Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE] Veldwijk-soap: spits teruggezet naar onder-23

Door Thijs Faber 54 reacties

Lars Veldwijk heeft zondag tijdens de thuiswedstrijd geweigerd in te vallen. Dat vertelt hoofdtrainer Ernest Faber tegen RTV Noord, NOS en verschijnende andere kanalen. De keuze van de oefenmeester om niet Veldwijk maar Ajdin Hrustic in te laten vallen leidde tot een massaal fluitconcert vanaf de tribunes, maar het bleek toch genuanceerder te liggen dus. Veldwijk vond dat hij te lang had moeten warmlopen, en weigerde dus nog in te vallen. Volgens Faber was het de bedoeling dat de spits de nog niet helemaal fitte Mimoun Mahi zou gaan vervangen, maar laatstgenoemde was fit genoeg om 90 minuten vol te maken.

 

Het is niet de eerste keer deze week dat Lars Veldwijk in opspraak komt, eerder deze week kwam naar voren dat de spits de avond voor de thuiswedstrijd tegen Heracles (3-3) nog tot in de kleine uurtjes het concert van Vrienden van Amstel LIVE bezocht. Ook zou hij meerdere malen met een kater op het trainingsveld zijn verschenen. Morgen gaat Ernest Faber in overleg met de directie over dit voorval.

Update 22.56 uur - Waar hij eerder vanavond volgens Elwin Baas (RTV Noord) niet bereikbaar was heeft Lars Veldwijk inmiddels gereageerd op de uitspraken van Ernest Faber, hij ontkent de woorden van de trainer en meldt dat hij niet eens gevraagd is om überhaupt in te vallen. Verder voegt de spits nog toe aan zijn verklaring dat hij “altijd en elke minuut bereid is te spelen voor FC Groningen”. Dit is alles behalve wat FC Groningen op dit moment kan gebruiken, de focus gaat nu volledig naar deze soap, daar waar juist scherpte gebaat is. Zorgelijk!

 

Update maandagmiddag 12:50 - Lars Veldwijk zou te horen gekregen hebben dat hij mag vertrekken. Dat meldt De Telegraaf maandagmiddag. De spits trainde maandag al niet mee met de eerste selectie en er wordt dus ingezet op een zo spoedig mogelijke transfer. De transfermarkt van onder andere Zweden is nog open.

Update maandagmiddag 15:50 - FC Groningen heeft besloten Lars Veldwijk terug te zetten naar FC Groningen onder-23. Dat meldt de club vandaag in een officieel statement. De club voegt er aan toe dat de selectie zich nu gaat focussen op de wedstrijd tegen VVV, die vrijdag op het programma staat.  

 

Reacties:
EP11-02-2018 om 20:26

As i said in het andere onderwerp, nog maar even een keer. Veldwijk is in potentie een hardstikke goede spits. Deze zomer hebben ze Veldwijk vol trots binnen gehaald, hij moest de 'nieuwe spits van groningen zijn', de verlosser. Maar vervolgens speelt Groningen een spel wat absoluut niet bij Veldwijk past (en ook niet bij van Weert blijkbaar, als je ziet hoe slecht die speelt). Veldwijk krijgt totaal geen vertrouwen van de trainer - tuurlijk wordt je spel daar niet beter van. Wanneer je door je trainer al twee keer aan de schandpaal bent genageld (eerst dat hij niet hard genoeg traint, daarna dat hij mocht vertrekken op de laatste  transferdag) en ook amper speeltijd krijgt - dan kan ik goed begrijpen dat hij weigert om in te vallen.

Elke week weer een andere opstelling, elke week weer een andere formatie, elke week weer een gelijkspel of een verliespartij - het wordt er allemaal niet beter van. Ik geloof er niet in dat het aan de kwaliteit van de spelersgroep ligt - maar er is geen trainer die deze spelers beter kan maken. Als je een spits hebt als Veldwijk, speel dan ook het spel wat bij hem past, waarbij het tot zijn recht komt.

11-02-2018 om 21:10

Je gebruikt sterke argumenten en kan daardoor ook zeker begrijpen waarom Veldwijk zich genaaid zou voelen. Maar weigeren in te vallen met zo'n groot salaris bij een mooie club in degradatiestrijd kun je gewoon echt niet maken. Dat gaat veel te ver

grunnfan11-02-2018 om 21:47

Ben het wel met je eens...hoewell de actie van veldwijk niet goed te paraten is.

Persoonlijk hoop ik op een milde straf voor veldwijk.en het ontslag van de trainer, en dan denk ik dat veldwijk mwt wat schouderklopjes de komende wedstrijden nog heeel belangrijk kan zijn....maar eerst exit Faber aub!!!!!!

Spelers zijn net mensen...ook zij hebben vertrouwen een knuf en een schouderklop en ja soms een schop onder de kont nodig om optimaal te presteren

robin11-02-2018 om 20:27

Ook graag even de kant van veldwijk vermelden ...is nu een verhaal van een kant !! Waar twee vechten hebben twee schuld ...dit gebeurt niet zomaar... Veldwijk staat niet bekend als lastig ...

11-02-2018 om 21:12

Veldwijk heeft de afgelopen 3 jaar 5 clubs gehad, en is bij drie van zijn ex-clubs disciplinair geschorst geweest

robin11-02-2018 om 21:31

Vertel.... Is nieuw voor mij !! Waarom haalt Ron janz hem dan? ? Heeft ook met hem gewerkt. ...

