Terug

Deel deze pagina:

Moeizame overwinning op Vitesse stuwt FC Groningen naar plek 12

Door Redactie 16 reacties

Voorafgaand aan de wedstrijd een warmhartig applaus van één minuut voor scout Jurrie koolhof die onlangs is overleden. Kaj Sierhuis opende binnen een kwartier de score, echter de gasten kwamen via Darfalou na een ruim half uur op gelijke hoogte hetgeen ook de 1-1 ruststand was. In de extra tijd tilde invaller El Hankouri de trots van het noorden naar de zevende seizoensoverwinning (2-1) die daarmee het wedstrijdbeeld volledig op zijn kop zette.

 

eerste helft
Een moeizaam begin voor de Groningers doordat Vitesse hoog druk gaf. Padt werd veelvuldig gezocht hetgeen een optimale opbouw van achteruit in samenhang met hoog onder druk staan, niet ten goede kwam. Doan die zich de zestienmeter indribbelde en zwaar werd vastgehouden had zich beter kunnen laten vallen, de bal zou geheid op de stip zijn gelegd. De hoekschop die uiteindelijk ontstond leek te mislukken maar in tweede instantie kwam de bal toch bij Chabot die over het doel kopte. En in de tiende minuut GOALLLL! Een voorzet vanaf de linkerkant (Handwerker) bereikte Kaj Sierhuis die in de verre hoek schoot, 1-0. Aan de andere kant van het veld schoot de geheel vrijstaande Serero hoog over.

Ook Darfalou kreeg een kopkans die ruim naast ging. En wat een kans daarna toch voor de gasten. Halverwege het eerste bedrijf vloog een voorzet van Foor twee inkomende medespelers voorbij en dat voor het doel van Padt... Grunn zwijnde! 

Na een ruim half uur viel dan toch de 1-1. Een voorzet over de rechterkant eindigde op de voet van Darfalou die Padt van dichtbij (volley) kansloos liet. Een enorme domper! Na de hervatting vanaf de middenstip kwam Bel Hassani nog bijna in scoringspositie, zijn doelpoging strandde op de schouder van een tegenstander. Ook Foor was namens de gasten kansrijk, nadat een harde voorzet via zijn schoen over het doel van Padt scheerde.

tweede helft
Django Warmerdam leek bij een sprint iets te hebben verrekt in zijn bovenbeen en moest zich laten vervangen. El Hankouri kwam daarvoor terug. Er waren schietkansen voor Odegaard (ruim naast) en voor Clarke Salter (ruim over). Tom van de Looi maakte zijn opwachting voor Bel Hassani. De gasten kregen meer en meer de overhand. 

Het spelbeeld verplaatste zich op en neer, zonder dat beide teams tot kansen kwamen. Hilarisch was het moment dat Clark over een medespeler struikelde die geblesseerd op de grond lag.

Darfalou werd gewisseld, Dauda kwam daarvoor terug. Paul Gladon mocht de slotminuten volmaken voor Bruns. Padt reageerde zeer attent op een dieptebal en was was net eerder dan Dauda. Op de andere speelhelft begon FC kortstondig te drukken. El Hanhouri had kansrijk kunnen uithalen maar ging eerst controleren. Chabot kreeg een gele kaart nadat hij zijn tegenstander had geraakt. 

En als een donderslag bij heldere hemel viel dan toch de verlossende 2-1! Mo El Hankouri slalomde zich de zestienmeter in en passeerde Eduardo in de korte hoek! Karavajev was kort daarna nog dichtbij de 2-2 maar de bal eindigde in een hoekschop die gelukkig niets meer zou opleveren.

Door deze zeer belangrijke overwinning klimt FC Groningen naar plek 12 en heeft het aansluiting gevonden met de middenmoot. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, EéChabot, Handwerker, Bel Hassani, Reis, Bruns, Warmerdam, Sierhuis, Doan                                            

Opstelling Vitesse: Eduardo, Karavajev, v.d.Werff, Clarke-Salter, Clark, Ali, Bero, Serero, ödegaard, Darfalou, Foor  

Reacties:
nulvijftig10-02-2019 om 16:52

Wat een zaadpot was dit na de 1-0. Vitesse bakte er niks van en Groningen had ook niet echt zin. Wel mooi dat die goal dan toch in de blessuretijd valt, dat uitgerekend die El Hankouri die geen bal goed raakte in zijn invalbeurt scoort. Toch met een goed gevoel naar huis gegaan uit het stadion.

kees10-02-2019 om 17:07

om bij het laatste te beginnen: El Hankouri viel slecht in: bijna alle combinaties gingen de mist in...kan zijn dat deze speler nog vertrouwen mnoet tanken en tijd nodig hgeeft...wel bewees hij FC G een goede dienst door zelf bekeken af te maken.  Het middenveld van de Fc  was bijna de hele wedstrijd zonder enige overwicht of goede voortzetting: Bel Hassani, Warmerdam en Chabot speelden dit keer een mindere wedstrijd.  Door de werklust van Sierhuis en Doan werd er voorin nog wel gejaagd maar met weinig rendement. Van de Looi viel wel goed in. Wissel metGladon in de eindfase  werkte als bliksemafleider zodat El Hankouri kon beslissen.

