Terug

Deel deze pagina:

Lundqvist niet geschorst tegen AZ, Te Wierik wel

Door Redactie 20 reacties

Ramon Pascal Lundqvist wordt niet geschorst tegen AZ bericht FC Groningen. De aanklager van de KNVB is op basis van de beelden en ingediende verklaringen tot de slotsom gekomen dat de Zweedse midddenvelder zich niet heeft schuldig gemaakt aan 'gewelddadige handeling.' Een Twente speler werd door een aktie van Lundqvist op het middenveld ten val gebracht. De overtreding in de zin van "gewelddadige handeling" is 'niet wettig en overtuigend bewezen' waardoor de zaak geseponeerd is. 

Mike te Wierik kreeg een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar.

Reacties:
Andries12-08-2019 om 15:57

KNVB laat Bax Baxzijl halen.

Bax verdient een rode kaart en een schorsing van 2 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk. 

FC Bayern12-08-2019 om 16:04

Voor de wijsneuzen die het terechte rode kaarten vonden in het andere topic. Hier dus het bewijs dat de KNVB zelf er anders over denkt. Zoals ik daar al zei, als je voor dit soort tikjes direct rood gaat geven eindig je elke wedstrijd met tussen de 18 en 20 man en kun je elke keer wel 3 of 4 kaarten uitdelen. Ook de 2 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk voor te Wierik is erg mild voor een directe rode kaart (waar nog eens bij kwam dat er waarschijnlijk wat frustratie meespeelde van die belachelijke rode kaart voor Lundqvist, anders zou die actie van te Wierik nooit gebeurd zijn). Ook daaruit blijkt dat de KNVB zelf vind dat het allemaal wel meeviel. Ik mag toch hopen dat meneertje bax het voorlopig even mag laten zien op niveautje KKD. Het lullige is dat je er geen kloten meer aan hebt natuurlijk, en ondertussen heeft FC fraude zijn eerste 3 punten lekker binnen. Stel je voor dat twente straks net 2 punten meer heeft dan de nummer laatst of de nummer 16, brrr... ik moet er niet aan denken. 

Nachtwacht12-08-2019 om 16:13

Naar mannetje, die Bax. Dure punten.... en Twente onterecht gewonnen. Het Nederlandse scheidsrechterskorps is niet goed genoeg om de toneelspelers als Lozano en Aitor te herkennen. En zo lopen er bij Twente nog een paar die collega's  'professioneel' een kaart aansmeren. Waar is die gele kaart voor de schwalbe gebleven?

Ben benieuwd hoe Buijs dit oplost tegen AZ 

Fido12-08-2019 om 16:46

Ik vind dit zo onterecht,we hadden dus nog gewoon met 11 man op het veld gestaan en te wierik had deze overtreding mss ook niet gedaan.

ZET TOCH GROTE VRAAGTEKENS BIJ ONS SCHEIDSRECHTERS KORPS!!

appie happie12-08-2019 om 16:54

Kijk,komt de eerste rode kaart niet..dan krijgen we een heel andere wedstrijd,met een heel andere uitslag..dat is de score waarschijnlijk andersom!!

Dus zet ik daar ????? Bij!!!!

Rob197012-08-2019 om 17:05

In een weekend zoveel twijfel en onzekerheid, dan gaat er iets niet goed, en zijn niet de juiste mensen op de juiste plaats. Waar is de scheidsrechter die zelfstandig een wedstrijd kan fluiten. Heel jammer dat dit gebeurd is, met de chaos die het met zich heeft meegebracht. Alleen koop je er niets voor, want het FC Rente, had een team met 11 spelers die nog niet weten van elkaar hoe ze heten en of ze links of rechts zijn. 

Stenman12-08-2019 om 17:09

Dat wordt Van Hintem naast Itakura.

Marco12-08-2019 om 17:22

Waardeloze avond voor de betalende toeschouwers en onterecht puntverlies door een wedstrijd bepalende fout van de scheids en VAR. Bax nog zo overtuigt van zijn gelijk na de wedstrijd. Laat hij zijn excuses aan de toeschouwers aanbieden. Dappere beslissing van de aanklager!  Blij dat er nog iets van corrigerend vermogen en voetbalinzicht bij de KNVB is. Hopelijk komt er ook een uitspraak over de laatste 2 strafschoppen. Bax zag daar weinig in, maar werd overrulled door de VAR. Ik vond het twee keer een ongelukkige struikelpartij, mocht je in de rest van het seizoen door zo'n incident verliezen heb je weer een baal avond. 

