Terug

Deel deze pagina:

Nieuwjaarsreceptie FC Groningen

Door Wouter Pauwels 10 reacties

Op woensdag 17 Januari hield FC Groningen haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in het Noordleasestadion. Na het welkomstwoord van commercieel directeur Robbert Klaver in het stadion werd de menigte begeleid naar bioscoop Kinepolis alwaar de aanwezigen werden getracteerd op een Groningse aflevering van 'De tafel van Kees' met presentator Kees Jansma. Aan tafel deze keer Erwin Koeman, Wim Masker en Hans Nijland. Later namen Ron Jans en Ernest Faber nog plaats aan tafel. Een lekkere luchtige aflevering deze keer en soms met een mooie kwinkslag waarmee de mannen elkaar soms op de hak namen. Het was allemaal live te bewonderen via FC Groningen TV, dus velen zullen het wel gezien hebben. Zo vertelde Erwin Koeman dat hij nu weer op eigen benen wilde staan als trainer en niet meer als assistent van broer Ronald en dat hij hoopt op een buitenlands avontuur. 

Na deze aflevering ging men terug naar het Noordleasestadion alwaar men kon genieten van een hapje en een drankje. Het meest kwam ter sprake de transfer van Oussama Idrissi naar AZ maar dat lijkt logisch. FCG Radio had nog een interview met technisch manager Ron Jans over het vertrek van Idrissi en dat gesprek is te horen vrijdag a.s. in FCG Radio, vanaf 16.00 op Tynaarlo Lokaal (www.tynaarlolokaal.nl). Tevens had men een gesprek met Erwin Koeman.

Hierbij een kleine fotoreportage van de nieuwjaarsreceptie.  

Reacties:
Ronnie 18-01-2018 om 11:52

Wat een poppenkast dit. Het enige nieuws kwam notabene van Erwin Koeman die in het buitenland op eigen benen wil staan. (Succes daarmee Erwin)

Nijland lult alleen over vroeger en daar behaalde successen maar daar hebben wij nu met elkaar geen fluit aan.

Ik zit over anderhalve week weer in de euroborg me groen en geel te ergeren omdat met verkoop idrissi weer stukje creativiteit weg is. En weer komt er niets voor terug.

Jans weet het ook niet meer, we brengen wel jeugd. Als ik jeugd wil zien ga ik zaterdagmiddag wel naar corpus den hoorn. In de euroborg wil ik volwassen voetbal zien. 

Mooi verhaal over financien, maar doir het uithollen van de selectie eindig je weer lager, lagere tv inkomsten en weer tekorten

Het is teveel gokken op transfers en hopen op nacompetitie europees voetbal. Dat is geen beleid, dat is roulette spelen. Ik maak mij gewoon zorgen.

Rob197018-01-2018 om 12:53

Jans, heeft een scenario als Mahi nog vertrekt. Wat is de sportieve ambitie van een club als je er nu ook nog over nadenkt om Mahi te verkopen. 

Golden state warriors18-01-2018 om 15:35

wat ik me vooral afvraag hoeveel zit fc nog in de schulden en heeft fc uberhaupt wel schulden?

18-01-2018 om 15:52

Het is net hoe je het bekijkt. Groningen zit in de goeie categorie en is een gezonde club volgens de knvb. Wel heeft de fc een begrotings tekort , door te hoge huishoud met salarissen en het topsportcentrum. Ook ligt de huur van de euroborg aardig hoog of heb ik dit helemaal mis?

Golden state warriors18-01-2018 om 16:14

ik weet niet of jij het mis hebt achmed fc staat idd wel in catergorie 2 (dus goed genoeg alleen nog werk aan de winkel) maar dat kan zomaar ook betekenen dat ze 10 miljoen in de min staan want fc twente heeft bijvoorbeeld 61 miljoen aan schulden maar ze staan ook in catergorie 2 dus in dat geval betekent het niet zoveel denk ik maar de huur kan best wel hoog liggen dat geloof ik wel

nulvijftig19-01-2018 om 00:21

Groningen heeft een positief eigen vermogen van ongeveer 2 miljoen, zit dus niet in de schulden. Wel hadden ze een begrotingstekort van 2 miljoen over het vorige seizoen. Doordat er ongeveer 3 miljoen is binnengekomen met de transfers van Van Dijk en Idrissi is het begrotingstekort weggewerkt, en het eigen vermogen weer wat gegroeid.

Dus Groningen is opzich financieel gezond, wel moeten ze op de centen letten, want een paar jaar achter elkaar een begrotingstekort en de club zit in de schulden.

