Terug

Deel deze pagina:

Ode aan Tom Hiariej

Door Sigrid Elsinga 16 reacties

Tot voor kort was ik niet bepaald gecharmeerd van Tom Hiariej, een speler die in mijn optiek van alles een beetje kan, maar nergens in uitblinkt. Zeker  niet een speler waarvoor ik naar het stadion ga, maar dat is veranderd.... 

Tom ‘oet Winschoot'n’ heeft vrijwel z’n hele carrière bij FC Groningen doorgebracht, al jaren verbaasde ik me erover hoe hij steeds weer een contract uit het vuur kon slepen. Immers, een vaste basisspeler was hij nooit. Ja, soms een aantal wedstrijden achter elkaar, maar dat duurde nooit lang. Ook is Tom al een paar keer verhuurd, om dan aan het eind van het seizoen terug te keren. Bijna had hij in Denemarken gespeeld, maar dat ging op het laatste moment niet door. 

Tom is een ideale wisselspeler, klaagt nooit dat hij werkelijk overal voor gebruikt wordt en schikt zich in zijn rol wanneer hij opnieuw op de bank plaats moet nemen. Met de vuist op tafel slaan zie ik hem niet zo snel doen. 

Dit seizoen is Tom een aantal keren verkozen tot man of the match, steevast was dan mijn antwoord: hoe slecht was de rest dan wel niet? Ik bleef bij mijn mening dat we niet veel aan hem hebben. 

Waarom dan toch de ommekeer bij mij

Twee weken geleden was ik aanwezig in Alkmaar bij AZ-uit. Er was voor de zoveelste keer geschoven met Tom, dit keer mocht hij als rechtervleugelverdediger opdraven. Vrijwel direct ging hij in de fout! Toen realiseerde ik dat ik hem eigenlijk zelden op een fout betrap. De hele wedstrijd heb ik hem een beetje gevolgd. Ja, hij had het loeizwaar tegen Dos Santos, maar hij gaf niet op. Menig speler op een vreemde positie zou aangeslagen zijn als hij in de beginfase zo in de fout zou gaan. Maar Tom niet, die herpakte zich en knokte zich terug. Mijn gedachten gingen terug naar andere wedstrijden van hem dit seizoen. En het kwartje viel bij mij; deze Tom Hiariej, kind van de regio, heb ik al die tijd schromelijk onderschat! Een speler als hij is goud waard voor een trainer én selectie. Hij zal misschien zelden een 8 of hoger krijgen maar beneden de 6 komt het ook niet. 

Kortom, hij is het cement voor een elftal. Degelijk, betrouwbaar, verzaakt nooit. Tom Hiariej bekijk ik nu met andere ogen. Dus bij deze heb ik mijn oordeel over hem bijgesteld en heeft hij er een fan bij, voor zover hem dat wat kan schelen… ;)

Wij danken Sigrid voor het insturen van deze mooie column! Wil jij ook je zegje kwijt over een onderwerp gerelateerd aan FC Groningen? Voel je vrij om in de pen te klimmen en het in te zenden naar info@boerenmacht.nl

Reacties:
Nachtwacht13-04-2017 om 22:54

Qua mentaliteit een topper. Verzaakt nooit.

Ideale twaalfde man en echte gatenvuller, maar komt te kort voor de subtop.

harley13-04-2017 om 23:18

Zo hebben we er nog 8..die tekort komen voor de subtop. Laat Tommie maar lekker blijven.

FCG-Forever13-04-2017 om 23:56

Tommie kind van de club

Marco14-04-2017 om 00:51

Tom is een boegbeeld van het verval van Groningen.  Wanneer spelers van zijn niveau een basisplaats hebben, ben je volledig door de ondergrens gezakt als ploeg met Europese ambities. Weinig duelkracht, fysiek kwetsbaar, positioneel matig, geen kopkracht, matig inzicht, geen actie, geen scorend vermogen. We zijn inmiddels al blij als een speler inruil voor een paar ton salaris wat inzet vertoond. 

Weg met de middelmaat en doorselecteren. 

14-04-2017 om 07:28

Tom is een topper , misschien niet de beste voetballer. Maar wel een echte clubman waar ik veel waarde aan hecht! Die heb je tegenwoordig niet meer zoveel , die moet je koesteren. Ook werkt hij ook nog eens keihard en klaagt hij nooit en bedankt hij altijd voorop de supporters zelfs na een beschamend resultaat.

ronald197614-04-2017 om 08:10

Haal die 2 jongens van feyenoord

Ronnie 14-04-2017 om 08:24

Vooropgesteld, met Tom HIariej zelf is niets mis. Ideale wisselspeler die zonder zeuren doet wat ie moet doen. Altijd rond de 6 soms een 4 soms een 8. Alleen niet structureel goed genoeg voor de basis.

