Terug

Deel deze pagina:

UPDATE ZONDAG 1-1-17 "Nicholas Pozzebon dichtbij overgang naar Piacenza"

Door Redactie 9 reacties

Volgens het Italiaanse medium 'Tutto Sport' is Piacenza dichtbij het aantrekken van Nicholas Pozzebon, (momenteel) eigendom van Juventus. De spits werd tijdens de eerste helft seizoenshelft verhuurd aan FC Groningen en zal (de tweede seizoenshelft -red-BM) volgens 'Tutto Sport' in eerste instantie worden verhuurd aan Piacenza met het recht op koop.

Met het aantrekken eind juli van de Italiaanse spits bedong FC eveneens een optie tot koop. Tot op heden maakte Pozzebon zijn belofte niet waar. Boerenmacht vermoedt dat trainer van de beloften Alfons Arts klaar is met de spits. Pozzebon verwachtte in het eerste te mogen spelen toen hij werd aangetrokken, echter kwam hij binnen met een trainingsachterstand. Nadat ook een blessure en heimwee roet in het eten gooiden raakte de Italiaan uit beeld voor het eerste elftal, dit leverde bij Pozzebon een lage inzet op de training op. Hij zou niet tevreden zijn geweest met een plek bij de beloften.

Mocht het transfergerucht waar zijn, is er bij de FC clubleiding sprake van een nieuw voortschrijdend inzicht waardoor achter de schermen de afgelopen dagen druk overleg is geweest met alle betrokken partijen, zodat Pozzebon daadwerkelijk terugkeert naar Italië?

UPDATE Zondag 1 januari 18:30uur - Volgens TuttoJuve.com vertrekt aanvaller Nicholas Pozzebon naar Piacenza. De huurling, die in Groningen geen potten kon breken keert zodoende terug naar zijn thuisland. De clubs en de speler zouden volgens de Italiaanse bron een overeenstemming hebben bereikt.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

 

Reacties:
appie happie01-01-2017 om 11:53

Nou als ik Italiaan was en kon kiezen dan bleef ik ook lekker in Italië. .ging ik niet naar Nederland..brrrr....nou is het in piacenza nu ook niet echt warm....maar toch...

FCG-Forever01-01-2017 om 18:46

mentaliteit was blijkbaar ook niet zijn sterkste punt. hij had ook vol op in de strijd kunnen gaan om trainers aan het denken te zetten. maar volgens mij heeft deze gozer gewoon 0.00 inzet getoond. mooi terug sturen want hij had volgens mij ook al vrij snel last van heimwee... lopen genoeg talenten rond om vast te leggen dacht ik zo. 

Rob197001-01-2017 om 19:33

Wie is hier toch verantwoordelijk voor, een speler huren voor een redelijk bedrag, met optie tot koop, die komt aanwaaien met een niet afgetraind sportlichaam. Bij aankomst had hij direct terug gestuurd moeten worden. Nu is er energie ingestoken, speler is afgetraind en fit en sluit zich aan bij een nieuwe club.

Dan word je toch goed genaaid. Nieuwe scout met contacten heeft dit mogelijk gemaakt, maar wat is de betrouwbaarheid van je contacten als je met dit soort spelers op de proppen komt. Scouting scoort hier weer een onvoldoende. Soms moet je wat gokken wordt er dan gezegd, maar gok dan op een speler die wel iets toevoegd. Dit is toch een geval van veel en veel te veel puzzelstukjes die goed moeten vallen. 

kees01-01-2017 om 20:53

bekijk het eens van een andere kant:  FC Groningen wil met dat Topsport(zorg)centrum onderscheidend zijn en spelers-sporters optimaal begeleiden.  zoiets moet groeien met de personen en de visies en de know/how die opgebouwd wordt.

Dat moet de aantrrekkelijkheid van de club gaan vergroten om jong talent te trekken.

Het kan best zijn dat zij daar in Italiè hebben opgeschept over hier, en daarom deze speler te huur hebben gekregen, waarbij al snel duidelijk was dat bij deze jongen pittig aangestuurd zou moeten worden. Een leermoment voor de begeleiding en coaches dus.

Nog een ander aspect, is de geldnood op dit moment bij FC Groningen... met een talent werken die in het U 23 elftal kon spelen zouden anderen ook beter worden voor niet teveel huurpenningen- een plaatsing in de JL van dit team hing toen nog in de lucht...allemaal over. ..dat is dus kennelijk tegengevallen.- Evenals het gecancellede trainingskamp in Spanje, wordt zo weer wat geld bespaard. 

Maar ik ben et je eens dat je als club zijnde, zelf de regie moet houden over de aangetrokken spelers, huur of koop, en niet steeds met wéér een noodoplossing moet komen.  In feite heb je het dan ook over tijd en energie verspilling.  

