Terug

Deel deze pagina:

Laatste training voor de Derby van het Noorden

Door Redactie 0 reacties

Danny Buijs vertelde ons dat de derby van het noorden goed leeft in de groep. "De jongens krijgen ook mee dat het uitvak in no time was uitverkocht en dat er veel supporters naar de laatste training kwamen voor een laatste steunbetuiging van deze wedstrijd. Dat maakt zo’n wedstrijd wel extra speciaal. Ook voor de thuiswedstrijd tegen Heerenveen hebben we dit meegemaakt en daarom hadden we nu een speciaal stuk afgezet zodat de fans ook dicht bij het veld konden staan zodat we alles samen hebben kunnen beleven." 

"We hebben wel dezelfde voorbereiding gedaan ondanks dat de spelers een paar dagen vrij hebben gehad maar de benadering naar deze wedstrijd is hetzelfde, ook qua trainingsvormen en inhoud. Alleen de verandering zat erin dat we normaal 2 a 3 dagen voor de wedstrijd trainingen hebben en nu was dat iets langer doordat ze vrij zijn geweest. Dat had te maken met het feit dat we wilden kijken naar de frisheid van de spelers ten aanzien van de rest van het seizoen. Ik merkte wel dat de jongens het als prettig hebben ervaren dat ze een paar dagen vrij hebben gehad. Vooral de jonge jongens die ook met interlands zijn weggeweest. Soms is het goed dat vooral jonge jongens even bij hun familie of in hun vertrouwde omgeving zijn" aldus Buijs.

"Ik heb als speler van FC Groningen de derby van het noorden 2 keer gespeeld, alleen beide wedstrijden verloren. Dus de winst zou nu eens binnen gehaald moeten worden want 3 keer is scheepsrecht. Het boeit mij niet zoveel dat het op dit moment een beetje hommeles is in Heerenveen want wij hebben daar toch geen invloed op. Wij hebben alleen invloed op onszelf, hoe komen we voor de dag, hoe gaan we zo’n wedstrijd beginnen, hoe gaan we spelen in zo’n wedstrijd. 

We hebben na de winter laten zien dat als wij de krachten bundelen en we doen wat we kunnen, dat wij het heel veel ploegen lastig kunnen maken.  Daar moeten wij vooral mee bezig zijn. Wij zullen niet veel in het basisteam veranderen en bijna iedereen is fit. Alleen Kevin Begois is licht geblesseerd maar doet al wel kleine stukjes op het veld. Jannick Pohl gaat met het beloften team mee naar Noordwijk.|Het is wel vervelend aan het trainersvak dat als iedereen fit is, dat je jongens moet teleurstellen omdat ze niet in de basis gaan starten maar dat hoort erbij. Positief is dat ze allemaal fit zijn en dat we ze allemaal op het trainingsveld hebben."

Mimoun Mahi denkt dat de derby van het noorden heel erg in de groep leeft vooral ook omdat de thuiswedstrijd werd gewonnen met 2-0. "Ik hoop dat wij ze opnieuw pijn kunnen doen en de drie punten mee kunnen nemen naar Groningen. Ik heb vaak tegen Heerenveen gespeeld en vaak gelijk gespeeld, dus die reeks moeten we nu maar stoppen en gaan winnen." 

Hij denkt dat de ploeg er klaar voor is. "We hebben de laatste weken wel gewonnen maar niet met goed voetbal, dus dat merk je wel in de groep dat we beter willen voetballen en meer kansen creëren maar uiteindelijk gaat het om de drie punten. Ik heb zelf drie keer in Heerenveen gespeeld en nog nooit gewonnen daar, daar dus dat wordt nu eens tijd."

Mimoun denkt dat door het ontslag van trainer Olde Riekerink, Heerenveen heel positief en agressief het veld op gaat komen. "Dan ligt het aan ons hoe wij daar mee omgaan. Brengen wij dezelfde agressiviteit dan ben ik er van overtuigd dat wij meer kwaliteit hebben dan Heerenveen en dat wij daar kunnen winnen. Afgelopen zondag was Heerenveen heel kwetsbaar en slordig maar ze zullen nu een heel andere mind-set gaan brengen, zij weten ook dat het een derby is. Ik hoop wel dat wij ons voetbal kunnen verbeteren zodat we nog makkelijker wedstrijden naar ons toe kunnen trekken. Voorin heeft Heerenveel veel kwaliteit maar ze zijn ook best wel kwetsbaar achterin en tussen de linies, omdat ze daar veel ruimte weg geven. Omdat ze ook heel laag spelen met de vier verdedigers, aan ons de taak om dat kapot te spelen. De laatste tijd spelen wij niet vaak ballen tussen de linies door en dat moet verbeterd worden. Wij hebben genoeg spelers in onze selectie die dat moeten kunnen. Het zal tijd worden dat ik zelf weer eens een goal ga maken want dat is al weer even geleden."

Fotoreportage laatste training voor de derby van het noorden.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!