Terug

Deel deze pagina:

[Update dinsdag 29/8] Leandro Bacuna vertrekt naar Reading FC

Door Tom Kuiper 8 reacties

Leandro Bacuna verlaat Aston Villa en tekent een 4-jarig contract bij Reading FC, de club waar Jaap Stam momenteel trainer is. Reading komt uit in de Championship, het op één na hoogste niveau in Engeland.

Update dinsdag 29 augustus - FC Groningen krijgt een bedrag van 352.000 euro ( bron - RTV Noord)

In 2013 vertrok Bacuna van FC Groningen naar Aston Villa voor zo’n 1 miljoen euro. Na drie jaar te hebben gespeeld in de Premier League degradeerde Bacuna met Aston Villa naar de Championship. De 25-jarige Bacuna, die als middenvelder en verdediger werd opgesteld, speelde 130 wedstrijden bij Aston Villa, en maakte daarbij 8 doelpunten. Bacuna had nog een contract tot halverwege 2020.

Jaap Stam is erg blij met de komst van Bacuna. "Hij is multifunctioneel inzetbaar. Hij kan op het middenveld of in de verdediging spelen en zelfs als vleugelspits. Hij beschikt over de juiste mentaliteit en wil zich ontwikkelen; dat zijn de spelers die we hier graag bij Reading willen hebben."

Het is niet bekend hoeveel de FC verdient aan de transfer van Bacuna. Bij de verkoop heeft Groningen een doorverkooppercentage bedongen van 20 procent. Verscheidene Engelse media schrijven dat Reading ongeveer 1,6 miljoen euro heeft betaalt.

Reacties:
13-08-2017 om 21:56

Dus de Fc krijgt ongeveer 3,2 ton?

nulvijftig13-08-2017 om 22:15

Nee, volgens mij kreeg Groningen 20% van de winst die Villa maakte op Bacuna. Dus als er wordt gesproken over 1,6 miljoen zal het 20% van 6 ton zijn, dus zon 120.000 euro. 

13-08-2017 om 23:05

Plus 4% van de hele transfersom als solidariteitsbijdrage. Nog eens 64k. Alle kleine beetjes helpen om het begrotingstekort van de FC te dichten.

13-08-2017 om 23:22

Als er in de "header"staatdat FC-Groningen een "DOORVERKOOPPERCENTAGE" heeft bedongen van 20% en als het transferbedrag inderdaad 1,6 miljoen POND is, dan krijgt de FC-Groningen een bedrag van € 353025,52 plus genoemde 4% solidariteitsbijdrage.

brummie14-08-2017 om 08:20

Een voormalig speler van fc maakt een transfer, en de alle reacties hebben puur financiele insteek. Succes Leandro bij Reading!

15-08-2017 om 08:42

Spelers hebben tegenwoordig geen binding meer met hun club. Een paar uitzonderingen daar gelaten. Geld regeert. Ik heb daarom ook geen enkele binding met spelers nadat ze zijn vertrokken. Als clubmens denk ik eerst aan de centen ja. Dat begrotingstekort moet dicht, anders wordt het de volgende seizoenen steeds lastiger. Maar wel fijn dat er ook mensen zoals jij zijn die wel aan de speler zelf denken 

14-08-2017 om 10:26

In eerste instantie denkt iedereen,  behalve jij aan de club. Levert weer wat geld op. 

Rob197014-08-2017 om 10:53

Het is alleen jammer dat hij zich iets groter inschat als dat de kwaliteiten die hij bezit. Hij heeft ooit de kans gehad om in de eredivisie terug te keren bij PSV en Feyenoord, dat had hij toen moeten doen, i.p.v. denken aan een riant salaris die hij toen verdiende. Het herinvesteren van spelers die te vroeg, of een verkeerde keuze hebben gemaakt, is vaak ver te zoeken. Voetballen in een land met absurde transferbedragen en dan nog maar een waarde van 1,6 miljoen hebben naar een Championship club betekent toch wel dat het om een modale voetballer gaat en dat is jammer. 

Voor alle duidelijkheid ik heb geen enkele wroeging ten opzichte van de Bacuna's, mocht dat naar voren komen in mijn posts. Het enige wat ik wel met de Bacuna's heb, dat ze als grote talenten worden gezien, maar dat zij dit zelf echter niet laten zien. Ik gun het ze allebei van harte, maar in mijn optiek zijn het twee voetballers die niet laten zien wat ze daadwerkelijk kunnen. Bij Groningen speelt hij op een te belangrijke positie, die hij niet machtig is en Leandro voetbalt bij Aston Villa, een ploeg die ernstig in verval zit met veel marginale hardwerkende voetballers waarbij ook  Leandro zich niet kan onderscheiden.

marcelfcg15-08-2017 om 20:48

Je zou ook kunnen zeggen Villa is een grote naam die het nu moeilijk hebben en het zo beredenerend is Reading nu een sportieve stap vooruit. Niet slecht voor een speler die hier zeer negatief werd bejegend door een groot deel van de fans. Hoe kom je erbij dat hij zichzelf hoger inschat dan zijn daadwerkelijke kwaliteiten? Misschien wilde hij niet naar PSV en Feijenoord omdat hij het prachtig vindt om in Engeland te spelen. Ik zou dat best kunnen begrijpen.

14-08-2017 om 17:50

wat een gelul zeg , niet ieder talent is een arjen robben. voor een club als groningen was hij een talent en maakte hij een transfer naar de premier leage , waar hij prima goals en wedstrijden heeft gespeeld, daarna villa in verval , bacuna erin mee , nieuwe ronde nieuwe kansen. dit is wel zijn niveau boven in de 2e leage , onderin pl leage. voor grunn dus een prima talent gebleken! nogmaals niet iedereen kan robben wezen!

Marco29-08-2017 om 21:08

Voor hem leuk dat hij weer aan voetballen toekomt en fijn voor hem dat er een Nederlandse trainer is.

Bij Villa is hij gewoon mislukt. Tegen City had hij nog een werelddoelpunt. Verder was hij vooral wissel of rechtsback.  Spelmaker is hij daar nooit geworden, en dat is ook geen schande.

Dat hij een transfer naar Premier league club was al een grote verrassing. Zijn llaatste seizoen zag je wel een enkel keertje zijn kwaliteit, maar veelal stond die te dromen in het veld en was het veel onnodig balverlies. Tegen RKC-uit zat die eerst wissel om hem scherp te krijgen. Komt het veld in, bij een uittrap van onze keeper legdet die de bal in een beweging dood, passeerde vervolgens zijn tegenstander. briljante actie. De rest van de wedstrijd had hij geen bal meer goed geraakt. Dat was Bacuna. Excelleerde tegen Ajax aan het competitieslot dat zal hem de transfer wel hebben opgeleverd. Dat hadden Mahi, Padt, Bacuna en Drost ook moeten twee weken terug dan werd ze een thuiswedstrijd tegen VVV bespaard. De sfeer in het stadion is terug en dat vergoed veel.

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!