Terug

Deel deze pagina:

Nieuw aanbod voor Mahi

Door Redactie 24 reacties

Zoals bekend meldde zich begin vorige week tegen het sluiten van de transfermarkt een Engelse club voor Mimoun Mahi. FC Groningen is in gesprek gegaan met de aanvaller en heeft hem een nieuw contractvoorstel gedaan. Dit voorstel is nu in beraad bij Mahi en diens zaakwaarnemer. Hoe dit gaat aflopen is (op het moment van schrijven) niet bekend. De bron is Hans Nijland. Wij hebben hem gisteren uitgebreid mogen interviewen en hopen onze bevindingen later deze week te gaan plaatsen. 

 

Reacties:
ronald197607-02-2017 om 16:08

Goede zaak evt clausule 7miljoen

Hgz07-02-2017 om 16:29

geen gelimiteerde transfersom in het contract graag, anders deze zomer verkopen

rob roy07-02-2017 om 16:41

Het hele systeem van clausules in een contract (maximale verkoopprijs) moet je eigenlijk niet willen, dan zit je altijd vast aan die prijs en kan je nooit, tenminste als betreffende speler goed heeft gepresteerd en er veel belangstelling is, meer vragen als die prijs. Gewoon goede afspraken maken met de speler, eventueel zonder zaakwaarnemer, want zo'n gast wil natuurlijk ook wat centjes er tussen uitpikken. Als er dan een serieuze belangstellende club langs komt, kan je beter over de prijs onderhandelen en wordt het een kwestie "graag of niet". 

fc gras07-02-2017 om 18:03

Ik neem aan dat fc wil verlengen Rob Roy, en daardoor staat Mahi veel sterker dat hij bepaalde clausules kan eisen.

Martijn 07-02-2017 om 18:16

zijn contract loopt deze zomer af, wil je niet dat hij straks gratis de deur uit loopt dan zal die een verbeterd contract moeten tekenen.

en voor beide partijen is dat natuurlijk de beste optie. 

fc gras07-02-2017 om 18:41

Op voetbalprimeur staat vermeld dat groningen nog wel een optie in het contract heeft om te verlengen, hij loopt deze zomer sowieso niet gratis de deur uit gelukkig.

rob roy07-02-2017 om 16:32

Ik hoop dat hij bij jullie meer te vertellen had dan gister op RTV Noord. Daar was het alleen maar gebakken lucht!!!!!!

GerdaS07-02-2017 om 16:32

En nu Padt nog 

Rob197007-02-2017 om 16:43

Mahi een nieuw contract met een mooi salaris en voor langere tijd, zodat je bij interesse gewoon de marktwaarde kan vragen, met eventueel wat meer. Gelimiteerde clausules zijn in het nadeel van de verkopende partij, mocht een speler gewild zijn.

rob roy07-02-2017 om 20:50

Inderdaad een contract met een clausule b.v. met een gelimiteerd bedrag is altijd in het nadeel van de club. Daarom konden Kieftenbeld en Chery ook voor een scheet en zeven knikkers naar Albion vertrekken. Nijland is vaak geroemd om z'n slimheid van handelen maar in deze gevallen en misschien in meerdere is hij dus niet zo snugger geweest.

07-02-2017 om 17:00

Nijland verkoopt hem toch niet boven een miljoen .

Hij verkoopt alles goedkoop en haalt er toch niks voor terug .

Waarom Nijland laat jij je club zo diep zinken waarom.

Al die lege plekken rare tijden .

Dan kunnen wij wij teletekst supporters zijn .

Ik heb 18 jaar een seizoenskaart gehad en zelfs met de degradatie ben ik gebleven .

Vorige seizoen nog twee kaarten gehad met mijn dochter heen geweest maar die kon het ook niet meer aanzien zo slecht.

Als er alleen maar jeugdspelers inkomen dan kijk ik wel naar een goeie hoofdklasser of jeugdelftallen .

Wat voor jeugd staat er al klaar om binnen twee jaar in het eerste te komen .

