Terug

Deel deze pagina:

Laatste week voor de transferdeadline! Wat staat er nog te gebeuren bij de FC?

Door Sven Heikens 20 reacties

Nog één week en dan sluit de transfermarkt in de Eredivisie. Tot en met 1 september 23:59 kunnen er nog spelers komen en vertrekken bij de FC. Welke spelers gaan er nog vertrekken? En tovert Mark-Jan Fledderus nog een verassing uit de hoge hoed? 

Qua uitgaande transfers was er de afgelopen weken volop nieuws over Doan, maar tot dusver speelt hij nog altijd in het groen-wit. Groningen wil naar verluidt 14 miljoen euro voor de 21-jarige Japanner ontvangen, maar dit lijkt PSV niet voor Doan te willen betalen. Verlaagd Groningen zijn vraagprijs? Wil PSV toch meer betalen? Of meldt er zich nog een andere club? We zullen het de komende week zien. 

Verder zouden Django Warmerdam, Jannick Pohl en Michael Breij mogen uitkijken naar een andere club, aldus Stefan Bleeker. Het drietal lijkt weinig kans op speeltijd te krijgen dit seizoen. Warmerdam speelde tot dusver 61 wedstrijden voor de FC (FCG Stats) en heeft een contract tot het eind van dit seizoen. Mocht de FC nog iets aan hem willen verdienen, is dit dus waarschijnlijk het moment om Warmerdam te verkopen. Pohl speelde 8 wedstrijden (FCG Stats), maar moet in de pikorde Sierhuis, Benschop, Postema en Dallinga voor zich dulden. Breij speelde tot dusver 13 wedstrijden voor de FC (FCG Stats), maar heeft op beide vleugels veel concurrentie in de vorm van Gudmundsson, Hrustic, El Hankouri en de onlangs aangetrokken Asoro.

Daarnaast meldde Stefan Bleeker dat Thijs Dallinga verhuurd zou mogen worden aan een Keuken Kampioen Divisie-ploeg. Hier zou hij ervaring kunnen opdoen in combinatie met speeltijd in een eerste elftal.

En spelen er naast deze ontwikkelingen nog meer zaken rondom bijvoorbeeld een Te Wierik of Zeefuik? 

 Inkomende transfers lijken er niet meer aan te komen. Afgezien van de 'buitenkansjes', lijkt de selectie voor komend seizoen compleet te zijn. Ook een eventueel vertrek van Doan zal waarschijnlijk intern worden opgevangen door bijvoorbeeld Sam Schreck.

Reacties:
Aron05026-08-2019 om 13:11

Dan toch maar hopen dat doan gwn blijft zorgt toch voor een veel sterkere selectie! Breij poll en dalinga mogen weg Warmerdam had ik er liever wel bijgehad voor de breedte hopen dat hij blijft, hij kwam 2 jaar geleden ook transfervrij binnen

Jegelkser26-08-2019 om 13:30

Warmerdam en Breij vind ik toch wel jammer. Zeker Warmerdam ben ik erg van gecharmeerd. Daarnaast ben ik van mening dat als Breij vertrouwen krijgt hij echt veel zal scoren. Heeft bij de beloften toch flink wat doelpunten gemaakt. Sluit ook niet uit dat Brej later nog zal worden teruggekocht. 

Bikkel 26-08-2019 om 15:22

Warmerdam is toch een heel bruikbare speler.... Jammer.

val26-08-2019 om 15:43

Scorend vermogen

De FC baseert zich bij de beoordeling van spelers (incl.scouting) en analyse van westrijden steeds meer op data/statistieken. Mark Jan Fledderus heeft als doelstelling voor dit seizoen plek 7 genoemd. De vraag is of dit op basis van data realistisch is. Over de laatste 5 seizoenen hadden de als 7e geeindigde clubs een gemiddelde doelsaldo van 50-53 en gemiddeld 48 punten. Ter vergelijk; het vorig seizoen (8e plaats) bedroeg het doelsaldo van FCG 39-41 en werden 45 punten behaald. De FC wil dit seizoen voor het eigen publiek ook aantrekkelijker (verzorgd aanvallend) gaan spelen. Wim Masker, de beste analist/watcher van de FC, gaf vorige week een 1e indruk; "het spel van de FC is aanvallend nog te veel net niet".

