Terug

Deel deze pagina:

Kon Veel Minder S01E15: #BroccoliGate

Door Kon Veel Minder de Podcast 12 reacties

Als onze oorspronkelijke gast op het laatste moment afbelt wegens privé-omstandigheden zit er maar één ding op: weer die ellendige Ajacied van een Wouter Holsappel te gast. Wouter is tegenwoordig met name bekend als de broccoli-Groninger. Met hem bespreken we de actualiteiten rond FC Groningen. Oh ja: we hebben ook nog een nieuwe rubriek.

Dankwoorden:
- Omroep OOG voor de faciliteiten
- Free Westerhoff voor de intromuziek

Contact:
konveelminder@gmail.com
Twitter: @KVMdePod
Facebook & Instagram: @konveelminder

Volg ons ook op Twitter:
Thijs Faber: @Thijs_Faber
Maarten Siepel: @Maarten_Siepel

Reacties:
Pietjepal04-12-2018 om 21:54

RTV meldt de  toedracht van de naamgeving Arjen Robben wijziging. Robben heeft hierin netjes gehandeld, wilde geen andere commerciële naam op het gebouw.

kees05-12-2018 om 15:37

een oude vos verliest nooit zijn streken... maar Robben en zijn vader zijn mans genoeg om iets niet te accepteren wat hen niet aanstaat.

Robben gaat vast nog een jaar bij een kleinere, leuke buitenlandse club voetballen, niet in de ED, want het is nog steeds een sportman die wil winnen en FC Groningen moet zichzelf nog bewijzen met het aantrekken en samenstellen van een winnend team.

Intussen pijnig ik mijzelf tijdens het maken van Sinterklaasgedichten om een mooie niet commerciële naam te bedenken ( zoals Euroborg )  Robben......   ?? RobbenHome ? Robbeneiland (die maar niet vanwege N.Mandela's gevangenis), ...of ..

Is misschien nog wel het beste:  

Arjen Robben Campus !!,   ....dan zijn ALLE  bewoners tevreden,  sporters van FCG ,  onderzoekers en ondernemers

Perslot heeft Feyenoord onlangs gekozen voor een ruim 10 miljoen kostende complex met de neutrale naam  1908 en Ajax heeft al jaren "de Toekomst"... waarom wij dan weer de club geweld aan moeten doen met een-of-andere "reclame-achtige Payt-naam" op het dak..?. Nee dat was dus een slecht idee, van Hans, die net als zwarte Piet in het donker met reclame "het dak op" wilde gaan. 

 

Woltjer06-12-2018 om 17:07

Het glazen huis.

05-12-2018 om 17:25

Misschien een "Robben(r)tje" voetballen????

blauwevogel06-12-2018 om 04:53

 Ik moet toegeven dat als robben besluit om niet naar FCG te gaan als rondom teleurstellend ervaren , voor geld hoeft hij het niet te doen ,ED geen niveau? Onzin er wordt veel gescoort in een leuke competitie(heerlijk voor een spits)

Niet willen spelen op kunstgras .geen probleem ,niemand verwacht dat hij 34 potjes speelt plus FCG biedt hem een job aan naast het voetballen.

Ik zeg ronduit dat als hij in NL voor een andere club gaat spelen als FCG dan heeft hij voor mij afgedaan , geef die job dan maar aan Nevland of Levchenko

Ronnie 06-12-2018 om 08:25

Als we er eens goed naar kijken snap ik beide groepen wel en is het gewoon ongelukkig gecommuniceerd (vergeten te vertellen dat er ook commercie speelt) en wat naief gedacht van de andere groep.

voor groningen is het duidelijk dat iedere centimeter lucht wat verkocht kan worden dmv reclame bonus is. Logisch dus dat Nijland hoopt dat iemand die lucht wil kopen en zijn naam ergens op de gevel wil plakken. Ik zeg kom maar door met die arabier die zijn naam aan het trainingscentrum wil verbinden. Slordig van Nijland dat hij vergeten is dit te delen met Robben.

logisch ook dat Robben zijn naam niet gekoppeld wil hebben aan sponsoren waar hij niets mee heeft. Stel dat Cristiane Le Duc sponsor gaat worden van trainingscentrum; het cristiane le duc arjan robben trainingscentrum.... Dat levert gelazer op thuis bij de Robbentjes. 

Of dat er een sponsor komt waar Robben zijn naam niet aan wil verbinden, shell of NAM...

Ook wel weer wat naief dat Robben niet snapt dat Nijland de naam mooi vind, maar altijd terecht voor de centen gaat.

nou en dan wat ongenuanceerde media erbij en wat reacties op facebook en boerenmacht en een relletje lijkt geboren. Terwijl als er rustig naar kijkt er niets aan de hand is.

boek sluiten, strik erom en een goede rijke sponsor binnenhalen svp!

