Terug

Deel deze pagina:

MATCHDAY! LAAT ONS WEER EENS JUICHEN

Door Tom Kuiper 7 reacties

MATCHDAY! Vanmiddag om half drie begint FC Groningen aan haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Excelsior komt op bezoek, dat net zoals FC Groningen, nergens meer voor speelt. Het duel staat vooral in het teken van het afscheid van Yoëll van Nieff, Marcel Groninger, Kasper Larsen en Ernest Faber. De supportersvereniging houdt voorafgaand aan de wedstrijd een collecte ten bate van het Ronald McDonald huis. De SV roept iedereen op om één euro bij te dragen.

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen en niet langer die verkeerde nacompetitie druk! FC kan nu vrijuit gaan voetballen om onbevangen de drie punten bij elkaar te spelen. Er zit muziek in de selectie! Het spel ziet er stukken leuker uit. En wat zou het mooi zijn nu er beter wordt gevoetbald, om niet alleen jezelf als team te gaan belonen. Maar om dit in een overtuigende score uit te drukken met  onze groen-witte achterban als grote winnaar!

De vermoedelijke opstelling; Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Absalem, Van de Looi, Bacuna, Drost, Doan, Van Weert, Hrustic

COME ON FC!

Reacties:
blauwevogel29-04-2018 om 08:57

3-0 leuke pot voor het thuis publiek

  • Op jacht naar plek 10
  • Twente degradeert
  • Doan speler van het jaar

 

Jegelkser29-04-2018 om 09:05

Hopen op een mooie wedstrijd. Oppassen voor de counters van Excelsior. Breij gisteren vier keer gescoord. 

brummie29-04-2018 om 12:06

Hoop op een mooi en waardig afscheid van spelers en staf vanmiddag. 

Rob197029-04-2018 om 12:28

Dat is mijn grootste angst om niet te gaan, ik kom niet voor een uitzwaaiwedstrijd. Er is op een enkele wedstrijd na, niets te genieten geweest, dus vanmiddag aan de bak, met entertainment. Geen verplichte wissels omdat er iemand afscheid neemt. Liever een jonge jongen laten debuteren dan van Nieff brengen wat ten koste gaat van het spel. Organiseer dan later nog eens iets voor deze jongens, maar dan zullen er weinig toeschouwers komen kijken. Op zijn weergaloze goal tegen Vitesse voor de beker na, weet ik mij niets van deze jongen te herinneren. Larsen heeft in de marge mee gevoetbald en krijgt geen contractverlenging, zegt toch genoeg. De club wil verder, maar wij als supporters ook. Er nemen geen voetballers van uitzonderlijke klasse afscheid, dus gewoon Breij brengen en hem hier ook een hattrick laten scoren, bij wijze van spreken. 

Er moeten seizoenskaarten verkocht worden, dus een verpletterende voorstelling graag vanmiddag.

hermanpetra29-04-2018 om 13:13

Laat van nieff dan 1 minuut voor tijd invallen

kees29-04-2018 om 13:15

@ Rob1970

Angst is een slechte raadgever.  Ik verwacht een mengelmoes van gebeurtenissen van wat jij schrijft:  er wordt een soort Koningsnacht in Groningen over-gedaan in het stadion, dwz alles op een hoop gegooid en met een groen witte saus overgoten,, om maar te voldoen aan het beeld van een vitale club. Hiermee wordt namelijk duidelijk  gemaakt dat er verandering in de toekomst gaande  is... de tijd geven aan spelers om zich op het veld te ontwikkelen en te bewijzen in de wedstrijd, het nieuwe spelconcept van aanvallend voetbal wat met Nijland/Jans en de nieuwe trainer Buys volgend jaar wil laten zien, om dit een kans te geven, en binnen de begroting en bestaande structuren en mensen binnen de club, het geloof, het gevoel en het gezamenlijke commitment, uit te stralen dat FC Groningen met de supporters een plaats in het linkerrijtje verdient dankzij een ambitie om dit waar te maken.  Het is niet alleen door Faber, maar ook de periode vanaf Maaskant geweest dat de regie over de gebeurtenissen binnen de club weg leek te lekken, en de supporters wegbleven uit onvrede waar geen passend antwoord op te geven was. 

