Terug

Deel deze pagina:

[UPDATE vrijdag 15 februari] Mimoun Mahi na dit seizoen naar FC Zürich

Door Redactie 36 reacties

Fox Sports bericht dat Mahi op weg is naar Zwitserland. Daar is de transfermarkt tot vrijdag 15 februari open. Mahi, die een nieuw aanbod kreeg van FC, heeft aangegeven graag te willen vertrekken. Door Mahi nu te verkopen voorkomt FC Groningen dat de aanvaller aan het einde van het seizoen gratis de deur uitloopt. De verwachting is dat de transfer vandaag of morgen zijn beslag vindt. 

Update vrijdag 15 februari - FC Zürich bevestigt via haar officiële kanalen dat Mimoun Mahi met ingang van het nieuwe seizoen 2019/2020 is vastgelegd tot medio 2022.

Update donderdag 14 februari - Het DvhN bericht dat Mimoun Mahi het seizoen afmaakt in Groningen. Na het seizoen vertrekt de aanvaller transfervrij naar FC Zürich. De clubs zijn er (financieel) niet uitgekomen. Algemeen directeur Hans Nijland vertelde aan het DvhN dat er aan de Zwitsers een deadline was gesteld. Deze liep vandaag om 17.00 uur af. Er blijkt om 16.55 uur nog contact te zijn geweest. "We kwamen niet tot een akkoord, daarna hebben wij de stekker eruit getrokken". 

Update dinsdag 12 februari - Mimoun Mahi is niet in Zwitserland en traint gewoon mee met de selectie. Dat het hele verhaal dan maar spontaan het label "broodje aap" krijgt toebedeeld blijkt al met al toch tekort door de bocht. In de wekelijkse nieuwsbrief van vandaag stelt algemeen directeur Hans Nijland dat er ook bij FC Groningen nog uitgaande transfers kunnen plaatsvinden. Er is sluimerende belangstelling voor Mimoun Mahi. Nijland benadrukt dat hierover met geen mogelijkheid te zeggen is hoe concreet dit wordt en hoe zich dit verder gaat ontwikkelen. Eind deze week sluit in Zwitserland de transfermarkt.

Maakt Mimoun het seizoen in Groningen af of vertrekt de aanvaller alsnog te elfde ure?

Update zondagavond 10 februari 23.00 uur - Het gaat om FC Zürich, dat meldt FOX Sports. 

Aanvulling op artikel van maandag 11 februari - Volgens de Telegraaf willen de Zwitsers Mahi per direct overnemen. Het eerste bod weegt in het oordeel van FC niet op tegen de sportieve waarde van de aanvaller. De verwachting is dat beide partijen er binnen 48 uur gaan uitkomen. FC Zürich speelt nog steeds in de Europa League en voetbalt binnenkort tegen Napoli. 

Eerder deze winterperiode, heeft FC Groningen een bod op Mahi van het Amerikaanse Real Salt Lake (Albert Rusnak) afgewezen.

Reacties:
appie happie10-02-2019 om 19:13

Prima  beuren we nog een paar centen...zoals eerder gezegd  zijn opvolger ElHankouri is e kklaar voor.

Wel benieuwd welke club hem wil hebben..in Zwitzerland...

5 ton denk ik..

ester12-02-2019 om 19:17

Goedenavond, ik heb een vraag. Ik heb in mijn studie tijd in groningen gewoond. Nu woon ik in de polder en wil ik mijn anti voetbal vriend een keer meenemen naar de Euroborg. Nou zag ik dat er nog kaarten waren, maar ik heb geen seizoenkaart..  kan iemand mij helpen aan twee kaartjes?

brummie10-02-2019 om 19:31

Vind Zwitserse competitie niet echt een sportieve vooruitgang voor Mahi.

Met Mahi is FC gewoon sterker en creatiever. Hankouri is nog jong en grillig en nog lang niet op het niveau Mahi. 

BP05010-02-2019 om 19:38

Heel erg jammer. Vind persoonlijk dat de fc hem qua salaris gewoon had moeten geven wat hij wilde. Verdien je in de zomer uiteindelijk ook meer en heb je de komende maanden een betere ploeg. Argumenten als "het geld was er niet" vind ik niet helemaal logisch. Ik denk dat Gladon voor een half jaar ook praktisch een ton zal beuren, had dat in Mahi geïnvesteerd...

