Terug

Deel deze pagina:

Na Bart van Hintum nu ook Charlison Benschop naar FC Groningen?

Door Redactie 24 reacties

Vanmiddag maakte FC Groningen bekend dat men de 32 jarige Bart van Hintum had aangetrokken. De linksback komt transfervrij over van Heracles Almelo en tekende een 2 jarig contract bij FC Groningen. De zo gewenste linksback is binnen, een speler met veel ervaring. 

Vanavond berichtte Sander de Vries van het AD dat FC Groningen zich gaat versterken met spits Charlison Benschop. Geboren in Willemstad begon zijn carrière bij RKC Waalwijk. Via AZ, Stade Brest, Fortuna Dusseldorf, Hannover '96, FC Ingolstadt en De Graafschap zal de aanvaller (als het bericht juist) is gaan spelen voor de FC.

Reacties:
brummie06-07-2019 om 21:28

Sterk aanspeelpunt, heeft het goed gedaan in 2. Bundesliga en ook bij de Graafschap. Net als van Hintem, ervaring erbij. 

 

Bikkel 06-07-2019 om 21:32

In Frankrijk ook lees ik net maar echt veel goals heeft ie niet gemaakt... Maar stel me zo voor in combi met sierhuis... Kan best wel goed uitpakken 

Jegelkser06-07-2019 om 21:29

Zeer goede spits. Deed het ook erg goed bij de graafschap. Al staat hij niet bekend om de vele doelpunten. Vandaag overigens een zeer goede wedstrijd. Warmerdam deed het erg goed. Matisiwa had vele onderscheppingen en het voel mij op dat er veel werd rond gespeeld. Sierhuis inspelen en doorbewegen. Verdediging stond goed. Zou het leuk vinden om Itakura vaker te zien spelen. Benieuwd naar de concurrentie strijdt. Wat ik vandaag heb gezien maakt mij erg vrolijk 

Arthur06-07-2019 om 22:04

Prima spits met Benschop en Sierhuis voorin kun je rustig aan Postema gaan brengen 

Hgz06-07-2019 om 22:07

Benschop weinig scorend vermogen. Kan leuk meevoetballen maar we moeten een goalgetter hebben. Dit lijkt mij niet de juiste speler die ze moeten halen. Van Hintum was een leuke speler bij PEC maar dat is al een tijdje geleden. Hoop dat ie beter is als handwerker.

TOPGrUNN07-07-2019 om 00:12

Heb nu 2 de laatste 2 oefenpotjes gezien. En vind Sierhuis juist opvallend sterk en gretig overkomen, hij scoort en combineerd lekker met de middenvelders en andere aanvallers. En die Postema mag ook best een blijvertje worden in de selectie laat die maar lekker meegroeien en leren van Sierhuis en Benschop en waar het kan zijn minuutjes pakken...die talentvolle Japanner Nakamura dr bij en de aanval is ook op orde...

Jegelkser07-07-2019 om 07:22

Echt wel een aardig team nu. Benieuwd wie Buijs gaat slachtofferen. Als je ook nog weet dat Doan en Mimesevic nog terug komen. Benieuwd of Absalem de strijdt kan winnen van Van Hintum. Deed het gisteren goed. 

Frankism07-07-2019 om 10:03

Heb even wat beelden gezicht van die Benschop, zou toch wel es een aardige aanwinst kunnen zijn. Ik blijf ook nog wel vertrouwen houden in Sierhuis. Ajax houdt m niet voor niks zolang in hun selectie. Als duo zie ik het wel voor me. De jongelingen Dallingen en Postema kunnen ondertussen lekker leren en groeien. 

 

kan die van Hintum ook centraal spelen eigenlijk? Absalem heeft net nieuw contract, neem aan dat die dan een kans gaat krijgen, en ook Warmerdam is in de running voor die plek. Met chabot weg, zijn we centraal redelijk dun lijkt me. Tenzij Memisevic een linie terug gaat, terwijl hij op t middenveld hard nodig is denk ik om de jonge gastjes strak te houden..

 

Just my 2 cents

Nogutsnoglory107-07-2019 om 15:19

De technisch directeur Mark Fledderus ziet in Memisevic echt in eerste instantie een centrale verdediger. Ze hebben niet voor niets zoveel middenvelders gehaald. Ook ik vind dat hij als verdediger de meeste waarde voor Groningen heeft. Koppel Te Wierik - Memisevic is 1 van de betere duo's in de eredivisie en zeker subtop waardig 

campesino07-07-2019 om 10:27

Ik begriip die euforie rond dallinga en postema niet zo goed. Ze schieten er tegen bal op het dak 15 een paar in en moeten de concurentie aan met bischop en sierhuis? Die jongens zijn nog lang niet klasr voor groningen, net als brey, hrustic, die amateur (ben zijn naam kwijt) v d looi en absalem dat vorig  jaar ook niet waren. Met kerst komen we er weer achter dat we het met deze babys en vierderangs "ervaring" niet redden. 

Azijnzeiker? De een noemt het pessimistisch ik noem het realistisch.