Volgende week bij mooi weer moeten ze het laten zien tegen Feyenoord...een overwinning dan geeft inedens meer vertrouwen in de nabije toekomst !

BP05010-02-2019 om 17:00

Eerste 10 wedstrijden : 4 punten

Laatste 12 wedstrijden : 20 punten

 

Waar ons eerst zoveel tegen zat, hebben we nu de wind in de rug. Nog maar 6 punten van de 5e plek af! Wie had dat een aantal weken geleden gedacht? Heerlijk!

Nachtwacht10-02-2019 om 17:06

Het was volgens de analisten niet best, maar we winnen gewoon van de nr 5 van Nederland.

kees10-02-2019 om 17:09

....van een club die gewoon op elke positie betere voetballers heeft.  De laffe tactiek ( van beiede kanten ) heeft dit keer zich uitbetaald !

10-02-2019 om 17:13

Niet op elke positie Kees!! Zo groot is het verschil niet !! 

Buddy10-02-2019 om 17:14

Ik mis in de analyse de naam van Reis. De man speelde als enige een dijk van een wedstrijd. Het was inderdaad een hele slechte pot voetba lmaar het resultaat vergoedde veel 

marcelfcg10-02-2019 om 19:13

Eens Buddy! Beste man aan onze kant. Wat haalt hij als stofzuiger veel weg.

Martijn 11-02-2019 om 09:02

absoluut, ging elk duel aan en heeft ontzettend veel ballen veroverd. klasse speler

Fan op afstand10-02-2019 om 17:15

Punten binnen. Hoe mijn inziens wat minder belangrijk. Nieuwelingen en Doan kunnen elkaar beter leren kennen. Verwacht daardoor ook wat beter en mooier voetbal. Maar gezien de stand ga ik voor punten en hoe vind ik eigenlijk minder belangrijk.

appie happie10-02-2019 om 17:26

Mahi met een transfer bezig  staat op voetbalprimeur

Daarom was hij er vandaag niet bij,dan gaat hij nog enige roebeltjes opleveren denk ik.

El Hankouri is zijn opvolger...

kees10-02-2019 om 17:33

Dit keer toch goed ingekocht van Jans in de winterwindow.  Die man was ook met handen en voeten gebonden aan beperkte spelersbudgetten en niet-beschikbaar gesteld transfergeld.  .  Jammer als Mahi nu toch nog weggaat...

marcelfcg10-02-2019 om 19:14

Ai, El Hankouri is nog wel een aantal klasses minder.

Martijn 11-02-2019 om 09:05

Bel Hasani zal dan de plek van Mahi innemen waardoor Doan weer net als gisteren zijn plekje rechts op het middenveld behoudt

kees10-02-2019 om 17:28

Mahi mogelijk alsnog een transfer ?  Er werd naar gevraagd en het antwoord van Buys : "niet uit te sluiten dat ie alsnog weg gaat".

Gezien de soap tussen de club en Mahi omtrent evt. verlengen contract, zou dit maar het beste voor iedereen zijn: FC Groningen pakt nog een bescheiden transferwinst ( schat rond de 7 ton ) en de overtallige selectie krijgt een plaatsje vrij...Bel Hassani bijvoorbeeld.  Benieuwd of Warmerdam nog wisselvallig blijft en in dat geval Reis boven zich krijgt in de pikorde !    

Rob197010-02-2019 om 18:17

Mahi, ziet zelf zijn positie in het elftal ook teloor gaan. Daarom slim om hem alsnog te laten gaan. Natuurlijk is het een goede speler, maar voor de club is het beter.

Eerst veilig spelen en de blik richten op het volgende seizoen. De club weet reeds wat er met Doan gaat gebeuren, hierdoor kan er een goed plan getrokken worden om een leuke selectie neer te zetten. De jongens zijn reeds binnen, en nu zorgen dat ze ook binnen blijven. Afscheid nemen van de spelers, die je nu ook niet kunt gebruiken en deze verder aanvullen. De Doan miljoenen zal je nu moeten verzilveren voor echt betere jongens. 

skjipke10-02-2019 om 17:35

MOTM: Sierhuis. Terrecht! Het ene moment schiet hij op de goal, 10 seconden later staat hij rechtsachter te verdedigen.

Er staan weer mannen op het veld! Genoten van de inzet.

Rooie10-02-2019 om 17:37

Mahi gun ik een transfer en ook meer speelminuten zonder blessureleed. De centjes inzetten op de beste twee huurspelers in de 2e seizoenshelft, kan meer structuur bieden. Sierhuis en El Hankouri kunnen aanwinsten zijn voor het volgende seizoen. Er zit veel potentie in beide youngsters. Dat ziet Gudde ook wel.

Pietjepal10-02-2019 om 18:34

Mahi is het gegund, vervanging is toch wel noodzakelijk. Kan dat nog wel? Lukt dat niet dan kan Mahi mooi nog wat goals maken en kwaliteit  toevoegen aan dit team.

 

Leuk studio sport met eindelijk twee noordelijke teams die winnen.

