Terug

Deel deze pagina:

Oefenduel tegen FC Köln eindigt in een 3-1 nederlaag

Door Redactie 11 reacties

Een 3-1 nederlaag met perspectief is de uitkomst van de vanavond gespeelde oefenpot tegen de Duitsers. FC Groningen kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong en bood gelijkwaardige tegenstand. Na de pauze waren op Sergio Padt na alle spelers gewisseld en mochten de jonkies het verder doen. Het kwaliteits verschil was te groot waardoor FC Keulen via Drexler kon aantekenen voor 1-1, op 2-1 voorsprong kwam door Cordoba en in de slotfase (vrije trap Clemens) uitliep naar 3-1. 

Opstelling FC Groningen eerste helft: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Memisevic, Bruns, Bel Hassani, Warmerdam, Sierhuis, Mahi

Het eerste echte doelgevaar kwam na ruim een kwartier. Het schot van Nartey ging via de paal naast. Binnen 20 minuten viel de 0-1. Een diepe bal van Chabot werd doorgekopt door Sierhuis, Thomas Bruns omspeelde doelman Kessler en schoot FC Groningen op voorsprong.

Het spelbeeld ging op en neer. Een minuut of vijf voor de rust was er nog een grote kans voor de Duitsers. Een combinatie door het midden verdween over het doel van Padt. De gasten drongen daarna flink aan. Tim Handwerker was in de korte hoek dichtbij bij de 0-2, Kessler voorkwam dat ten koste van een hoekschop die niets opleverde.

Opstelling FC Groningen tweede helft: Padt, Miguel, Kramer, van der Kaap, Absalem, van de Looi, Reis, Breij, Mendes Moreira, Hrustic, van Kaam

Sergio Padt kon gelijk aan de bak, ook Drexler was kort daarna dichtbij een goal. Ozkan ontsnapte aan een kaart na een smerige overtreding op Miguel. De vrije trap die volgde vormde de inleiding van een Duitse tegenaanval. Padt voorkwam de gelijkmaker maar kort daarna viel via Drexler wel de 1-1. Mendes Moreira had bijna de 1-2 op de schoen op aangeven van Kramer maar had net teveel tijd nodig. Van de Looi beging een overtreding op de rand van de eigen zestien, een vrije trap volgde, Padt verrichtte redding. 

Na niet al te handig verdedigen in het eigen strafschopgebied bracht Cordoba met een omhaal de stand op 2-1. Daarna gebeurde er vrij weinig meer, de wedstrijd leek gespeeld. De Duitsers behielden de controle, Groningen had niets in te brengen. In de slotfase schoot Clemens een vrije trap buiten bereik van Padt tegen de touwen hetgeen ook gelijk de 3-1 eindstand was.

Reacties:
08-01-2019 om 21:43

Eerste helft was hoopvol idd  Bruns deed het aardig ! Jammer dat een 2e helft compleet met een ander team wordt gespeeld .. Zal aan mij liggen denk ik   maar in deze situatie  korte winterstop en de stand op de ranglijst zou ik kiezen om te zorgen dat de nieuwelingen wedstrijdfit raken en wennen aan de andere basis spelers .. 

kees08-01-2019 om 21:53

Mahi en Memisevic gingen niet tot het uiterste wat ik veelzeggend vond.  Tweede helft was het spel van FC Groningen-B bijna een copie van wat we in de eerste seizoenshelft soms in wedstrijden zagen; vooral het tempo en tactisch, de versnelling naar voren/en vooruitverdedigen  ontbrak.  Ik denk dat Buys tegen Duisburg vrijdag langer met de A selectie gaat spelen. 

Johan08-01-2019 om 22:09

1e helft prima. Zijn 3 versterkingen denk ik. 2e helft echt heel slecht. Zie echt weinig toekomst in 8 spelers die de 2e helft speelden. Hoor hier nog iemand zeggen dat Kramer een optie voor het 1e is. Maar ik moet echt zeggen dat die er weinig van kan. Maar goed de rest eigenlijk ook niet. Ik zou echt afscheid van de meesten nemen en investeren in kwaliteit. Eigen jeugd, talentenelftal heel leuk allemaal maar dat gaat ons niks meer dan degradatie brengen. 