11-02-2018 om 23:00

Een beetje googlen kan iemand als jij toch ook wel robin! Heb speciaal voor jou even de meest identieke situatie aan die van vanmiddag opgezocht. Ruzie tussen Jans en veldwijk waarbij veldwijk geen zin had om in te vallen. Kan de link niet verzenden, maar google eens 'Ron Jans Lars veldwijk geen zin invallen'. Bron is nu .nl

 

 

11-02-2018 om 23:02

Artikel heet " Ron Jans gaat robbertje vechten met Lars veldwijk",  31-10-2015, mocht je het niet kunnen vinden

robin12-02-2018 om 12:06

Nou... Even aan jou opdracht voldaan ...Niks bijzonders !!!! Staat oa ook dat ie na Zwolle nog steeds contact had met de trainer en spelers (wie was de trainer?)vast niet omdat het zo slecht was? !?!dus maar net wat je wil horen of geloven 

12-02-2018 om 17:17

Ja precies dat laatste idd. Als je 15 berichten gaat posten om Faber de schuld te geven van een werkweigerende recidivist, ga je het nooit inzien

robin13-02-2018 om 16:22

AMEN

Supporter 05011-02-2018 om 20:27

Gaan ze morgen ook overleggen dat het Faber tijdperk voorbij is? Als je in minuut 46 mag gaan warmlopen tot minuut 84 snap ik ook wel dat je er geen zin meer in hebt.. het kan/mag niet.. maar laat Veldwijk ook ff reageren 

KoningTJB11-02-2018 om 20:28

Veldwijk heeft gewoon gelijk, elke wedstrijd maar weer 40min warmlopen om vervolgens 4 min in te vallen terwijl Van Weert zoals zo vaak geen enkel duel wint.... dan zal ik ook zeggen van bekijk het maar!

rob roy11-02-2018 om 20:43

Deze Veldwijk heeft GEEN gelijk. Als je asl speler van FC-Groningen weigert om in te vallen dan is er maar één oplossing......wegwezen!!!!!! Geen contract ontbinding, meetrainen met de beloften tot einde seizoen en tijdens de wedstrijd, uit én thuis op de tribune plaatsnemen. Niet spelen, ook geen salaris. Laat die arrogante kwal maar verrekken. Wij zijn FC-Groningen en Veldwijk hoort daar niet meer bij.

robin11-02-2018 om 21:31

EENS! !!

Poar neemn11-02-2018 om 20:32

We kunnen zeggen dat het allemaal faber zijn schuld is maar wat moet hij doen met zo'n bizar slechte selectie? Tuurlijk hij is eind verantwoordelijk maar wat moet je met een spelers die een mentiliteit van niks hebben, Veldwijk is precies zo'n geval arrogant ventje die zichzelf heel wat vind ga werken voor je geld arrogante slichtbek! NIEMAND IS GROTER DAN DE CLUB

11-02-2018 om 20:40

Wat een soap... Veldwijk is dezoveelste die verkeerd behandeld word door faber, alleen heeft veldwijk een andere reactie dan sorloth tibbling linssen.

robin11-02-2018 om 21:32

Precies zo is het 

11-02-2018 om 20:57

Jongens laten we nu allemaal eerlijk zijn.

Wie oh wie heeft ons wij supporters ,spelers ,sponsoren en de trainer in deze positie gebracht.

Dat is er maar 1 en dat is onze enige echte Dagobert Duck Nijland.

Dagobert Duck Nijland beloofde ons weer beter voetbal betere spelers een echte leider ,maar wat is daar allemaal van terecht gekomen .

Nijland laat weer voor de zoveelste jaar het publiek weer stikken .

En hij laat de trainer ook stikken door voorral spelers te laten vertrekken in de winterstop en er niks voor terug te laten komen 

Dus er is maar 1 die dit heeft veroorzaakt en dat is ons Dagobert Duck Nijland

skjipke11-02-2018 om 21:20

Wat een ontzettende negatieve reactie. Nijland heeft afgelopen zomer een aantal spelers gehaald, waarmee veel van de supporters (ik ook!) zeer tevreden was. Er is een redelijk succesvolle oefencampagne gespeeld en ook de tweede helft van de eerste wedstrijd en de punten gehaald in de wedstrijden daarna gaven hoop. (Ik zeg niet dat het allemaal zo sprankelend was, maar er was wel hoop)

Als het vervolgens minder gaat, ligt dat toch niet aan degene die de portemonnee moet beheren? Als daar nix inzit, kan er nix uitkomen, toch? Dat is bij jou en mij net zo. Het is aan de trainer 1 team te bouwen en dat lukt deze trainer niet zo goed. Deze trainer kan de positieve kanten van een voetballer niet naar boven krijgen, maar benadrukt bij sommige spelers het negatieve. Wat Veldwijk nu doet kan natuurlijk niet, laat ik daar duidelijk in zijn, maar ik snap het wel. Ik zou er ook gek van worden iedere wedstrijd 30-40 minuten langs de lijn te moeten lopen, volledig genegeerd te worden, om vervolgens weer 10 minuten niks te kunnen laten zien en alle hoon over mij heenkrijgen.

Faber gedraagt zich niet als manager, maar probeert zijn eigen falen nu te verschuilen achter de opstandigheid van Veldwijk. Zelfs op de vraag of het hem iets deed wat de supporters riepen, antwoordde Faber dat hij Veldwijk wilde brengen, etc, etc... Dat was de vraag niet. Iedereen is nu paranoïde aan het worden.

harley12-02-2018 om 08:41

"jongens laten we nu allemaal eerlijk zijn'?/

 

En dan kom je met zo'n belachelijke reactie? Het gaat over een speler en de trainer.

Ook de vergelijking met dagobert Duck slaat he-le-maal nergens op. Als Nijland geld had willen verdienen (wat hij na de verkoop van zijn bedrijf niet nodig heeft) was hij wel in het zakenleven gebleven.

 

 

herman196012-02-2018 om 11:27

Zo zie ik het ook Donny, Nijland praat op TV lovende woorden over zijn supporters, maar in werkelijkheid meent hij er nog geen 85% van. Want van al zijn mooie verhalen via de TV of als hij beld over nieuwe seizoen kaart zijn het gewoon mooie praatje.

