Terug

Deel deze pagina:

Nick van der Velden zit nog zonder club + update zaterdagavond 23.25 uur

Door Redactie 11 reacties

Het was even slikken voor Nick van der Velden dat zijn contract niet verlengd werd bij FC. Net terug van vakantie om het koppie leeg te maken zit Nick zonder club en dat knaagt. De flankspeler is van oordeel dat hij in het eerste jaar bij FC Groningen, zijn beste voetbal uit zijn carrière liet zien. Over zijn terugval zegt hij "daarna denk ik dat ik te hoge eisen aan mijzelf heb gesteld" aan VI. Nick van der velden richt zich op een nieuwe club en heeft echt zin om weer te voetballen. "Ik kan zeker nog twee à drie jaar mee". 

Update zaterdagavond 23.07 - lees verder onderaan de pagina

Van der Velden die op een kilometer of vijf van de club woont wil bij Groningen zijn conditie op peil houden en hoopt zijn oud trainer Erwin van de Looi snel te spreken. Voor Nick van der Velden is het de eerste keer in zijn voetbalcarrière dat hij in onzekerheid zit. Hij staat voor alles open in binnen - en buitenland. Fit blijven en zien wat er op hem afkomt is nu het parool.

Van zijn oude club FC Dordrecht heeft hij niets gehoord. Ook niet van NAC die hem graag wou overnemen. Het is nu onduidelijk hoe het zit na de degradatie. Nick van der Velden is van mening dat hij met zijn ervaring bij elke club onder de top vijf van toegevoegde waarde kan zijn en staat garant voor minimaal zes doelpunten en tien assists. Ik zie dat niet als grootspraak, ik wil mijzelf ook eisen blijven stellen, dat houdt me scherp".

Update zaterdagavond 23.25 - Nick van der Velden heeft te horen gekregen dat het voor hem niet mogelijk is om mee te trainen. Dat is wat Nick ons beantwoord heeft. Wij (redactie BM) zijn verbaasd over deze reactie van de club en plaatsen daarbij onze vraagtekens, waarom men zich zo opstelt ten aanzien van een (bij velen) gerespecteerd oud speler....terwijl een andere oud speler Gibril Sankoh, waar wij eveneens veel waardering voor hebben, al maanden wel mag meetrainen om zijn conditie op peil te houden.

 

 

Reacties:
27-06-2015 om 23:07

Jammer dat z'n contract niet nog met een jaartje is verlengt. Kan eigenlijk van veel waarde zijn voor de club, óók in de kleedkamer waar hij die "jonge honden" nog veel bij kan brengen.

Ik hoop dat hij een mooie club krijgt waar hij weer aan het voetballen komt.

Nickinho.........veel succes!!!!!!!

27-06-2015 om 23:41

Was met die jonkies altijd een beetje positief sturend figuur...denk dat hij dat hele profcircus met een korreltje zout neemt (kritisch en neemt liever zelf het roer in de hand), en zal met vrouw en kinderen wel weer ergens neerstrijken...alleen FC Groningen ( men zegt Van de Looi )zag de terugval van zijn spel afgelopen seizoen als niet-incidenteel en willen (nog) meer stootkracht en afronding.  Gek dat hij die laatste penalty bij FC Groningen er niet inschopte (bal slecht geraakt en over).  Zo zie je maar: een mens is geen machine. Het overkwam Matavz ook in de 5-5 wedstrijd tegen ADO in de Play Offs destijds ( bal op de lat)...

 

Ik hoop dat ze bij de leiding wel een scherp beeld hebben van wat er nu nodig is, en niet gaandeweg het seizoen (opnieuw!)moeten roepen: "we hebben een te smalle selectie en te veel blessures"...want dan moet je er NU naar handelen, Nijland en trainer!

27-06-2015 om 23:59

Rare reactie van de club. Snap hier helemaal niets van. Deze speler is in die twee jaar dat hij hier heeft gevoetbald, altijd positief geweest, heeft nooit een verkeerd woord gezegd en dan zo afgepoeierd wordt. Werkelijk waar........ongelofelijk.