Wat voor jeugdspelers zijn er de afgelopen jaar doorgebroken niet veel

Hgz07-02-2017 om 17:06

We kunnen hier roepen wat we willen, maar ze luisteren toch niet naar ons dat kon je gisteren op rtvnoord wel zien. beetje grijnzen en hoofdschudden dat we het toch allemaal verkeerd zien en dat het wel goed komt. 

07-02-2017 om 17:32

Dat bedoel ik ze zijn gewoon stront eigenwijs .

Twee jaar doormodderen Nijland zit je op 12.000 supporters .

Er zijn steeds meer mensen om mij heen die als het zo doorgaat niet verlengen en die hebben ook al wel 18 A 20 jaar een kaart.

ronald197607-02-2017 om 17:37

Ik vind clausule wel goed zet mahi 7 miljoen pad nieuw contract 4 miljoen tibbling contracy 6 miljoen.  Zonder clausules gaan alle spelers voor kringloop prijzen weg

07-02-2017 om 17:44

Ze kunnen wel een 7 Miljoen vaao Mahi en 6 Miljoen voor Tibbling doen maar er komen toch geen fatsoenlijke spelers voor terug.

07-02-2017 om 17:45

Er komen kneuzen voor terug en vast spelers van Cambuur die al bij de Fc heeft gespeeld.

Ze halen straks Bos en Bakker ook nog weer terug van Emmen

Jantje07-02-2017 om 17:48

Zaterdag winnen we gewoon en praten we nergens meer over.

marcelfcg07-02-2017 om 17:53

Kansloze missie. Nijland is nu te laat. Mahi en zijn belangenbehartigers weten nu van de interesse uit de PL. Waarom zou die jongen nu gaan bijtekenen. Hij is nu de partij die de touwtjes in handen heeft. Niet Nijland, jammer maar helaas.

Hgz07-02-2017 om 18:22

ja je moet ook niet net na een transferperiode waarin er belangstelling was over nieuwe contracten gaan praten. Had eerder gemoeten klopt marcelfcg. weer zo`n fout die ze maken.

Martijn 07-02-2017 om 18:24

hij gaat simpelweg bijtekenen omdat hij dan meer kan verdienen. mahi is geen domme jongen.

en als er in de zomer serieuze belangstelling komt zal die alsnog verkocht worden.

 

fc gras07-02-2017 om 18:38

Wat waren we allemaal blij op deze site dat Faber trainer werd, aantrekkelijk aanvallend voetbal zouden we krijgen....  HEt jaar ervoor na het winnen van de beker, veel supporters dachtten dat fc de tweede ronde makkelijk zou halen en in de top 5 zou eindigen... verwachttingspatroon van de meeste supporters is niet realistisch, kijk al uit na de positieve reacties aan het beginvan het komende seizoen.

Happy Smugglers08-02-2017 om 23:36

Ben nog steeds blij met Faber. Deze man gaat ons nog veel brengen, dat heeft tijd nodig. Als het niet direct goed gaat zit iedereen te zeiken... Dat kan omdat we de laatste jaren zo lekker draaien. Nu met Faber slaan we een nieuwe weg in, een weg die wel eens heel mooi kan worden. 

Spelers die de begroting drukken moeten eruit (soms is dat jammer), we moeten terug naar de basis. Faber kan met die basis uit de voeten, dat voel ik tenminste. Nijland moet deze keuzes maken omdat hij ook ziet wat er gebeurd, dit is voor de club, hoe kut het ook is. Ik geloof in Groningen en als we dat nou is met z'n allen doen, kan het zo maar is een mooi seizoen worden, of anders die daarna wel. 

07-02-2017 om 18:42

Fc Gras .

Verwachtingspatroon van de meeste supporters is teuusen de 5 en 8 dream niet met deze elftal.

En over Faber als Nijland en Jeltema zeggen we gaan dit en dat zo doen heeft hij niks te zeggen.

En als het helemaal slecht gaat dan moet hij er weer uit en komt er een andere trainer.

