Terug

Deel deze pagina:

Machteloos FC Groningen door Twente uit bekertoernooi geknikkerd

Door Redactie 53 reacties

FC Groningen is klaar in de beker. In een matige eerste helft waarin met name aanvallend bitter weinig te beleven viel, kwam op slag van rust Groningen op achterstand. Tim Handwerker bracht zichzelf in de problemen en verloor de bal. Op aangeven van Smith kon Espinoza afronden, 0-1. Kort na de pauze ontsnapte Groningen aan de 0-2. De bal van Aitor ging via de tweede paal het veld in en kon worden weggewerkt, ook Espinoza beproefde even later de andere paal en Sergio Padt bood uiteindelijk redding. FC Groningen wankelde... en de gasten toonden aanvallend het meeste gevaar. Deze 0-2 zou wel komen. In de 67e minuut mocht Twente een vrije trap nemen, deze draaide de groen-witte zestien in, Sergio Padt kwam niet uit en Beijen kopte de bal kinderlijk eenvoudig in. Het spel aan groen-witte zijde bleek na de openingstreffer al gezakt te zijn naar een bedenkelijk niveau, ook na die tweede tegentreffer kwam het tot niets. Ritsu Doan ontsnapte (frustratieovertreding) aan een rode kaart. Het kwaliteitsverschil in de tweede helft was schrijnend...

Aankomende zondag wacht thuis FC Utrecht. Of het tij gekeerd kan worden met een eerste thuisoverwinning van het seizoen? Er zijn weinig aanknopingspunten...

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Chabot, Memisevic, Handwerker, Van de Looi, Warmerdam, Doan, Breij, Pohl, Antuna

Opstelling FC Twente: Drommel, Nacho, Bijen, González, Ricardinho, Brama, Smith, Espinosa, Aitor, Oosterwijk, Hölscher

Reacties:
Groen hart27-09-2018 om 20:50

Wegens verblijf elders @fcgroningen niet gezien vanavond, maar nederlaag verbaast me niets. Kwaliteit ontbreekt simpelweg. Wanneer gaat de clubleiding dat eens onderkennen? Of anders de Raad van Commissarisen? Of is dat een vriendenclub?

Dick heuvelman 

appie happie27-09-2018 om 20:53

Zeker  dekken elkaar sws altijd..

 

Ik zet de telefoon ff uit en neem er nog ff een...of 2.

KWibus27-09-2018 om 20:51

Man man man, wat een verschrikkelijke avond. Er zal toch echt iets moeten gaan gebeuren in het Hitachi onderkomen. Wat? Ik heb geen idee, maar op deze manier gaat het niet goed!!

Groen hart27-09-2018 om 21:00

Eerste rellen waren er ME schermde de euroborg af . Arme Buijs die is weer de lul net als faber , vd Looij Huistra etc .

Hans en Ron als jullie dit lezen stap aub op .

27-09-2018 om 21:09

Was te verwachten... Snap alleen niet waarom nu nijland de schuld krijgt .. Eerder de scouting en Ron jans... Die adviseren deze prutsers aan te trekken... Nijland laat ze alleen een krabbel zetten en schud ze de hand... Mis ik hier iets? 

Groen hart27-09-2018 om 21:18

Robin doe niet zo .... wie is de verantwoordelijke .. nee laat maar 

27-09-2018 om 21:30

Doe ik wel!! Hij niet alleen... 

fcsponsor27-09-2018 om 23:08

Het is inderdaad niet enkel de schuld van Nijland. Voor alle technische aspecten zou hij de juiste mensen moeten hebben, die een goede selectie neer kunnen zetten. Nijland is inderdad verantwoordelijk voor de onderhandelingen, maar kiest de spelers zelf niet uit. Waar het aan ligt dat het op het moment zo gaat is de vraag, maar er zit geen systeem in het spel en na een tegenslag is iedereen direct uit het spel. De technische staf, waaronder Ron Jans, zou zichzelf eens goed in de spiegel moeten kijken.

Buddy27-09-2018 om 21:01

Ik zal mild zijn in mijn reactie . Waarom dragen Handwerker,  Pohl en Antuna in vredesnaam een groen/wit shirt ? Nijland neem je verantwoordelijkheid toch eens en ga lekker buitenspelen met je vriendje Ronnie 

Cantona27-09-2018 om 21:02

Dak er op en Donar er in?

Slechtste FC Groningen wat ik ooit gezien heb, en dat noemen zich profs?

Zal er zondag wel helemaal geen hond zitten

Golden state warriors27-09-2018 om 21:50

haha zou wel mooi zijn voor donar

Groen hart27-09-2018 om 21:03

Appie ik nu ook ben er doodziek van regareer ook te fel . Maar onze mooie club zo naar de klote te zien gaan  doet zeer .

proost dan maar 

appie happie27-09-2018 om 21:08

Zeker  dat gevoel heb ik ook...er is een storm in Groningen  en ik zit dadelijk met een Hurricane  in de buurt van Kreta...hopelijk luwen ze allebei zeer snel..

 

Kalinichta..nu echt over en uit voor vandaag..

GroningenZuid27-09-2018 om 21:09

Dit komt niet goed zo nee, kansloos verliezen van een Jupiler ploeg, ook al is het Twente die met een ED begroting werkt.

Er moet inderdaad gewoon een frisse wind komen. Nijland zit er te lang. De visie is structureel slecht, na Jans als trainer is het constant minder geworden met legio verkeerde trainers en spelers, met de bekerwinst als uitschieter (temeer door een wel erg gunstige loting, laten we eerlijk zijn). Er is met dit karige budget ook nauwelijks wat mogelijk, maar wel meer dan een kansloze 18e plaats en de slechtst spelende ploeg in de ED.

avl27-09-2018 om 21:11

Ik dacht dat het niet slechter kon.

 

kees27-09-2018 om 21:22

spelers toonden vandaag wel heel weinig lef en voetbalkunde... behalve te Wierik en Memisevic deelde iedereen in de malaise.  Gande weg de wedstrijd liepen er een 10 tal angsthazen achter de bal te rennen.  Nauwelijks een schot binnen de palen geschoten... ik kan er niet bij dat ze collectief niks klaarspeelden.  Op zich begrijp ik de spreekkoren tegen Hans Nijland wel...maar die zal wel even langer op het stradion blijven.  Wel ongelukkig dat Mahi en Cassierra en Zeefuik er niet bij warebn, want op de bank zat niks van kwaliteit meer.  Zondag zal het anders moeten.  maar natuurlijk gaat Utrecht als morele favoriet van start...en dan is het - veel eerder dan ik een paar weken had gedacht bijna onbeginnen werk voor de trainer.  Schade aan het moreel door dat Padt incident van zondag werkte nog door: Kl*te  

FCG_far away_127-09-2018 om 22:51

Ik begrijp de excuses van de spelers die er niet bij zijn vandaag niet helemaal. Als voetbalclub moet je zorgen dat, wanneer je beste spelers niet beschikbaar zijn (om welke reden dan ook), je een representatief elftal op het veld kan zetten.

We hebben een te smalle selectie met te weinig kwaliteit. Daar kan je lang en breed over praten, maar het is wat het is. Grappig genoeg hebben wij wat Ajax en PSV graag zouden willen, een jeugdelftal in de eredivisie. Verschil met die 2 clubs is dat het voor hen 2e elftallen zijn, helaas is het voor ons het eerste elftal.

