Terug

Deel deze pagina:

Nipte maar dik verdiende overwinning Onder -23 op VVOG

Door Redactie 5 reacties

eerste helft
De eerste kans was kort na de opening voor Matthijs Hardijk, doelman Rijnvis bracht redding. Onder 23 was oppermachtig en het duel kende hoofdzakelijk eenrichtingsverkeer met een paar beste kansen en mogelijkheden voor FC. Toch ontsnapte het aan een achterstand nadat Ahrens één op één op Jan Hoekstra afkwam die attent uitkwam. 

Na ruim een half uur (nadat er weer een grote kans niet benut was) kwam Jong FC op een dik verdiende 1-0 voorsprong. Een voorzet van Tim Freriks werd bij de tweede paal ingeschoten door Daniel van Kaam. Op slag van rust werd Tim Freriks in de zestien onderuit gehaald, de scheids zag er geen strafschop in. Freriks die buiten de achterlijn lag had veel pijn, maar kon gelukkig verder.

tweede helft
Matthijs Hardijk kreeg kort na de hervatting opnieuw een goede kans. Hij raakte de bal echter totaal verkeerd en peerde ver naast. Een schot van Gerald Postma vloog langs de tweede paal. Een knal van Hardijk ging rakelings over de lat.

Een inzet van Tim Freriks werd voor de lijn weggehaald. Uit de tegenstoot beging Prljic een nuttige overtreding en kreeg geel. Daniel van Kaam leek kort daarna op een presenteerblad te kunnen scoren maar vond doelman Rijnvis op zijn weg. De corners leverden niets op.

Omdat het nog steeds 1-0 stond probeerden de gasten er toch wat meer uit te komen. In de slotfase ging Tom van de Looi op de bon na het te opzichtig vasthouden van zijn directe tegenstander. De vrije trap van Meulens op doel werd gelost door Jan Hoekstra, de bal verdween in tweede instantie naast de korte hoek. Tim Freriks werd vervangen door Luuk Wouters. Matthijs Hardijk leek uiteindelijk toch te gaan scoren maar stuitte wederom op Rijnvis.

Door deze zesde seizoens overwinning staat Jong FC op plek vier. Over 2 weken staat de uitwedstrijd gepland tegen FC Lisse.

Opstelling FC Groningen Onder 23: Hoekstra, Riksman, Kramer, van der Kaap, Prljic, van Kaam, Van de Looi, Postma, Antuna, Freriks, Hardijk

Reacties:
Prik nam pla03-11-2018 om 20:13

Antuna speelde prima, was zijn tegenstanders vaak te snel af. Voorzetten waren deels goed maar werden eniet goed afgewerkt door de spitsen. Maar hij was soms ook net wat te haastig of onzorgvuldig. Maar flinke verbetering sind begin van de competitie. 

KWibus03-11-2018 om 20:58

Heb de wedstrijd ook gezien. Vind het lastig in te schatten hoe ver deze jongens zijn tov het eerste elftal. Kan me niet voorstellen dat we er veel van terug gaan zien in het stadion.

robin03-11-2018 om 23:04

Stelt niks voor... Zegt genoeg dat Antuna hier wel "uitblinkt " klasseverschil is te groot .. 

FCGmijnclub03-11-2018 om 23:12

Antuna liet een aantal hele fraaie momenten zien maar zijn eindpass.... dat blijft toch echt een dingetje...

FC LICHTBOEI04-11-2018 om 12:58

Ik hoop dat Van Kaam binnen nu en 1,5 jaar een basisplaats heeft bij het 1e, want heeft creativiteit wat belangrijk is in onze ploeg als Doan weggaat 

Papa08-11-2018 om 14:31

Antuna deed leuk mee en is erg lichtvoetig, maar Hardijk en Van Kaam zijn in mijn ogen beter.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!