Om dit seizoen 7e te worden zijn dus ongeveer 50 doelpunten nodig. De vraag is wie deze doelpunten moeten gaan maken met het spel wat de FC voor ogen heeft. De 2 diepe spitsen Sierhuis en Benschop zijn op grond van historie en verwachtingen elk op maximaal 10 doelpunen in te schatten. Wanneer er van wordt uitgegaan dat de verdedigers incl. de controleur(s)op het middenveld samen 5 doelpunten maken uit met name spelhervattingen/corners dan blijven er 25 doelpunten over voor de overige middenvelders/aanvallers. Met een Doan in goede doen is het laatste al een hele opgave.

Conclusie; 50 doelpunten is teveel gevraagd zeker wanneer Doan vertrekt en niet (goed) wordt vervangen. Wil de FC toch 7e worden dan zal de verdediging het dit seizoen, in lijn met vorig jaar, weer heel goed moeten doen om het aantal tegendoelpunten te beperken tot het aantal doelpunten voor. De vraag is of het publiek dit zal waarderen. 

 

A Matter of Honor26-08-2019 om 16:18

Leuk verhaaltje hoor, maar mijn inziens teveel op aannames gebaseerd. Dit komend seizoen is in vergelijking met het vorige, qua spelersmateriaal, beter in samenstelling. Wat Wim Masker zegt klopt, maar we zijn nog maar net begonnen en iedereen weet bij het begin van een competitie moet het inpassen van nieuwelingen gewennen (dat zie je overigens bij bijna alle clubs). De inschatting dat Sierhuis en Benschop elk maximaal 10 doelpunten maken is nergens op gebaseerd. Veel mensen doen aan scorebord journalistiek maar het moet op het veld gebeuren. We hebben de spelers ervoor om op de genoemde plaats te eindigen. Het woord is dus aan de spelers en aan de trainers, om die plaats te realiseren. Ik wens daarom Danny en z'n "crew" veel geluk en een sportief seizoen.  

kees26-08-2019 om 17:34

prima verhaal, @matter of honor

Voetbalstatistieken is niet hetzelfde als algebra ( 2+2 =4).  Als een team vierkant draat, zoals 2 jaargelden onder van de Looi, toen er nauwelijks bruikbare ballen bij de voorhoede meer aankwamen, toen konden bijv Hoesen en van Weert en Drost weinig meer scoren.  Degen die wel, scoorden in die jaren, zoals Kostic, De Leeuw en Linssen, die blijken ook bij andere clubs van hetzelfde niveau te zijn.  De nieuwe selectie zal (dwz. mèt of zonder Doan) zich nog moeten bewijzen, maar met het signaal dat de hierboven genoemde spelers mogen vertrekken, wordt er doorgeselecteerd op nieuwe goede voetballers, die wel doelpunten/punten pakken;

 

Het is verder een misvatting om te denken dat het dit seizoen vanzelf weer goed komt...ik denk dat speciaal voor Buys het een heel lastig seizoen kan worden...en de lat wordt toch weer hoger gelegd. maar de invulling van neiuw gehaalde spelers..daar kan je toch zeker van zeggen dat ze geen afdankertjes zijn.  Gelijkgespeeld  tegen AZ, onnodig verliezen van Twente en gewonnen van Emmen...wat zegt dit nou...Het spel is  door de bank genomen beter dan begin van het vorige seizoen en de spitsen moeten knallen..jazeker.  Ik blijf goede hoop houden op een sterke basis... met of zonder Doan 

 

Ronnie 26-08-2019 om 21:21

Val heeft het juist wel goed begrepen! Met Sierhuis en Benschop hebben we twee matige spitsen. Sierhuis is niet snel, weinig techniek, kopt matig en moet worden bediend want zelf creert hij weinig. Ik schat hem in het huidige elftal niet hoger in dan max 10 goals. De afgelopen wedstrijden bewijzen het moeizaam scoren. Zowel tegen twente als az had hij minimaal 1 goal moeten maken.

Benschop fit is basispeler, want hij is iets beter dan SIerhuis vind ik. Op de vleugels schat ik hrustic goed voor 5 goals, links stuk of 3 en vanuit middenveld doan stuk of 10. Verdediger die scoort, stuk of 4 en dat is het wel.

Val zijn gelijk wordt bewezen door Heerenveen. Vorig jaar Vlap en Lammers samen 30 goals. Beide weg en Heerenveen scoort lastig en dus weinig punten.

uiteraad is het geen excel rekensheet, maar Val spreekt zeker geen onzin.