Pietjepal08-01-2019 om 22:42

Tja die moeten in goed draaiend 1e 11 komen. Dan lukt het wel is de hoop. Ik las dat Kramer een goede pass op Moreiro deed. En dat Sierhuis en Bruns de eerste goal maakten. Dan nog Doan en Mahi in vorm. Reis op de bank is wel jammer. En ik hoop altijd op Absalem. Memi zal vervangen moeten worden bij vertrek? Dat zal dan wel lastig worden.

Johan08-01-2019 om 23:10

Srry maar Absalem ook niet goed genoeg. En heb liever dat Kramer gewoon gaat verdedigen en daar ligt nu net het probleem....

Fctje09-01-2019 om 10:05

Absalem afserveren omdat hij in 2e helft elftal niet uit de verf kwam, is heel makkelijk. Meer kansen in het 1e geven!! Klaar stomen!!

zelfde geld voor Reis, en dan de ervaring van de oudere erbij. 

Johan09-01-2019 om 20:40

Tja is gewoon niet goed genoeg. En Reis kom je nu zelf mee. 

Marco08-01-2019 om 22:57

Met de kopkracht van sierhuis en scorend vermogen vanaf het middenveld van Bruns is het elftal een stuk sterker. 

Verder eest maar eens zien of Memicivic echt vertrekt. Reis kan zijn plek overnemen met Vd Looi nog als achtervang, chabot is dan wel de enigste voorstopper in de selectie dat wordt dan wel een dilemma. 

brummie09-01-2019 om 08:12

Bijzonder dat sommigen hier op het forum jeugdspelers na 1 helft in een oefenpotje compleet afserveren. 

Oefenpotje zoals deze tegen Kõln zijn juist heel leerzaam voor ze.  Een jeugdopleiding is de enige manier om.op de lange termijn je hoofd boven water te houden en gaat zich zeker uitbetalen.

 

09-01-2019 om 11:54

Leerzaam klopt maar aangezien de stand op de ranglijst is het nu even belangrijker om het team aan de praat te krijgen !!!! Er zijn genoeg mogelijkheden om oefenwedstrijden te regelen voor de jonkies en ze dan te testen ... Niks met af serveren te maken 

09-01-2019 om 10:23

Er zijn mensen die over het algemeen optimistisch zijn en er zijn mensen met een korte termijn visie. Op dit forum zijn beide actief. Wat betreft de jeugdspelers moet je gewoon geduld hebben. Ze zijn net uit de luiers en er wordt door sommigen al verlangt dat ze er staan in een wedstrijd, iets wat niet reëel is. Absalem komt er wel, ben ik niet bang voor. De drie nieuwelingen hebben tijd nodig om in te passen. De suggestie dat Buijs met een vaste ploeg moet gaan spelen, ben ik het mee eens, maar dat zal hij zelf ook wel weten.

Oeleoptak09-01-2019 om 10:30

Brummie. Zo bijzonder is dat niet. En dat slecht spelen is niet alleen deze tweede helft, maar ook in de amateurcompetotoe waaarin ze spelen. Daar is vijf keer op rij verloren en niemand steekt er bovenuit. Dat zegt toch wel voldoende. Als iemand kwaliteit heeft zie je dat in die wedstrijden ook wel terug. Maar nee. En dat helpt het ook niet om ze in te passen in een goed draaaiend elftal. En die luxe heeft groningen op dit moment ook helemaal niet. 

Dus ik kan het alleen maar met Johan eens zijn dat er weinig kwaliteit is. Het probleem is denk ik dat Groningen op dit moment te weinig uitstraling heeft om goede jeugdspelers aan te trekken. Dus ook in die zin heeft een goed draaiend eerste elftal alle prioriteit.

brummie09-01-2019 om 12:27

Uitslagen van -23 geven niet altijd het wedstrijdbeeld weer. En omdat ze de laatste 5 wedstrijden verloren hebben is er geen kwaliteit? En de wedstrijden daarvoor toen dit elftal wel won dan wel (?).