Jegelkser07-07-2019 om 12:19

Denk dat je met bepaalde spelers zeker gelijk hebt, maar vergis je niet. Onder Faber hebben sommige jonge jongens ook veel gespeeld en hebben ze ook veel punten gehaald. Van der looi is in mijn ogen echt wel goed genoeg(heeft hij ook laten zien) maar van elke keer 10 minuten spelen wordt je niet beter! Maar blijf erbij dat ze Gladon hadden moeten behouden voor de doelpunten 

brummie07-07-2019 om 10:45

Het zijn wel de jonkies Chabot en Reis die goed door verkocht zijn en die een goed seizoen hebben gedraaid. Postma en Dallinga ruiken nu aan het 1e elftal, maar zijn inderdaad nu nog te licht. Wellicht rustig brengen met wat invalbeurten in het seizoen. 

Ik begrijp je zorg, Matusiwa is 3 jaar ouder dan Reis en ook Hrustic, vd Looi, Breij en Absalem zijn ook weer een jaar verder. 

Met Padt, ten Wierik, Memisevic, van Hintem, van Duin en evt. Benschop heb je al aardig wat spelers met ervaring. Bruns bracht op zijn eerste wedstrijd na weinig, Hassani  ook zwaar tegenvallend. Alle en Gladon als pinchhitter deed het goed als ervaren man. 

Dan heb ik toch meer vertrouwen in jonkies, zoals Zeefuik, Doan en Sierhuis of types zoals Handwerker, Reis en Chabo t.

Verwacht ook dat er dit seizoen meer balans komt in het elftal.  Maar goed, we zullen zien!

 

FC LICHTBOEI07-07-2019 om 10:55

Lijkt mij prima,want krijgt waarschijnlijk minder salaris dan Gladon en vind dat Benschop ook iets vaardiger is als Gladon.

 

Ben wel benieuwd waarom ze dan ook die Japanner Nakamura zouden willen halen.

Bikkel 07-07-2019 om 11:31

Gladon kan niet voetballen... Is eigenlijk een typisch Engelse spits wat dat betreft... Al is ie daar mislukt., op de juiste plaatst staan... Inzet.... Al is ie voor Groningen nergens echt goed geweest!Bennschop heeft zich wel bewezen als goede voetballer als je je een beetje verdiept maar ook weer niet om z'n vele goals... Tsjaa moet je ervan zeggen!? Beste maar van hopen!! Sierhuis zie ik het wel in zitten vooralsnog, ajax ook anders verkochten ze hem wel... 

 

hermank196907-07-2019 om 11:18

Of het nu jonkies zijn is totaal niet van toepassing. Begrijp niet dat men dit als een probleem ziet? Het gaat om het voetbal en niet zozeer of ze (te)jong zijn. O.a. Bruns had het moeilijk terwijl Reis een stuk jonger is en toch vele malen beter was. Dus wat zegt leeftijd? Leeftijd staat los van voetbal, als het je dna is maakt het niet uit of je 18 of 35 bent. Volgens mij kunnen we o.a. dit terug zien in Robben of Ronaldo! Probleem van vorig seizoen was simpel te verklaren, niet te jong maar niet goed genoeg (op Reis na).

Groen hart07-07-2019 om 11:43

Begrijp echt niet waarom we geen echte spits kunnen halen. Sierhuis gaat er echt geen 10 inschoppen te ligt en mag wat mij betreft terug naar Amsterdam. Snap ook niet waarom men hier zo positief is over Sierhuis.?

omdat hij hard werkt ?

Aron05007-07-2019 om 11:58

Sierhuis is gewoon een prima spits! Laat zich zien in de voorbereiding en kwam vorig jaar binnen en moest er direct staan. Is toch. Aardig belangrijk geweest met 3 goals en een assist. Nu draait hij vanaf de voorbereiding mee dus dat is prima en is een spits met potentie als je rond sierhuis bewegende spelers zet zoals schreck Lundqvist doan en Benschop en voorzetten van gudmundson kan hij echt wel goals gaan maken! We moeten is wat positiever zijn! Hij maakt er rond de 12 dit seizoen let maar op

Groen hart07-07-2019 om 15:06

Voorbereiding tegen amateurs? Vorig jaar een heel seizoen om zich te laten zien. 3 goals is gewoon te weinig, hij doet mij zo denken aan Hoessen. Voetballen kunnen ze maar voor de goal geen afmakers.

ik snak naar een goede spits.

Martijn 08-07-2019 om 09:53

Vorig jaar een half seizoen om zich te laten zien, eerste helft van het seizoen hadden we cassiera. Sierhuis heeft dus nog maar een seizoenshelft Eredivisie gespeeld en heeft ook veel pech gehad met ballen op paal en lat. Mede door zijn inzet heeft Groningen het de tweede seizoenshelft een stuk beter gegaan. Maar nee direct afbranden en afschrijven, en straks als hij er meer dan 10 maakt erachter aan lopen

Bikkel 08-07-2019 om 12:36

Sierhuis is hier in een heel lastige situatie binnen gekomen... Geef die jongen een kans!! Met Hoesen kan je hem niet vergelijken!!! Totaal andere speler... 

