Oefenpot combinatieteam FC Groningen - HHC Hardenberg, inclusief interviews

Vanavond speelde een combinatieteam van FC Groningen een oefenwedstrijd op Corpus den Hoorn tegen Tweede divisionist HHC Hardenberg. Tegenwoordig gebeurt dit vaker. Deze wedstrijden zijn vooral bedoeld voor spelers van het eerste, de beloften en onder 19 die geen vaste basisplaats hebben bij hun teams. Zo maken deze jongens ook hun minuten en dat is belangrijk! Bij HHC Hardenberg vanavond o.a. oud FC spelers Shkodran Metaj, Rutger Etten en Joël Amakodo.

FC Groningen speelde in de volgende opstelling:

Pelle Boevink

Tim Riksman, Lars Kramer, Antonio Manolache, Amir Absalem

Tom van de Looi, Ko Itakura, Thomas Poll

Rano Burger, Paul Gladon, Ajdin Hrustic

Ko Itakura is vanaf vandaag speelgerechtigd voor FC Groningen en mocht vanavond direct mee spelen in dit combinatieteam. Op een beetje een onwennig begin na speelde de Japanner een prima wedstrijd en was in de eerste helft de beste man op het veld. Hij kreeg 70 minuten speeltijd van Peter Hoekstra en Sander van Gessel die de coaching deden.

HHC Hardenberg kwam in de 3e minuut op voorsprong door een beetje een lullige goal maar die tellen ook. De bezoekers uit Hardenberg waren in de eerste helft de iets betere ploeg en creëerden ook de beste kansen. Een paar mooie reddingen van doelman Pelle Boevink waren nodig om de 0-1 achterstand niet verder op te laten lopen tot de rust.

In de tweede helft een ander spelbeeld. De Groningers waren de betere en gevaarlijkste ploeg. Binnen 5 minuten in de tweede helft konden we grote kansen noteren voor de de thuisploeg maar zowel Lars Kramer als Amir Absalem hadden hun vizier niet op scherp staan.

Na een uur kwamen de Groningers op gelijke hoogte toen Rano Burger van afstand de 1-1 binnen schoot. Burger speelt in Jong FC Groningen maar mag zelfs qua leeftijd nog in de onder 19 spelen.

In de 70e minuut kwamen Matthijs Hardijk en Mees Gootjes in het veld voor Ko Itakura en Amir Absalem. Hardijk was direct belangrijk en gevaarlijk voor de FC en in de 75e minuut kwam hij vanaf de buitenkant naar binnen gedraaid en werd onderuit gemaaid door een speler van HHC Hardenberg. Dat betekende een vrije trap. Ajdin Hrustic ontfermde zich over de bal en krulde deze vanaf ongeveer 18 meter keurig achter de Hardenbergse doelman, 2-1.

Dit was tevens de eindstand van deze wedstrijd en zo hadden diverse spelers weer belangrijke minuten gemaakt. Volgende week dinsdagmiddag speelt men weer een wedstrijd op Corpus den Hoorn aanvang 14.00 uur tegen Jong FC Twente.

Ons kwam nog ter ore dat FC Groningen Michael Breij zou willen verhuren voor de rest van het seizoen en dat lijkt ons een prima oplossing voor beide partijen. Breij kan daar alleen maar beter van kan worden. Het is de vraag of hij anders veel speelminuten zou gaan maken in het eerste met zoveel nieuwe aanwinsten deze transferperiode. We zijn benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen want het moet wel snel gebeuren i.v.m. de ophanden zijnde sluiting van de transfermarkt.

Tevens nog een aantal foto's van de wedstrijd van vanavond en interviews met Paul Gladon en Pelle Boevink.