FC Bayern10-02-2019 om 18:59

Vooraf was ik niet heel overtuigd van een goede afloop. Daarom erg blij dat de 3 punten binnen zijn. Bij vlagen een goed Groningen gezien (vooral het kwartier rondom de 1-0). Toch zag de verdediging er bij vlagen erg kwetsbaar uit. Chabot redelijk maar niet goed en Memisevic echt matig, die heeft mazzel dat Vitesse zijn fouten niet wist af te straffen. 

Tweede helft van beide kanten gewoon erg slecht, de angst regeerde bij beide kanten. Ik snapte de wissel Hassani/vd Looi niet helemaal, maar de winnende coach heeft altijd gelijk toch? 

Ik vond het wel jammer dat (van beide kanten overigens) erg veel de lange bal gehanteerd werd. Daardoor werd het een beetje hotseknots begonia voetbal. 

Overigens heeft Reis wat mij betreft nu wel bewezen dat hij er gewoon in moet staan. En dan het liefst ten koste van Warmerdam die ook vandaag weer niet bijzonder was. Letterlijk elke aanval van Vitesse kwam over de kant Warmerdam/Handwerker. Waarbij Handwerker in dit geval vaak tegenover 2 man kwam te staan door verzaken van Warmerdam.

Doan nog niet in goede doen, maar dat is waarschijnlijk ook gewenning met een halve nieuwe selectie.

Hankouri 2 keer ongelukkig (aanval met Doan 2 tegen 1 en volledig vrije schietkans waarin de aanname te lang duurt) maar daarna maakt hij natuurlijk alles goed door de winnende te scoren. Ik zie wel potentie in die jongen als hij goed gebruikt wordt (snelheid & techniek).

We staan nu iig op een mooie 12e plek en zijn Heerenveen voorbij, altijd lekker. Volgende wedstrijd wordt wel weer een finale nu alles zo dicht bij elkaar staat. Hopelijk is Zeefuik er dan wel weer bij, want Te Wierik en Chabot centraal en Memisevic doorgeschoven is toch wel een heel stuk beter dan hoe het vandaag stond. 

Martijn 11-02-2019 om 09:10

Bel Hasani was leeg en minder goed deze keer, Bruns maakt op het middenveld veel meters en juist door v/d Looi erin te doen voor Hasani kan Bruns het iets rustiger aan doen, wat meer op aanvallen richten en de hele wedstrijd vol maken. 

brummie10-02-2019 om 19:25

Vond het verdedigend juist goed staan. Erg weinig kansen weggegeven. En opkomend vond ik Handwerker sterk, wat een meters maakte hij. 

Vond Reis erg goed spelen. Begreep wissel vd Looi voor Hassani wel. Hankouri kwam erin voor Warmerdam. Aanvaller voor middenvelder. Met vd Looi was middenveld weer hersteld en kon Hankouri voorin spelen. Hassani vind ik erg tegenvallen. Is denk ik ook nog niet helemaal fit.

3 punten bijgeschreven tegen een mat Vitesse. Op naar Feyenoord thuis!

Marco10-02-2019 om 20:10

Kadootje op het eind dat zorgt voor een goede stemming.

Veel basis dingen die in de jeugd wordt geleerd gaan nog steeds mis bij dit elftal. Ingooien; niet door de midden uit verdedigen, druk op de bal om voorzetten rondom de 16 af te blokken etc. Zo matig. 

Uiteindelijk winnen we gelukkig. Vitesse was ook matig. Tegen Feyenoord maar stunten dan melden we ons serieus voor het linkerrijtje. 

ZMulder10-02-2019 om 20:41

Schitterend hoe Danny Buijs die paraplu op de grond smijt nadat Elhankouri te lui is om af te jagen. Paar minuten later maakt hij de winnende. Reis man of the match. Wat een baas! 

Nogutsnoglory110-02-2019 om 21:29

Iedereen is laaiend over die Schouten van Excelsior en dat Gudde hem mee moet nemen naar Groningen. Maar dat geld kunnen we ons wel besparen. WIJ HEBBEN REIS. Wat een klasbak is dat. Al weken uitblinker bij de FC. Zowel als invaller als basisspeler. Hij verdient een vaste basis plaats. Wat een intercepties per wedstrijd. Ontelbare. 

GroningenZuid10-02-2019 om 21:48

Zo slecht doet FC Groningen het niet, ik denk dat we sinds Excelsior uit als een subtopper presteren. We hebben ietwat onterecht verloren in de Kuip en minimaal in Eindhoven. Dan houdt je Emmen thuis over wat echt een incident was en die ploeg flikt het constant. Daarvoor en daarna pakken we flink wat punten, met 9 uit de laatste 4 wedstrijden en dat waren niet de slechtste ploegen (allemaal linkerrijtje en PSV). Nu winnen we eens in de slotseconden, we hebben het daar ook heel vaak weggegeven.

Het zou op zich goed moeten komen. Feyenoord is thuis te pakken, die ploeg presteert buitenshuis dramatisch. Vaak een te laag tempo, FC Groningen moet tegen hun niet gaan terugzakken.

Reacties zijn uitgeschakeld