Wat ik niet begrijp is dat zowel Nijland als Jans hier de hand boven het hoofd gehouden wordt door zoveel supporters. Ja ze hebben ontzettend veel goeds gedaan voor onze FC, maar ze hebben in de afgelopen jaren ook ontzettend veel steken laten vallen. Ik maak wel vaker de vergelijking met mijn eigen werk. Hoe vaak ik ook iets geweldig goed gedaan heb, als het steeds minder wordt, komt er een tijd dat ik verzocht wordt om te vertrekken. Nijland zit er al jaren (Wellicht te lang), Jans nog maar net (wellicht te kort). Neemt echter niet weg dat de situatie zoals deze nu is, voornamelijk door beide heren gecreeerd is. In het zakenleven worden daar conclusies aan verbonden, bij onze FC echter niet.

Ik hoop echt dat de lijn omhoog ingezet gaat worden, want er zit heus wel kwaliteit in de ploeg, maar op momenten als deze, waar onze beste man een slechte avond heeft, wordt de ondergrens bereikt (dat hoop ik althans). Als supporter kijk ik graag omhoog, maar momenteel zijn we op het punt dat we alleen maar naar beneden kunnen kijken, want dat is de richting waar we op gaan. Helaas staan we al onderaan, dus van die kant komt weinig dreiging.

Graag wil ik een compliment maken aan de supporters die vanavond in het stadion waren (ik woon te ver weg om er te zijn). Fantastisch van genoten, ondanks het voetballen van de FC. Ik weet zeker dat de spelers dat ook ervaren.

Andries27-09-2018 om 21:19

De club en de spelers liggen in een knup (knupclub).

Met deze fanatieke trainer gaat het tot nog toe vreselijk mis.

Het trainerstrio zet de jonge spelers onder te hoge prestatiedruk.

Weinig of nauwelijks doelpunten.

Veel verkeerde en te harde passes.

Geen fris voetbal, als Heracles, Excelsior etc. 

Te veel optimisme dat het nog goed komt.

Advies: stel een andere en een rustiger trainer aan.

 

fcsponsor27-09-2018 om 23:11

Buijs is inderdaad wel fanatiek, maar het verbaasde mij toch dat hij vanavond veelal op de bank zat in plaats van aan de lijn stond. De trainer van Twente stond wel aan de lijn en was vrij actief, waar Buijs alles rustig aankeek. Het lijkt er bijna op dat Buijs er ook klaar mee is.

Oeleoptak27-09-2018 om 21:23

Het beste zou zijn als Jans trainer wordt. Buist krijgt dit nietop de rit. Je ziet dat aan het totale gebrek aan structuur in het spel en gebrek aan discipline. Voetballen nog minder dan amateurs. Bovendien is Jans zelf verantwoordelijk voor wat er op het veld staat. 

Op termijn moet Nijland opstappen. Die is verantwoordelijk voor het aanstellen van Jans als TD, die het elftal samenstelde. Samen stelden ze ook deze onervaren (in het profvoetbal) trainer aan.  Dat zijn kapitale fouten. 

FC Bayern27-09-2018 om 21:25

Boosheid overheerst. Wat een wanvertoning. Waarom zo'n enorm verschil met de eerste en de tweede helft. Twente liet behoudens het doelpunt niks maar dan ook niks zien in de eerste helft. Ik dacht na een minuut of 20/25 dit twente is echt verschrikkelijk slecht. Als je hier niet van wint dan weet ik het ook niet meer. En dat is nu ook het geval. Ik weet het niet meer. Wat kan je nog zeggen na vanavond?

Komt bij dat ik mij grenzeloos irriteer aan alle blessures. Hoe kan dat man? Mahi doorlopend geblesseerd, Cassiera nog niet fit geweest, Moreira geblesseerd. Halloooo medische staf waar betaalt men jullie voor? 

Laatste opmerking. Ik dacht dat Reis geblesseerd was? WAAROM DANNY, WAAROM BEGIN JE NIET IN DE BASIS MET DEZE JONGEN? Toegegeven hij was niet best maar in de tweede helft was IEDEREEN slecht dus dat trek je als invaller dan ook niet recht.

Ik begin het nu toch somber in te zien. Ik zie niet meer hoe je van Utrecht of welk eredivisieteam dan ook gaat winnen met dit zootje. 

Thijs_Faber27-09-2018 om 22:38

Alsof de medische staf er iets aan doen dat zowel Mahi als Cassierra mannen van glas zijn, kom op zeg!

Reactie verwijderd door redactie

tante jannie27-09-2018 om 21:33

Zijn nog 2 teams die ook heel erg slecht zijn.

NAC en de graafschap. 

Met een beetje geluk kun je er nog 1 onder houden, blijf je erin zonder nacompetitie.

Het is duidelijk de FC hoort bij de degradatie kandidaten.

Hoop dat er tijdens de winterstop nog wat mogelijk is.

 

kees27-09-2018 om 21:42

ik heb ook twee tantes die het altijd eens zijn met elkaar...maar die kijken dan weer geen voetbal. 

Ik hoop wel dat de fans zich een beetje inhouden...zit niet te wachten op rotzooi in de stad.

Bram scheet27-09-2018 om 21:42

Ongelofelijk... Zelden zo slecht meegemaakt. Arme Danny kan hier ook niks aan doen, die Nijland moet gewoon oprotten! Denen zullen zich wel kapot lachen, die hebben nu een prima spits in van Weert en ze zijn ook nog eens van onze vriend Jannik pohl af. Het gaat een zwaar seizoen  worden. Ik hou mijn hart vast....

Oeleoptak27-09-2018 om 21:46

Oh ja, nog even dit. Tom van Weert heeft er in Denemarken uit drie wedstrijden er nu twee inliggen. Dit even voor de mensen die zo blij waren dat die Pohl zou komen (Rob Roy, Johan). Ik blijf bij mijn voorspelling, Weert 15 of meer, Pohl niet meer dan 5. ws minder.

Johan27-09-2018 om 22:05

Ben er nooit blij mee geweest. Wilde het voor het afbranden eerst zelf aanzien omdat ik deze speler niet kende. Hij kan geen goals maken dus ik dacht dan moet ie goed kunnen meevoetballen en het team sterker maken zodat spelers om hem heen meer kunnen scoren. Nu ken ik hem wel.... Hij kan er helemaal niks van. Maar ja wat wil je met Koolhof als scout. Snap er echt niks van op basis waarvan je zoiets scout. En dan onze nieuwe linksback.... Daar konden ze geen optie tot koop op krijgen? Haha

Reactie verwijderd door redactie

Jegelkser27-09-2018 om 21:49

Snap heel het wisselbeleid ook niet. Waarom van looi centraal terwijl je gewoon ter wierik centraal kon zetten. Harderwerker maakt ook steeds een fout. Desnoods Warmerdam weer terug en anders desnoods Absalem. Vorig seizoen werd er ook met hem degelijk gespeeld. Kan toch niet veel slechter zijn. Waarom ook Breij wisselen terwijl antuna en phol echt niks hebben gedaan

kees27-09-2018 om 22:07

Antuna heeft wel wat gedaan , zeker in 2e helft, maar kan dan weer geen enkele passende voorzet geven wat wel vreemd is.  Pohl maakt nog geen indrukln dat hij alleen een goal kan maken...als dat structureel wordt net als die blessure van Mahi ( ik had Mahi toch wel minimaaL 30' erbij verwacht ).  Vandaag geen luichtpuntjes () ,  eigenlijk kansloos verloren van Twente.  

fcsponsor27-09-2018 om 23:12

Antuna vond ik zeker niet slecht spelen. Een snelle speler die in ieder geval op de flank voor wat gevaar zorgde. Harderwerker speelde dramatisch, die had eerder gewisseld moeten worden. Ook Pohl vond ik niet goed spelen in de spits. Stond niet op de juiste plek en fysiek kon hij ook niet op tegen de verdediging van Twente.