18-01-2018 om 16:23

Jans word de hele dag plat gebeld zei hij over informatie spelers.

Nou kan ik mij niet bedenken om welke spelers want er lopen maar twee goeie spelers rond Padt en Mahi .

Golden state warriors18-01-2018 om 16:47

Vergeet de talenten reis, absalem en de speler die weg mag reijnen en natuurlijk de paar jaar geleden goed spelende drost, larsen en bacuna niet

rob roy18-01-2018 om 18:04

De club valt of staat niet alleen door het verkopen van Idrissi. Er is wel degelijk meer aan de hand. Vorig jaar september stond de club nog in categorie 3, dus een gezonde financiële huishouding. Dat het nu plotseling categorie 2 zou zijn gaat er dan bij niet in want er is de laatste tijd nogal wat " mesomme" binnengekomen. Hoesen een paar ton,  Jenssen hoeft niet meer betaald worden, de van Dijk transfer en nu Idrissi. Nijland kan dus nu zomaar een vier miljoen op de rekening bijschrijven. Padt en Mahi verkopen heeft nu dus geen prioriteit. Als deze twee sterkhouders tot de zomer blijven  hebben we nog wel een aardig elftal die best nog wel hoger kan eindigen. Het enigste waar ik mij enigszins zorgen over maak is de trainer. Deze man is nu anderhalf jaar bij de club en heeft tot nu toe nog geen idee hoe hij de spelers neer moet zetten zodat ze optimaal renderen. Constant de zaak door elkaar husselen krijg je geen vastigheid mee en de betreffende spelers begrijpen er op de duur geen snars meer van. Misschien een taak voor Jans om hem daar over aan te spreken??

Nogutsnoglory118-01-2018 om 19:34

In ieder geval Faber deze zomer vervangen door Erwin Koeman. ( gewoon 3 jaartjes Groningen en dan naar het buitenland ) Eindelijk iemand die de juiste poppetjes op de juiste plek kan zetten. Want bij Faber kan ik er naar 1.5 jaar nog steeds geen chocola van maken. Faber heeft ons minimaal 5 punten gekost het eerste halfjaar. 

18-01-2018 om 23:12

Klich oud speler van  Zwolle en Twente nu Leeds mag daar weg ,Nou Jans huren die gast .

En Grot oud speler Nec mag daar ook weg.

nulvijftig19-01-2018 om 00:22

Gronignen moet niet willen huren. Met huren gooi je een hoop geld weg voor een speler waar je maar een korte periode wat aan hebt. Je kan beter voor een paar ton wat jongere spelers aankopen die je eventueel met winst kan verkopen.

kees19-01-2018 om 02:41

 

Ik ben ook er wel een beetje "flauw van" na het luisteren van die tafel van Kees...dat geneuzel over de groeiende businessclub en die onvoorwaardelij positieve kijk die Nijland voorspiegelt..  Tegelijk is het beleid er een van inkrimpen en kommer en kwel roepen om het geld.  Hoe verhoudt zich dat met elkaar?...Verder heb ik serieuze moeite om Nijland uitspraken te horen doen ( over de transfersom:  "daar doen wij niet zo moeilijk over, maar...AZ heeft enz ).  Dit verhaal horen we altijd...dus: Transparantie Nijland: jullie doen er wèl moeilijk over...en waarom? 

Verder is Hans Nijland overtuigd dat wij in de tweeds seizoenshelft beter presteren dan hiervoor.  Waar baseert hij dit nu op? Als je het programma ziet, dan mag je alleen maar vrezen.

Natuurlijk is het onderliggende antwoord dat er wat betreft Nijland, er nog MEER moet gebeuren, en dan niet in de selersgroep maar gewoon omdat de sponsoring het zwakke punt is van de club. De supporters bijvoorbeeld kunnen nu alvast rekenen met een hogere entree voor seizoenkaart en de vrije verkoop gaat zeker omhoog. 

Diep van binnen vermoed ik dat het water tamelijk tot de lippen staat

Maar nergens wordt er gerept over een grote sanering van de interne organisatie, en Jans mag dan platgebeld worden: hij is wel verantwoordelijk voor een goede selectie ( waarvan Nijland altijd zegt dat die " in orde " is ). 

Nou kan zo ik nog verder gaan, maar ik ben wel een echte optimist én FC Groningen fan, en daarom wil ik die treurnis over de tegenvallende financiële resultaten niet meer horen als argument waarom (weer) we zo'n matige seizoensstart hadden.