Ronnie 10-02-2019 om 19:43

Gewoon geld beuren voor Mahi. Mahi wilde toch weg ah eind vh seizoen. Heeft het bij fc gronngen goed gedaan, maar komt tekort voor echte top of subtop in buitenland. Dus zo gek is zwitserland niet.

beide blij en wij hebben met nieuwe spelers de komende tijd genoeg spelers. Nou die Janick Pohl ng vd hand doen voor een hoop geld Jans, dan is die fout goedgemaakt.

ploeg staat na de winterstop gewoon redelijk goed. Waarom zou feyenoord hier winnen? Zo goed spelen die ook niet. Come on fc

Fan op afstand10-02-2019 om 19:53

Te vaak ziek en geblesseerd. Nu vangen we nog wat pegels en vanmiddag gezien dat we ook zonder Mahi kunnen winnen. Wens hem veel succes.

Marco10-02-2019 om 20:00

We gaan hem zeker missen. Balvaardig met scorend vermogen die voorop ging in de strijd. 

Had liever gezien dat Groningen hem een ruim contact gaf, als investering. We zijn toch een handelshuis geworden. Als een Sol voor miljoenen verkocht kan worden, was dit met Mahi ook wel gelukt. Los van de toeschouwers binding ook financieel interessant gezien zijn nog jonge leeftijd en international status.

Zwitserland is een mooi land om te wonen. Redelijke goede competitie. We gaan er niet op vooruit zonder Mahi.

campesino10-02-2019 om 20:07

Beetje luchthartige reakties hier. Is na doan onze beste speler. Voor die paar ton kun je hem beter hier houden.je kan ook zo nog de goede navompetitie halen. Zonder mahi spelen we met doan in de spits. Dat vind ik niks. En appie, el hankouri is er klasr voor? Last me niet lachen. Behalve het doelpunt deed hij alles fout. Die heeft nog veel tijd nodig.

kees11-02-2019 om 00:00

Ben met je eens dat die drie punten omhoog op de ranglijst helemaal geen zekerheid dat het crescendo gaat met de FC G de komende maanden: er zullen zeker nog slechte wedstrijden en (onverwachte )verliespartijen komen. Met Mahi was dat nog om te keren...maar de speler zélf is niet de makkelijkste geweest in de slectie: al met Veldwijk, Idrissi en met Faber was er gedoe. was ook vaak geblesseerd of niet fit en dan die eeuwige tegenstrijdige opmerkingen van Mahi in de pers: alleen naar een club die hem bevalt, ga niet transfervrij de deur uit en tegelijkertijd signalen afgeven dat er belangstelling was...datzelfde deed FC groningen ook trouwens: hij mocht eerst niet weg,en later was Nijland boos dat hij alles via zijn zaakwaarnemer deed, en Mahi het nieuwe aanbod van Groningen een teken vond waar te weinig waardering uit bleek... we kunnen nu alleen nog hopen op een redelijke transfervergoeding voor een speler die in juni transfervrij is, met een doorverkooppercentage van 15%... Kan ie toch bij elkaar een miljoen opbrengen.

Voor de club is het puzzelen, want scoren was niet het sterkste punt in deze selectie. El Hankouri moet je nog even de tijd geven...het is geen Coen Moulijn, maar wel voor zijn positie en leeftijd een redelijk talent. 

De vraag is: zonder Mahi: wie gaan er tegen Feyenoord spelen?  Hrustic?, Reis?, Warmerdam ?  En voor mij nog belangrijker:  Wat gaat Buys de komende wedstrijden doen met de tactiek ? Joost mag het weten.  

Buddy10-02-2019 om 20:14

Centjes vangen strik erom en bedankt voor de bewezen diensten. Geen meerwaarde geweest dit seizoen en gaat (wil) dat ook niet meer worden. 

Jammer maar te laat verkocht, had afgelopen zomer gemoeten

Marco10-02-2019 om 20:16

Ook gezien de verdeling van de tv gelden levert een paar plaatsen hoger op de ranglijst fors meer of minder geld op. Nu de verschillen zo klein zijn kan een Mahi het verschil maken.