28-06-2015 om 00:46

weet niet of hij nooit wat verkeerds heeft gezegd... naar buiten misschien niet, maar dat "balletje hoog houden incident" liet wel zien dat hij volgens mij ook eigenwijs(brutaal gebekt) kan zijn.  In VI stelt hij dat hij zeker goed is voor 6 goals en 5 assists....hangt ervan af op welk niveau

Opscheppen, daar moet de trainer maar tegenkunnen...of zou het ook vanwege Zivkovic, zo kunnen zijn dat ze bij FC G niet meer tegen die Amsterdamse brutaaltjes opkunnen.  Moet nog zien dat Schaken een heel seizoen "volgzaam" meeloopt als ie niet wordt opgesteld...En Nijland zal wel (veel) grijze haren krijgen van die spelers die volgend jaar gratis de deur uit dreigen te lopen... 

Maar je kan niet aan alle spelerswensen voldoen: Herinner me Andersson die zo voorbeeldig jarenlang is gerespecteerd met zijn blessures en daarna lastig zat was met contractbesprekingen, die uiteindelijk mislukten. Antonia ( die mogelijk straks geen eerste keus meer is) vertelde van zijn moeilijke jaar: "ik at ongezond"....en ik vond het heel opmerkelijk dat ook Nick zelf voor de tv vertelde dat hij dit jaar (voor het eerst) een "moeilijk! seizoen" had gedraaid "komt bij iedere prof een keer voor", zo zei hij er nog bij. 

maar het heeft ook te maken met het type speler voor die plaats:  die Pool Andraz Kirm die Maaskant haalde ging snel weer..Van de Laak ging pas na 7 jaar, geblesseerd, maar toch... en na 2 jaar nu Van de Velden al weer weg...Voor die positie, met de huidige selectie,  belooft Schaken bij FCG dus geen blijvertje te worden, denk 1 jaar met optie voor 2e jaar. Daarvoor is hij gewoon te duur aan die kant en zijn er genoeg alternatieven voor een club als Grunn

28-06-2015 om 01:23

De Andraz Kirm die voor de FC speelde, was volgens de laatste informatie die ik over hem heb, een Sloveen.

Verder grotendeels eens.

 

 

28-06-2015 om 01:00

reactie op Update:  Sankoh was nodig omdat het achterin dun bezaaid was met ervaren/sterke spelers, ook niet met Jong FC/A1 spelers erbij. Cijntje heeft die rol ook vervuld...maar in de aanval willen ze NU een ander, sneller combinatiespel door het midden met tenische spelers die niet vaak buitenspel staan of op andere manier het ritme in de aanval verstoren en andere spelers laat groeien. Zeefuik ("derde keus") en Adorjan (EN HOESEN TROUWENS) hebben in dit opzicht niet voldaan aan de wensen van de huidige  trainer.

Voor de conditie alleen is FC Groningen niet nodig...kan ie toch naar Cijntje's sportschool of bij de regio amateurs terecht  

28-06-2015 om 01:21

Jammer hoe de TS en een deel van het publiek met Nickinho is omgegaan.

Bijzonder sympathiek mens. Toen ik de kinderen van mijn zusje bijna twee jaar geleden mee nam naar een training maakte hij zo maar even kort contact met ze. Vonden ze geweldig.

En dan heb je van die stumpers die over zijn tongval beginnen. Bekrompen sneutjes. Toch mooi dat je zoveel verschillende dialecten en accenten in een land hebt. Heb zelf een Gronings accent. Mooi toch?

Over dat hooghouden. Nou, nou, nou wat was voor een schandalig optreden. Valt me mee dat ze hem in Den Haag nog niet in de beklaagdenbank van het internationaal strafhof vanwege ernstige schending van de rechten van de mens, hebben gezet.

Van de Velden zelf zegt dat het niet de opzet was, maar al was het wel de bedoeling. Soms kan een beetje bluf/vertoon van kunnen voor een hoop ontmoediging bij de tegenstander zorgen. Kan gewoon nut hebben.

Vond zijn afscheid een beschamend optreden van een deel van het publiek. De man is erg belangrijk geweest in de fabuleuze eindsprint van het seizoen 2013/2014.

