Terug

Deel deze pagina:

Kon Veel Minder S01E07: oh oh Groningen

Door Kon Veel Minder de Podcast 6 reacties

Ik zou best nog wel een keertje net als vroeger, een wedstrijd willen winnen. Weer niet gewonnen. Weer een slechte wedstrijd. De gifbeker moet leeg, om er maar eens een cliché tegenaan te gooien. Wel weer een podcast, kon het veel minder? We bespreken de wedstrijd en nog veel meer met Ferdi Delies, hij schrijft momenteel een boek over FC Groningen.

Dankwoorden:
- Omroep OOG voor de faciliteiten
- Free Westerhoff voor de intromuziek

Contact:
konveelminder@gmail.com
Twitter: @KVMdePod
Facebook & Instagram: @konveelminder
Thijs Faber: @Thijs_Faber
Maarten Siepel: @Maarten_Siepel

Reacties:
Arthur08-10-2018 om 19:01

Doan uitgeroepen tot een van de top 10 talenten van de wereld!

Hgz08-10-2018 om 20:43

Lijkt me sterk. Onderscheid zich niet echt,  gaat mee in de malaise,  kan niks extra brengen. Dom dat hij niet verkocht is aan CSKA. Zo een prijs vang je er niet gauw weer voor zeker niet hoe hij nu speelt

M0i08-10-2018 om 22:19

Talentenprijs France Football. Spelers jonger dan 21. Kluivert ook genomineerd. De winnaar staat natuurlijk al vast, chauvinistisch als de Fransen zijn: Mbappe. 

TomFCG09-10-2018 om 01:02

Lijkt me wel terecht dat Mbappe hem wint 

Oeleoptak09-10-2018 om 00:33

Graag wil ik wijzen op de visie op de kansen dit seizoen en het beleid van onze FC die gegeven werden door een paar heren.            Kenneth Perez, Johan Derksen en Martin Drenth gaven hun visie aan RTV Noord.                                                                              In het kort kwam het er op neer dat de FC zich ernstig zorgen moet maken over handhaving. Op een paar uitzonderingen na staat er een zeer matig elftal.

De hamvraag waar dat aan ligt werd beantwoord door de schuld aan Nijland te geven. Die heeft Jans aangesteld. Die er geen representatief elftal heeft neergezet. Er vielen ook termen als vriendjespolitiek. Gezien ook mijn eerdere posts zal het jullie niet verwonderen dat ik het met deze strekking hartgrondig eens ben. 

09-10-2018 om 00:57

Misschien is dat ook wel zo... Maar ze hebben het niet met de bedoeling gedaan om de fc ten gronde te richten... Het zijn op en top Groningen mensen... En als het uiteindelijk wel goed zou gaan zijn er geen betere... Zo betrekkelijk is het.... Nu is de situatie zorgelijk .. Maar laten we met z'n allen hopen dat het tij zich keert... 

09-10-2018 om 12:01

Perez denkt dat hij het voetbal heeft uitgevonden. Snorremans heeft overal kritiek op behalve op z'n hond en die zoon van de groenteboer aan de Korreweg heeft nog steeds hoofdpijn van die beuk die hij kreeg van die speler van Twenthe...Daniel Majstorovic. Verder kan je van dit verhaal niets maken, ja stemmingmakerij misschien.

Hoekie09-10-2018 om 12:17

Snorremans zei 2 jaar geleden ook dat bij Luuk de Jong de houdbaarheidsdatum al lang verstreken is. Het is trouwens ook lekker gemakkelijk Derksen na te pappagaaien en dan roepen dat je het die knakworst eens bent. Voor even is het leuk om naar die gast te kijken maar de laatste paar jaar komt hij niet veel verder dan poep en pies praat. 

kees09-10-2018 om 12:52

Wat je zegt:  poep en piespraat over FC Groningen is wat wij nu wekelijks te horen en te lezen krijgen, en eerlijk gezegd:  hier op dit forum is het niet veel anders:  waarom die eerste 4, 5 verliespartijen van ons elftal tot zo'n opstand hebben geleid en waaróm hier bepaalde lieden ( ieder mag voor zichzlef uitmaken aan welke kant die staat ) de kop eisen van scouts, TM en Nijland en erbij uit het oog verliezen dat het nog steeds een competitie is van voetbalwedstrijden ...Tja als je over "mijn club" praat alsof je grootaandeelhouder van de FC bent ( in plaats van simpele seizoenkaarthouder ) dan gaat er al iets mis.