Typerend vond ik een opmerking van Nijland rond de jaarwisseling, dat bij de andere clubs de supporters (ook als het spel niet goed is) wèl de club blijven ondersteunen door massaal nmaar het stadion te komen, maar in Groningen niet:  "die verwachten dat je wint"... Een opvallende opmerking omdat ik hier een voorbeeld in zie dat de club het topsportbeleid wel woordelijk heeft ingezet ( al voordat Kemkers kwam ) maar dat de ambitie om dit te vertalen naar een passende sponsoring en begroting waarmee goede spelers gehaald worden en de speelwijze van het XI tal om sportief dit waar te maken.nog niet zo makkelijk is om dit gestalte te geven ..dat dit allemaal wel wordt onderkend en nagestreefd moet worden is nu  prioriteit.  

Dan blijft trouwens nog in herinnering die opvallende uitspraken van directeur Nijland over onderzoek naar de mogelijke privatisering/verkoop van de club aan een investeerder,  om deze ambities in de toekomst ( topvoetbal in Groningen )te kunnen blijven financieren

Ik heb er sinds kort wel meer vertrouwen in dat deze ambitie met de staf en mensen die er werken bij de club, "onderweg is"..

En , nu de club veilig voor degradatiePO's is, zullen  dus weinig tegenstellingen meer in het nieuws te merken zijn . Opluchting dat het seizoen erop zit.   Ondertussen zijn Nijland Jans en Buys en mensen in en rond de club (zoals  Erwin Koeman, Arjen Robben ) druk  bezig met heel andere zaken.  Gaat Memisevic weg, hoe worden Mahi en Padt en Drost vervangen?  hoe wordt een dubbeling van selectiespelers volgend seizoen gegarandeerd als er blessures en kaarten komen : van buiten of met extra jeugdspelers en gaat Buys ons en iedereen het  komende  seizoen verrassen met aanvallend voetbal en aansprekende resultaten ?  

Vanmiddag een soort open dag voor de supporters  (met een overwinning van 3-1 op Excelsior, dat  voorspel ik). 

Rob197029-04-2018 om 13:29

Angst voor mij vanmiddag een vervelend potje, waar wij er al zo veel van hebben gezien. Iedereen veel plezier.

Martijn 29-04-2018 om 16:30

nou die angst was dus geheel onterecht. groningen op alle fronten beter.

en ondanks dat ik op andere topics zogenaamde supporters heb horen roepen dat bacuna maar ergens anders heen moet heeft hij wederom zijn waarde laten zien. 

van mij mag hij afwachten en kijken of er iets op zijn pad komt, en ik hoop dat hij er dan vervolgens voor kiest om zijn contarct met 2 jaar te verlengen en nog minimaal 1 seizoen hier blijft

Rob197029-04-2018 om 18:57

Gelukkig was het nog een positief potje. Stroef begin, met een verder sterke wedstrijd. Zonder allerlei opdrachten van de trainer, speelt een team veel lekkerder.

GroningenZuid29-04-2018 om 16:47

Gewoon goede zege van FC Groningen, ook eens weer 4 doelpunten. Doelsaldo zelfs in balans. Groningen blijft de lijn doortrekken en blijft niet verliezen en eigenlijk best wel degelijk voetballen. Van Weert gewoon nog 12 goals, en heeft niet alles gespeeld.

Met een klein mirakel bij PSV, dat niet echt goed meer speelt, kunnen we zelfs nog op plek 10 komen met een punt of 4 van PO af. Het is jammer dat die eerste seizoenshelft zo slecht was, vooral die Februari maand.

 

 

29-04-2018 om 18:21

We kunnen zelfs de 1,3 miljoen tv gelden die we aan Hoerenveen dreigen kwijt te raken, nog behouden.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!