GroningenZuid27-09-2018 om 22:06

Als je in de negatieve playoffs komt, ga er maar aanstaan. De top 6 van de KKD zijn geen koekenbakkers.

 

Zo'n Handwerker, is Absalem die je al hebt echt zoveel slechter?

Johan27-09-2018 om 22:12

Als dat zo is moet je er echt een postzegel op plakken....

ebel7927-09-2018 om 22:23

Wij schreeuwen al jaren om een scorende spits en sinds Chery weg is om een creatieve AM. Wat halen ze? Backs die niks toevoegen, terwijl je vanuit de jeugd een paar kon laten inpassen. Denk aan Payn en nu Absalem. Als eventuele backup heb je Warmerdam en ter Wierik. Investeer in de as en durf risico's te nemen. Kwaliteit kost nu eenmaal meer, maar betaald zich uiteindelijk dubbel en dwars terug

Hgz27-09-2018 om 22:12

Dit zijn de gevolgen van slechte scouting en jarenlang mindere spelers halen voor spelers die zijn verkocht. Eigenwijs doen en niet gericht spelers halen

Fan op afstand27-09-2018 om 22:26

Je kunt velen de schuld geven en willen vervangen maar dat gaat ook geen problemen oplossen. De enige die hier aan ten grondslag is het team inkoop en financiën. Door gewoon verkeerd met geld te zijn omgegaan, misschien verkeerde investeringen en dan bedoel ik niet de spelers of trainer want je moet de tering naar de nering zetten, zijn we beland waar we nu zijn. Mensen wegsturen lost het geheel ook niet op maar door de prestaties van nu komen eerdere trainers mijn inziens ook in een ander daglicht staan. Er is boven in de top iets structureel fout. Een voorzitter die zelf de grootste fan is? Twee verschillende brillen op 1 neus? Vragen om moeilijkheden. Of misschien blind voor spelende problemen? Geen idee. Onderschatting? Noem nog maar een paar.

Mijn inziens is er maar 1 oplossing en dat de hele tent zo duur mogelijk verkopen om geld binnen te halen en laat de grootste fan dan ook maar alleen de grootste fan zijn en zet er maar wat meer zakelijke mensen in een bestuur. Frisse wind laten waaien. Waarom continue spelers verkopen die het niet naar hun zin hebben en dat zijn er onderhand al velen geweest. Waar ligt dat aan. Er zit gewoon iets compleet fout boven in de kerstboom. Waar zijn al die grote vechters gebleven die we vroeger voor het uitzoeken hadden. Mensen die graag naar de FC kwamen. Laatste tijd hebben we spelers gehad die graag zo snel mogelijk weg wilden. Dan klopt er toch iets binnen de FC niet? Of zie ik nu spoken? Er is iets in de sfeer, omgang, noem het maar, dat vele goede spelers doet besluiten weg te gaan. Misschien zijn we wel teveel familie met de grootste fan aan het stuur. Roep maar. Voor mij zit het probleem in de top van de organisatie. Dus wegsturen van trainers en/ of spelers is vragen om meer problemen mijn inziens. Nogmaals de hele handel voor een dikke prijs verkopen en in de winterstop wat veteranen binnen halen met vechtlust en dan maar hopen op de wederopstanding.

 

 

 

ebel7927-09-2018 om 22:33

Robben in de winterstop huren met optie tot koop 

FCG_far away_127-09-2018 om 23:16

Ik zie dezelfde trend die jij ook waarneemt. Wellicht door de afstand? Graag zou ik het anders zien, maar ook ik heb al vraagtekens gezet bij vorige trainers in het licht van dit bestuur. Verkeerde trainers of verkeerd bestuur? Wie zal het zeggen.

Nijland heeft veel krediet, omdat hij vooral veel goeds gedaan heeft voor de club. Daarvoor zal ik hem altijd dankbaar zijn. De mindere dingen worden hier door bepaalde supporters vooral onder de tafel geschoven. Dat vind ik jammer en een teveel aan groen/witte bril.

komend weekend ben ik overigens wel gewoon weer supporter tegen Utrecht!

Nachtwacht27-09-2018 om 22:34

In 6 competitiewedstrijden 3 keer gescoord en vandaag geen enkele fatsoenlijke kans gecreeerd. Dit probleem vooral op het middenveld en in iets mindere mate in de aanval. De centrale verdedigers en doelman zijn de enige posities die voldoen.

Hoe lossen we dit op, voordat we het niet meer kunnen repareren...

pepi6827-09-2018 om 22:45

Tja, als spelers ff piepen mogen ze transfervrij weg. Ik zou zeggen: je blijft maar mooi, je hebt een contract en je mag pas weg als we een minstens gelijkwaardige vervanger hebben voor je. En idd doelpunten tellen, wat er uit gaat aan goals ook weer minimaal erin... (Kraai sr). Wat betreft de talenten op 1, goed plan, geloof ik in. Maar dan moet je zelf wel een positie hebben a la AZ, en dient het 2e hoger te spelen. Anders worden die talenten lekker weggehaald voor een bescheiden bedrag (Indrissi, Bacuna, van Dijk). Je bent alleen maar aan het opleiden voor anderen, Niks mis mee, maar wel tegen de hoofdprijs

ebel7927-09-2018 om 22:59

Heeft de redactie serieus mijn reactie verwijderd? Heeft Nijland hier ook al een vinger in de pap? 

Thijs_Faber27-09-2018 om 23:40

Jij deed in je reactie meerdere aannames die respectloos zijn en niet kloppen, mocht je verder nog vragen hebben verwijs ik je door naar de huisregels (https://www.boerenmacht.nl/p/huisregels-boerenmacht)

ebel7928-09-2018 om 08:26

Mijn aannames respectloos? Dit is een site welke voornamelijk gebaseerd is op aannames. Volgens mij vraagt iedereen zich af wat er met de inkomsten gebeurd. Daarbij is Nijland gewoon een nare man buiten het "veld". Is geen aanname, maar zelf ondervonden en onderbouwd door vele mensen. Respectloos is dat het bestuur ons in de maling neemt door te stellen hoe geweldig het wel niet gaat. Mensen betalen veel geld voor een seizoenkaart en consumeren ook veel. Dus wie is respectloos naar wie. Misschien kan het genuanceerder wat ik zeg, maar dit zet hopelijk mensen aan het denken.

28-09-2018 om 09:04

Ben het niet met je eens wat Nijland betreft... Heb hem ook meerdere keren privé "meegemaakt  niks mis mee....