Marco heeft gelijk, als Tom man of the match is, zegt dat heel erg veel over de rest van de selectie en de scouting! 

En nu niet direct zeggen dat het bij andere clubs ook minder wordt, want dat niet meer dan een teken van zwakte, opgeven noem ik dat.

Juist als je ziet dat het nivo over de gehele linie minder wordt, heb je de kans om met 1 of 2 spelers het verschil te maken en op plaats 4 of 5 te eindigen ( kijk naar fc Utrecht) 

dus ja, de scouting heeft gefaald en is niet in staat geweest spelers aan te trekken die het verschil maken en Ja daarmee heeft de fc zichzelf in de voet geschoten. Want minder punten, minder tv inkomsten, minder publiek, gezeik gezeur en gedoe en een negatieve sfeer rondom de club.

oh ja en als je dan " geen echte supporter". Bent als je seizoenkaart niet wilt verlengen, ook prima. Dat beslis ik namelijk als 5 jaarskaart houder zelf wel. 

14-04-2017 om 12:09

Achmed als Tom een topper is speelde hij niet meer bij Groningen.

Wat hebben we nu aan een clubman goeie voetballers daar draait het om 

14-04-2017 om 14:03

Beste sjon misschien moet u eens begrijpend leren lezen daar ontbreekt het weleens aan bij jou. Als je goed leest schrijf ik niet de allerbeste voetballer! Je hebt inderdaad ook meer kwaliteit nodig, maar waar ik dus ook waarde aan hecht en jij blijkbaar niet iemand die iets voor je club over heeft! En niet 2 jaar de ballen van het dak speelt , werk weigert en een transfer wil maken. Jij sjon bent zo negatief ingesteld dat ik bijna denk dat het heel moeilijk is om jou te zijn. Maar je punt is duidelijk het ontbeert de selectie aan kwaliteit dat ziet iedereen wel met een beetje voetbalverstand!

Roelofsky14-04-2017 om 12:45

Als Tom nu één van de uitblinkers is, is dat wel erg treurig dat zegt wat over de rest van de selectie..... Tom is een redelijke voettballer maar geen vechter, bikkel, geen mentaliteit. Is ook geen rechtsback trouwens wordt net zoals Tibbling linksbuiten misbruikt door de TS. Wordt verdomme toch eens wakker jongens het is allemaal veel te vrijblijvend en dan loopt Tom voorop. Wel een aardige gozer hoor.......

Gertjan14-04-2017 om 13:40

Tom is een speler die je best  "anoniem" in je team kan hebben, hoor je niet, zeurt niet , dus oke.

Maar het mag niet zo zijn dat hij een van de beteren is of man van de wedstrijd.

Dat zegt nl. meer over de rest dan over Tom.  

14-04-2017 om 15:08

Jij bent een topper Achmed ,

Tom is een topper ,misschien niet de beste voetballer .

Je bent een topper of niet .

 

14-04-2017 om 15:14

Waar is die Faber mee bezig Van Nief en idrissi ook nog twee zwakke schakels erin

 

KWibus14-04-2017 om 16:41

Je hebt Reijnen en Tibbie de laatste weken ook gezien?

Reactie verwijderd door redactie

KWibus14-04-2017 om 17:04

Tibbling is alleen 1e half jaar goed geweest. Was vorig jaar onder vd Looi ook al geen schim meer van de speler die het spel versnelde door continu vooruit te spelen

14-04-2017 om 18:19

Kwibus altijd beter dan die twee clowns die er nu inkomen .

Tibbeling word inderdaad helemaal verkeerd gebruikt door Faber.

 

Reactie verwijderd door redactie

marcelfcg15-04-2017 om 12:38

Sigrid schrijft ondermeer Vrijwel direct ging hij in de fout! Toen realiseerde ik dat ik hem eigenlijk zelden op een fout betrap.

Uhhh. Willem II thuis. Tom als back, achteruit huppelen en niet ingrijpen met een voorzet tot gevolg zorgen voor een onnodige tegengoal. Roda uit. Ook daar weer niet ingrijpen en mannetje laten lopen met tegengoal tot gevolg. En dat heb ik het slechts over de afgelopen paar wedstrijden. Tom is geen verdediger. Hij huppelt vaak achter zijn man aan, loopt als back alleen achteruit zonder in te grijpen. 

Hartstikke leuk voor Tom dat hij er een fan bij heeft maar dat hij zelden een fout maakt klopt voor geen meter.

harley15-04-2017 om 19:22

dat geldt helaas voor meer Dan de helft van de selectie 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!