26-08-2019 om 16:06

Je mag ernstig vraagtekens bij het technische beleid zoals die door fc groningen gevoerd wordt. De meeste spelers die door de fc  gehaald worden na hun transfer alleen maar minder(tibbling, rusnak, antonia, sierhuis, warmerdam enz.) En slechts een enkeling ontwikkeld zich verder. Ook de jarenlang voorkeur voor piepjonge wendbare spelers zowel in de jeugdopleiding als bij de selectie ipv  fysiek wat sterkere en meer ervarener spelers geeft te denken. En ook de selectie voor komend seizoen is te onervaren  en aanvallend veel te licht op potten te kunnen breken.  

marcelfcg26-08-2019 om 16:30

Ik denk dat jij dan ernstig verrast gaat worden dit seizoen. Het is je blijkbaar ontgaan dat er veel meer voetbal in de huidige selectie zit. En hebben  Chabot en Reis geen goede ontwikkeling doorgemaakt? 

Andries26-08-2019 om 16:29

Dit is een opruiming.

De FCG had een te grootte selectie, waardoor sommige spelers geen speeltijd zouden krijgen.

Dit is zolderopruiming.

Het is niet zo dat de opgeruimde spelers slechte voetballers zijn, maar zij  komen te kort toz. spelers die blijven. 

En er wordt geld bespaart.

Hoe is het met Doan's hoofdpijn, daar hoor je niets meer over.

Als de hoofdpijn over is dan is dat een signaal dat hij naar PSV of een andere grote club verkast.

Dus nog even de hoofdpijn aanhouden Doan tot de transferperiode teneinde is. 

26-08-2019 om 17:18

Jazeker marcel ,  maar van der looi, veendorp, hoessen ,drost, sorloth weer helemaal niet, per saldo worden er bij de fc meer spelers minder als beter. Hoe je het ook went of keert. En ik hoop dat ze me gaan verrassen,  maar vrees het ergste

26-08-2019 om 17:18

Jazeker marcel ,  maar van der looi, veendorp, hoessen ,drost, sorloth weer helemaal niet, per saldo worden er bij de fc meer spelers minder als beter. Hoe je het ook went of keert. En ik hoop dat ze me gaan verrassen,  maar vrees het ergste

Prik nam pla26-08-2019 om 19:51

Dat de genoemde spelers, en nog vele anderen, niet slaagden ligt mi er ook aan dat hun voetballend vermogen wel ok was maar dat ze te weinig ‘ bikkels’ zijn. Spelers met minder aanleg maar veel vechtlust en duelkracht bereiken uiteindelijk meer. Vb Kieftenbeld, Reis, Botteghin. Redelijke goede voetballers maar door hun onverzettelijkheid, mentale en fysieke kracht konden ze een stap hoger doen. Warmerdam vind ik een uitstekende voetballer maar is (net als Drost) net wat te aardig en (lijkt) gemakzuchtig.

Frankism26-08-2019 om 20:44

PSV heeft net een talentje voor 2 miljoen aan az verkocht. Zullen ze onderhand wel genoeg hebben om Doan te kunnen betalen. 

Marco26-08-2019 om 22:07

Novakovich waarschijnlijk naar Zwolle. Spits die ook voor Groningen interessant kan zijn.

Zonder Mahi, Gladon en Doan verliezen we 20 doelpunten. Hoop niet dat Doan vertrekt en er geen tijd meer is om een goede aanvaller te halen. Wat er nu verder voorin loopt is rechterrijtje kwaliteit.

nulvijftig27-08-2019 om 09:49

Nog maar een spits erbij? Sierhuis, Benschop, Asoro, Postema...

Ze hadden hem dan moeten halen ipv Benschop, wat ik een rechterrijtje spits vind, maar nu is het te laat.

Hgz27-08-2019 om 11:33

Gemiste kans weer voor Groningen

Fan op afstand26-08-2019 om 22:44

Ziet er naar uit dat als Doan alsnog vertrekt er geen vervanger aangetrokken zal worden.

Ronnie 26-08-2019 om 22:48

Dat is ook lastig op zon korte termijn. Dan betaal je de hoofdprijs en mensen willen ook niet meer. Huur zou dan nog kunnen. Gewoon wachten dan tot de winterstop en dan de tijd nemen om de juiste spelers te halen. 

Ronnie 27-08-2019 om 08:44

Mogen wij uit de woorden van mark jan fledderus in het dagblad vh noorden vanmorgen opmaken dat fc en psv een overeenkomst over doan naderen? Door te zeggen dat psv 8 heeft geboden en fc 14 wilde hebben, maar dat dat vorige week was...

niet alleen warm qua temeratuur, maar het wordt nog een hert weekje zo

brummie27-08-2019 om 09:20

Denk dat PSV en FC er wel uit gaan komen. Uiteraard niet voor 14 miljoen, maar een meer marktconforme prijs. FC heeft al ingespeeld op vervanging Doan, met o.a. Schreck. Transferbedrag toevoegen groei eigen vermogen. 