Er is al beslist, jammer voor Groningen.

Pietjepal10-02-2019 om 20:17

Erg jammer. Met hem erbij scheelt het zo 1 of 2 plaatsen op de ranglijst. Dat scheelt  -wat- 2 miljoen aan tv gelden.

Ik vond hem attractief voetbal voorstaan. Zelfs als het team inspiratieloos was, pleintjesvoetbal icm  kracht en energie.  Echt zonde. Had best wat galery play op kunnen opleveren met de nieuwe sterkhouders. Zie nog geen bevestiging op dit moment. Hoop dat het niet doorgaat.

10-02-2019 om 20:45

Kwa speler, jammer. . Kwa persoon mwahh niet zo denk ik ..  Daarbij vaak ziek zwak en misselijk... Puur om te cashen anders ga je toch niet naar zo'n competitie lijkt me. 

Frankism10-02-2019 om 20:56

VI weet te vertellen dat het om FC Zurich gaat... 

K vind het jammer, maar de situatie liet niet echt veel ruimte meer voor winnaars..

Nogutsnoglory110-02-2019 om 21:05

Zonde echt jammer. Die El Hankouri mag zijn veters nog niet strikken. Enige minpunt van Mahi is zijn blessuregevoeligheid verder een absolute meerwaarde voor het team. Scheelt een paar plaatsen op de ranglijst. Je krijgt waarschijnlijk niet meer dan 5 ton voor hem. Als je ziet wat er dan allemaal geïnvesteerd word in die huurlingen dan had je beter in zijn contract verbetering kunnen investeren. Dat is nou net het probleem bij Groningen de laatste jaren. Kwantiteit ipv kwaliteit . Iedereen kan zien dat Doan, Mahi en een Sierhuis het verschil maken. Ik heb liever 3 toppers dan 8 spelers halen en hopen dat er 1 van doorbreekt. 

 

 

 

kees11-02-2019 om 23:58

Mahi is 4 1/2 jaar bij FC groningen onder contract geweest.  aanvankelijk was hij heel blij dat hij na Sparta een  nieuwe kans en contract kreeg na een langdurige knieblessure. Zijn eerste twee jaren waren dan ook spectaculair toen hij zijn kunsten toonde...daarna deed hij niet de goeie dingen ( zoals hijzelf zei ) was met "andere dingen bezig",  vaak gebelesseerd en later ook wel gepasseerd na gedoe met andere spelers.  Het laatste jaar na een lange afwezigheid speelde hij ondanks alle positieve voornemens veel stroever, kwam z'n man niet meer zo gemakkelijk voorbij.  Laten we een vertrekkende Mahi herinneren zoals hij bij Groningen kon soleren en gevaar stichten in de 16.   

herman196010-02-2019 om 22:00

Shit jammer dat hij gaat, maar als je het zo flikt dan denk ik dat vele met mij denken ,oké ga dan maar.  Want zo ga je niet met je supporters  om.

Moet wel zeggen dat hij na de inzet bij Marroco behoorlijk achter uit is gegaan. Gelukkig kan de FC nog wat verdienen aan hem nu.

Mahi het gaat je goed s6 kerel.

Rooie10-02-2019 om 22:11

Mooie sportieve verbetering, naar de Zwitserse subtop. Toch gewoon een beter niveau dan onze FCG. Mahi kan het technisch zker aan, maar of hij meer blessure vrij blijft zal gaan bepalen of hij succes heeft. Hopenlijk lukt hem dat.

Onze FCG heeft voldoende opties om zonder Mahi te kunnen spelen, waarbij een verbeterde teamgeest een plus is.

Kortom voor beide partijen m.i. een win-win situatie.

Martijn 11-02-2019 om 08:47

Mahi altijd een goede speler gevonden maar dit seizoen valt hij wel wat tegen. 5 doelpunten heeft hij nu gemaakt, vorig seizoen ook maar 7 doelpunten. 2016/17 toen deed hij het erg goed met 17 doelpunten (bijna de helft van zijn totaal 36 in 5 jaar Groningen) Afgelopen 2 jaar vaak ziek en geblesseerd geweest.