A Matter of Honor12-08-2019 om 17:26

Ja mannen, de wedstrijd is gespeeld en de uitslag, terecht of onterecht, staat. We kunnen op allerlei manieren een complot theorie bedenken maar feit blijft dat die incompetente scheids de schuldige is. Beter voor die man is, dat hij bij de amateurs gaat fluiten en de Eredivisie aan de grote mensen overlaat, ofschoon daar ook discutabele figuren rondlopen zoals b.v. Blom of die Turk Gozübüyük. Ben al blij dat Lunqvist geen schorsing krijgt. Te Wierik had ook niet gehoeven maar kan mij de frustratie van deze speler goed voorstellen. Al met al zijn we door die domme Rotterdammer Bax genaaid en zijn cluppie heeft de punten. Deze man staat overigens bekend om het trekken van kaarten die hij gemiddeld per wedstrijd 2,7 keer trekt. Het trekken van kaarten is over het algemeen toch al een zwaktebod van een scheidsrechter. Een goede scheids die het spel aanvoelt en daardoor de wedstrijd volledig in de hand heeft, hoeft geen kaarten te trekken. Maar zover is deze oetl:l nog niet. Als je naar het Engelse voetbal kijkt en de scheidsrechter daar ziet acteren, dan is het hier maar een armoedig zooitje hier bij het "zwarte korps".

kees12-08-2019 om 21:13

ook de kleding waar de arbiter in loopt dat verandert van kleur:  groen  is nu mode, lichtblauw ook,..maar dat in de wedstrijd tegen Twente de handigste partij  heeft gewonnen (FC  Twente dus ) in de zin van  "te graag te willen voetballen", dat hebben ze van Groningerzije niet al; te slim slim opgevat.  Maar ja: Bax moest zo nodig in iedere situatie fluiten..= Wierde(r)meier 2.0  

Roelofsky12-08-2019 om 17:36

We zitten toch niet te wachten op buraucratisch voetbal??? dus schaf de VAR af...Zo snel mogelijk. De VAR maakt het voetbal kapot.... en erg voorspelbaar daar zitten we toch niet op te wachten.

appie happie12-08-2019 om 17:42

Var alleen voor evt buitenspel  dan is de willekeur er af..en buitenspel is het of is het niet..basta..

Dan is t eerlijker..nu is het net kermis...flauwekul   wie zit daar nu op te wachten  is toch geen korfbal ofzo..

 

Iig  spelen wij binnenkort wel met Schreck en Strunck.. dat dan weer wel..

hermank196912-08-2019 om 18:12

Gisteren United - Chelsea gezien en met name gelet op de leidsman. Man man man, bij de KNVB zouden ze Uilenberg moeten verplichten om wekelijks zijn mannetjes beelden van dat niveau moeten laten zien. Daar werd een aanslag op iemand gepleegd van een ander niveau waar je wel rood voor zou kunnen geven maar kreeg geel. Daarom kijk ik ook liever dat voetbal dan de mietjes voetbal hier. Niet voor niets wanneer er europees wordt gevoetbald vragen de spelers die daar voetballen zich wel eens af waarom de scheids fluit. Kortom het verschil is te groot.

GroningenZuid12-08-2019 om 18:38

Door die eerste rode kaart is de wedstrijd ontspoort. Dat hij geseponeert is bewijst dit wel, maar de wedstrijd is er wel mee beinvloed en dat kan niet meer teruggedraaid worden.

Als je consequent bent had Absalem dan helemaal donkerrood moeten hebben. Vorige week had Chacon volgens de ref en VAR ook rood moeten hebben voor exact hetzelfde vergrijp als Lundqvist.

 

De VAR is een goed initiatief, mits het niet de overhand krijgt. Voor een duidelijk buitenspelgeval wat de arbitrage ontgaat is het goed als de VAR ingrijpt. Of een duidelijke overtreding voorafgaand aan een goal. Maar voor dat milimeterwerk, zoals een lichaamshaar over de lijn zoals bij City tegen West Ham, schiet het zijn doel voorbij. Maak er dan een bepaalde marge van ofzo. Ook die overtredingen, de VAR had zaterdag juist moeten zorgen dat zo'n scheids die kaart intrekt. Nu is ie alsnog ingetrokken maar is de wedstrijd allang gespeeld.