Maar als je met middelmatige spelers en jeugd wat ze zeggen dat het talentjes zijn niks lukt krijgt de trainer toch de schuld.

fc gras08-02-2017 om 12:34

Faber is verantwoordelijk voor de opstelling, en de spelopvatting, en het wisselbeleid, en moest ervoor gaan zorgen dat de spelers zich goed ontwikkelen, helaas faalt Faber op alle fronten. Nijland heeft in de pers zijn mening gegeven over het negatieve spel, ik zie het als een laatste kans voor de trainer als de voorzitter hem afbrand in de pers. 

Oeleoptak07-02-2017 om 18:47

Dat laatste hoop ik dan maar. Het zou een schande zijn als hij transfervrij de deur uit zou lopen. Een schande voor de directie wel te verstaan.

Ik heb dat intervieuw even bekeken van RTV Noord met Nijland. Hij zat inderdaad nogal uit de hoogte zijn hoofd te schudden bij het via beeld getoonde commentaar van Henk Kok, een supporter en nog wat mensen. "Hoe krijg je die lui bij elkaar", vroeg hij de man van RTV Noord. Alsof het allemaal minkukels waren. Een vraag over de scouting wimpelde hij af als niet ter zake doende. Wel zei hij dat het attractiever moest. Maar als ik het hele gesprek op me in laat werken denk ik, hij is over de top. Want hoewel hij zegt dat ze bij Groningen kritisch op zichzelf zijn, ik zie het niet. En als je zo met kritiek omgaat zoals hij in dat korte interview, dan weet ik genoeg.

Als je heel lang bij een zaak werkt ontstaat er bedrijfsblindheid. Hans zou wat anders moeten gaan doen.

rob roy07-02-2017 om 20:20

Daarom zeg ik.........gisteren verkocht hij gebakken lucht. Hans heeft z'n tijd gehad, er moet een andere roerganger komen met een heldere kijk op het voetbal en het liefst ook één die "voetbalverstand heeft, dus..............Arjen, je bent welkom!!!!!!!

kees07-02-2017 om 22:16

wel eens aan de mogelijkheid gedacht, dat FC Groningen de laatste jaren bezig is om van een heleboel openstaande schulden af te komen?/ dan wel de uitgaven te beperken, dan wel de inkomsten moeizaam ziet stijgen? 

1.  Eerst was er dat spelersinvesteringsfonds: obligaties van 100.000, die goud geld hebben opgeleverd aan rente, en waardoor FC G duurdere spelers kon conracteren. Het fonds is gehalveerd, en terugbetalen van de leningen  zal zwaar op de balans hebben gedrukt.  2 de financiering van (minstens de helft ) van het Topsportzorgcengtrum. De andere helft van de plm 10 milj. die werd o.a. met gemeente en provinciale subsidie gerealiseerd en met een  politieke ruil van naar voren geschoven stadiononderhoud  Geen bank wil hier een financiering geven, en de vraag is of het wel helemaal gedekt is die bouw in de aanvangsfase >  volgens Nijland wel...maar dit kost het nodige van de eigen  middelen. Verder is Kemkers niet de enige die daar als directeur op de loonlijst staat van die Topsportcentrum BV...ik stel mij voor dat de personeelskosten ook aanzienlijk zijn.  3. de eisen van de KNVB: vorige seizoen , één kwartaal was opeens FC G in coategorie 2 ingedeeld...zegt iets over de kfrapte van eigen middelen. 4. de hoofdsponsor RWE/ Essent die gaat stoppen, en een andere sponsor ( in februari bekend gemaakt?) zal wellicht minder diep in de buidel tasten.. 5. De totale inbreng per seizoen van kleine sponsoren is afgenomen, althans de laatste jaren... 6. naast de meevaller van een verhoogde FOX-tv geld, Europese voorrondes en doorverkoopgeld van succesvolle ex-FCGroningenspelers  is er natuurlijk de tegenvaller dat spelers de laatste tijd transfervrij vertrekken of voor weinig geld weggaan. Kennelijk is de aantrekkelijkheid er bij aspirant spelers die eventueel bij FC G willen spelen, wat af...zo lijkt het.  Tenslotte: het aantal toeschouwers daalt, denkelijk dat er vooral betaalde plaatsen leeg zijn ( Nijland spreekt nog van hoge bezettingsgraad van boven de 90 % ) ..er komt een moment dat de stoelen in het begin van het seizoen niet meer verkocht zijn. betekent minder inkomsten voor thuiswedstrijden 