 

Lees reacties dat met El Hankoeri zijn opvolger al binnen is, of dat Doan dan in de spits komt. maar gisteren zagen we juist Bel Hasani met Sierhuis in de spits en Doan gewoon op rechts. Wanneer Mahi daadwerkelijk verkocht wordt zal Bel Hasani die plek innemen lijkt mij waardoor rechts op het middenveld Doan zijn plekje weer krijgt

campesino11-02-2019 om 10:12

Ik kan me vergissen, maar volgens mij begon doan als spirs naast mahi en bel hasani op rechts 

Na de wissels eindigde doan de wedsrtijd op rechts, waar hij veel gevasrlijker is, mei gladon en sierhuis in de spits, maar ik neem niet aan dat die 2 gaan samenspelen.

Bel hasani in de spits is ook een noodoplossing, want dat is geen centrumspits.

Martijn 11-02-2019 om 12:47

Doan stond op rechts, was een 4-4-2 opstelling met Sierhuis als diepe spits en Hasani erachter en er omheen spelend

FC LICHTBOEI11-02-2019 om 09:39

Jammer dat Mimoun gaat vertrekken,want zorgt toch voor de nodige goals. Denk ik dat we met Sierhuis al een goede opvolger hebben.

 

Ik wens Mimoun het beste in de rest van zijn loopbaan,maar had hem graag een grotere/betere vervolgstap gegund.

opa11-02-2019 om 10:26

in het laatste jaar van Faber was de sfeer in de selectie niet goed en dat heeft ons een paar voetbalers gekost, maar ik denk dat die sowieso wel weg waren gegaan, Mahi is een goede voetballer, maar of hij in elke selectie past ? toch veel succes Mahi

tante jannie11-02-2019 om 12:21

Goede speler alleen wel blessure gevoelig.

Netjes van hem dat hij nu nog transfer wil maken.

had ook lekker kunnen blijven zitten en flink wat tekengeld kunnen opstrijken.

Rooie11-02-2019 om 14:19

Ik ben het eens met de constatering, dat Mahi in potentie een prima speler is die beslissend kan zijn. Hij heeft na de winterstop geen bijdrage geleverd aan de negen competitiepunten. Voor de winterstop scoorde hij bij Emmen en Heracles, maar dat leverde FCG geen punten op. Ook scoorde hij bij de ruime overwinningen op NAC en Exelsior (2x zelfs). Hij was in vorige seizoenen gewoon beter. Hopelijlk vindt hij zijn draai weer in Zwitserland en wordt hij weer beslissend.

12-02-2019 om 11:02

Zou het niet doorgaan? Gewoon bij de fc aan het trainen .. 

FC LICHTBOEI12-02-2019 om 11:37

Zou me niks verbazen als het pas voor na dit seizoen zal zijn

marcelfcg12-02-2019 om 11:59

Vreemde zaak. Mahi wilde een stap hogerop (dat is FC Zurich zeker niet). Gezien de club waar hij nu heen gaat moet een verlenging toch mogelijk zijn geweest. Zullen er dan toch andere dan financieele redenen zijn geweest waarom FC niet (meer) wilde verlengen.

Martijn 12-02-2019 om 17:41

hoezo is zurich geen stap hogerop? spelen straks tegen napoli in de europa league nadat ze met 10 punten uit 6 wedstrijden door de poule zijn gekomen. laatste keer dat groningen meedeed is alweer een tijdje geleden, laatste keer dat groningen een wedstrijd won in de europa league nog langer geleden. (2x gelijk in 2015)

deze reactie van jou laat maar weer eens zien dat jouw reacties vaak volledig nergens op gebasseerd zijn

Kwakkie12-02-2019 om 12:17

Mahi is een aantal keren betrokken geweest bij incidenten. Voor hem, en voor de FC is het het beste als hij nu vertrekt. Ik vind Mahi een goede voetballer voor de FC, maar niet onmisbaar. Als de FC er nu € 500.000 voor kan krijgen, moeten ze dat altijd doen, ook omdat hij niet wil verlengen. Dan is het toch zo, dat hij hier een beetje met tegenzin blijft

 

ZMulder12-02-2019 om 13:12

Hij staat vandaag gewoon op corpus te trainen. Betekent dat dat de transfer niet doorgaat?