Zoals het nu loopt komt echt maar alleen bij de directie weg,Kijk tuurlijk heeft Nijland ook erg veel goede dingen gedaan.Maar het tijdperk Nijland is nu voorbij. Respect heb ik wel voor de man. Dus Robben halen voor directeur en gewoon weer met de borst voruit met zijn alleen. En ook als er één speler  niet wil invallen of zo gewoon oprotten. Onrust stokkers hebben we niet nodig bij onze club.

Reactie verwijderd door redactie

campesino11-02-2018 om 21:12

Volgens mijn berekeingen van pakweg een week terug, lopen we nu dus 2 punten achter om de nacompetie te ontlopen. Die punten moeten dus teruggewonnen worden in een uitwedstridj of tegen ajax thuis. ONMOGELIJK met FABER!!!

Dus nijland, trek je conclusies....

Bovendien als een trainer in korte tijd mot heeft met 3 spelers (mahi, idrisie en veldwijk) is het duidleijk dat er geen samenwerking meer is voor verdere samenwerking. Wiens schuld het ook is. Het lijkt erop dat Faber alleen nog respect heeft bij de 17 jarigen. Met de 20 plussers, heeft hij mot, of hij heeft ze vakkundig weggewerkt (jenssen, reijnen, tibbling..).

FABER ROT OP!!!!

 

Marco11-02-2018 om 21:42

Veldwijk moet gaan leven als prof en anders vertrekken. 

Faber wilde om deze reden al van hem af. Het is Groningen nu overleven. Dan is er geen plek voor gekrenkt ego's.

Veldwijk had voor het publiek en de club het ongelijk van Faber moeten aantonen door gewoon goed in te vallen, in plaats daarvan laat die zien dat hij onwaardig is om voor de Fc te spelen. 

 

rob roy11-02-2018 om 22:04

En zo is dat!!!! Geen speld tussen te krijgen!!!!

 

Cantona11-02-2018 om 22:15

Yeah right........zes minuten goed invallen....kansloos natuurlijk.

Ik keur het niet goed maar als je jouw concurrent een hele wedstrijd ziet kloten en dan niet eerder wordt ingebracht dan kan ik me er wel wat bij voorstellen.

ronald197611-02-2018 om 22:04

Oprotten veldwijk je maakt onze club belachelijk veel hoor ik zeggen milde straf.   Veldwijk tot zomerstop schorsen en in zomer eerste beste bod verkopen met dikke strik erom   want als de club hier niks aan doet dan is het gedaan met de discipline in het elftal.   We hebben spelers nodig die graag voor onze club voetballen dus zeg nog 1 keer. VELDWIJK OPROTTEN

Kweetniet11-02-2018 om 22:12

Grappig hoe werkweigering op de trainer wordt afgeschoven. Voor mijn part moet hij 90 minuten warm lopen dat is zijn werk. Beschikbaar zijn voor de ploeg. Tuurlijk kan het vervelend voor hem zijn, dan zeg ik get over it, je krijgt er vorstelijk voor betaald. En hoe kun je je team zo in de steek laten.. 

Cantona11-02-2018 om 22:24

De oplossing is al maanden bekend "Faber exit".......dan was dit niet gebeurt en hadden we zeker 9 punten meer.

Nu komen we weer negatief in het nieuws en voetbalinsite doet er ook nog wel een schepje bij op .....

Beschamend........zowel voetballend als de randzaken.

Rob197011-02-2018 om 22:30

Ook beschamend dat de gehele directie na afloop in de kleedkamer was, omdat er een probleem met Veldwijk was. Onze club is op alle fronten het spoor bijster. 

 

harley12-02-2018 om 08:43

Dat is een leugen. De hele directie was niet in de kleedkamer.

Moderator opmerkingen

Dat is geen leugen want genoemde drietal was bij de kleedkamer van de FC aanwezig, met eigen ogen gezien

Rob197012-02-2018 om 09:07

Jans, Klaver, Nijland, waren binnen, niet allemaal, maar wel 3 die er niet horen.

Arthur11-02-2018 om 22:39

Meneer Veldwijk heeft inderdaad maar gewoon in te vallen. Het getuigd van waanzinnige lafheid om zo de jonge medespelers van de looi,doan etc in de steek te laten.

Ik verwacht dat er ook wel een regeling in het contract staat waarbij iemand na zo'n ongeval meteen mag vertrekken. Als de directie hierna veldwijk nog tolereert getuigd dit van enorme lafheid.

De beste man verdiend bakken met geld maar is te lui om even warm te lopen.

robin11-02-2018 om 22:54

Wordt steeds gekker ...veldwijk verklaart het tegenovergestelde 

11-02-2018 om 22:55

Wat heeft hem gekost om hem binnen te halen .

En dan nu ontslagen geef hem een schorsing en een beste boete en dan in de zomer verkopen.

Want in de jupiler leuque is het een dure kracht 

robin11-02-2018 om 23:06

Arthur11-02-2018 om 23:07

Ja wordt steeds gekker zo ik vond het Faber ook wel iets te goed uit komen dat veldwijk niet wilde wisselen.

 In beide verhalen is Faber iniedergeval niet dominant genoeg t.o.v zijn spelersgroep

skjipke11-02-2018 om 23:10

Nu is het Veldwijk, maar daarvoor Sorloth, Tibbling, etc, etc.... Deze trainer maakt spelers kapot. Als Nijland niet ingrijpt, maakt hij daarmee de club kapot. Nijland zal dus slecht slapen vannacht. 

Het zal vast niet beter gaan onder een nieuwe trainer, net als bij Twente en Sparta waar het ook niet beter gaat. Maar Advokaat en Verbeek zijn wel begonnen met een wederopbouw. Het voetbal wordt beter en resultaten gaan absoluut komen. Er is binnen Groningen niemand meer die Faber begrijpt volgens mij.