Zo lijkt het wel dat er hierom nu al minder risico genomen wordt ( op zich is dat te verdedigen ) of dat de middelen niet voluit aan de eerste selectie worden besteed ( daar heb ik persoonlijk meer moeite mee)  LIJKT zeg ik...maar eigenlijk zou ik de RVC wel eens wilen horen. Die hebben ook belangen in de BV, natuurlijk,  maar zouden zich toch moeten verantwoorden  met het beschikbare geld/spelersaankoopbelekid. En als er vanwege een transitiebeleid meer wordt ingezet op jonge spelers/eigen jeugd, waar nu eenmaal jeugdcontracten minder zwaar aantikken, dan zal er toch EENS(?)  duidelijkheid gegeven moeten worden over de spelersbegroting... die is aan het teruglopen...zeg dat dan gewoon publiek en vooraf !

Dat Rob Roy en anderen hopen op een nieuw élan, nieuwe mensen die nieuw beleid maken en de club hiermee omhoog kunnen stuwen dat is ook zonder al deze overwegingen die ik noem, te begrijpen.  Het is allemaal veel te krampachtig op de geldkist bivakkeren, en nog wat prevelen over te halen/winnen van Play Offs...eerst maar dat linkerrijtje handhaven, en omhoog spelen na die slechte eerste paar maanden...is ja moeilijk genoeg

 

    

Hgz08-02-2017 om 09:19

Dank je Kees. Het is mij nu wel duidelijk waar al dat verdiende geld heen gaat. Minder elftal, mindere prestaties, minder toeschouwers, minder sponsoren, minder geld. zo kan een club wegzakken.

 

kees08-02-2017 om 13:04

@Hgz  Ik ben minder negatief over de mogelijkheden voor de lange termijn dan jij, maar ze moeten veel meer doen aan het uitdragen van een visie waar de club naartoe moet, en niet ad hoc wat allemaal niet haalbaar is.  Ondernemen is vooruitzien. Bij voetbal niet anders.  En ja: ik weet dat het taaie materie is, een topclub in Noord-Nederland, maar waarom kunnen zebij SC Heerenveen wel tegenvallers opvangen en dat er in Groningen-een soort koud-watervrees heerst bij Nijland en co., ondanks nog voldoende ( schat ik in ) eigen vermogen in de BV -  

appie happie07-02-2017 om 22:00

Wat een toestand  soap eerste klasse   dramaqueens

Nachtwacht07-02-2017 om 22:15

Negatief gedoe... Nijland heeft de club uit de stront getrokken en verdient meer krediet.

Slim om met Mahi om de tafel te gaan zitten, anders gaat hij straks eerst naar de top3 om twee jaar later voor het dubbele naar de PL te vertrekken. Nu iets meer salaris, straks een duurdere speler.

Daar is over nagedacht.

Flevoman07-02-2017 om 22:58

Mahi staat onder contract tot zomer 2017, maar de club heeft nog een optie voor twee extra jaren. Ik neem aan dat de onderhandelingen daar over gaan en natuurlijk zal de FC er ook beter van worden als het contract wordt opengebroken en Mahi alsnog wordt verkocht.

De sfeer van zaterdag wordt op deze site lekker doorgetrokken, maar net als het negatieve gedoe op de tribune en uitfluiten van je club, levert dit niets anders op dan nog meer ergernis. Niet dat ik het zo geweldig vond hoor, maar wat ik allemaal lees, met een stelligheid alsof iedereen op dit forum de club kan leiden gaat me te ver.

Ja, het was een slechte wedstrijd, maar dat vind ik niet het meest zorgelijke. De spelers waren op het moment dat ze werden gekocht goed bij hun club. We vonden de meesten prima aanwinsten. Nu ze bij de FC tegenvallen doen we net alsof we dat al zagen aankomen.

