Ludovit Reis bij Nederland onder19

Vanavond speelde het Nederlands Elftal onder 19 jaar de eerste van 3 kwalificatiewedstrijden die de komende week gespeeld worden in Hardenberg en Assen tegen de leeftijdsgenoten van Wales. Op sportpark De Boshoek speelde Wales een thuiswedstrijd en dat is best apart. Dat komt omdat dit kwalificatie toernooi in Nederland word gehouden. Behalve Wales speelt Nederland ook nog tegen Slovenië en Spanje. Beide ploegen troffen elkaar vanavond ook en speelden met 1-1 gelijk.

Bij het Nederlands elftal was er een basisplaats voor Groninger Ludovit Reis en daarom waren wij afgereisd naar Hardenberg om te kijken hoe Ludovit het deed. Onder toeziend oog van o.a. Ron Jans, Hennie Spijkerman, Mark Jan Fledderus, Peter Jeltema en Alfons Arts speelde Nederland o19 met de volgende 11:

Joshua Orobosa Zirkzee – Bayern München

Nederland onder 19 was vanaf het begin van de wedstrijd de veel betere ploeg en had bij rust al minimaal met een nulletje of 3 voor moeten staan maar de vele kansen werden gewoon niet benut. Het stond bij rust 1-0 voor Nederland door een prachtig doelpunt van Juan Carlos Familia Castollo. Ludovit Reis speelde een prima eerste helft en was echt een slot op de deur. Hij speelde bijna op dezelfde positie als bij FC Groningen, alleen iets minder aanvallend.

Na rust zagen we een ander Wales o19 maar tot grote kansen kwamen de Welshman niet. De grootste kansen werden gecreëerd door Nederland o19 maar weer schortte het aan de afwerking. De mooiste kansen werden niet benut en als je zelf de kansen niet afmaakt doet de tegenstander het wel en dat gebeurde vanavond ook. In de laatste minuut een onachtzaamheid in de Nederlandse defensie en de bal lag in de goal, 1-1. Met de moed der wanhoop ging het Nederlands team op zoek naar de winnende treffer en die viel wonder boven wonder ook nog. Een vrije trap vanaf de linkerkant van van het veld werd voor de goal geslingerd en niemand reageerde, behalve Sepp van den Berg. De verdediger kon de bal net met het hoofd van richting veranderen en de keeper van Wales was verslagen en zo kwam de eindstand op het scorebord, 2-1.

Zaterdag a.s. speelt Nederland onder 19 in Assen (sportpark Marsdijk) om 16.00 uur en volgende week dinsdag spelen ze weer in Hardenberg om 19.00 tegen Spanje.

Wij spraken na de wedstrijd met Ludovit Reis over deze wedstrijd en met oud FC Groningen jeugdspeler en (vanavond aanvoerder) Orkun Kökҫu. Tevens met zijn oudere broer Ozan Kökҫu die ook in de jeugdopleiding van FC Groningen heeft gespeeld en die vanavond aanwezig was om zijn broertje aan te moedigen.

Ook plaatsen wij hierbij een aantal foto’s, al was het moeilijk om goede foto’s te maken door de duisternis.