Johan11-02-2018 om 23:53

Punt blijft hetzelfde. Faber moet eruit. Niks meer, niks minder. Vraag Gall om de boel af te maken of whatever maar dit is niet houdbaar meer. We stonden al voor lul en het wordt alleen maar erger. Verder vind ik dat de club in de toekomst beter moet gaan communiceren en ook gewoon fouten moet toegeven. Tis veel te veel een enge marketingsekte wat een hoop negativiteit oplevert.

GroningenZuid11-02-2018 om 23:54

Je ziet inderdaad aan Twente en Sparta dat die punten nog wel gaan komen. NAC heeft inmiddels ook 4 punten uit de laatste 2 duels gehaald. Als die resultaat boeken tegen AZ komen ze in een goede flow bij ons langs.

 

 

Arthur11-02-2018 om 23:59

Even off topic: Ik vind het ijzersterk van padt dat hij het publiek ik ging om zo de jonge jongens uit de wind te houden. Daarvoor zijn er ervaren spelers. Niet om onrust te zaaien in de selectie.

Jantje12-02-2018 om 00:15

Ik wil eerst wel eens de waarheid horen voor dat ik een meing heb over de kwestie veldwijk.

werk weigeren kun je staande voet ontslag voor krijgen. Maar mocht veldwijk gelijk hebben dan is de positie van Faber niet meer houdbaar. wie zal zeggen waar de waarheid licht?

 

 

kees12-02-2018 om 07:24

Na het lezen van de reactie van Veldwijk (en update 22.56 u) is een oplossing voor handhaven van hem ver weg ! De waarheid over die geweigerden invalbeurt zal wel niet boven tafel komen...het blijkt maar weer eens hoe broos de organisatie en TS momenteel onder Nijland functioneert. Ik constateer dit niet met plezier !  Maar de consequenties ervan kunnen in deze fase van de competitie zo groot zijn dat  er een sportieve neergang komt t/m play offs degradatie.  Veldwijk en Faber kunnen niet meer samen door een deur. Dat is een gegeven.  Groninger zit ook al met een kater van zijn ontslag straks, terwijl hij rekende op een mogelijke functie als hoofdtrainer. Verder is de positie van Jans een curieuze: hij is Technisch manager maar is ook onderdeel van de TS in de praktijk.  Dat hij jeugdspelers selecteert, prima, maar over de eerste selectie moet hij nu - in het geval Veldwijk - kiezen voor de trainer òf de spits ( die hij destijds samen met Faber heeft opgehaald uit Noorwegen. ) welke toezeggingen zijn gedaan weten we niet, maar ik denk dat Jans met een rood gezicht rondloopt als hij commentaar moet geven.

Ik voorzie dat Faber en Groninger deze week  vervroegd afhaken, het vervolg is ongewis.  Jans en de nieuwe trainer moet het opknappen. 

Vrijdag is de volgende wedstrijd.  uit tegen VVV.  die wedstrijd is zeker nog niet gewonnen door Groningen. .  Zeker gezien het onthutsende matte spel tegen ADO. 

Tot slot: het publiek/ de supporters / en de sponsors wordt hiermee een slechte dienst bewezen. Het stadion was opvallend slecht gevuld tegen ADO. Een fluitconcert kwam er van de tribunes toen Hrustic erin kwam.   

Er speelt nog iets op de achtergrond: Het zou mij niks verbazen als er momenteel een dubbele agenda is bij de club inzake de toekomst van de club alsook het Topsportcentrum. Niet alleen trainingsfaciliteit en medische faciliteiten maar ook een andere ? sportonderneming of een andere eigenaarschap van de BV ligt misschien wel in het verschiet. Het kan maar zo zijn dat de risico's van het Topsportcentrum niet door de huidige eigenaren gedragen gaan worden en dat een ander ervoor moet tekenen ...? Het is en blijft een geldpokerspel dat profvoetbal en zolang er een hele rits mensen binnen de club er ondernemen en goed aan verdienen is dat vaak alleen met getouwtrek op te lossen.   Publiciteit komt nu nog niet van  Nijland en die houdt de kaarten voor zich , of bespeelt de buitenwacht met emotionele teksten als "in 20 jaar niet zo'n moeilijke (financiële? ) situatie gehad"/ daar geloof ik niks van!  En de  toekomstige nieuwe spelers en trainers willen straks misschien niet meer komen alleen op de blauwe ogen en beloftes van deze directeur...Dat is spijtig, vertrouwen heb je ook nodig.  maar ze wisten waar ze met Veldwijk en Mahi aan begonnen. Er gaan vast nog meer spelers weg (Padt, Mahi) en zogezegd: Het ontbreken van die sterke en ervaren CMV is wmb een cruciale fout geweest in de teleurstellende performance van het elftal dit seizoen: Dat de uitverkoop van spelers niet werd gecompenseerd is gewoon oerstom gebleken !   

We moeten het ermee doen...met Veldwijk op non actief, met een interimtrainer en met angst en beven voor de uitslagen.

 

harley12-02-2018 om 08:46

Jij moet bij RTL Boulevard gaan werken met je niet onderbouwde veronderstellingen.

kees12-02-2018 om 09:40

harley ( alias voor een clubbestuurder?) : ik denk dat ik wat ik hierboven schreef , voor wat ik waarneem bij de club , niet kan wegpoetsen om dit soort gehannes en gedoe bij de club die wel op een duiventil lijkt. Onderbouwing genoeg voor wat betreft gebeurtenissen uit het recente verleden,.   Jonge spelers zijn ook gevoelig voor hoe oudere teamgenoten zich gedragen, en van die jonge spelers en van de supporters moeten we het wel hebben wil de club niet in de problemen komen.