Hoe kan het toch dat het zelfvertrouwen zo laag is? Waarom dat gebrei voor het vijandelijk doel? Kom maar op met de jeugd: Bacuna durfde tenminste te schieten op doel. Antonia zie je elke week weer schitteren bij GAE. Hij maakt daar de doelpunten waar hij bij ons struikelde...

We hebben een paar veelbelovende wedstrijden gezien met mooie steekpasses en goed klaarleggen voor een medespeler. Het is helaas alweer verdwenen, net als het lef en slimheid. Je zou verwachten dat de senioren het team bij de hand nemen, maar helaas delen zij ook in de malaise. Toch zit daar voor mij de oplossing. De aanvoerder staat op doel, maar er moet ook een captain in het veld komen/zijn. Wie staat er op? Linssen? Drost wellicht?

Nu twee uitwedstrijden. Laten we hopen dat er punten worden gehaald. Dat is niet gemakkelijk, maar wie weet. Daarna Utrecht thuis. Kom op supporters. Kom op FC. Laat ons weer eens juichen!

kees07-02-2017 om 23:38

we hebben het hier niet alleen over die ene wedstriojd tegen Excelsior...Ook Nijland had het over die ene wedstrijd ( Excelsior), alsof het een op zichzelfstaand probleem was...maar zoals jij al vooruitkijkt, doet de BM supporter dat eveneens: Feyenoord, Sparta uit en Utrecht thuis...ga er maar aan staan:  ik wens ze alle succes en een beetje geluk toe... Ik ben namelijk in principe met je eens dat je niet teveel achterom moet kijken, maar ontkennen van de werkleijkheid, wat wij zien, heeft ook geen zin.

FC Groningen kan en moet toch zeker beter kunnen voetballen ! 

blauwevogel08-02-2017 om 04:53

FCG  moet nu dat de selectie naar 18+4 gaat , elke zomer 3 above average spelers kopen die zullen 1+ milj kosten de rest met transfervrije spelers en jeugd opvullen..

Tijd om betere spelers te halen & geld? Reken er maar op dat Padt, Mahi& Tibbling vertrekken 

 

kees08-02-2017 om 10:03

die "above average spelers" zoals jij die noemt, willen toch minimaal het eerste jaar 350.000 verdienen.. Ze zijn al wat ouder ( boven 22 jaar ) hebben al wat ervaring bij middelgrote clubs...dus ik schat dat er maar maximaal één van deze categorie op de loonlijst kan komen... Beleid is juist dat de salariëring naar beneden gaat, en dat ze die jonge spelers zelf willen ontwikkelen.

Padt en Mahi zij rijp voor de verkoop, nieuwe doelman is altijd te vinden maar een vaardige spits veel moeilijker !

blauwevogel08-02-2017 om 04:53

FCG  moet nu dat de selectie naar 18+4 gaat , elke zomer 3 above average spelers kopen die zullen 1+ milj kosten de rest met transfervrije spelers en jeugd opvullen..

Tijd om betere spelers te halen & geld? Reken er maar op dat Padt, Mahi& Tibbling vertrekken 

 

08-02-2017 om 12:14

Kijk ze kunnen 18 spelers hebben met de echte kwaliteiten waar je voor naar de stadion komt en dan kan er heus wel eigen jeugd talentvolle spelers bij betrokken worden.

Maar zorg dat de eerste elftal goeie spelers rondlopen

 

kees08-02-2017 om 12:55

blessures vallen bij jongere spelers vaker en hebben soms grote/nare  gevolgen...met de topsportbegeleiding, kunbstgras en vermijden van overbelasting kan je daarin wel risico's verminderen, maar dan moet je vanwege het tijdig wisselen  een niet te kleine selectie hebben van gelijkwaardige spelers.   Doe je dat niet verstandig, dan krijg je een foutenfestival van onervaren spelers, wat weer conssequenties heeft voor de stand.   Het is minder makkelijk dan het lijkt, en grote clubs hebben veel meer mogelijkheden om een evenzo hoge kwaliteit in de vervanging te vinden binnen de selectie.

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!