06-12-2018 om 10:37

Christine LeDuc? Nog niet eens zo gek bedacht!! En dan een gratis levering van condooms en stimulerende middelen erbij. Goe voor de saamhorigheid!!!!

kees06-12-2018 om 14:33

healthy aging....wel wat letterlijk genomen

kees06-12-2018 om 15:51

de directuer vindt de naam mooi OMDAT hij voor de centen gaat.  Eigenlijk moet het zo zijn dat FC Groningen als naam automatisch geld opbrengt, anders willen die ondernemers, gehuisd in het Topsportzorgcentrum, ook cashen  Ik kan mij trouwens voorstellen dat een eventuele verkoop in de nabije toekomst aan een particuliere partij van 49% van de aandelen ook meetelt bij de opbrengst, en dat de inkomsten van reclame en merchendaizing en sponsorcontracten als eigen vermogen hierbij inbegrepen zit.  Ach...we zien wel wat er uitrolt.  Maar dat het om substantiële bedragen (kan) gaan is duidelijk.

Pietjepal07-12-2018 om 06:57

Ajax en Tilburg in 1 klap rijk. Wat doet dit met de transferwaardes. 

brummie07-12-2018 om 09:15

Robben naar Groningen zou voor de supporters en club geweldig zijn. Alleen Robben kan alleen maar verliezen.

Een deel van de soms zeer kritische supporters van de FC zullen het ook dan niet nalaten om hem uit te fluiten, bij mislukte acties, blessures of een te hoog verwachtingspatroon. Er is gewoon te weinig respect in de nederlandse voetbalcultuur wat dat betreft.

Toen Robben doorbrak in het 1e elftal, kreeg de toen 16 jarige al menig fluitconcert om zijn oren.

Hoe graag ik Robben ook weer zou willen zien spelen in het groen wit, lijkt het me beter zijn kicksen aan de wilgen te hangen, en in de (nabije) toekomst een functie te ambiëren bij de FC.

Pietjepal07-12-2018 om 09:40

Hij kan nog naar een  hoop competities. Misschien wil hij wel twee jaar in Sydney, Japan of Los Angeles wonen. Wat zou jij doen?

metworst07-12-2018 om 10:17

Ha leuk een meerkeuzevraag.

Sydney, fantastische stad in een heerlijk land met geweldige mensen en een prima sportcultuur. Lekker man, op je skippie naar het stadion.

 

En nog even serieus, moeilijke beslissing hoor. Wel leuk om te volgen, het hele land lijkt hier mee bezig. Over exposure gesproken.

brummie07-12-2018 om 10:27

Als ik Robben was, ging ik naar the states voor 1 of 2 seizoenen. Maar veel hangt af wat hij privé wil met vrouw en kids.

FC LICHTBOEI07-12-2018 om 16:01

Volgens een Bosnische website zijn Groningen en Memisevic in onderhandeling over een contractverlenging tot 2022.

 

Bron :Samir Memišević für BNM: “Prosinečk zählt anscheinend nicht auf mich – ich arbeite trotzdem hart.” – Bosnische Nationalmannschaft

 

P.S. Ik zou de tekst even vertalen naar het Nederlands

Pietjepal07-12-2018 om 21:12

Arjen wou de top. Dat lukte altijd. Ben benieuwd wat hij nu gaat doen, nu hij die wereldtop niet meer gaat zijn. Wie weet elders toch nog Champions League willen winnen? 

 

Verstandig denk ik om Memisevic lang vast te leggen. De captain in Venlo.

skjipke08-12-2018 om 23:45

Stel dat Frenkie de Jong verkocht zou worden voor zoveel geld (of nog meer) en Ajax zou voor een derde van dat bedrag een nieuwe speler halen. Laten we eens zeggen: Doan. Wel met een doorverkooppercentage natuurlijk. En een speler als Robben, die transfervrij vertrekt bij Bayern, zou naar Groningen komen. Tegen een goed salaris en een mooi bedrag aan tekengeld uiteraard!!

Wat zou dat betekenen voor de toekomst voor Groningen? Een vol stadion? Een hele hoge verkoop van merchandise, zoals shirtjes? Goede spelers die graag met zo’n grote speler willen spelen? Een leermeester voor de huidige jonge ploeg? Iedereen blij??

Ik denk dat dit meer te weeg zou brengen dan de terugkeer van Kuyt of van Persie bij Feyenoord en van Huntelaar en Blind bij Ajax. Dit gaat om Robben!! Als ik Nijland was ging ik hier volledig voor. Afscheid met een knaller!! 

Bijkomend voordeel is dat we dan nog zeker een half seizoen van Doan kunnen genieten, omdat Frenkie de Jong het seizoen wil afmaken bij Ajax. 

#durf te dromen??

Pietjepal09-12-2018 om 04:13

Sydney zou ik gaan. Dan maar geen Champions League. Lekker vaak naar het strand.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!