Terug

Deel deze pagina:

Kon Veel Minder S01E03: tijd om het over beleid te hebben

Door Kon Veel Minder de Podcast 4 reacties

Nu FC Groningen dit weekend niet in actie kwam en wij dus niets na te beschouwen hadden, hadden we eindelijk spreektijd om het eens over het beleid te gaan hebben. In onze ogen kan je dan geen geschiktere gast laten spreken dan Wim Masker, en laat dat nou net zijn wat we gedaan hebben! Met een kritische blik kijken we naar hoe de club er organisatorisch voor staat, wat kan er beter? Wat is er al goed? Daarnaast praten we kort over de wedstrijd in de Johan Cruyff ArenA die zaterdag op de planning staat, FC Groningen gaat dan op bezoek bij Ajax. Ook andere onderwerpen komen kort aan bod.

Dankwoorden:

- Omroep OOG voor de faciliteiten
- Free Westerhoff voor de intromuziek
- Speciale dank voor vriend van de show Jeffrey Ras voor het gebruik van zijn 4G vorige week, zonder hem had het verkeerde bestand nog veel langer online gestaan.

Contact:
konveelminder@gmail.com
Twitter: @KVMdePod
Facebook & Instagram: @konveelminder
Thijs Faber: @Thijs_Faber
Maarten Siepel: @Maarten_Siepel

Reacties:
Marco12-09-2018 om 23:39

Er is geen beleid. Er worden meerdere doelen nagestreefd, waarbij geluk en oppertunisme de boventoon voeren. Alles bij elkaar zie je de prestaties afnemen, waarbij de trainers die uit zich zelf niet willen verlengen een goede graadmeter is. 

In 2014 wonnen we de play-offs door Vitesse en AZ te verslaan in een dubbele ontmoeting. Vijf jaar later is daar weinig meer van over. Dit komt deels door structureel minder inkomsten, maar de zaken waar groningen wel invloed op heeft, gaan er veel te veel dingen mis. Afgelopen zomer is een half elftal ervaren spelers bijna gratis de deur uit gelopen. Waren dit succes spelers dan draaide je in het linkerrijtje knap mee. Uit niks blijkt dat dit snel beter gaat.

Groot probleem wordt dat het publiek het vertrouwen aan het verliezen is. Die willen vermaakt worden en voetbal op het veld zien, dat ze bij de amateurs niet te zien krijgen. 

Nu is er wat salarisruimte, publiek wil een spelbepaler, want is de hoge ballen op de spits meer dan zat. Een buitenkansje Maher wordt niet uitgenodigd om een weekje mee te trainen en gaat nu naar AZ. Groningen koopt in de winterstop weer een net niet knuis voor 4 ton. Zo blijft het maar gepruts maar doorgaan. Blijf herkenbaar voor je publiek en laat zien dat je voor hun je best doet.

 

 

marcelfcg13-09-2018 om 14:24

Marco jij blijft maar doorgaan op Maher maar waarom zouden we daar zo blij mee moeten zijn? Presteerd al jaren helemaal niets meer na zijn vertrek bij AZ. Ik ben dolgelukkig dat die knaap hier niet rondloopt. Dus net als Hoekie zie ik Maher zeker niet als de missing link. En voor Bacuna is 2,5 mln binnengehaald. Is bepaald niet niets.

Hoekie13-09-2018 om 11:16

Het is een beetje te gemakkelijk om Maher als reddende engel te suggereren. Bij Twente hobbelde hij maar wat mee en deelde daar mee in de malaise. Enige tijd terug ergens gelezen wat deze speler, die de afgelopen jaren weinig tot niets heeft gepresteerd, aan salaris moet kosten. Dat komt in de buurt van het dubbele wat Fc Groningen wil/kan uitgeven aan salaris. De meeste forumleden waren ook enthousiast toen Maduro werd aangetrokken. Die speler heeft een godsvermogen voor Fc begrippen, aan salaris gekost. Toen had de Fc extra financiën door de bekerwinst. 

campesino13-09-2018 om 15:56

Ik heb liever doan dan maher. Wat groningen nodig heeft is een spits die zelf kansen kan creëren. In theorie zou mahi dat kunnen zijn maar daar is het beste wel van af. Goed combinatie voetbal heeft groningen volgens mij nog nooit gespeeld. In de succesjaren van groningen (en ook van heerenveen) liepen er 1 of 2 kanjers van spitsen rond, die er op een moeilijk moment altijd wel een inprikten en ja dan voetbalt het een stuk makkelijker. Maar de laatste jaren heeft groningen alleen spitsen gehaald die afhankelijk zijn van voorzetten of alleen voor de goal gezet moeten worden en dat soort voetbal speelt groningen niet meer. ben alleen bang dat een goede spits die zelf een aktie maakt voor groningen niet meer te betalen is. maar goed als er dan wel een keer wat geld is , steek dat dan niet in voetballers als chabot ,maduro of maher, maar alles voor een goede spits.

Hoekie13-09-2018 om 18:34

Ik zie de naam Maher op dit forum regelmatig terugkomen als oplossing voor de problemen bij de Fc. Ik sluit niet uit dat hij bij AZ beter gaat presteren dan de afgelopen 4 a 5 jaar, want In AZ zit veel voetbal en daar gedijt hij het beste. Hij is geen speler die een ploeg op sleeptouw kan nemen. De Fc heeft meer iets aan een speler type Stijn Schaars die aanvoelt wanneer er druk gezet moet worden en de jonge spelers neerzet. Gelukk

KOudman13-09-2018 om 22:44

Cassiera is een spits dit erg dicht bij jouw droombeeld komt. Die kapactie tegen de Graafschap zie je niet veel spelers op dit niveau doen. Hij moet alleen zelfvertrouwen krijgen door er eentje te prikken.

Woltjer13-09-2018 om 20:08

Mateo Cassiera is gewoon te matig, dat ben ik wel met Masker eens. 

Dat is ook meteen het pijnpunt bij de club, een fantsoenlijke spits kunnen aankopen/huren.

Ik denk dat Nijland heeft bedongen, dat bij een eventuele verkoop in welk stadium dan ook heel wat geld in de clubkassa gaat stromen. 

Feit is dat die jongen zijn talenten totaal niet heeft waar gemaakt als je praat over een spits die voor 5,5 miljoen euro door Ajax is gekocht.

Dit is niet de eerste speler die mislukt is bij Ajax waar Nijland in inversteerd.

Het lijkt erop dat Nijland de laatste jaren meer bezig is met risicovol beleggen dan investeren in zekerheid. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!