Ik heb mijn buik vol van al die analytici die pas aangetrokken spelers als waardeloos neerzetten en eigenlijk helemaal niet meer genieten van het voetbal maar wel aan afbraak doen. Ze eten uit de ruif van de voetbalcommercie en hebben makkelijk praten.  Ik denk dat de eerst verantwoordelijken (Nijland, Jans en de staf )nog steeds belangrijker zijn voor de toekomst van de club dan het ijdele geneuzel van mensen die geen verantwoordelijkheid dragen.

Op zich is het natuurlijk  teleurstellend dat dit seizoen (weer) een kantjeboordseizoen wordt.... ook voor mij trouwens, maar ik blijf geïnteresseerd en hoopvol over de toekomst van de club...  ook als ik niet post hier. 

  

M0i09-10-2018 om 13:24

Kees, ik bemoei me niet met beleid, besturing en technische staf, om de eenvoudige reden dat ik geen goed beeld heb van wat daar aan kennis en kunde wordt gevraagd, en hoe de zittende garde dat in kan vullen. Ik kies dus niet eens een kant, ik vind dat niet op zijn plaats. Dat anderen dat hier en in de media wel doen is kun keuze, net als het een keuze is van Hoekie en de herboren RR om dat weer af te keuren. Ik vind het allemaal best.

Waar ik wel iets van vind ik het genieten dat je noemt. Ik geniet van voetbal als ik Ajax zich zie kwalificeren voor de CL. En wanneer ik PSV op hun beurt Ajax zie overrompelen in de competitie. Of wanneer ik - dankzij een fouten festival- een 3-3 zie tussen Emmen en Fortuna. De laatste twee keer dat ik echt van de FC heb genoten was de 3-4 thuis tegen Twente en de 3-3 tegen PSV. En dat beste kees, vind ik zo verrekte jammer. Ze hoeven niet elke pot te winnen, maar zo bedroevend niveau als nu wordt gehaald is Groningen onwaardig. En die neerwaartse spiraal is reeds in het seizoen dat we de beker wonnen, ingezet. Bizar. Ik denk dat iedereen op dit forum graag wil dat het beter wordt. Ik kan het alleen maar aanzien en kaartjes blijven kopen als ik een vrij weekend heb. Hoop op beter zit ver weg gestopt, het is meer heel graag willen. Gewoon omdat ik Grunneger ben. 

kees09-10-2018 om 15:26

@ Moi...hele verdedigbare houding van jou:  Het voetbal onder VdLooi was ( ook in thuiswedstrijden ) vaak niet te genieten...hij behaalde er wel een goede einmdklassering mee, maar als het elftal op de proef werd gesteld ( Europees Aberdeen of O.Marseille ) dan zag je echt kwaliteitsverschil op alle facetten vabn het voetbal.... 

Het zal niet de enige reden zijn dat de club minder resultaten behaald...komt door een paar echt goede spelers...maar ook heeft de FC moeten bijdragen aan het Topsportzorgcentrum...dat moet nl. uit de zelfde begroting en komt in het beste geval alleen maar indirect terug in de resultaten later, bij de A selectie.  Ik ben benieuwd , niet zozeer naar de toekomste transfersom van Doan, maar naar het moment dat er een bredere selectie komt waar ook duurdere spelers in komen te spelen... 

Groen hart09-10-2018 om 19:30

Kees jij praat alles recht en je voelt je verheven boven Perez , Martin Drenth en Johan Derksen. Niemand ziet het goed alleen jij. Triest .

kees09-10-2018 om 21:38

 Groene hart: jij verzint maar wat, kan of wil  niet lezen, of wat erger is, bent te dom voor woorden...