Ik vind de conclusies soms te makkelijk. Denk dat FC met openen topsportcentrum en met boegbeelden zoals Robben en van Dijk juist wel een positieve uitstraling heeft voor aantrekken jeugdspelers.

 

Rob197009-01-2019 om 13:19

De talenten bij Groningen onder 23 zijn van bijzondere magere kwaliteit. Je kunt je niet verschuilen dat ze het moeten leren in de wedstrijden. Deze jongens laten het in de derde divisie al niet zien. Het niveau van de club zakt gewoon ver terug. Deels heeft dit te maken met wat er rond loopt, maar ook met de omstandigheden. Om het zachtjes uit te drukken, de trainer van zowel het eerste als op -23 is van het bedenkelijk niveau, het is het net niet. 

Meer zal ik er maar niet over schrijven, voordat het commentaar hier weer zal losbarsten. Geloof in de spelers moet je houden, maar geloof tegen beter weten in is zonde van de tijd. Evenals overige forumleden hier, vind ik het onbegrijpelijk hoe er met de voorbereiding op het tweede deel van het seizoen wordt omgesprongen. Het volledige team wisselen is een misvattingr, evenals het maanden doormodderen met Antuna, en nu de kans er is hem direct lozen omdat het niets is. Als een technische staf het in deze jongen heeft zien zitten, dan werk je met illusies, maar niet met de werkelijkheid.

Er moet gepresteerd worden om je veilig te spelen, dan moet de gehele focus hierop gericht zijn. Spielerei mag niet aan de orde zijn. Kijken hoe de jongens ervoor staan tegen betere tegenstanders zal op een andere wijze moeten, maar niet op deze manier. Ga oefenen tegen jong Ajax, als je wil weten hoe ver ze zijn.

Johan09-01-2019 om 20:44

Uitslagen geven altijd een wedstrijdbeeld weer of ben jij nog van de generatie die gelooft in balbezit? Nou ja had liever gezien dat de jeugd wat beter was, Echter ben realist en het is niet veel en gaat ook niet veel worden.  Reis en vd Looi zijn goed genoeg en de rest niet. Kon je na 5 minuten  tegen Koln wel zien want toen had het al 1-3 kunnen staan...

FC LICHTBOEI09-01-2019 om 13:17

Als ik het zo hoor was het een nederlaag met perspectief.

Marco09-01-2019 om 22:14

Wanneer menig jeugdspeler uit Assen, Ermelo, Harkema of Sneek moeiteloos het 2de divisieniveau speelt waar onze aankomende basisspelers voor play-offs nivo in lopen te ploeteren dan geeft dat wel reden tot nadenken of een peperdure jeugdopleiding van meerwaarde is, zeker als je jaarlijks met een miljoenen verlies begroting werkt. Talenten als locadia, zoet, Peter Hoekstra en menig H'veen speler kozen er voor om niet bij Groningen te spelen in de jeugd. Denk dat de eigen jeugd in het dunbevolkte Groningen bij gebrek aan talent lastig blijft. Zelfs Ajax heeft onlangs de sparta jeugdopleiding overgenomen. Het opleiden is toch grotendeels echt talent afhankelijk.

marcelfcg10-01-2019 om 15:49

Als je de juiste talenten van buitenaf haalt is dat toch ook prima. Ze hoeven niet perse uit de klei te komen. Misschien is de scouting van jeugdig talent niet in orde.

Marco10-01-2019 om 22:38

Van Dijk, Idrisi, Reis en Hrustic zijn elders opgepikt dus het kan wel. Jonge spelers halen kost ook geld.

Inmiddels is de eredivisie zo matig geworden en met veel jonge spelers  dat goede talent van elders zo kunnen aansluiten bij de selectie en speelminuten kunnen maken. Of talenten wat te leren hebben bij - 23 is de vraag. Jonge spelers zoals zeefuik, handwerkers, chabot en Doan hebben -23 niet nodig gehad om mee te kunnen doen.  

Reacties zijn uitgeschakeld