Weet niet of Van de Looi zich in zijn autoriteit voelt aangetast, door de coaching (op mentale vlak) door Van de Velden, maar voor mij vervangen ze die bankklerk (Jeltema) door Nick van der Velden.

Wens Nick van der Velden het allerbeste toe. 

 

 

28-06-2015 om 10:09

Helemaal met Bokko050 eens, was 2013/2014 degene die precies het tempo in het elftal aangaf en zeer belangrijk. Nu na een seizoen van klooien met blessures vind ik het ongepast om op deze manier afscheid te nemen. Juist zo'n type zou je bij de jonge jongens goed kunnen hebben. Maar begint erop te lijken dat we hier een 2e 020 gaan worden.

Staf en directie moet toch ook zien dat als de ploeg opportunistisch speelt het publiek op de banken gaat, juist jongens die durven dwars te zijn en voorop in de strijd gaan.

Ik snap nog steeds niet waarom vd Velden die dus zonder club zit en graag wil blijven aan de kant wordt gezet en Schaken wordt binnengehaald vanwege zijn "ervaring" 
Denk dat vd Velden veel goedkoper op de loonlijst is.

Wat mij betreft vd Velden houden voor de breedte en coaching vd jeugd en 2 kwaliteits aankopen.

28-06-2015 om 10:23

voetbal is kiezen of delen.  Delen staat het max aantal contract spelers niet toe, dus zou van de Velden voor nop bij FCGroningen moeten trainen zonder inkomen en bij de partijtjes loopt hij dan Antonia en Schaken in de weg...dat gaat hij niet doen, en dat begrijp ik ook.  Wat ik maar wil zeggen: er zijn veel (!) waarheden mogelijk in deze.

28-06-2015 om 11:42

En één van die waarheden in in mijn opinie dat deze speler op een schandalige manier wordt afgeserveerd. De FC-Groningen onwaardig!!!!!

FCGmijnclub28-06-2015 om 13:41

I agree!

28-06-2015 om 16:28

Ik ben benieuwd hoe hard tegenwoordig de sfeer is bij FC Groningen...krijg wel eens het idee dat ze net als bij Heerenveen gaan doen: het geld, daarna het geld en aan het eind nogmaals het geld...als dat zo gaat, dan wordt de kloof tussen de club en de fans/aanhang alleen maar groter en krijgt het cynisme de overhand.

FCGmijnclub28-06-2015 om 16:50

Geld speelt steeds grotere rol bij de club Kees, als je wat wil bij FC wordt er tegenwoordig eerst gekeken en gemeten wat de evt. commerciele toevoeging is....

28-06-2015 om 17:16

volgende week lopen ze dan vast ook met campina-ijsjes reclame te maken....  tegen het "warme gevoel" bedoel ik

Hoekie28-06-2015 om 20:59

Nick heeft ons in zijn eerste seizoen  fantastisch geholpen waarvoor wij hem veel dank verschuldigd zijn. 

Het tweede seizoen was zeer matig en de vooruitzichten op een derde of vierde seizoen waren verre van rooskleurig. Ik gun Nick het allerbeste met het vinden van een nieuwe club maar vind het gejammer op dit forum dat hij schandalig behandeld zou zijn erg overdreven. 

In het betaalde voetbal worden ministerssalarissen betaald en daarvoor worden bepaalde prestaties verwacht. Iedereen heeft kunnen zien dat Nick een jaar lang  niet in de buurt kwam van die prestatie. De TS ziet de speler het hele jaar en is geen knip voor zijn neus waard als die zich laat leiden door sentimenten. 

28-06-2015 om 21:53

Hoeki

Maar zou wel zo netjes zijn om die jongen te laten meetrainen totdat hij een nieuwe club heeft 

Heeft zich altijd positief ingesteld en meetrainen bij een sportschool of bij een eredivisie waardige ploeg is een wezenlijk verschill

j

Hoekie28-06-2015 om 22:41

Duufke

ik had de update niet gelezen. Vind het erg vreemd dat hij niet mag meetrainen. Dat is niet de normale gang van zaken. Erg vreemd. Dit zal wel een staartje krijgen. Is er iets voorgevallen?

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!