Ronnie 27-08-2019 om 09:46

Goeie spits kopen of huren brummie lijkt me beter

Rob197027-08-2019 om 09:55

Wel jammer dat Fledderus het over een diepte investering heeft voor de toekomst, een goede spits zal ik zeker kopen, maar dan niet een van 19 die potentie heeft, die lopen er wel. Een vaste waarde met als eigenschap scoren. Het huiswerk lijkt mij ook wel in orde, spelers die nu niet haalbaar zijn, maar met het ontvangen geld weer wel. 

Kunnen wij ons weer ergens op verheugen. 

brummie27-08-2019 om 09:59

Volgens mij hebben we meer dan voldoende spitsen op dit moment. Sierhuis wordt in mijn ogen te snel afgeschreven en Benschop is met fitheid inhaalrace bezig. Met Asore en Postema ook nog opties. Ik zou pas in de winterstop evalueren en dan indien nodig versterking halen. 

Rob197027-08-2019 om 10:04

Dat zou ook kunnen, maar er lopen op dit moment genoeg spelers met potentie rond, en mocht er een buitenkansje zijn, dan zou ik gaan voor een spits, Sierhuis is gehuurd, dan is een koop voor de toekomst niet verkeerd. Maar Sierhuis kan ook terug naar Ajax, Dolberg is beschikbaar.

Titteh27-08-2019 om 13:14

Ik lees op voetbalsites dat Robben het voetbal nog niet helemaal uit zijn hoofd heeft gezet en Fledderus zegt hierover: Als Doan alsnog wordt verkocht, kunnen we snel schakelen. Kan ik hieruit opmaken dat er met hem is gesproken? 

Stenman27-08-2019 om 14:26

Met Arjen in de kleedkamer heeft Danny niet zoveel meer te zeggen, dus of dat waarschijnlijk is? Voor de supporters wel mooi: Arjen alleen bij de thuiswedstrijden erbij, kan ie mooi op de fiets komen net als vroeger

A Matter of Honor27-08-2019 om 14:44

Verlengde Hereweg naar de Euroborg is niet zover, kan hij wel lopend doen, kan hij zich gelijk opwarmen voor de wedstrijd.Maar alle gekheid, Arjen is uitgevoetbald en wat het snel schakelen betreft denk ik dat ze bij verkoop van Doan heel snel met een Balkanspeler aankomen.

kees27-08-2019 om 15:46

@ A Matter of Honor

heb je goed onthouden dat tripje naar de Balkan.

Ik kan mijn voorstellen dfat een verkoop van Doan , het geld hiervan niet driect beschikbaar kan komen: 

*grote transfersommen worden niet ineens maar in termijnen betaald 

*de investeerders en andere sponsors en privéperswonen meoeten  eerst betaald; 

*een top speler binnenhalen kan alleen als er een (zeer) goed salaris wordt betaald; dat kan ook deels "uitgesteld geld" zijn, bijvoorbeeld na een  jaar of bij een contractclausule; 

*met deze selectie verder gaan zonder vervanging van Doan dat lijkt financieel slim, maar de spelersbeghroting moet nu of op korte termijn omhoog, om mee te kunnen met de linkerrijtjeclubs.   ga je de grote exploiatie spekken zonder er in te snijden dan sluit je de ogen voor de realiteit dat de club op te grote voet leeft/heeft geleefd.  het tijdelijk loslaten van de 50%/50 regel is bedrijfskundig slimmer... sportief succes allereerst is nu hoofd doel.  dat straalt meteen het jaar erop ,  op de toekomst van de club af. 

Aron05027-08-2019 om 19:44

Doan naar PSV...

metworst27-08-2019 om 19:55

Ik las het ook net, bron eindhovens dagblad.

IK hoop dat ze er een heel goed bedrag voor vangen met doorverkooppercentage.

 

alexvl27-08-2019 om 20:09

7,5 miljoen

 

Bikkel 27-08-2019 om 20:17

Las ik ook, als dat zo is..... Erg lachwekkend dan na eerst 14 te vragen. Wel een heeeeel groot verschil 

FC LICHTBOEI29-08-2019 om 15:37

FC Groningen maakt via de clubkanalen bekend dat de 19 jarige keeper Jan de Boer is toevoegd aan de keepers voor het seizoen 2019/2020 

FC LICHTBOEI30-08-2019 om 14:22

Breij en Pohl ontbreken morgen in de selectie,want hebben toestemming gekregen van clubleiding om een transfer af te ronden

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!