Rob197009-10-2018 om 23:22

@Kees, ik heb mij een tijdje stil gehouden, maar begin nu langzamerhand toch de neiging te krijgen om te moeten reageren.  Het afbranden van andere deelnemers op dit platform mag wel eens afgelopen zijn. Alles wat er op dit moment gepost wordt is steeds verder van de waarheid, met daarbij geen enkele onderbouwing waarom jou mening wel de juiste is. Onze Fc, als ik dat mag zeggen als “gewone supporter” is verzeilt geraakt in een moeras waar we niet makkelijk uit kunnen komen. De struisvogeltijden zijn nu toch echt wel achter de rug. Denkwijze, als “er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen” , “ een slechte start komt wel vaker voor” , “er zijn meer elftallen die er niets van bakken” enz enz, zijn natuurlijk dooddoeners. Het is 5 voor twaalf en het gebrek aan kwaliteit is heimelijk naar voren gekomen de laatste tijd. Het niet op orde hebben van scoutingslijstjes, financiën en voldoende know how, heeft de club doen afglijden. En dit afglijden wordt door ieder meelevend supporter hard gevoeld, met daarin zijn onvrede, die her en der wordt geuit.

Ik pleit niet voor agressie richting mensen, die werkzaam zijn voor de club, zij die dit vol overgave en met passie uitvoeren verdienen geen angstbeelden in hun privé, omdat zij als een zondebok worden gezien. Echter een realiteitszin moet er natuurlijk wel zijn, waardoor de waarheid wel eens gezegd mag worden van hogere hand, maar ook van supporters. Het maken van foutjes is altijd mogelijk, maar het maken van grote fouten is binnen een grote voetbalorganisatie niet handig. En laat dat bij Groningen de laatste jaren nu iets te vaak zijn gebeurd. Het is niet voor niets dat ze dat intern ook wel weten, en dit ook mondjesmaat uitdragen in de media. Na Jans die twijfelt over zijn functie, komt het vervolg dat het middenveld niet in evenwicht is en zo komt er steeds meer naar buiten, allemaal zaken die je toegeeft in slechte tijden waarin er veel negatieve zaken om de club hangt. 

Als er landelijk over de neerwaartse spiraal gesproken wordt, dan wordt het echt serieus tijd om het tij te keren. Het tij keren is alleen mogelijk als er ook minder populaire maatregelen worden getroffen en dat kan gepaard gaan met andere mensen op bepaalde functies. Als je als verantwoordelijke, denkt dat je Jensen, Bacuna, van Weert, Veldwijk, Drost kan laten gaan en dit op te vangen met een derde divisiespeler, een niet scorende spits, en een talentvolle verdediger, dan kun je er ook naast zitten zoals dat nu gebeurd is. Dit kun je niet afschuiven op het plotselinge vertrek van Aalbers, het niet doorgaan van Bruns, dit alles staat overal buiten, als je huiswerk vooraf niet goed hebt gedaan.  Terugkomend op de reactie’s die hier geplaatst worden op boerenmacht, met betrekking tot de kritiek, dan weet jij toch ook dat dit geen nonsens zijn die de bezorgde supporter laat horen. Het moment van napraten is allang verleden tijd, een ieder is bezorgd, en dat is niet zonder reden.

Niet ingrijpen zal resulteren in een stapje lager. Wel ingrijpen zal,betekenen lijfsbehoud en een betere toekomstvisie. Het topsportcentrum zal op termijn een toevoeging kunnen zijn, maar op dit moment is voetbalkennis van grote waarde, en dat krijg je alleen met de juiste mensen op,de juiste plaats. Bij Leicester was in het kampioensjaar niemand ziek, zwak en misselijk, maar in Groningen is iedereen ziek zwak en misselijk. Hoe zou dat komen. De juiste mensen op de juiste plaats. Beginnend in het management en eindigen bij de trainer. Ik pleit ook niet voor ontslagen of iets dergelijks maar situaties van versterken is een betere optie, aanmodderen op amateurniveau kan niet. Feyenoord plaatste Advocaat naast van Bronkhorst, Hiddink kwam koffiedrinken bij Cocu en van Bommel krijgt bijna dagelijks zijn schoonvader op bezoek, dit alles is niet uit weelde, maar als ondersteuning van de missende kennis die niet aanwezig is. 

kees10-10-2018 om 01:20

@ Rob 1970/ post van 9-10/ 23:22

Aan de hand van jouw reactie, kan ik je zeggen dat ik ( misschien heb je het gemerkt ) meestal kritisch heb gepost over het beleid sinds Maaskant.  Toen werden dooddoeners Van Nijland nog geaccepteerd, en werd succes van de FC levend gehouden door goede toeschouwersaantallen en spelers van naam die werden gehaald en opgeleid. 