Jantje12-02-2019 om 15:13

Ik hoop dat Mahi blijft. lekker laten spelen . en dan zou ik zelf Bel hassani op de bank zetten, want ik vind hem erg matig nog.

Wil je verder omhoog en richting playofs dan heb je Mahi gewoon nodig. 

Nogutsnoglory114-02-2019 om 16:12

Helemaal mee eens Jantje. 

Marco12-02-2019 om 20:33

Mahi verdient ook een afscheid in een uitverkochte Euroborg met publiekswissel en staande ovatie. 

Stilletjes anoniem vertrekken hoort daar niet bij.

Fan op afstand12-02-2019 om 21:32

Volgens Nijland blijft Mahi hoogstwaarschijnlijk bij de FC. Dus kans dat hij komende zomer gratis de deur uitloopt. Spijtig. 

kees13-02-2019 om 09:20

het zou niet de eerste keer zijn dat Hans Nijland dit soort teksten in het openbaar gebruikt om zijn positie in het onderhandelingsproces sterk te houden.  Aan de andere kant is het een veeg teken dat Mahi nog helemaal niet in Zurich is, en ik denk dat het eind van de week idd. niet doorgaat. Betekent wel dat Mahi zioch nog een paar maanden met de club zich moet verhouden in sportief opzicht, en ik sluit zelf niet uit dat er alsnog een soort verlenging komt van zijn contract waardoor een transfer in de zomer naar een europese club gewoon weer tot de mogelijkheden behoort.  Mahi heeft al eens uitgesproken dat zijn vrouw en dochter alles voor hem is...dan kan je beter in Groningen spelen en je hier zolang positief onderscheiden.  Voor Buys is het een luxe probleem als Mhi blijft: Feyenoord komt eraan en wat zou het geweldig zijn als ze (ook) deze wedstrijd weten te winnen ! 

marcelfcg13-02-2019 om 11:46

Martijn 12-02-2019 om 17:41

hoezo is zurich geen stap hogerop? spelen straks tegen napoli in de europa league nadat ze met 10 punten uit 6 wedstrijden door de poule zijn gekomen. laatste keer dat groningen meedeed is alweer een tijdje geleden, laatste keer dat groningen een wedstrijd won in de europa league nog langer geleden. (2x gelijk in 2015)

deze reactie van jou laat maar weer eens zien dat jouw reacties vaak volledig nergens op gebasseerd zijn

 

Meneer Martijn, het is nog maa koud mogelijk om weer te reageren en jij meent dat je de aanval al weer in moet zetten.

Als ik jou goed begrijp ben jij van mening dat Zurich een stap hogerop is voor Mahi omdat die club een poule is doorgekomen? Heb je gezien dat het gaat om clubs als Ludegorets en Larnaca? Bepaald geen wereldploegen wat mij betreft.

Verder zie ik van jou geen onderbouwing waarom Zurich volgens jou een stap hogerop is.

En dan is vervolgens jouw conclussie dat mijn reacties vaak nergens op gebasseerd zijn.

Je zou zelf kunnen beginnen jouw uitspraken fatsoenlijk te onderbouwen ipv de aanval op andere posters te openen.

Martijn 14-02-2019 om 03:20

Jij beweert dat Zürich absoluut geen stap hogerop is, terwijl ze elk jaar Europees voetbal halen en daar ook wedstrijden winnen. Groningen heeft de laatste jaren geen Europees voetbal gehaald, deden ze dat wel dan was de voorronde ook het eindstation, dankzij de beker eem keer de poule gehaald en niets gewonnen. Dus Europees gezien is Zürich absoluut een stap hogerop. Die onderbouwing staat ook gewoon bij mij eerste reactie. Dat jij dat niet leuk vindt is een ander verhaal. 