Thijs_Faber28-09-2018 om 12:08

Daarbij komt dat jij de bewering doet dat er bij FC Groningen geld verdwijnt, volgens jou in de zakken van Hans. Hans die zijn eigen geld in de club heeft zitten en dag en nacht er alles aan doet om het tij te keren. Dit betekent niet dat je het eens moet zijn met zijn beleid, dat ben ik ook niet. Integendeel. Maar je moet wel met respect praten over iemand die bizar veel voor deze club heeft betekend, laten we dat niet vergeten aub.

ebel7928-09-2018 om 13:18

Ik kijk liever naar het heden Thijs. En iedere supporter, waar Nijland zich ook onder schaart, steekt geld in de FC. Dan is het geen gekke gedachte om te weten waar al het geld blijft of heen gaat. Natuurlijk heeft hij veel voor de club betekent, maar er is al jaren mismanagement! Dat mag je hem ook aanrekenen toch? En respect hebben voor een AD van een voetbal club vind ik te ver gaan. Respect heb ik voor mensen die werken in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg etc. Maar wij komen er toch niet uit mbt Hans, want jij denkt dat het geld goed besteed word. Ik denk van niet met als resultaat een ED onwaardig elftal

FCG_far away_127-09-2018 om 23:09

Als ik de jongens (de meeste zijn nog geen mannen) vanavond zie voetballen, zie ik alleen maar angst. Waar de keuze vooruit gemaakt kan worden (eigenlijk vooruit gemaakt moet worden), wordt de keuze naar achteren gemaakt, omdat dat veiliger is.  Een doordekkende tegenstander zorgt voor druk op de verdediging en een lange bal die we kwijtraken. Hier ga je echt niet beter van voetballen, want als we goed konden opbouwen, stonden we niet op de positie waar we nu staan.

Bij zelfvertrouwen ga je beter voetballen. Dat mist in dit elftal. Kan Buijs hier iets aan veranderen? Ik hoop het echt. Een andere trainer die het kan omzetten, is niet beschikbaar, of niet te betalen.

Consequentie van het weinige vertrouwen is dat er een soort lamheid over het elftal ligt. We kunnen nu wel wijzen naar individuele spelers die fouten maken, maar dan kunnen we het hele elftal wel aanwijzen.

Al met al is het een negatieve spiraal met de vraag, wie of wat gaat deze ombuigen? Soms kunnen de kleinste dingen dat al doen.

herman196027-09-2018 om 23:28

ik denk dat ik de slechte wedstrijd zins aren heb gezien vanavond,maar wat mij het ergste heeft geergegd dat als de supporteres gewoon roepen en zingen dat er dan ineen bereden politie op de mensen afkomen met hun wapen stoken,en dat terwijl er mensen liepen met kindereren  en dat ze zich omdraaiden in en onze richting kwamen,en dan heeft Nijland over respect voor zijn geld schieters binnen. Terwijl de gewonen supporter weer eens de lul is,want wij als gewone supporter hebben geen respet.

Ik ben vanavond echt geschokken van wat de politie met ons heeft gedaan, en dan wil ik het verder niet eens over voetbal hebben

ik noemhet gewoon  schandalig,zoals de honden van de politie,politie met hun lange gummieknuppels en dan de paarden, nou NIjland als jij het over repect heb denk dan eens aan de kleine man die van deze club houd.

FORZAFCG28-09-2018 om 07:00

Volledig met je eens.

Hoekie28-09-2018 om 09:42

Ook ik heb deze waardeloze partij gezien. Ik begrijp nu dat we de politie de schuld willen geven omdat een  honderd malloten voor eigen rechter wilden gaan spelen en zeer bedreigend werden. Deze actie was al van te voren aangekondigd bij verlies. Ook ik ben zwaar teleurgesteld maar dat geeft mij nog niet het recht om mij als een idioot te gedragen. 

Thomas Portugal28-09-2018 om 00:04

Misschien een goed idee als Ron Jans z'n trainingspak weer aantrekt en tot aan het einde van het seizoen hoofdtrainer wordt. Buijs kan als assistent-trainer een jaartje leren van Jans en vervolgens volgend seizoen alleen voor de groep.

Marco28-09-2018 om 00:11

Triest dat we dit moeten meemaken. Slecht voetbal, slechte kwaliteit spelers, moedeloze en boze  supporters.

Jans ontslaan. Pijnlijk om te zien dat een vakman als Van Leeuwen een low budget elftal bij elkaar heeft gescout dat Groningen op alle fronten de baas is. 

Nijland mag wel blijven heeft Doan, Reis, Padt laten verlengen. Dure hobby projecten en exorbitante salarissen van management en overhead moet afgelopen zijn. Geld moet weer op het veld komen te staan, kan die niet saneren dat moet hij ook maar weg. Supporters wachten al sinds het vertrek van Chery op een scorende spelbepaler. hoeveel mislukte spitsen zijn er niet aangeschaft de afgelopen jaren. De jongste aankoop in de spits is bizar dat dit niveau  spelers wordt gescout en voor 3 jaar vastgelegd. 

Trainer mag wel blijven tot dat hij zelf gillend gek de club verlaat net als zijn voorgangers. 

LeoFCG28-09-2018 om 08:24

Om nu te gaan roepen dat Nijland weg moet vind ik belachelijk. Die man heeft jarenlang geweldig werk geleverd voor de club en heeft een enorm Groningen hart.

Er zijn in mijn ogen in het technische beleid ook weinig fouten gemaakt, behalve dat er te weinig ervaring is op het middenveld, maar dat is vanwege een gebrek aan budget en het is goed dat ze niet zijn gaan “kopen om het kopen”. Verder ontbreekt er een echte, goede buitenspeler als Filip Kostic, maar over het algemeen heeft Groningen prima ingekocht deze zomer. 

De pech zit hem vooral in de blessures van Mahi en Cassiera. Als die twee beide 100% fit zijn heb je veel meer stootkracht voorin en kunnen ballen beter worden vastgehouden en kan het elftal daar automatisch beter omheen voetballen. Het ontbreekt tevens simpelweg aan scorend vermogen en als deze twee jongens fit zijn is dat in ieder geval in grotere mate aanwezig en gaan jongens als Doan er ook beter omheen spelen. 

Er is nu gewoon een overwinning nodig om vertrouwen te tanken. Er is genoeg kwaliteit om in de eredivisie te spelen en er is een staf en een technische leiding die allemaal keihard werken om het tij te keren. Dus gewoon achter de ploeg blijven staan en dan komt t wel goud over 28 wedstrijden!!

Oeleoptak28-09-2018 om 09:16

Wat je over Nijand schrijft...  Inderdaad heeft hij hart voor de club, maar dan kun je iedere supporter directeur maken. Daar gaat het dus niet om. En heeft goed werk geleverd, idd. Jaren geleden. Maar aan Nijland kleven wel wat bezwaren. Hij heeft een voorliefde voor vrienden om zich heen, zo lijkt het. Belde Ron Jans om TD te worden, want goede relatie. Maar TD is weer wat anders dan hoofd opleiding (dat was de vorige TD) of trainer. Nijland zijn taak is het algemene welzijn van het bedrijf. Dus letten op de centen en de juiste man op de juiste plek. En dat laatste wil slecht lukken. Na Veldmate is er geen goede TD meer geweest. Wat is dat met Nijland. Duld hij geen kritische mensen om zich heen? Waarom vertrokken Kempkers en die mensen van AZ? Zeker die laatste waren vaklui op voetbalgebied. Hoe het ook zij, Ron als TD is een miskleun. Buijs als trainer, op zich niet slecht maar niet nu al als trainer van profs. Het lijkt er op dat hij geen grip op het elftal heeft. Geen afspraken nakomen in het veld, verlies discipline (rode kaarten). Voetballend was de tweede helft tragisch om te zien.

Terug naar Jans en de aankopen. Het eerste deel was goed. Vastleggen Doan en Zeefuik. En Reis en Looi. Maar dan begint het gepruts. Die Handwerker is verdedigend mss wat beter dan Absalem maar niet veel beter. Aanvallend zeker niet, ondanks zijn assist. Dus jammer van het huurgeld. En dan de jacht op Chabot. Die is niet slecht maar voor een cv moet je als een Groningen echt niet zoveel geld uitgeven. Krijg je er ws ook nooit weer uit. Dan de ruil Weert Pohl. Waren veel hier nogal lyrisch over, maar kun je rustig een regelrechte sof noemen. Weert heeft er in Denemarken uit drie wedstrijden al twee inliggen. Dat kan die Pohl echt niet. Prutser eerste klas. Het publiek wilde ook Doan, Zeefuik en die twee jongens. Wat Ron daarna zelf invulde was dus niet goed, in mijn ogen dan. Terwijl het cruciale keuzes zijn. 