 Een verademing vind ik in dit gezelschap  Wim Masker: die weet steeds in nette bewoordingen  en kennis van zaken e.e.a. goed te benoemen.  Dan heb je tenminste wat houvast! Dat hij daarbij steeds lacht, verraadt wel dat hij ook in een verdraaide voetbalwerkelijkheid moet manouvreren

 

Tot slot: ik denk zéker (!) dat er nog een of twee spelers weggaan. alles draait bij FC Groningen om de spelerssalarissen.  Die van de trainers en het overbezette management  die komen niet aan de orde....eigenbelang eerst, bedoel ik maar ! Wie er gaan?   uhm..:  Mahi natuurlijk, Reijnen misschien en Padt toch op het laatst een transfer in januari ?

 

Terug naar de realiteit:  Makkelie fluit die wedstrijd in Tilburg, en Azaoui staat op scherp...  

Rob197019-01-2018 om 12:58

Dit is het grootste probleem, zelf niet kritisch genoeg zijn. Naar de buitenwereld altijd de voorbeeldclub uithangen m.b.t. Financieel beleid. De tekorten die er jaren zijn worden opgelost met verkopen, die eigenlijk voor de sportieve ambities van een club niet kunnen. Dan in de media aantonen dat ze al jaren in de veilige categorie zitten. Schijn hoog houden, een slechte eigenschap. 

19-01-2018 om 06:21

als er nog wat weggaat dan is het pas in de laatste week van Januari .

En dan kunnen ze niks meer halen

 

Ronnie 19-01-2018 om 13:41

Padt gaat nu niet weg. Hij wil spelen en er is niet zo maar een club die een keeper nodig heeft en in de basis zet. Feyenoord nam afscheid van Vermeer, maar daar komt hij ook op de bank.

hij kan beter wachten tot de zomer als bij PSV de keeper weggaat of bij Feijenoord wat ruimte ontstaat.

Mahi wil naar het we. Die moet dus spelen, en de grootste kans is bij fc Groningen. Als hij het kan laten zien wordt Groningen er beter van en hijzelf. 

Reijnen zou nog wel kunnen gaan, maar wie wil deze bankzitter dan hebben vraag ik mij af? Dat was ook zon paniekaankoop net als die andere van Cambuur vd Laan die al weer lang en breed weg is. Dat heeft allen Cambuur wat opgeleverd en Groningen veel gekost.

als er nog iemand gaat denk ik eerder aan Reis.

brummie19-01-2018 om 14:26

Volgens mij hebben verreweg de meeste eredivisieclubs elk jaar tekorten op begroting die moeten worden opgevangen door transferopbrengsten. FC is daar geen uitzondering in. Sterker nog, dat is eigenlijk altijd het geval geweest. Psv moet op dit moment bijvoorbeeld ook 5 miljoen dichten en willen dit doen met transfer Locadia. We hebben zoals Utrecht en Ado ook geen suikeroom die gaten dicht. 

Er staat een mooi stuk in de VI over toeschouwers terugloop in de stadions in de eredivsie. Een aanrader om te lezen. Vitesse en Twente noteren zelfs -20%. Ook Utrecht die goed presteert krijgt de Galgewaard nog steeds niet vol.

Bij de FC loopt zoals iedereen merkt, ook de toeschouwersaantallen af helaas. De tegenvallende prestaties, FOX (aanvangstijden en TV fans) en afnemende kwaliteit eredivisie zijn daar de oorzaak van. De eredivisie heeft qua leeftijd de jongste competitie van europa. Dat heeft zijn weerslag (grilligheid) op het spel.

Spelers van meer kailber aantrekken uit andere competities wordt al moeilijker. Deze spelers worden nu ook gescout door clubs in meer lucratieve competities, enn keizen daar ook voor.

De FC speelde erg wisselvallig dit seizoen tot nu toe. Toch was er blij vlagen meer spektakel en doelpunten, helaas vaak in de 2e helft. Ook wordt er al veel minder teruggespeeld en balletjes breed. Maar het is nog lang niet goed genoeg. Ik vind dat Faber te weinig uit het elftal haalt, en te veel wisselt. Wel is het zo dat hij jeugd goed inpast zoals Reis en Bacuna en Absalem. Wat ik het meest mis in het elftal is vertrouwen. Dat heeft te maken met resultaten, maar ook met trainer.

Fc heeft volgens mijn informatie een positief eigen vermogen van zes miljoen. Dat is een aardige buffer, maar zie het liever groeien naar 10 - 15 miljoen voor de continuiteit.

Dat Nijland nu vaak de zwarte piet krijgt vind ik onterecht. Op en top clubman en zakelijk gezien het beste was de FC kan hebben.

