FC Groningen verliest oefenwedstrijd tegen AZ

Door Redactie 1 reactie

Tijdens een interlandperiode is het tegenwoordig mode dat betaalde voetbalclubs een oefenwedstrijd organiseren tegen een andere betaalde voetbalclub. Ook FC Groningen doet dat regelmatig en vanmiddag was AZ als tegenstander gestrikt. Beide selecties waren niet op oorlogssterkte doordat enkele spelers vanwege interland verplichtingen afwezig waren. Zo miste FC Groningen o.a. Ritsu Doan, Ludovit Reis, Deyovaisio Zeefuik en Tom van de Looi. Mimoun Mahi en Samir Memisevic waren vanmiddag eveneens afwezig.

FC Groningen speelde met twee A-junioren in de basis en ook op de bank zaten enkele A- junioren en spelers van FC Groningen onder 23.

FC Groningen speelde in de volgende opstelling:

Sergio Padt

Amir Absalem, Mike te Wierik, Jeff Chabot, Tim Handwerker

Mees Gootjes, Django Warmerdam, Thomas Poll

Ajdin Hrustic, Mateo Cassierra, Ahmad Mendes Moreira

Op de bank zaten: Nick Plomper, Leonel Miguel, Tim Freriks, Remco Balk, Tim Riksman, Kellian van der Kaap, Stuart Ritchie.

AZ speelde met de volgende spelers:

Piet Velthuizen, Ron Vlaar, Thomas Ouwejan, Calvin Stengs, Teun Koopmeiners, Guus Til, Dorin Rotariu, Leon Bergsma, Adam Maher, Ondrej Mihalik, Ricardo van Rhijn.

Ook bij AZ zaten diverse jeugdspelers op de bank met o.a. Emmenaar Thijs Oosting.

AZ begon beter aan de wedstrijd en in de 4e minuut was het al raak toen Ricardo van Rhijn de 0-1 binnenschoot. FC Groningen was in het begin van de wedstrijd erg onnauwkeurig en het was duidelijk te zien dat het zoekende was. Zowel Thomas Poll als Mees Gootjes moesten erg wennen aan de handelingssnelheid en dat is logisch als speler van onder 19.

Calvin Stengs kreeg in de 17e minuut nog een mooie schietkans maar schoot naast. Een minuut later had het 0-2 moeten staan want voor open doel miste Ondrej Mihalik na een voorzet vanaf de linkerkant. Dat bleef FC Groningen bespaard en gaandeweg kregen de mannen van Danny Buijs meer grip op de wedstrijd en ging het gelijk op. In de 27ste minuut dribbelde Ajdin Hrustic het zestien meter gebied in van AZ en werd aangetikt. Scheidsrechter Christiaan Bax wees terecht naar de penaltystip. Hrustic ontfermde zich over de bal en schoot de strafschop gedecideerd achter keeper Piet Velthuizen.

Vier minuten later onderschepte Django Warmerdam de bal en gaf deze voor op Matteo Cassierra die de 2-1 binnen schoot. Zo ging FC Groningen met een 2-1 voorsprong de rust in.

tweede helft
Danny Buijs wisselde in de rust nog niet terwijl collega John van den Brom dat wel deed. Zo kwam o.a. oud Emmenaar Thijs Oosting in de ploeg. AZ begon weer fanatiek aan de 2e helft en binnen een paar minuten werd dat beloond. Vanuit een voorzet vanaf de rechterkant kopte geheel vrijstaand Dorin Rotariu de 2-2 binnen.

In de 66e minuut begin Amir Absalem een onnodige overtreding in het Groninger strafschopgebied en dat leverde AZ een strafschop op die Ricardo van Rhijn binnenschoot.

Het spel bleef gelijk opgaand met weinig kansen maar wel veel wissels. Zo kwamen bij FC Groningen eerst Kellian van der Kaap en Tim Riksman in het veld voor Jeff Chabot en Django Warmerdam. Iets later werden Tim Handwerker en Thomas Poll naar de kant gehaald en kwamen Remco Balk en Stuart Ritchie (onder -19) in het veld. Kort daarna kwamen Tim Freriks en Leonel Miguel in het veld voor Matteo Cassierra en Mike te Wierik.

Ook AZ wisselde nog een paar keer en zo stonden er op het laatst veredelde jeugdteams in het veld. Een mooi leermoment voor deze jonge gasten. In de stand kwam overigens geen verandering, al hadden de Groningers nog grote kansen om dat wel te doen. In de 83ste minuut schoot Remco Balk zelf en vergat daarbij Mendes Moreira (die er beter voorstond) aan te spelen. Ook Mendes Moreira schoot later zelf in kansrijke positie hoog over. Zo verloren de mannen van Danny Buijs deze oefenpot.

Mees Gootjes over z’n debuut in het Hitachistadion in de oefenwedstrijd tegen AZ 15-11-2018

Thomas Poll van FC Groningen over de oefenwedstrijd tegen het 1e elftal van AZ in Groningen