Concluderend zeg ik dat Nijland eens wat anders moet gaan doen met zijn leven. Dat geldt zeker ook voor Jans, die moet weer gewoon trainer worden. 

 

appie happie28-09-2018 om 08:49

Zou kunnen dat Buijs de druk niet meer aan kan en zelf de handdoek gooit..Zou mij niet verbazen hij zit er de laatste 2 weken bij alsof hij vd Looi is...lees;"dooie".

brummie28-09-2018 om 08:51

Helemaal mee eens Leo, alleen door resultaten krijg je weer zelfertrouwen. 

Groningen speelde gister een aardige 1e helft met pressing. De goal van Twente kwam uit het niets, door een persoonlijke fout. Fc veel balbezit, maar te weinig voorin afgedwongen. Moet zeggen dat Pohl en Handwerker in de 1e helft erg energiek waren en dat men het lastig had met Pohl. 

In de 2e helft zakte het in elkaar. De 0-2 leek me een bal voor Padt in het 5 meter gebied. Het elftal was daarna murw gespeeld.

De 2e helft was erg  slecht, maar we mogen ook niet vergeten dat er ook een aantal spelers ontbraken. 

Tegen Zwolle hadden we 3 punten moeten halen gezien de kansen, en ook tegen az was het zeker niet bar en boos. Het is, hoe moeilijk ook belangrijk om rust te bewaren, zeker supporters richting spelersgroep. Ondersteunen doe je in voor en tegenspoed.

Vertrek eisen richting Nijland vind ik disrespectvol

LeoFCG28-09-2018 om 08:58

Precies! Die Pohl is wel beter dan Van Weert trouwens maar hij moet iets doelgerichter worden.

kees28-09-2018 om 08:53

 @Marco, Leo FC, Herman1960, Fan op afstand, Oeloeptak   en anderen:

Als je nou eerst de factor "emotie" even opzij zet, en niet het verleden van de club stapelt bij  je argumentatie van ieders post...wat blijft er dan over in de situatiebeschrijving van de club:  iets vergelijkbaars toch wat is gebeurd met clubs als Feyenoord voor het jaar dat Kuyt kwam, of toen ADO niet meer door de gemeente Den Haag financieel werd geholpen of als Sparta die degradeerde of als Fortuna en De Graafschap die kick & run voetbal spelen...en je vergelijkt dat met FC Groningen van nu,  is het seizoen dan definitief verloren?, doemt een degradatie net als bij FC Twente? en kunnen de spelers er niks van?, en is er geen uitzicht meer op een betere toekomst op de ranglijst, dan waar de club nu staat?   

Ik denk dat dit allemaal niet zo uitzichtloos is als nu wordt gesteld...wel is er, net als bij genoemde clubs, bijkans een toverkunst nodig

 

Ik probeer de situatie van de club en het Eerste elftal van dit moment even te beschrijven/samen te vatten:

 

Wat hierboven allemaal door verschillende posters wordt genoemd, die argumenten zijn op zich misschien wel waar maar op dit moment slechts deels van belang:  de club heeft zich met het topsportcentrum en met het spelersbeleid van eigen jeugd inpassen en een aantal jeugdinternationals erbij halen, zich een speelwijze en een selectie voorgesteld met een verdienmodel in het vooruit welke gebaseerd is op redelijke resultaten waar gaande het seizoen verbetering in zal kunnen/lees:  "moeten" komen. 

Resultaten, die zijn er nu niet; vorige jaar ook niet, toen werd er ook snel verloren in de beker, moest Faber een ultieme inhaalrace tot 2x toe neerzetten, maar werd ook veel gewisseld in het veld en afgeschreven op vertrekkende spelers.  Het verdienmodel werd niet gehaald, maar er werd door doorverkoopclausules van enkele toppers in de laatste 2 jaren toch de benodigde 3 miljoen/jr winst op transfers binnengeharkt. Nu is Faber weg, en met Buys/Spijkerman en Jans er dicht achter wil men voetallend het verschil maken met een groep spelers die in een keer op een hoger plan ( zeg maar modaal ED voetbal ) moeten acteren.  waarbij ook nog eens de supporters weer vertrouwen moeten krijgen en naar het stadion komen.  De show must go on, en of je het leuk vind of niet: de supporters hebben zich de laatste wedstrijden laten horen, de spelers ondersteund met spreekkoren en  handgeklap. Maar het zijn er wel een paar duizend minder, en de winter met veel wind en regen, dat komt eraan.

De spelers zelf, Te Wierik en Padt voorop kunnen eigenlijk op dit moment geen vertrouwen kanaliseren, en de nieuwelingen: Handwerker en Pohl en Cassierra laten zien dat zij tijd nodig hebben, Chabot blijft hopelijk zobnder blessures, is een bikkelaar, net als goede spelers van vroeger op het momemt  dat ze bij de club kwamen.  Granqvist, Suarez, van Dijk, Kostic enz ( bleef een heel jaar in het tweede ).  Maar er was in het verleden wel voldoende compensatie in de selectie vwb.  werklust en karakter en potentie van andere elftalspelers...

Dat laatste is er nu ook wel op onderdelen, alleen is de fasering van het instroombeleid met een schok ingegaan, is er op gegokt dat Reis, Van de Looi en Hrustic met Warmerdam en Doan elkaar zouden bereiken en aanvullen. en dat er voorin met Mahi, Moreira, Antuna en Cassierra genoeg ervaring en kracht, en lengtezou staan om te scoren...dat is nog niet gebleken maar kan natuurlijk best komen. 

De selectie is smal, heeft vooral met geld te maken en niet met het arument dat als je een of twee ervaren middenvelderspelers die stabiliteit  kunnen geven erbij zou hebben- dat dan de doorstroom van Reis en Hrustic belemmerd zou worden, zoals Jans heeft uitgelegd.  Heb je 2 miljoen op de plank dan kan je gerust wisselen ( wel of niet opstellen) met die jonge spelers, één seizoen lang...en intussen staat er daarna een ploeg in het veld die zich kan verbeteren in spel en resultaten, zo is de gedachte.   In korte tijd lukt dat niet, met Twente niet en ook Sparta verloor ook alles.