Heeft hart voor de zaak en zet zijn ziel en zaligheid erin. Veel aankopen hebben niet gebracht wat we verwacht hadden. Toch is het apart dat spelers zoals Sorloth, Hoesen, Rusnak en Tibbling het wel goed doen na hun FC periode. Het kan zijn dat die spelers beter aarden bij hun nieuwe club, of beter in hun vel zitten. Of dat desbetreffende trainers niet goed zijn omgesprongen met deze jongens, of dat ze zelf niet konden opbrengen in hun FC periode. Denk ook dat het soms lastig is om precies daar de vinger op te leggen. 

Veel supporters klagen steen en been, is het werkelijk allemaal zo slecht? Staat de FC er zo slecht voor? Er gaan dingen niet goed,

we zitten niet meer in een positieve groen/witte flow lijkt het wel. Toch gaan er ook dingen wel goed, maar het is soms moeilijk denk ik voor een deel van supporters om daar naar te (willen) kijken.  Ik vind bijvoorbeeld de sfeer van harde kern sterk verbeterd dit jaar t.o.v. vorige jaren. 

Hoe de FC ook speelt, ik blijf gewoon achter mn cluppie staan. zoals iedereen weet, ik ben niet zo van het negatieve. 

Ik heb wel vertrouwen in een positieve toekomst van onze FC. Mijn grootste zorg is eigenlijk FOX en hun aanvangstijden. Ik hoor steeds meer mensen om mij heen die liever voor de TV kijken dan naar het stadion gaan. De steeds wisselende speeldagen maakt het onoverzichtelijk voor de supporter. Wedstrijden op vrijdag, zaterdag of zondag is misschien teveel van het goede.

Ook de vele verschillende tijden zijn mij een doorn in het oog. Ik zie liever zoals in de premier league of bundesliga vastere tijden.

Beter voor de supporters en traffic naar stadion. 

 

 

 

 

kees20-01-2018 om 01:36

Lang verhaal van jou, Brummie.  Dit keer ben je wat preciezer om ook de keerzijde van het beleid bij FC Groningen te noemen.  Dat Fox een rol speelt...allicht, maar dat er bijna continue met  spelerswisselingen wordt gegoocheld...dat is wmb een echte zorg! Je kan dat de trainer verwijten, of de spelers zelf die vaak gebnlesseerd zijn ( waarom is Padt de enige die altijd fit is ? ), maar evenzo is er bij iedere wedstruijd weer een tactische aanpassing nodig, omdat de linies niet voldoende sterk bezet zijn.  We werden in de eerste seizoenshelft te veel overlopen op het middenveld, en de juiste mensen om het gevaar van de aanval te pareren, die zijn er niet.  Dat ligt niegt aan de trainer. Te Wierik en Warmerdam zijn pas heel laat in dit proces ( wat al sinds het vertrek van Kieftenbeld kieftenbeld gaande is ) toegevoegd.  Jenssen kwam en Jenssen ging.  Nu moeten Antuna, van de looi?, Doan en Bacuna de gaten dichten en komt op Drost een grote verantwoordelijkheid. 

Hoe dat gaat lopen weet alleen Rob Roy met z'n glazen bol.  En natuurlijk Hans Nijland, die zegt overtuigd te zijn dat er een betere 2e seizoenshelft komt.  Dat kan alleen als het middenveld staat als een huis. 

Ik denk dat iedereen bij FC Groningen in de seiegel moet kijken, en niet naar de werkelijkheid buiten het stadion moet wijzen: voetbal is veranderd,  andere clubs zus en zo, financiers en sponsors;  supporters die bij andere clubs wel blijven komen en in Groningen niet; Fox die de wil oplegt over aanvangstijden;  Dat laatste ga je nog veel meer voelen als de club in private handen zou komen ( waarom komt Nijland daar nu mee ?)  

Als je mee wil blijven doen om de plaatsen 6-9 dan moet je daar het beleid op aanpassen, en niet andersom: dat het beleid dicteert nu  dat we niet echt mee kunnen.  We gaan het zien in Tilburg.  eindelijk weer voetbalen, dat lucht op      

  

Nogutsnoglory120-01-2018 om 22:08

Brummie is vaak positief en word vaak door iedereen neergesabeld maar ben het met zijn betoog hierboven grotendeels eens. Zo slecht doet Groningen het niet eens ten aanzien van de concurrentie. Ik raad iedereen aan om het betreffende artikel in VI eens te lezen en dan te reageren. Nijland word in alle essentiële punten in het gelijk gesteld door de redactie. Tijden zijn veranderd mensen, zelfs een fris en aanvallend AZ met een karrevracht aan punten en aktraktieve spelers zit dik in de min met de toeschouwersaantallen. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!