Maar als je bedoelt dat ik maar liever niks moet schrijven omdat dat de club welgevallig is? tja    

Friedrich12-02-2018 om 08:10

Het is een zooitje bij de FC. Maar vraag me af wat wijsheid is de trainer eruit zou het graag zien maar brengt wel extra kosten met zich mee. Het seizoen wordt toch al niks meer dus zou zeggen overleven en volgend jaar met een andere trainer er tegenaan. Dan sparen ze de afkoop som weer uit.

Martijn 12-02-2018 om 09:15

Nee dat kost niks de trainer ontslaan. In het ergste geval moet je Faber doorbetalen tot eind seizoen. Dat moet ook als hij blijft. En met Ron Jans of Alfons Arts heb je twee mensen in huis die als interim het seizoen kunnen afmaken

Friedrich12-02-2018 om 13:52

Dat kan zijn maar Jans heeft duidelijk te kennen gegeven het seizoen niet af te maken als Faber weg gaat

harley12-02-2018 om 08:49

Benieuwd wat er uit het gesprek komt.

Als Veldwijk idd weigerde in t vallen laat hij zijn (te?)jonge medespelers in de steek. Je mag je hobby uitoefenen voor 250.000 - 300.000 euro. De meesten van ons moeten daar jaaaaaren voor werken..Er zitten 15.000 man/vrouw in het stadion.. je moet het gras (niet de kunstvezels) op willen vreten!

 

Als Faber het mis heeft is het bijzoonder slecht om dat voor de TV te zeggen..

appie happie12-02-2018 om 10:21

Ik denk dat 250k niet betaald wordt bij de fc..dacht dat 200k het plafond is en dan wel voor hele goede spelers zoals bv Path...wellicht Mahi maar denk dat de rest daar flink onder zit.Neemt niet weg dat 100 k ook al een aardig bedrag is om te verdienen want er komt nog ern gratis auto bij en misschien gratis wonen,eten doen ze ook vaak op de club..dus..

We zullen vandaag wel meer horen over het wel en wee van onze club..

Martijn 12-02-2018 om 09:12

Feit is dat Faber geen fan is van Veldwijk, hij wou hem op de laatste transfer dag nog weg hebben. Wellicht vond hij dat Veldwijk niet genoeg inzet toonde tijdens de warming up en daarom zegt dat hij niet wou invallen? Ik zie hen er voor aan dat hij zoiets doet. Deze man heeft de boel nooit op de rails gekregen bij Groningen en zoekt constant excuses voor zijn eigen wanprestaties. Roept tegen de buitenwereld wat zijn spelers moeten doen maar stuurt ze met een andere boodschap het veld in. Deze man is volledig onbetrouwbaar gebleken en daarom geloof ik ook helemaal niets van zijn uitspraken. Ik zie het als een zeer goedkope manier om van Veldwijk af te komen.

FC Bayern12-02-2018 om 10:06

Dit is de zoveelste blunder van Faber. Begrijp me niet verkeerd, als Veldwijk geweigerd heeft dan dient hij bestraft te worden. Maar dat breng je niet naar buiten in een interview na de wedstrijd. Dat bespreek je eerst intern met de technische staf en de betreffende speler, dan kun je alsnog disciplinaire maatregelen nemen. Maar op het moment dat je dit zonder overleg als feit de wereld inslingerd zonder wederhoor dan ben je manager onwaardig bezig. Mocht het zelfs zo zijn dat Faber gewoon keihard staat te liegen dan lijkt het mij helemaal einde verhaal voor Faber (3/4jaar te laat sowieso al maar goed). 

Over de wedstrijd kan ik kort zijn, dramatisch van beide kanten. Waarom Faber toch weer met van Nieff startte is mij echt een raadsel, daar kun je nog beter een A-junoir neerzetten. Of Antuna, die is nog te licht maar ik zie hem altijd wel keihard achteruit sprinten om mee te verdedigen, dat is beter dan lantaarnpaal van Nieff die aan alle kanten voorbij gelopen wordt.

Arthur12-02-2018 om 11:54

Als het waar is, dan was dit Faber zíjn enige redmiddel. Al had Faber dit niet naar buiten gebracht zou hij door iedere fcg supporter zijn afgemaakt.

En later zal dit nieuws toch wel uitlekken.

 

FC Bayern12-02-2018 om 12:32

Daar heb je wel een punt, neemt niet weg dat Faber dit door zijn rare opstellingen en wissels voor dit moment al aardig over zichzelf afgeroepen had natuurlijk.

Janwillem512-02-2018 om 10:49

Nijland alsjeblieft gozer wat moet er nu nog gebeuren om faber te laten vertrekken?

Ik denk dat wij meer aan veldwijk kunnen hebben dan aan faber die heeft op alle fronten laten zien dat hij groningen niet beter kan laten voetballen gisteren niet morgen niet overmorgen niet nooit niet!!! dus neem alsjeblieft afscheid van die gast voor het te laat is want dan ben jij aan de beurt! 

En even over veldwijk geef hem idd een beetje vertrouwen want dat is een veel betere spits dan van weert van

weert is meer een type rodajc spits achter een bal aan hollen vallen en de bal hoog over schieten veldwijk is sterk aan de bal kan scoren en heeft nog wel wat dreiging maar moet wel het vertrouwen krijgen zonder vertrouwen speeld niemand lekker 

Jantje12-02-2018 om 11:00

Faber weg is beetje onzin natuurlijk. hij doet zijn werk naar zijn mogelijkheden die hij heeft. bestuur had meer evaren spelers moeten zorgen. en dan vooral op het middenveld. en als je dan in de winterstop je spelers weg doet met wat ervaring en houd het wel op.

Denk dat dit nodig was om hoofd boven water tehouden. 