Echter zitten we met die nieuwe regels van tackles van achteren die niet meer tot interpretatie overgelaten kunnen worden. Dat moet wel kunnen, het kan niet zo zijn als je iemand op het middenveld, met de defensieve lijn er nog voor, even uit balans brengt dat je direct met een man minder staat. Is de speler de laatste man voorbij dan moet je resoluut rood trekken. Je moet af en toe beroep kunnen doen op een noodrem, geel houdt dan in dat je het niet nog eens kunt flikken.

hermank196912-08-2019 om 18:49

Volledig mee eens.

Johan12-08-2019 om 20:23

Vindt eigenlijk dat te Wierik uit coulance ook vrijgesproken had moeten worden. Groningen wordt zo wel erg benadeeld door nu aantoonbaar gepruts van een scheidsrechter. Een rotmiddag voor de toeschouwers en 3 gestolen punten zijn eigenlijk wel genoeg....

kees12-08-2019 om 21:37

ik verwacht nooit coulance voor een club als FC Groningen vanuit Zeist, want dat is al opgebruikt bij al die "verzachtende omstandigheden" , paar jaar terug rond het officieuze faillissement van FC Twente/FC Munsterman.  Nee...als andere clubs maar niet zoiets in hun hoofd halen, die laaielichterij, anders zal men wel eventjes "wat beleven" ...haha

appie happie12-08-2019 om 20:35

Net de VAR beelden incl commentaar gezien en gehoord..Joey  wie  i s dat in hemelsnaam...stelletje lulletjes  ze vinden zichzelf zo belangrijk..te belachelijk voor woorden..zegt Bax;ja ik zie het al!! Nou wat zag je dan gast...niks helemaal niks..oliedomme naprater..wat een gedoe  van en om niks..allemachtig.

 

Snotneuzen..

GT-E12-08-2019 om 21:05

Klopt. Die lulletjes hebben nu wel de wedstrijd bepaald.

Eigenlijk zou je over moeten laten spelen.

 

Die belazer-club uit tukkerije moest nog tijd rekken ook, met 13 tegen 9........

Martijn 13-08-2019 om 16:57

Zoals de supporter die het veld opkwam al zei, iedereen weer dat Bax fan van Twente is. Hoe kan de KNVB in godsnaam een scheidsrechter aanstellen die openlijk supporter is van 1 van de clubs?

 

Las laatst een stukje van een scheidsrechter uit volgens mij Meerstad, (kan ook een andere plaats geweest zijn) maar die vertelde geen wedstrijden van Groningen te fluiten zodat er geen partijdigheid of verdenking daarvan kan plaatsvinden. Onbegrijpelijk dat de KNVB zo een overvaren drol aanstelt die dus ook nog supporter is van Twente en dan ook nog een VAR scheidsrechter moet aanstellen zonder ervaring.

 

VAR is overigens een prima toevoeging, mits het door ervaren scheidsrechters wordt uitgevoerd. Daarnaast moet net als bij rugby en hockey de video referee het laatste woord hebben. In het voetbal gaat het daar fout. VAR constateerd iets, nou Pietje ik denk dat je toch eventjes moet kijken. Dat houdt het spel onnodig lang op. De VAR heeft het beste video zicht en moet dus corrigeren zonder zelf nog weer gecontroleerd te moeten worden.

Andries12-08-2019 om 21:45

Is wel goed dat te wierik 1 wedstrijd niet speelt.

Dit is een mogelijkheid om Strunck voor de leeuwen te gooien en zien wat dit resulteert.

Ook is het goed dat dit in het begin van de competitie is gebeurd.

En hier word je sterk van.

En venijnig, je wilt e.e.a. rechtzetten.

AZ weet niet wat hen te wachten staat... zij slapen niet meer op 1 oor.

 

 

Robba12-08-2019 om 21:53

El Messaoudi schijnt gesignaleerd te zijn bij de training deze ochtend.. 

Johan12-08-2019 om 22:09

Goeie middenvelder

brummie13-08-2019 om 07:31

Kan ook CV spelen, wie weet...

TOPGrUNN12-08-2019 om 22:36

Moie weer een middenvelder? Zie liever een echte cv en als het mogelijk is een aanvaller die wel kan scoren...

Marco12-08-2019 om 23:57

Aardige jonge speler, die af en toe een doelpunt maakt, waar moet Buijs hem neerzetten? 

Zie liever een doelpuntenmaker komen, levert je meer plekken op de ranglijst op. Verdedigend vindt ik het wel even best, eerst  maar eens Van Hintum aan het werk zien.

TOPGrUNN13-08-2019 om 00:18

Er worden ook andere namen genoemd, Bossaerts (NEC) en Ikonomou (Panathinaikos)....

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!