Tot slot: je kunt Nijland verwijten dat hij de centen niet beschikbaar heeft voor een grotere selectie en die 2 goede, ervaren aanvallende middenvelders... maar ze ( Nijland en Jans ) management-onkunde te verwijten is gewoon onzin.  De scouting verwijten dat Pohl en Handwerker te lichte voetballers zijn...allebei zijn deze spelers jeugdinternationals...maar ze moeten gewoon nog een jaar groeien, Voor Handwerker is een huur bedongen, die is volgend jaar weer weg. voor Pohl bestaat het risico dat hij zoveel fouten maakt en ernaast komt te staan als Mahi zich weer kan oprichten en Cassierra de bal in de voet krijgt en gaat scoren. Spelers halen doe je met een be[paald verwachtingspatroon en perspectief.  Daarbij kijk je wat er nu ontbreekt, maar ook wat er overblijft na een volgende transferperiode. Dat Jans geen carte blanche heeft gekregen voor aankopen  na vertrek van Veldwijk, Bacuna, Van Weert, Jenssen en Drost , zal zeker in de afgelopen tumultueuze transferperiode een complicatie zijn geweest 

In de winter verwacht ik een ervaren middenvelder en een aanvaller erbij...die 2 miljoen moet Nijland ergens vandaan halen voor 2 extra spelers (een in de middenlinie en een in de aanval). Als Memisevic niet bijtekent en Mahi ook niet dan ligt er een bommetje onder het financiële beleid, dan moet een extra sponsor komen of een externe geldschieter-van-belang ..  Het zal een hele klus zijn, maar Nijland en Jans hadden aangekondigd dat ze hier mee bezig waren...en gezien de neus van Hans Nijland die gaat glimmen als hij geld ruikt,  is het laatste redmiddel misschien wel het belangrijkste voor dit competitiejaar:  Play offs Europees hoeven we niet te verwachten, een tussenjaar is een rekbaar begrip, en de tijd geven ( voor Buys ) op den duur ook. 

De club komt dus nu meer onder druk te staan: niet alleen door het verlaten van beleidskeuzes uit het verleden ( waar anderen kritisch over zijn ) of door geldverspilling of inschattingsfouten van Nijland zelf, maar door iets anders:  alle factoren die ik hier noemde komen tegelijkertijd (!) en in  hun eigen dynamiek naar buiten en de expressie hiervan in de resultaten is teleurstellend...tot nu toe. Buys, Jans en de scouting worden nu vaak door boze supporters scheef aangekeken om de resultaten...iedere andere trainer of TS zou op dit moment voor dezelfde problemen komen te staan.

Als er geen externe financier komt, dan zou het de clubleiding sieren als ze bijv één jaar hun salaris zouden inleveren en dat pas krijgen als de club weer middenmoot staat en bijvoorbeeld Doan heeft verkocht:  Nijland en Jans en Klaver voorop, en datzelfde te vragen ( om een deel van hun salaris af te staan) van RvC en andere dikverdienende  stafmedewerkers bij de club...dit alles om niet alleen de jeugdopleiding maar ook de selectie van het eerste elftal te ondersteunen met minstens 2 aankopen  in de winter.  En als dat niet gebeurt, dan maar een (financiële) impuls door Hans Nijland zelf geven, de man is vast bemiddeld genoeg ...anders die éne investeerder die destijds geholpen heeft bij het contracteren van FC Groningen van Doan.  Diezelfde Doan...een speler waar,  naar zeggen, al 7 - 8 miljoen voor geboden is in de zomer.  die mag niet hetzelfde lot ondergaan als bijv. Mahi of Tibbling, namelijk dat ze onzichtbaar worden in een nog kwetsbaardere en te kleine selectie.  De gedachte achter dit alles is dat de leiding binnen de club zich solidair en verantrwoordelijk  opstelt naar de werkgever.

Zelfs in het landelijk nieuws (tv. journaal ) wordt er deze week flink bericht:  "vandaag ( vrijdag 28-9 ) steken ze de koppen bij elkaar om de situatie te bespreken"...en verder:  "NAC heeft net zo'n slechte seizoenstart en de TD is ontslagen, en uit verantwoordelijkheid neemt ook de algemeen directeur bij die club ontslag"...  Bij FC Groningen gebeurt dat niet zo gauw...daarvoor is het sportieve verschil tussen NACBreda en FC Groningen te groot. Maar laten ze intern maar knopen doorhakken, desnoods gaat er iemand weg...dat gebeurt bij profclubs zo vaak...maar  laten de supporters hun schouders een keer ophalen na een nederlaag  in plaats van te rellen voor de poort en Nijlands direct vertrek te eisen...

je kunt immers altijd wel een stok vinden om een hond te slaan.

blauwevogel28-09-2018 om 09:05

Punten sprokkelen tot de winterstop (dus niet te ver achter raken ) hierna Doan verkopen voor die 7 a 8 milj (meer gaat het toch niet worden met dit slecht draaiend elftal) ,Antuna terugstuen naar MCFC van die 7 a 8 milj ,2 milj in de begroting stoppen dan voor die milj 3 ervaren spelers halen ( stoppen met alleen maar jeugdspelers) een 6 ,10 en 9 halen bv een bruns,en type kieftenbelt en please een 9 een speler die kan scoren .

Tweede competitie helft spelers op de juiste plek zetten (elk jaar hetzelfde gezeik met spelers op de verkeerde positie)en langzaam klimmen  in de stand .

kees28-09-2018 om 09:19

@Blauwe Vogel:  dat is mijn post overgeschreven...gelukkig ben je het met mij eens...al is het resultaat van de ingrepen natuurlijk niet bij voorbaat een succes. Maar ik hoop in ieder geval dat het zo zal gaan 

Jantje28-09-2018 om 09:30

Groningen is club met beperkte middelen aan geld . verwachting dat Groningen elk jaar maar mee kan doen om de bovenste plekken is niet realistisch. Dan zal de club verkocht moeten worden aan een arabier. Groningen heeft daar door gekozen om meer juigd in tezetten wat goed ding is, door winnen van wedstrijden moet het vertrouwen weer terug kommen en wordt voetbal vanzelf weer beter.

verwachtings patroon is gewoon tehoog. wel vind ik dom van de trainer om tezegen dat ze mee willen doen aan de playoffs. dan leg je veel druk op de jonge spelers.

opa28-09-2018 om 10:14

ik zag voor het seizoen hier allemaal mooie verhalen over onze FC, een geweldige selectie, goeie aankopen van Jans, een goeie trainer en nu het niet zo goed gaat moeten ze in eens allemaal oprotten en moet er een nieuwe trainer komenen die moet het dan doen met in jullie ogen een waardeloze selectie,  het doet mij pijn dat het niet goed gaat, maar wat denk je van Danny Buis, die man heeft slapeloze nachten, Jans zit ook wel even te denken wat overkomt ons en als er een begaan is met FC dan is het Nijland, Hans is de grootste supporter van FC,denk je dat die lekker thuis in zijn stoel zit,? het hoeft niet allemaal bedekt te worden met de mantel der liefde, maar niet de ene week juichen om de geweldige selectie en volgende week het af kraken en bij de grond afzagen

tante jannie28-09-2018 om 10:37

de fc leeft iedergeval hier op de site

skjipke28-09-2018 om 11:31

Ik ben het wel gedeeltelijk met opa eens als je het hebt over de selectie. Keeper is goed genoeg, verdediging met Memisevic, te Wierik, Seefuik en Chabot ook goed genoeg. Middenveld met Warmerdam, Reis, Hrustic, vd Looi en Breij is jong, maar talentvol en zou goed genoeg moeten zijn. Aanval met Doan, Mahi en Cassiera zou voldoende goals moeten kunnen maken en zou ook goed genoeg moeten zijn.

Dit is de theorie, maar in de praktijk worden er zoveel fouten gemaakt, zijn er teveel blessures en is er totaal geen vertrouwen. Dat krijg je alleen door positieve resultaten, maar ja ..... kun je daar iemand de schuld van geven?

Andries28-09-2018 om 11:37

De jonge spelers zijn gestressed, omdat de druk om te presteren op hun rust aangevoerd door een fanatieke trainer.

Ze moeten de bal snel spelen en dit gaat nog boven hun jonge verstand.

Gevolg verkeerde balbehandelingen.

Er is weinig balvastheid.

Ballen worden ook vaak blindelings naar voren gekopt.

Advies is ook: meer doelgericht trainen.

Het gaat om doelpunten maken.