Verder zijn de reacties hier niet uitgeschakeld geweest door mijn toedoen want ik scheld niet richting anderen, had zelfs al werken niet gereageerd omdat sommigen toch alleen maar onzin uitkramen hier. ik geef wel feiten waar dit eer ook 1 van is, net als dat jouw mening dat Zürich geen stap hogerop is dus ook onder het onzin gedeelte hoort. Een soort club blindheid is dat net als dat heel Ajax lachte dat ze tegen Madrid hadden geloot en zichzelf al een ronde verder waanden.

marcelfcg14-02-2019 om 07:57

Je komt niet verder dan je zelfbenoemde feit dat Zürich een stap hogerop is. Je argument is dat Zürich jaarlijks Europees speelt. Wat je voor het gemak over het hoofd ziet is dat zij spelen in een kwalitatief mindere competitie (dat is dus geen vooruitgang) en dus is het makkelijker Europees voetbal te halen. En er zijn veel meer criteria om te naar te kijken of het een stap vooruit is. 

Maar een discussie met iemand die van mening is dat het gros van de posters onzin verteld heeft geen zin. Dat is vooral een karakter eigenschap van zelfingenomen figuren.

 

 

 

 

Cookie14-02-2019 om 13:49

Marcel, een vriend van mij stuurde eens: 'don't argue with idiots, they will drag you down to their level and beat you with experience'.

Ik vind dat hier alle discussie's hier mogelijk moeten zijn mits het FCG betreft and het op een normale manier gebeurd, onderbouwen hoort daar zeker bij. Ja EL is hoger maar competitie is minder, dat zijn feiten.

Het polariserende gedrag wat we overal in de samenleving treffen tegenwoordig mag naar mijn idee best wat minder in Nederland.

C.

marcelfcg14-02-2019 om 14:14

Dat moet de uitspraak van een wijs man zijn geweest 

brummie14-02-2019 om 16:41

 Zürich speelt wekelijks voor ongeveer 11000 fans met stadioncapaciteit van 26000. Kleine competitie, 10 clubs en Zwitserse competitie staat qua ranking veel lager dan de nederlandse. Ze spelen EL, en salaris zal hoger zijn. Maar sportieve verbetering? Ik zie het niet.

marcelfcg15-02-2019 om 10:05

En die 11.000 halen ze alleen tijdens de derby en in topwedstrijden. In andere wedstrijden zitten ze onder de 8.0000 Stadion is dus veel te groot voor deze club. Blijft dus over dat je als Mahi zijnde al heel lang roept dat je een stap hogerop wilt maken maar na al die tijd dus niet verder komt dan FC Zurich. 

Ik hoop dat hij de rest van het seizoen nu eens niet ziek, zwak of misselijk is en de pannen van het dak gaat spelen.

FC LICHTBOEI14-02-2019 om 20:36

Lees net dat Mahi het seizoen af gaat maken bij de FC en in de zomer gratis vertrekt naar Zürich !!!

campesino14-02-2019 om 22:50

Goed nieuws.

En wat betreft de discussie tussen la cel en martijn over europees voetbal.

Het zou wat zijn als mahi ons naar europees voetbal schiet en Zúrich v lgend jasr niet 

De bal is rond

campesino14-02-2019 om 22:50

Goed nieuws.

En wat betreft de discussie tussen la cel en martijn over europees voetbal.

Het zou wat zijn als mahi ons naar europees voetbal schiet en Zúrich v lgend jasr niet 

De bal is rond

marcelfcg15-02-2019 om 10:09

En als wij dan vervolgens Larnaca en Ludogorets treffen kunnen ook wij Europees wedstrijden winnen.

Pietjepal14-02-2019 om 23:23

Wàt een goede transferwinter!!

Rooie15-02-2019 om 13:27

Geef Mahi de ruimte om nu alvast en per direct te wennen aan Zurich en laat hem gewoon vertrekken. Aan de toekomst van FCG zelf werken is beter en geef de youngsters nu maar gewoon de kans die ze verdienen.

campesino15-02-2019 om 19:07

Tuurlijk, jij speellt net als voor de wintee met brey, vd looi en reis  op het middeneld  ik zie ze liever het laatste kwartier invallen. Bovendien heb ik zin om sierhuis, bruns, mahi en doan samen te zien voetballen. En met jongens als reis, bel hasani etc.. heb je vollop wisselmogelijkheden op de bank.

Ik hoop zelfs op een stuntje tegen feyenoord

Reacties zijn uitgeschakeld