Ronnie 01-01-2017 om 22:32

Even ls van de scouting, die is niet geweldig reageer ik even op kees zijn opmerking over begroting.

fc had ivm europees voetbal paar miljoen meer te besteden en had een bredere selectie nodig vond men. Daar hebben ze nu geen geld meer voor, terug n budget ( en dat is niet gemakkelijk) minder spelers en spelers verkopen puur om de teruggang in budget richting de zomer te managen.

wat je wel kunt zeggen is dat de extra miljoenen europaleague volkomen verkeerd zijn uitgegeven. Middelmatige spelers voor de breedte, niet in staat een rol van betekenis te spelen in de groepsfase en geen of weinig restwaarde.

toch beter geweest om 1 of 2 van de buitencategorie te kopen. Dan vlieg je er ook uit na de groepsfase, maar twee van dat soort spelers maken in nederland wel het verschil tussen plaats 5/6 of waar ze nu staan.

we lopen een beetje acter de feiten aan en ik heb het gevoel alsof er steeds wat verkeerde keuzes worden gemaakt. Regie is er al lang niet meer. Vertrek van veldmate dan toch de nekslag voor de scouting?

Rob197001-01-2017 om 23:18

Veldmate had waarschijnlijk ook de lege geldkist gezien. Een nekslag zou je het wel kunnen noemen. Veldmate is wel een begrip binnen het voetbal met wel erg veel contacten. Heeft ook wel missers gehad, maar over het algemeen meer goede dan slechte. Wat Ajax afgelopen zomer uit Zuid-Amerika heeft gehaald, komen wel uit de scouting van de Fc. Voor Groningen waren ze absoluut niet haalbaar, maar dat zou ook een jaar eerder niet gepast hebben. Te weinig armslag om te gokken met dit soort spelers. 

kees02-01-2017 om 01:28

@Rob: wat moet je dan...mijn idee is dat de risico´s met dit beleid voort te zetten steeds groter worden in plaats van kleiner. 

Rob197002-01-2017 om 11:08

Daar heb je volkomen gelijk in, aan het technisch beleid zal gesleuteld moeten worden. Bij het aanstellen van Pozzebon werden allemaal leuke verhalen erom heen verteld, maar over de speler zelf wist men veel te weinig. Dat kan gewoon niet, het overkomt iedereen wel eens, maar bij een hapsnap beleid helaas wat vaker. ik heb niets tegen Nijland, maar er zal toch een betere technische man naast hem moeten komen, die meer contacten (betere) heeft en iemand, die toch ook verstand van het spelletje heeft. Er zit een groot verschil tussen echte voetbal mensen en liefhebbers. Jeltema, is toch een groot voorbeeld, veel en veel te weinig voetbal knowhow. Niet voor niets komt deze man nagenoeg niet op de voorgrond. 

Roelofsky02-01-2017 om 12:18

Volledig mee eens...

02-01-2017 om 11:59

Er is een opvolger gehaald voor Veldmate hoor, betwetertjes.

grunnfan02-01-2017 om 13:01

Was dat die gast van NEC niet...Albers ofzo?

Rob197002-01-2017 om 20:09

Ja, dat is Albers, die ze bij NEC graag kwijt wilden. En deze man is verantwoordelijk voor aankoop Pozzebon. Lekker deze nieuwe werknemer, die ook nog salaris opstrijkt, misschien zouden deze zogenaamde, betweters eens onder no cure no pay kunnen gaan werken dan zijn ze misschien iets scherper bij het contracteren van een speler.

Ronnie 02-01-2017 om 13:29

Milko wie dan? Dat grunnfan en ik beide niet weten wie zegt toch genoeg?

je hebt hier iemand nodig met een heel groot netwerk en die moet je betalen. Dat verdient zichzelf wel terug. Nu zou ik niet weten wie het is en vanuit welk perspectief/ beleid de man handelt.

ik zie net als kees een verkeerde, bijna structurele beweging naar minder in plaats van beter

02-01-2017 om 13:42

De fenomenale Carlos Aalbers, Ronnie.

marcelfcg04-01-2017 om 10:34

@Rob1970 Ik ben benieuwd hoe jij aan je informatie komt. Carlos Aalbers ken ik nog als voetballer van NEC en heeft daar later idd als TD gewerkt maar werkte bij Willem II voordat hij naar Groningen kwam. Daarnaast vraag ik me af hoe jij weet dat hij verantwoordelijk is voor aantrekken Pozzebon. Vergeet een ding niet, boven Aalbers staat nog klerk Jeltema! En Jeltema is volgens mij een ramp voor de FC.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!