Minder getalenteerde of jonge voetbalploegen  moeten niet technisch voetbal spelen als topploegen als Barcelona etc. doen.

De hoogopgeleide trainers proberen dat welliswaar in te voeren.

 

 

 

 

Eduard2128-09-2018 om 12:43

Ik roep het al een paar weken absalem hoort linksback te spelen is veel verder dan handwerker aanvallend is handwerker beter, maar absalem zoveel verder dan hij is. Die jongen heeft nu al genoeg kansen gehad er moet nu verandering komen. Slechter kan hij het niet doen, en heeft vorig jaar toch echt bewezen het niveau aan te kunnen. 

Groen hart28-09-2018 om 15:15

Nu ik alles hier eens teruglees krijg ik het vermoeden dat velen hier niet door hebben dat het 5 voor 12 is voor onze club.

dit is echt het slechtste elftal in jaren, en ik zie in tegenstelling zoals Kees het wel ziet geen enkel lichtpuntje. De komende 3 wedstrijden zie ik Grunn nog geen punt pakken. Ben het eens met Oele en met FC -far die verwoorden het heel goed. Bedankt Hans voor de leuke jaren maar maak ruimte voor iemand anders.

skjipke28-09-2018 om 17:47

Ik denk dat iedereen het met je eens is dat het vijf voor twaalf is voor onze mooie club. Misschien zelfs wel twee voor twaalf. Maar in theorie hebben we echt wel een ere-divisie waardige spelers, echter zonder enige vorm van vertrouwen. Vanaf het moment van een tegengoal zakt de hele boel als een pudding in elkaar. En dan zitten ook nog de scorende spelers in de ziekenboeg. 

Daarnaast worden er bijzonder veel fouten gemaakt. Beide goals gisteren kwamen voort uit fouten en zo ook de 2-1 van AZ afgelopen zondag.

Er zijn een aantal succesjes nodig om het vertrouwen in eigen kunnen weer te krijgen, maar ik ben met je eens dat ik dat ook niet heel snel zie gebeuren...zucht!

MisterFC28-09-2018 om 17:42

Je kan wel hele lappen tekst hier neerzetten, maar de crux is simpel in enkele zinnen samen te vatten.

 

Voor het 2de seizoen op rij is de selectie te smal, en te jong. En het middenveld is onderbezet. Gevolg, erg wisselvallig en dus een matige klassering. Wanneer je het seizoen erop er niet van leert en een nog jongere selectie samenstelt, en het middenveld is nog smaller (en jonger) - 4 man weg, 0 ervoor terug - en je weet dat het middenveld de achilleshiel in een elftal is, kan ik maar 1 ding concluderen.

 

Ron Jans faalt opzichtig.

 

nb: en dan een Chabot (wissel) kopen voor 1,2 miljoen.

Hoekie28-09-2018 om 18:36

We missen een brok aan ervaring op het middenveld en een goede spits die zelf ook zonder goede aanvoer iets kan uitrichten. Het komt natuurlijk slecht uit dat zowel Mahi als Cassierra nul komma nul inbrengen hebben gehad. Het is mij te gemakkelijk dat forumleden die eerst nog riepen dat we vooral Padt en Mahi moesten behouden en Reis, Doan en v.d. Looi langdurig moeten vastleggen, hetgeen is gebeurd, nu het hardst roepen dat Nijland en co moeten oprotten. Ook ik vind het voetbal dramatisch maar om nu als hyena’s op Nijland en Jans af te gaan is nog laffer dan laf. Deze “ beste stuurlui“ komen ook niet met oplossingen maar met paniekvoetbal. Het is zo gemakkelijk dat als je zelf geen verantwoordelijkheid hoeft te dragen gaat lopen blèren dat ze moeten oprotten. Deze supporters vinden zich zelf zielig omdat hun cluppie waardeloos presteert maar hebben geen benul wat ze vervolgens zelf aan schade veroorzaken. 

Groen hart28-09-2018 om 18:44

Hoekie , je mag mij een hyena noemen. Maar als we als jaren afglijden mag het eens bij de naam genoemt worden. Hans N krijgt 2 ton per jaar bij elk bedrijf moet je daarvoor presteren . Nijland deed veel goede dingen voor grunn maar hij blijft verantwoordelijk . 4 trainers moesten het onderspit delven . Trainer 5 gaat vermoedelijk volgen . Nijland is hier te lang het is een vriendenkliek aan het worden. Ik ben er blij om dat de ogen eens open gaan bij de supp. 

De affaire veldwijk etc kreeg Faber op zijn bord , ik denk al meer dat Nijland de schuldige is. Hij stelt de scouts aan het aankoopbeleid is een zoot dat kun jij toch ook niet meer verdedigen ?

Oeleoptak28-09-2018 om 19:10

Hoekie

Als ik een hyena ben ben ik dat al een hele tijd want al voor de komst van Jans als TD schreef ik met dezelfde strekking als nu over mijn kijk op de beleidsvoering van de directie. Wat geen wonder is want het vriendjesgedoe duurt nu al jaren terwijl buitenstaanders, trainers en stafleden (bv die uit Alkmaar) eendagsvliegen zijn.  

Wat het team betreft, de fans hebben gelijk wat betreft de kwaliteit ervan. Voor het zoveelste jaar. Het boert zienderogen achteruit, het geld wordt slecht geinvesteerd. Kan er helaas niet meer van maken. 

Buddy28-09-2018 om 18:52

Na de eerste zin had je kunnen stoppen met je bijdrage Hoekie.  Mister FC slaat de spijker op zijn kop. Ook ik keur elk supportersgeweld ten stelligste af. Helaas is de leiding van onze FC ziende blind en horende doof en staat er behalve een onervaren trainer ook  een onevenwichtige en te lichte selectie. Het zou Jans en vooral Nijland sieren wat zelfreflectie te ontwikkelen

skjipke28-09-2018 om 18:58

Waarom waren veel mensen dan positief gestemd aan het begin van het seizoen (ik ook)

Dat er geen goede middenvelder is gekomen snap ik ook niet. Is sinds het vertrek van Kieftenbelt en Lindgren al een probleem. 

Ik vind de aankoop van Chabot wel te verdedigen. Memisevic zou toch weg gaan volgens de geleerden en ook aan te Wierik werd getrokken. Met de kennis van morgen zou ik het vandaag ook anders doen.

Hoekie28-09-2018 om 19:08

Groen hart, ik heb in algemene zin gesproken en niet voor iemand persoonlijk. Ik liep bij het verlaten van het stadion langs een aantal malloten die op mij zeer bedreigend overkwamen en zag dat de politie snel ter plaatse was om naderend onheil probeerde te voorkomen. Daar kan je een hoop van vinden maar deze mensen doen hun werk net als veel hulpverleners die vaak de zwarte piet krijgen toebedeeld als het even niet gaat wat de omstanders als gewenst zien.  In theorie maar dat is theorie was 90% van de supporters redelijk tot erg tevreden dat de selectie in tegenstelling tot eerdere jaren vroegtijdig  redelijk tot goed op orde was. Ook ik oordeelde  dat in het linkerrijtje komen normaal gesproken als zeer reeel moet worden beschouwd. De teleurstelling is zoals begrijpt bij iedereen groot, maar deze scouts waren er ook al toen Sorloth werd aangetrokken,  niet rendeerde en werd verkocht en daarna voor 10 miljoen werd doorverkocht. Welkom in de wereld van het betaalde voetbal.  