Heinrich12-02-2018 om 10:55

Voor mij is een ding duidelijk. Of Faber of Veldwijk liegt. Een van beiden zuigt een verhaal uit zijn duim. Wens de directie veel wijsheid in deze questie. Ik heb mijn buik vol van dit soort infantiel gedrag. 

12-02-2018 om 11:16

Als je de reacties onder z'n tweet leest zijn er zelfs mensen die deze loser pur sang geloven. Echt, de grootste loser uit de FCG geschiedenis, Larsje Veldwijk. 1,95 lang, gedraagt zich als een 6 jarig jochie.

appie happie12-02-2018 om 11:49

Het is idd een over het paard getilde droplul..denkt dat hij heel wat is..nou wij passen voor dat soort figuren lekker maar ergens anders hern met je filmster gedrag...tweeten kan hij wel inzet tonen niet..

#alsjehaarmaargoedzit

skjipke12-02-2018 om 12:25

Het gaat nu alleen nog maar over Faber versus Veldwijk. Maar de teloorgang van onze mooie club ligt toch niet aan de huidige ruzie tussen deze twee kemphanen? Als Faber een goede manager was geweest had Veldwijk precies geweten waar de grens ligt en was dit waarschijnlijk niet gebeurt. 

Faber zoekt de pers en verschuilt zich achter deze ruzie. Als je de vraag krijgt of het je wat doet dat het publiek zich tegen je keert, geef je toch niet een antwoord die hier niets mee te maken heeft?Ik geloof er niks van dat de reacties tegen Faber in het stadion gericht waren op alleen de "verkeerde" wissel, maar uit frustratie van weer een een slechte pot voetbal in eigen huis. 

Kweetniet12-02-2018 om 12:52

Ik zat samen met mijn dochter achter de bank van de FC en hoorde duidelijk dat men Veldwijk riep om te wisselen... Ik zei nog tegen mijn dochter kijk hij komt er nu in... Groot was mijn verbazing toen Veldwijk ging zitten en Hrustic er in kwam... Ik vond Veldwijk ook niet echt met een warming up bezig. Waar Bacuna en Hrustic in de pauze bezig waren, was Veldwijk in geen velden of wegen te bekennen... tijdens de wedstrijd stond hij dan weer eens stil, sjokte wat verder en stond weer eens stil.. Wat ik en iedereen kon waarnemen, is dat hij zich niet gedroeg als een gemotiveerde voetballer. 

LeoFCG12-02-2018 om 13:43

Dan is het wel heel raar dat hij zelf gisteren die tweet eruit heeft gegooid. Dan had hij dat beter niet kunnen doen en gewoon excuses kunnen maken vandaag en zijn kant van het verhaal vertellen. Dan was er misschien nog een werkbare situatie. Nu hij is weggestuurd zal het ook niet meteen zorgen voor rust binnen de tent ben ik bang. 

GroningenZuid12-02-2018 om 13:08

Ik dacht in de zomer al, die is volgend jaar weg. Ik snap werkelijk waar niet dat deze slapzak gehaald is. Jans zelf heeft hem bij Zwolle teruggezet omdat hij te weinig inzet toonde. 

Dit is geen sportman. Hij pakt zijn salaris, hangt full time met die meid en haar luxe leventje en ontkent dit ook helemaal niet. Je kunt wel in de HMH hangen tot de late uurtjes, zolang je op het veld laat zien dat je alles geeft. Maar hij loopt als een krant op het veld, zit er duidelijk al snel doorheen en zijn moyenne is in de minuten die hij maakt gewoon te laag. Ja hij krijgt weinig kansen en heeft weinig krediet, maar als ik zijn trainer was zou ik ook gek worden van zo'n gast. Je moet krediet ook verdienen, ik denk dat hij meer had gehad als hij zich had gewoon gedragen als een prof.

 

Ik denk dat er zeker 5, 6 mensen op zo'n bank zitten die kunnen bevestigen dat Veldwijk liegt. FC handelt zeker in deze tijden niet zomaar zoals ze nu doen. 

Reactie verwijderd door redactie

robin12-02-2018 om 13:21

En degene die het team naar de afgrond helpt mag aan blijven modderen.. ...onvoorstelbaar. Wat moet er nog meer gebeuren ? Ben normaal niet voor het ontslaan van trainers maar dit is zo overduidelijk... Dat veldwijk gestraft wordt oké ,logisch. ..Maar blijf het maar een raar verhaal vinden ...

12-02-2018 om 13:38

Degradatie gaat dcihtbij komen zo , deze trainer heeft het totaal niet in de hand , wil alleen maar ja knikkers. Eerde incidenten met mahi en idrissi. Vorig seizoen met Linssen en Tibbling zelfs , kijk hoe linssen nu is opgebloeit, en oja zelfs sorloth. Spelers hebben veel moeite met het regime van Faber , en veldwijk is dus geen ja knikker maar het tegenovergestelde. Deze trainer ging oook met problemen weg met NEC, en zie nu wat hij in anderhalfjaar aan kapitaal vernieteging doet. Overegens vind ik dat de heer Veldwijk ook in de spiegel moet kijken.

LeoFCG12-02-2018 om 13:46

Waarom heeft RTV Noord etc nog niets bevestigd? Ik lees aldoor alleen Telegraaf als bron... Meestal zijn Elwin Baas en William Pomp de eersten namens RTV Noord en DVHN die dit soort nieuws naar buiten brengen

Marco12-02-2018 om 13:51

Enigste juiste beslissing. Had al in de winterstop moeten gebeuren. Dat Veldwijk in de weken erna nog steeds onprofesioneel gedrag vertoonde geeft wel aan hoe hopeloos hij is. Zonde want hij heeft ook enkele keren aangetoond dat voor Groningen van meerwaarde kan zijn. 

