort na de rust op een 0-1 voorsprong. In blessuretijd was het Jizz Hornkamp die de bal binnenschoot en dat was de 1-1 wat tevens de eindstand was. De bal werd wel van richting veranderd maar dat telt ook. In de laatste aanval maakte verdediger Nicolai Naess nog duidelijk hands en had FC Groningen nog een strafschop moeten krijgen maar de scheids vond het tijd en floot af.

Volgende week zaterdag spelen de mannen de laatste oefenwedstrijd op Sportpark Papendal tegen Jong Vitesse en de week erna wacht Achilles ’29 voor de eerste competitie wedstrijd.

Hierbij een fotoreportage van de wedstrijd en interviews met trainer Alfons Arts en spits Thijs Dallinga.