Arthur28-09-2018 om 19:13

 

 

                                   Mahi

                                   Doan

              Warmerdam.     Reis

                 Van de looi.  Memisevic

 Handwerker.  Chabot Te wierik Zeefuik

                           Padt 

 

Ga dan maar zo spelen en gewoon ordinair counteren als deze selectie fit is wordt je gewoon moeiteloos 12de.

Bij een klein beetje blessures speel je nacompetitie. Omdat er niks op de bank zit.

Hoekie28-09-2018 om 19:26

Het is mij te gemakkelijk dat veel forumleden het binnenhalen van vriendjes als argument gebruikt dat zaken niet lopen als ze zouden moeten lopen. Over Jans: Hij is mede verantwoordlijk voor het binnenhalen van Lars Veldwijk. Achteraf gesproken een miskleun van jewelste maar vrij logisch en gedragen door menigeen op dit forum. verlengen contracten Doan, v.d. looi, Reis en Padt daar was toch iedereen blij mee? Natuurlijk zal JAns fouten maken en nog gaan maken maar om hem nu weg te zetten als een mislukkeling is toch te zot voor woorden. een onervaren trainer met een zeer ervaren assistent zou moeten kunnen werken. toen Jans zelf bij de Fc kwam was de onervarenheid nog veel groter. om met Adriaanse te spreken hier is veel scorebordjournalistiek.

Even een reminder:Henk Veldmate is op een gegeven moment ook binnen als buiten de club weggezet als een minkukel maar wordt nu hij bij Ajax zit maar wordt nu met weemoed over gesproken. 

Oeleoptak28-09-2018 om 22:53

Hoekie

dat Veldmate gehoond werd hier klopt, maar daar was ik bij mijn weten niet bij. Sowieso stond er jaarlijks in die tijd een veel betere selectie in het veld en goede reserves op de bank, en toen waren er ook miskleunen bij.  Nogmaals. Nijland is verantwoordelijk voor het zetten van de poppetjes op de goede plaats. En als je dan eerst een hoofd opleiding TD maakt en daarna een trainer die dit nooit eerder heeft gedaan, in beide gevallen goede bekenden, dan speel je met vuur. Een TD moet met de beschikbare middelen het maximale op het veld zetten. En dat gebeurt al jaren niet. Dit schrijf ik al wel een jaar lang. Kom me dus niet aan dat ik negatief ben, laat staan een hyena. Het zijn mijns inziens gewoon de feiten. Met een ervaren TD die niets heeft met het cultuurtje was het anders gegaan. Maar om de een of andere reden is er blijkbaar geen ruimte voor een sterke TD. We bellen liever een bekende. En dat is geen scorebordjournalistiek, dat zijn de feiten.

28-09-2018 om 23:36

Over miskleun gesproken oluwafemi ajilore voor 3 miljoen..... Ook onder veldmate toch... Dus ja... 

appie happie28-09-2018 om 19:45

Ik vind dat iedereen die zeurt over hoe slecht Nijland en evt. Jans wel niet is/zijn..

 

Een ban van 1 week moet krijgen..

 

 

Omdat;zij het beste met de club voor hebben,iedereen fouten kan maken..en omdat ik niet zou weten wie dat de kar zou moeten trekken..DUIDELIJK toch !!!

 

Dat Buijs bijgeschaaft  moet worden oké  maar dat komt wel goed gaandeweg..er lopen echt wel leuke spelers rond bij de FC..tis nu alleen "nog" geen eenheid..en dat is het laatste wat ik er over zeg.

Over tot de orde van de dag,Utrecht zondag..die denken oja Groningen makkelijke prooi,mFar dat zal ze tegen vallen.omdat zondag tegen alle ods in de fc gewoon  wint..

 

Daarna luwt de storm wel dunkt mij..

Oeleoptak28-09-2018 om 22:55

Van Utrecht gaat roemloos verloren worden.

ebel7929-09-2018 om 00:25

Dus je mag de directie niet wijzen op hun mismanagement, omdat ze het beste voor de club hebben??? Sorry...ik kan hier niet normaal op reageren en laat het hier dan ook maar bij. 

metworst28-09-2018 om 21:17

Zo,  die kwam hard aan. Bij bij ons supporters, maar ik ben ervanovertuigd ook bij de spelers, coaches, td en directie. 

Ik denk dat de bodem nog niet in zicht is en dat pas in november weer wedstrijden worden gewonnen. Maar ik laat me graag verrassen. Mindere tegenstanders en een herstelde Mahi en Cassiera moeten dan in november voor (doel)punten gaan zorgen.

Nijland en Jans zien dan echt de noodzaak wel om in de winterstop het team te versterken van buitenaf, er wordt nu teveel verwacht van de spelers uit de  jeugdopleiding. Daarvoor spelen ze inderdaad te laag, en zullen eerst moeten wennen aan het niveau als ze doorstromen, terwijl er nu direct teveel van ze wordt verwacht.

Pohl en Antuna werken hard maar voegen niets toe, handwerker zie ik nog wel goedkomen. 

Chabot is echt wel een hele goede aankoop. Velen vinden dit een slechte investering. Maar ik denk dat ze hem gehaald hebben omdat de kans groot was dat Te Wierik of memisevic nog zou vertrekken. En is juist hier is heel vaak clubleiding verweten dat vooraf al op vertrek van spelers moet worden ingesprongen? Dat hebben ze dus hier wel goed gedaan, alleen vertrokken deze 2 niet.  Maar nu wel 3 prima cv in de selectie.

Heb wel het vertrouwen dat het goedkomt, En Jans en Nijland verdienen wel meer credits.

WIJ ZIJN ALLEMAAL GRONINGEN , al woon ik er al lang niet meer, maar supporter ben je voor het leven, in voor en tegenspoed.

jvantilt28-09-2018 om 22:50

Ik constateer het al jaren; een club in verval die meer pretendeert dan die waar kan maken. 

De FC moet maar een paar jaar in de schaduw,de Jupilerleague,   op adem komen.  Een andere leiding met andere visie en vooral veel eigen kweek. 

Dit voetbal is niet om aan te zien qua techniek, inzicht en inzet. Een belediging voor het publiek dat - terecht - steeds meer wegblijft.

Hugo28-09-2018 om 22:59

een van de dingen die we nog niet genoemd hebben is pech. Wat hebben we ook een hoop pech, met blessres, programma, loting voor de beker (direct Twente op bezoek).. op naar zondag en hopen dat de Geluksfactor ons nu weer bijstaat. 

De Generaal28-09-2018 om 23:29

Met een beetje meer zelfvertrouwen en durf hadden we van Twente gewonnen. De voetbalkwaliteiten zijn echt wel aanwezig in de selectie. Mentaal is het echter allemaal zeer kwetsbaar bij deze jonge en onervaren selectie. Geen onbevangen jeugdspelers maar spelers die bang zijn om te falen en juist daardoor verkeerde keuzes maken. Bij deze nogmaals het pleidooi voor het aantrekken van een volwassen leider op het middenveld. 

28-09-2018 om 23:42

Alles komt wel goed... Er zijn nog slechtere ploegen ... Nac Fortuna Emmen de graafschap... Dus geen probleem... Dit als "tussenjaar" zien... Vlg jaar gerichte aankopen doen en wat dieper in de buidel tasten 

MisterFC29-09-2018 om 18:37

Appie Happie, je vertoont enge trekjes

 

"Ik vind dat iedereen die zeurt over hoe slecht Nijland en evt. Jans wel niet is/zijn..

 

Een ban van 1 week moet krijgen"

 

Het zou beter zijn wanneer je hier geen bijdrages meer levert.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!