Faber kan niks met zulke figuren. iedere trainer zit met zulke figuren in de maag, uiteindelijk moet je voor de groep kiezen. Voetbal is nog steeds slecht. trainer moet er spelpatronen inslijpen. Spelers moeten zelf ook meer brengen. Als Doan een 4,5 krijgt van VI en Drost een 4 dan spelen ze zelf dramatisch. 

Fido12-02-2018 om 13:57

Jullie hebben het wel over het niet invallen maar als je meerdere malen met een KATER op de training staat dan heb je toch geen krediet om in de basis  te beginnen.de verhoudingen waren al niet goed nou er is maar 1 maatregel ERUIT met die luiwammes 

robin12-02-2018 om 14:23

Zal wel een beetje meevallen ....overtrokken conclusies !! Alleen omdat zn vriendin bekend is wordt alles negatief belicht 

appie happie12-02-2018 om 14:13

Ik denk dat we binnenkort broodjes kroket krijgen in het stadion.

Fido12-02-2018 om 14:29

Met mosterd 

brummie12-02-2018 om 14:58

De komst van Veldwijk is vanaf het begin aan eigenlijk al ongelukkig geweest. Vervelend voor Jans, die hem heeft binnen gehaald.

Veldwijk is een speler met weinig arbeidsethos en een intensief prive leven. Leeft volgens mij niet als een prof. Als hij niet in wil vallen , ook al is het paar minuten voor tijd, dan lijkt me per direct weg het beste voor alle partijen.

Dat Faber nu op moet rotten vind ik tekort door de bocht. Een nieuwe coach (tussenpaus) geeft zeker niet de garantie dat het beter zal gaan, zie Verbeek en Advocaat. 

De wedstrijd gister was uitermate slecht, ondanks een 2 prima kansen voor FC. De wil was er wel, maar er zit totaal geen schwung in het elftal. Weinig zelfvertrouwen ook. Ik verwacht niet dat FC iin degradatienood komt, daar vind ik de selectie simpelweg te goed voor. 

Het beste is, dat de achterban rustig blijft en de ploeg blijft aanmoedigen. En niet gaat uitfluiten, dat werk alleen maar averechts. Ik heb me gister toch een paar dorpsidioten gezien en gehoord. Absoluut FC onwaardig. 

Natuurlijk voetbalt FC niet goed, maar om je club zo af te vallen, vind ik als supporter onbegrijpelijk. Zeker in mindere tijden, dan staat de echte supporter op, en wordt de clubliefde juist groter.

12-02-2018 om 15:09

Jouw laatste alinea kan me niet bekoren. Deze dorpsidioten zijn supporter laat hun hun eigen mening hebben. Als ze van vvv en nac verliezen is het tijd om eens naar de hoofdingang te gaan. Je kan wel eeuwig blijven zingen en springen , maar hierdoor voetballen ze ook niet beter. Het word tijd dat de boel wakker geschud word, voor dat het te laat is. En graag met jou genoemde dorpsidioten erbij , dit zijn ook supporters!

Rob197012-02-2018 om 15:18

Ik vind dat er wel verschil zit tussen clubs als Sparta en Twente. sparta heeft een hopeloze selectie, met daarbij Pastoor, die een dubbelfunctie vervulde, wat geen succes bleek. Twente had een hopeloze voorbereiding met daarbij alleen maar ellende en een uitgeholde selectie met aanvulling uit verschillende hoeken, waarbij je als trainer er iets van moet maken. 

Faber daarentegen zit toch al een lange tijd ip de bank, en is niet in staat een winnend elftal het veld in te sturen. Zijn coaching gisteren zegt toch ook veel, dat hij niet meer actief langs de lijn was te vinden. Ook bij Faber is er iets geknakt, waardoor het nog moeilijker is geworden. 

Frustratie bij de aanhang is niet vreemd, zij zien hun club afdrijven naar een bedenkelijk niveau. Kom met zijn allen wordt er gevraagd door de directeur, als je er dan bent en dat van gisteren voorgeschoteld krijgt, dan krijg je het als supporter Spaans benauwd. De nacompetitie lonkt als je op dit niveau voort gaat. Bij mij op de tribune is berusting met ja, het is niet beter. Erg gevaarlijke situatie.

brummie12-02-2018 om 15:35

@Achmed, tussen blijven zingen en springen en je club afvallen door fluiten, absurde dingen roepen en wegwerpgebaren zit er volgens mij ook nog wel enige nuance tussen lijkt me. Het zijn twee uitersten. In mijn ogen maakt een echte supporter geen wegwerpgebaar naar de spelers, dat is mijn mening tenminste. En als het weer goed gaat straks lekker de handjes stuk klappen en de polonaise lopen zeker. Hypocriet. 

12-02-2018 om 15:50

Als het slecht is , is het slecht. Dan aak ik na afloop ook wegeerpgebaren. Je moet niet vergeten dat alle lagen van niveau en iq in het stadion zitten. En bijna iedereen beleefd het anders , en vergeet niet als het goed is of ze hebben hard gewerkt krijgen ze applaus. Die voetballers mogen wel meer ruggengraat krijgen en meer contact zoeken met de supporters. 

appie happie12-02-2018 om 17:52

Nee een wegwerpgebaar laten we aan dhr Veldwijk over toch..

skjipke12-02-2018 om 15:36

Juist die berusting is dodelijk. Op een bepaald moment kun je als trainer niets meer goed doen. Dat moment is al lang gepasseerd. Dan wordt het tijd voor een frisse wind. 

Sparta en Twente zijn al bezig met de wederop bouw. Dat zie je nog niet aan de resultaten, maar al wel aan het vertoonde spel. Deze ploegen gaan nog wel punten halen, ben ik bang.