Geloof het of niet: ik heb altijd beweerd dat profvoetbal gebakken lucht is,  ...ergens wordt er bij suppoerters en investeerders een "vergezicht" geschetst dat met hard werken (sportief ) en zakelijk instict en de handen ineenslaan, een ongoing successtory.  Daarmee wordt dasn ook iedere nieuwe stadionbezoekler of iedere ondernemer dat het succes van de club wil koppelen aan zijn bedrijf, vanzelf een grotere club. een groter stadion, een hogere positie op de ranglijst...enz

Komt er een recessie, of is de club niet meer instaat om de mythe in stand te houden, of wordt er zelfs fraude gepleegd, dan blihjkt opeens de fianciële situatie niet meer sluitend te krijgen.  Dat kan je nog lange tijd ontkennen, maar uiteindelijk ben je feitelijk failliet.

Nijland en Jans ( ieder voor zich ) hebben in het verleden aangetoond dat hun passie voor de voetbalsport heeft geleid tot rersultaten. Sportief en commercieel.  Ik heb dat een teken van kwaliteit genoemd.

Nu zij (weer) samen deze klus moeten klaren om de club te leiden, krijgen ze van mij de zegen, maar ik weet dat het een heel zware taak zal worden om weer succes te krijgen:  Neerwaardse spiraal ( citaat Moi)  betekent dat je met volle verstand een kansloze onderneming runt... Is dat zo bij FC Groningen, vraag ik mij af? 

Aan de andere kant:  met opbrengst van Doan...kan dat ( opeens ) weer een ommekeer teweegbrengen?  Joost mag het zeggen!

Mijn houding in het leven, privé of bedrijsmatig is dat je nooit makkelijk mag wegllopen voor je verantwoordelijkheden.  Maar als de club op zou houden te bestaan, dan gebeurt er iets wat ze in Groningen-stad en provincie ook niet willen:  een zondag zonder profvoetbal...

Het zal een lastig seizon worden, en ik denk dat er nog veel spelers gaan wisselen... dat wordt ook tijd, want ik zie de club niet vanzelf weer terugkomen op plaats 8.  Dat gaat nog duren, en zolang moet ik als gewone supporter geduld hebben.  

  

 

 

Oeleoptak09-10-2018 om 14:40

Je zou het misschien niet denken maar ik ben ook supporter. Zag de Koemannen nog in het Oosterpark ballen. 

Van huis uit ben ik manager en omdat ik daar bij de FC qua kwaliteit grote bedenkingen heb reageer ik zoals ik doe. Ik wil er alles aan doen om het tij te keren. Meepraten van het komt wel weer goed etc kan ik niet. Dat zie ik totaal anders. 

Je kunt die heren afdoen als zeikers, maar ook Martin Drenth noemde 'vriendjes van elkaar' in de Hit borg. Lijkt me dat hij toch ook ergens een fan is. De drie  hebben er toch geen belang bij om onwaarheden te verkondigen. 

Wat ik ook kwalijk vind is de rol van de commissarissen. Die behoren in te grijpen wanneer er onprofessioneel gehandeld dreigt te worden door de leidinggevenden (directie) . TD's zonder ervaring aanstellen, maar wel goede bekenden, dat is zeer onprofessioneel.

Ik weet natuurlijk ook dat Hans Nijland hart voor de club heeft. Maar daar gaat het helemaal niet om. Hij is al een paar jaar van het pad af en ontbeert blijkbaar het inzicht of de wil om echte profs in de club te brengen die doorkneed zijn in hun vak. Dat is de kern van zijn taak en die verzaakt hij al een aantal jaren.

