MATCHDAY! FC Groningen - AZ: tijd voor de eerste thuiszege

Door Thijs Faber 13 reacties

29 april 2018. Een dag die inmiddels 147 dagen geleden is. De dag waarop FC Groningen voor het laatst scoorde in een thuiswedstrijd, en deze ook won. Excelsior was toen de tegenstander, het werd 4-0. Vandaag is de Alkmaar Zaanstreek de tegenstander, kortweg AZ. Een club die de laatste jaren zich met gedegen beleid heeft weten te profileren als semi-topclub. Een pittige tegenstander voor FC Groningen, maar ook een kans om eindelijk die negatieve spiraal te kunnen ombuigen. Het zal niet makkelijk worden, maar volledig kansloos is de FC ook niet. De wedstrijd trapt om 14:30 af, en staat onder leidig van Pol van Boekel. COME ON FC!

skjipke23-09-2018 om 10:42

Natuurlijk niet kansloos! Vorig seizoen was AZ beter dan dit seizoen. Eerste helft werd Groningen volledig weggespeeld en 0-5 was op dat moment niet geflatteerd geweest. Het bleef bij 0-1. Tweede helft was omgekeerde wereld! Uitslag 1-1. Hoop dat we vanmiddag weer die vechtlust te zien krijgen! Heb er zin in!

Groen hart23-09-2018 om 10:56

En nog iets positiefs ... we zijn van de laastse plek af .

appie happie23-09-2018 om 12:18

Jongens  het gaat lukken straks..3 punten.blijven in Groningen.

Altijd positief blijven..anders kun je beter thuis blijven.

Tot zo dan...regenjas aan dat dan weer wel

23-09-2018 om 12:19

Hoop op een resultaat voor danny.

Normaal gesproken is Az op alle fronten beter.

23-09-2018 om 14:58

Als Doan zo door blijft gaan .... Dag miljoenen zeg ik dan...

Mooie goal en ook weer keurig weggegeven .. Onvoorstelbaar

Die v Boekel is lekker bezig  klootza.... Dat het is!!

Antuna... OMG!!!!!!! 't is wel erg gesteld .. Man man man....

Groen hart23-09-2018 om 15:12

Totaal uit vorm !

marcelfcg23-09-2018 om 20:12

Doan was ondanks missen penalty veruit de beste man bij ons. Speelde een hele goede 2e helft en hield in zijn eentje de hele achterhoede van AZ bezig.

24-09-2018 om 09:05

Veruit de beste ???? Dat zegt dan genoeg....

appie happie23-09-2018 om 15:05

.wat we wel zien is de strijdlust die we willen.

Hrustic mag wegblijven van mij..

Pohl vond ik ook prima   de hardwerkende spits  ik hou ervan.

Met 9 man is er geen houden aan.

Jammer   maar heb wel een beter gevoel dan de vorige wedstrijden.

Woensdag twente  op vreten..dan Utrecht ..dus komen kansen genoeg nog..

Groen hart23-09-2018 om 16:40

Je vergeet Zeefuik ook ! Vond de inzet wel een 10 maar twee spelers naaien hun ploeg.

appie happie23-09-2018 om 16:45

De Hrustic gele kaarten waren onnodig.2 x geel voor don gedrag en zeefuik kwam hard in..oke  maar ook geen rood waard..

Nogmaals het gaat zeker goed komen  met de strijders  vandaag is de opmaat  voor beter  want als je niet creatief bent moet je vol gas geven.

Doan 2de helft prima gespeeld..

23-09-2018 om 15:28

Spel is niet best inzet wel.
Rode kaart had afgekund met geel. Daarentegen vind ik de penalty beetje goedmaker voor rode kaart.

Maar penalty moet er dan wel in. Nu tweede helft geen eer te behalen.

Tevens valt op dat het stadion toch wel HEEL erg leeg is.

23-09-2018 om 16:45

Jammer. Goed geknokt. Als die penalty er in was gegaan dan was nederlaag zeker niet nodig.

Net als beide rode kaarten. Echt jammer.

Maar groot compliment voor de vechtlust van de spelers de 2e helft, maar dit levert helaas geen punten op.

appie happie23-09-2018 om 16:47

Jawel levert goodwill op bij de toeschouwers.en dat is broodnodig...ik heb dadelijk wel tot 20 uur nodig om weer warm te worden denk ik..F..kutweer vandaag waterkoud..

23-09-2018 om 16:49

Handjes in de lucht vr de vechtlust van spelers en FANS! Respect! Ongelooflijk sneu mr ook onze eigen fout! Het zat weer is tegen mr na regen komt zonneschijn! Kom op fc! Mijn club, mijn stad, mijn passie!

23-09-2018 om 16:51

Spel was zeker niet verkeerd. Veel kansen. Mooie trap van Breij. Snap echt niet wat de trainer in Hrustic ziet. Daar hoort reis of van der looi te spelen. Overigens heeft zeefuik sinds zijn nieuwe contract ook geen wedstfijd meer goed gespeeld. Warmerdam op middenveld is wel top en Padt is echt een topkeeper. Mooie wedstfijd.

23-09-2018 om 16:59

Wees nou es eerlijk... Spel niet verkeerd?? De inzet was niet verkeerd, door een scheids die wel heel makkelijk kaarten gaf verlies je... Maar het spel  nee ! Niet goed, bij lange na niet. Ook AZ niet .. Maar wel een wedstrijd op zich... Teveel invloed door pol van Boekel .. Jammer