Terug

Deel deze pagina:

Luis Suarez koestert niet alleen maar wrok richting Groningen

Door Thijs Faber 6 reacties

Het groen-witte shirt van de FC is niet alleen voor supporters een bindende factor, kennelijk is het ook voor buitenlandse spelers een reden om de overstap te maken naar Groningen. Luis Suarez vertelt in gesprek met Marca dat toen hij naar Groningen mocht vertrekken, hij eerst de Playstation opstartte en keek waar Groningen speelde en hoe het shirt er uit zag. Kennelijk zat het allemaal snor voor de Uruguayaan die uiteindelijk inderdaad in Groningen terecht kwam, en de rest was geschiedenis. Opvallend aan het gesprek met Marca is dat Suarez positieve woorden over heeft voor de FC, iets wat we uit zijn mond zelden hebben gehoord, omdat het vertrek van de Uruguayaan uiteraard niet zonder slag of stoot ging: “Het was een grote verandering in mijn leven. De stap naar Groningen heeft mij uiteindelijk zowel op als naast het veld geholpen" Dus Luis, als je na dit seizoen nog een club zoekt, je bent wat ons betreft welkom!

 

 

 
Reacties:
rob roy05-12-2017 om 12:00

Hij heeft hier in Groingen maar een jaar gespeeld, waarin hij in 36 wedstrijden, naar ik meen 7 keer heeft gescoord. Een beginnende vedette, die met veel trammelant naar Mokum is vertrokken. Overigens als je Nijland mag geloven is hij hier ook met veel trammelant binnengekomen. In Mokum is het een irritant mannetje geworden waarbij hij hier en daar eens een "knauw" uitdeelde. Daarna Liverpool van hetzelfde laken een pak en nu Barcelona, waar hij,naar zeggen, op z'n plaats is. Dat hij FC-Groningen niet is vergeten valt hem te prijzen maar terug komen op het oude nest, vergeet het maar en voor mij hoeft hij ook niet terug te komen. Heeft nog nooit iets opgeleverd met spelers die terug komen bij hun oude club. En Luiz.....het ga je verder goed in jou carriére!!!!!!

05-12-2017 om 12:24

Het zijn er 2 keer zoveel, haha. 14 goals en 7 assists in 36 wedstrijden. Kan begrijpen dat je hem een vervelend mannetje vindt. Zelf ben ik er best trots op dat hij bij mijn club gespeeld heeft. 'De club van Robben en Suarez' is toch wel mooi om te vertellen hoor, bij mensen die Groningen niet zo goed kennen. En dat zo'n jongen uit een arm Uruguyaans dorp op een lelijke manier probeert zich omhoog te werken (transfer naar Ajax). Tja, kan het wel begrijpen. Kunnen wij, vanuit het welvarende Nederland wel weer wat van vinden, omdat ie onze trots gekrenkt heeft. Maar denk dat ik in zijn situatie hetzelfde zou doen. Persoonlijk zou ik hem nog achterop de bagagedrager op willen halen, als ie terug zou willen komen! 

ludopi05-12-2017 om 13:37

Neem ik hem ook wel een stukkie achterop Baksteen.

nulvijftig05-12-2017 om 19:48

Ach, het was te begrijpen dat hij zo snel mogelijk een stap hogerop wilde maken. Echter Suarez niet fout, maar Ajax, door een schandalig laag bedrag te bieden (zo'n 3,5 miljoen geloof ik..). Uiteindelijk bood Ajax het dubbele en ging Grunn akkoord, ook logisch.

appie happie05-12-2017 om 20:55

Volgens mij 8.5 miljoen..

kees05-12-2017 om 23:19

even het geheugen opfrissen:  want  ondanks de hier genoemde trammelant, is hij steeds sterker geworden, en telkens precies op tijd naar een grotere club vertrokken, denk ik maar... 

Louis Suarez heeft een bijna perfecte carrière verzilverd: nu, 30 jaar ( met een zeer lucratief contract tot 2021 ), is de speler weliswaar veel minder in beeld ( verprutst dit seizoen veel kansen ) en zijn huidige club , Barca zou zelfs overwegen vanwege de gewenste verjonging, om hem dit seizoen van de hand te doen... Maar juist die periode bij Ajax ( na één jaar FC Groningen ) die duurde van augustus 2007 ( S. kwam als vervanger van Babel ) tot jan 2011 ), waarna hij naar Liverpool vertrok, werd hij veruit de belangrijkste speler: hij scoorde in 154 duels maar liefst 111 doelpunten voor die club!

ik bedoel maar...klasse verloochent zich niet

Ronnie 06-12-2017 om 20:32

Suarez....

dan is het maar een kleine stap naar Veldwijk, van Weert en Hoessen. We zijn er gelukkig niet op achteruit gegaan.

braveheart10-12-2017 om 11:03

Ik denk eerder dat hij op zijn jonge leeftijd gek is gemaakt door zijn achterban en van Geel ( toen nog bij ajax). Zij hem hebben opgestookt om bij groningen te vertrekken. Wij mogen trots zijn dat wij hem hebben binnen gehaald. Ik erger mij er wel altijd aan dat ze op tv altijd zeggen de ex ajaxcied, maar nooit groninger. Het is gewoon een top speler. De club van Robben, Suarez, Koeman, En wij hebben veel mooie namen gehad in het verleden. Mogen wij als fc trots op zijn. Tegenwoordig is het erg moeilijk om zulke spelers binnen te halen. Het is gewoon oneerlijke concurrentie geworden met al die olie magnaten en andere opkopers met miljarden. Daar kan je als gewone club nooit tegen opboxen. Daar moet wat aan gedaan worden.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!