Groen hart09-10-2018 om 19:22

Oele hier praat je niet tegen op , de meeste hier blijven Jans verdedigen hoe slecht en matig hij het ook doet. 2 voor 12 zien ze hier niet alles maar goed praten omdat Jans een sympathieke uitstraling heeft. Door deze man zitten we met zeer matige spelers opgescheept. Het begon  met Veldwijk die het ook bij sparta niets laat zien en nu Pohl weer het is echt om te janken.

 

Kweetniet09-10-2018 om 15:03

Dat er zoveel aandacht is voor uitspraken van Derksen of Perez verbaast mij zeer... Hebben zij het voetbal uitgevonden? Ze roepen steeds maar wat en tada daar zijn hele volksstammen die toeteren maar wat! Het dramatisch ook, dit is het begin van het seizoen.. je kunt het populaire spel wel spelen wie is de zondebok... maar dat helpt voor geen meter... grappig zo veel enthousiasme aan het begin van het seizoen en nu... nou ja grappig het is natuurlijk dieptriest en nu is er leed in Groningen en ineens landelijke aandacht welke kop gaat rollen? Vriendjespolitiek, tsja als je je vinger ergens niet op kunt leggen en je moet dan ook wat roepen dan roep je dat maar.. Nijland is de 1 keer Groninger van het jaar en nu de Kop van Jut.. Voetbal is zo hypocriet wat dat betreft... zo ontzettend hypocriet! mijn steun hadden ze in het begin van het seizoen en nu uiteraard ook... er moet wel wat gebeuren, maar dat snapt iedereen!

Hoekie09-10-2018 om 16:21

Kweetniet@ Nee deze heren hebben het voetbal niet uitgevonden. Sterker nog dit zijn dezelfde mensen die Ronald  Koeman fileerden in zijn periode van Valencia en AZ. Jaren later werd hij geroemd door met name Johan Derksen en genoemd als beste kandidaat voor het Nederlands elftal. Toen keek ik nog naar het programma. Wilfred Genee maakte daar nog een leuke opmerking over. Het ging in de trant van, je zei eerst dat hij er geen pepernoot van kon: heb ik Ronald destijds afgezaagd? Daar zal ik wel een reden voor gehad hebben. Je moet mij ook niet serieus nemen, mensen vinden het leuk dat ik ongezouten mijn mening geef en de waarheid niet zo nou neem. ik moet aan verscheidene exen alimentatie betalen en bij mij moet de kachel ook branden. 

Veel kijkers nemen zijn uitlatingen als zijnde de waarheid aan. Oeleoptak geeft zelfs aan dat de drie er geen belang bij hebben onwaarheden te verkondigen. Welkom in de wereld van het betaalde voetbal, iedereen heeft zijn eigen waarheid en blijkbaar slagen zei er in die waarheid te projecteren op de niets vermoedende kijker. 

Natuurlijk gaat het slecht met de FC, natuurlijk is Ron Jans onervaren maar dat was hij ook toen hij startte als hoofdtrainer bij de Fc en de Fc behoedde voor degradatie. Natuurlijk maakt Nijland fouten en gaat het al een paar jaar slecht maar om hem onprofessioneel te noemen is te zot voor woorden. Ook Buys maakt ongetwijfeld fouten maar heeft ook veel pech dat de hele voorhoede zwak ziek en misselijk zijn.

Groen hart09-10-2018 om 19:25

Hoe lang krijg jij steun van je baas ? Ondanks dat je het een aantal jaren goed deed en de laatste jaren blunders maakt ? Onbeperkt ?

Oeleoptak09-10-2018 om 19:48

Precies Groen hart. Maar er zijn hier die niet begrijpen hoe het komt dat het structureel fout gaat. Met de ca tiende begroting ver daaronder presteren, jaren op rij.                                                                                                                                                 

En als je beweert dat drie prominente voetbalheren per definitie onwaarheden verkondigen dan houdt het op. Dan wil je blind zijn voor de feiten die er overduidelijk liggen. 

 

Groen hart09-10-2018 om 20:34

Wij zijn het eens 

Hgz09-10-2018 om 20:54

Als je je beste spelers verkoopt en je haalt mindere ervoor weer krijg je een situatie waarin Groningen zich in bevindt zo makkelijk is her

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!