Marco07-07-2019 om 12:14

Met Benschop gokt Groningen op de ontwikkeling van Sierhuis. Benschop is een prima balvast aanspeelpunt dat rust brengt in balbezit. Of Sierhuis er 15 kan maken blijft de vraag. Afgelopen seizoen veel inzet, maar weinig beslissend met doelpunten. Wanneer Breij die speeltijd was gegund had hij meer gescoord. In de play-offs tegen Vitesse kwam hij op alle onderdelen te kort. Een voorbereiding zegt niet zoveel, vorig jaar was Breij de topscoorder van de voorbereiding en maakte in het begin van de competitie een belangrijk doelpunt tegen de Graafschap daarna was het vooral wissel.

Keuze is gemaakt om voor de competitie start het elftal compleet te hebben zodat er tegen Emmen en Twente punten gepakt kunnen gaan worden. Er wordt dus niet verwacht op de mogelijke verkoop van Doan en Zeefuik eind augustus.  

 

 

Koningvoetbal07-07-2019 om 12:36

Is er op dit moment dan ook plek voor Breij?

Bikkel 07-07-2019 om 12:53

Iedereen krijgt z'n kans... Maar idd een Breij, vd Looij, Absalem en de jonkies zullen het uiteindelijk moeten doen in het beloften team of verhuur... 

Koningvoetbal07-07-2019 om 13:20

Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van Breij. En zoals er werdt gezegd hij heeft het na de zomerstop goed gedaan. Ik ben ervan overtuigd dat hij als hij niet geblesseerd gewoon basisspeler was geweest

Hgz07-07-2019 om 13:02

Groningen moet een speler zoals Sol, Dalmau of Haller halen, een echte doelpunten afmaker. Benschop of Sierhuis kunnen misschien een bal vasthouden of meevoetballen maar er moet een echte afmaker komen

Marco07-07-2019 om 13:28

Benschop en Sierhuis moeten zorgen dat we winnen tegen Emmen en Twente. Gaat dat fout zoals afgelopen seizoen dan wordt de druk na AZ en PSV zo groot dat er alsnog voor play-offs kwaliteit wordt gekozen, een verkoop van Doan of Zeefuik helpt daarbij.

Andries07-07-2019 om 16:14

Ik zie het wel zitten.

Sierhuis gaat meer scoren.

Hij heeft nu betere voetballers om zich heen, die hem kunnen bedienen.

In de oefenpotjes zie je dat.

 

Is Jannik Pohl nog steeds geblesseerd? 

 

Drie FC spitsen, wie van de drie is de echte?

Robba07-07-2019 om 16:59

Denk nog terug aan interview met MJ, waarbij ook landen werden genoemd waar hij was geweest..

Spanje, Servië, Engeland werden ook genoemd.

Qua spelers is hier nog niemand van binnengehaald, wat mij doet denken dat dit pas gebeurt op moment dat einde transferperiode nadert (en clubs de eerste uitslagen weten). 

Wat betreft Pohl, lijkt me goed om te kijken voor een tussenoplossing. Gaat niet renderen vrees ik. 

Verder zal er best wat spelen rondom Te Wierik, Padt, Zeefuik, Memisevic en Doan. Te veel verkopen doen ze niet denk ik. Willen geen probleem m.b.t. Slechte seizoenstart

Hoop echter nog wel op een kwaliteitsinjectie op LCV en SP, maar of daar eerst iemand voor moet worden verkocht, denk het wel.. 

Die Nakamura, kan wel dribbelen BTW.. alleen al om de Japanse commercie zou ik dit al toejuichen

Aron05007-07-2019 om 17:58

Hoe staat het eigenlijk met de seizoenskaart verkoop?

Groen hart08-07-2019 om 08:04

8000 meende ik 

Poar neemn08-07-2019 om 07:07

Is dessers geen optie?

Fan op afstand08-07-2019 om 08:32

Lees net dat Dessers naar Heracles vertrekt. Denk dat ze iemand anders op het oog hebben maar nog ff wachten om te proberen iets van de prijs af te krijgen.

harley08-07-2019 om 09:33

Dessers is toch geen versterking?

Bikkel 08-07-2019 om 12:38

Nee lijkt me niet! 

Fan op afstand08-07-2019 om 12:54

Heb ooit ergens gelezen dat onze FC achter de spits van Bayern München 2 aan zou zitten, samen met Utrecht. Weet iemand hoe nu de stand van zaken is? Volgens mij een speler uit Afica, een handige speler voor zijn postuur.

Groen hart08-07-2019 om 19:15

Ik denk fake nieuws zoals zoveel wat je leest. Mischien dat Robben hem kan adviseren 

FC LICHTBOEI09-07-2019 om 17:20

Is er nog een update over Benschop of zijn ze nog in hetzelfde stadium ?

Groen hart09-07-2019 om 17:55

Die komt

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!