Uiteraard wil de jeugd nog graag spelen voor Faber. Hij geeft hen wel het vertrouwen en de mogelijkheden fouten te maken. Dat had Faber ook moeten doen met de meer ervaren spelers. Nu heb je al een onhoudbare situatie. Toch hoop ik tegen beter weten in op een ommekeer. Als er 4 punten gehaald kunnen worden in de komende 2 wedstrijden ziet de wereld er weer heel anders uit.

Rooie12-02-2018 om 15:47

't gaat spannend worden. Uit nog tegen AZ, Heerenveen, PSV, Utrecht, Twente en VVV. Met een beetje mazzel maximaal 4 punten.

Thuis nog tegen AJax, PEC, Excelsior, Roda en NAC. Ik verwacht tot zeker 7 punten. Totaal dus 11 erbij ofwel een totaal van 34.

Hoop dat de spelers elkaar gaan verstaan en tot een hoger en genoeg aantal komen. Handhaven is nu het credo!

kees12-02-2018 om 15:54

Hoe gaan Mahi en Van Weert hierop reageren vrijdag in Venlo?...met hun voeten hoop ik...scoren en winnen !

Ik denk dat de sterkte van de achterhoede cruciaal wordt die wedstrijd. Op zeker spelen met de opstelling,  Faber, Van Nieff geen CV want we zien ondanks die akefietjes nu met spelers, te vaak dat er in de taakverdeling gaten vallen achterin, of dat iedereen afwacht in het doelgebied. Geen Bacuna achterin, desnoods een jonkie als ie maar kan koppen.   

 

Cantona12-02-2018 om 16:29

We weten dus nog niets, supporters betalen dik geld voor een kaart, komen op een koude zondagmiddag naar een ontiegelijk slechte wedstrijd kijken en weer worden ze niet geïnformeerd.

Wat er ook gebeurt is, Faber is niet in staat om met dit team punten te scoren, dit was de druppel en wat mij betreft hadden ze hem er uit moeten trappen.

Je moet niet te lang meer wachten want anders is het te laat

Reactie verwijderd door redactie

brummie12-02-2018 om 16:30

VVV is een leuk ploegje, wonnen thuis van o.a. Feyenoord en Utrecht en speelden o.a. gelijk tegen Pec en Vitesse.

Nieuwe ronden , nieuwe kansen. Mahi was gisteren dramatisch slecht, maar 1 bevlieging kan in deze fase voldoende zijn. Op naar de Koel!

SWD_12-02-2018 om 16:31

Kunnen we de discussie "echte supporter" in deze achterwege laten? Niemand is gelijk en iedereen beleeft het anders. Ook negatief is een beleving. Onthoud, iedereen wil het beste voor de club. Kut is kut en afgelopen zondag was het weer eens heel kut. Deze hele soap rond Veldwijk leid alleen maar af van hoe slecht het met de club gaat. Het is echt 2 voor 12... 

kees12-02-2018 om 19:35

kut is kut en zondag was het weer heel kut, straks 2 voor 12 superkut ... en ik maar juichen ...dat is toch wel  mega-k*t 

tante jannie12-02-2018 om 16:43

zooitje bij de Fc, met de maand erger

met als dieptepunt.... ik hoop van niet maar ik vrees.

kwaliteits arme selectie die ook nog zwaar is uitgedund. hebben nog 11p nodig maar hoe, techn staf en directie zijn hier verantwoordelijk voor de teloor gang vd Fc. 2 rekeningen zullen sowieso gepresenteerd worden. flinke vermindering seizoenkaarten en tv gelden zullen ook flink lager zijn voor het volgend seizoen. er is veel mis binnen de fc.

lijkt erop dat dit structureel is. 

de gehele organisatie doorlichten... ? zal nijland niet graag willen, maar dit kan niet doorgaan

rob roy12-02-2018 om 16:57

Jouw bewering is ook al 394 keer gezegd. Brengt dus geen nieuwe dingen aan het licht. Gewoon de FC hun ding laten doen, dan komt het allemaal wel weer goed. En volgend seizoen een nieuw team opbouwen met een nieuwe trainer en assistent, wie het ook moge zijn.

Papa12-02-2018 om 17:14

Ik las denk ik op Voetbalzone de uitspraak: "blijkbaar heeft FCG niet de beste selectie, maar Faber weet er wel het minimale uit te halen" Daar ben ik het wel mee eens. Kijk ook weer naar Linssen... Blijkbaar toch niet zo'n slechte speler.

Veldwijk is niet de makkelijkste, dat weet je, daar ga je mee om als trainer. Of niet dus... Ik geef Veldwijk wel een klein voordeel van de twijfel. Miscommunicatie langs de lijn kan zo gebeuren denk ik, en ik heb niet het idee dat communicatie op dit moment lekker gaat vanuit de trainers...

Diehard05013-02-2018 om 21:44

Ik snap het niet meer. Eerst was er een conflinct tussen mahi en veldwijk. Vervolgens werden mahi en idrissi geschorst. Dus dan zou je denken mahi en idrissi liggen niet goed bij deze trainer en veldwijk wordt in bescherming genomen. Een paar maandjes verder en nu heeft diezelfde veldwijk een conflict met dezelfde coach, ernest heet hij. Ik vraag me af of er nog zo'n "uitstekende peoples-manager" als ernest bestaat die er in geslaagd is  om vanuit in principe twee verschillende kampen binnen deze groep voor interne problemen  te zorgen. Volgens mij is hij niet alleen maar tactisch gezien dramatisch maar ook qua persoonlijkheid, wat ELKE goede tot degelijke trainer heeft, een kasplantje. Eerst was mahi degene die fout zat nu weer veldwijk, idrissi weet niet precieshoe dat zat? Bryan linssen die aangeeft dat er bij vitesse betere sfeer in spelersgroep is dan bij groningen. Misschien wordt het tijd voor een petitie om ernest met z'n 'modieuze matje" en hoofd en gezicht weg uit onze provincie te krijgen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!