Terug

Deel deze pagina:

Oefenduel FC Groningen - Ross County 2-0

Door Redactie 5 reacties

Eén van onze redactieleden die op amateurniveau jeugdtrainer is, was vanavond aanwezig in Assen en zag na een minuut of tien Romano Postema scoren. De fysiek sterke Schotten kwamen na een klein half uur nog bijna op gelijke hoogte maar de bal belandde op de paal. FC Groningen trad het eerste uur aan met een jeugdelftal was zijn bevinding.

Opstelling FC Groningen: Hoekstra, Poll, Miguel, De Koe, Sopacua, Van de Looi, Van Kaam, Postema, Balk, Dallinga, Breij

De intentie was zeker aanvallend maar er werden echter weinig kansen gecreëerd. Het samenspel was bij vlagen leuk om naar te kijken. Na een uur paste trainer Danny Buys tien wissels toe.

Opstelling FC Groningen: Hoekstra, Haddad, Te Wierik, Itakura, Absalem, Warmerdam, Schreck, Hrustic, Joël van Kaam, Lundqcist, Sierhuis

Kaj Sierhuis scoorde op aangeven van Ajdin Hrustic 2-0. Sierhuis zou daarna nog een keer het net vinden maar er was buitenspel geconstateerd. De meeste indruk maakte Sam Schreck. Lundqvist (veel balverlies) speelde daarentegen vrij anoniem. Doelman Jan Hoekstra stopte in de slotfase een penalty.

Morgenmiddag treedt FC Groningen in Rolde (Sportpark Boerbos) aan tegen Preußen Münster. Het oefenduel begint om 14.30 uur. 

Reacties:
Arthur05-07-2019 om 21:39

Geen wereldpot maar ook niet destastreus. Postema en Schrek zijn 2 leuke versterkingen om in de gaten te houden.

Aron05005-07-2019 om 21:41

Was er niet bij maar toch mooi dat je met een jeugdelftal je staande houd tegen zon fysiek sterke ploeg! Ben benieuwd naar de talentvolle lichting, was er zelf niet bij maar kan iemand mij vertellen wie de uitblinkers waren? Hoop echt dat Sam schreck hier een toppertje word mag hem wel en heeft potentie! Hoop dat ze morgen is met de basis elf spelen met o.a. Matusiwa! En weet iemand wanneer memisevic en doan terugkomen? En hoe deed itokura het?

FC Knudde05-07-2019 om 21:55

Doan en Memisevic schuiven maandag weer aan bij de training.

KOudman05-07-2019 om 22:04

Het is ook moeilijk voor Gudmundsson om op te vallen aangezien hij geen minuten heeft gemaakt volgens de opstellingen.

FCGmijnclub05-07-2019 om 22:18

En weer feitelijk juist KOudman, ik was er vanavond niet bij en kreeg het letterlijk door in onze app want ik vroeg naar de verrichtingen van een aantal spelers. Gudmundsson heeft inderdaad niet gespeeld. Mijn excuses!

TOPGrUNN05-07-2019 om 22:16

Als ik dat zo zag vanavond hebben we best een aardige jeugdlichting. Vooral die jonge verdedigers met De Koe, Poll, Sopacua en Miguel hielden zich knap staande. Itakura kwam er halverwege de 2e helft bij met nog een stuk of 8 anderen en heeft best rust en overzicht. Na die  wissels was het tempo ook stukken hoger, had ook 3-0 of 4-0 kunnen zijn. Hoekstra stopte de penalty en de best gedreven Sierhuis scoorde best aardig uit een leuke aanval. Ander jeugdspelertje die mij opviel na die wossels was Ayoub Hadad...gedreven kereltje...talent zat. Morgen in Rolde zullen Zeefuik en Matusiwa en Padt wel weer meedoen, die bleven net als Gudmundson op de bank. Postema viel ook positief op, is toch actiever en kan mij meer bekoren dan een Dallinga.Buys zal wel weer schor zijn vnaaf want die was een aantal keer goed te horen...

opa06-07-2019 om 10:18

een sterk interview met Schreck,

Roelofsky06-07-2019 om 11:13

Zeer sterk.... (hihihihi)

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!