Terug

Deel deze pagina:

[Update + Fotoalbum] Onbesuisde rode Bacuna, weg de kansen op meer...

Door Redactie 36 reacties

FC Groningen neemt een puntje mee uit Rotterdam. De vraag die bij velen zal blijven hangen luidt ongetwijfeld, wat als we met elf man door hadden kunnen gaan? Het mocht helaas niet zo zijn. Juninho Bacuna die met twee benen gestrekt inkwam, moest snel na de pauze met een donker rode kaart naar de kleedkamer. FC Groningen begon de eerste helft zeer beroerd aan de wedstrijd en stond binnen 20 minuten op een 2-0 achterstand. Paco van Moorsel en Calero waren de doelpuntenmakers. Bijna halverwege het eerste bedrijf scoorde Ruben Jenssen uit het niets de 2-1. Het had veel weg van buitenspel maar scheidsrechter Lieshout keurde de treffer goed. Op slag van rust werd het 2-2. Een geplaatst schot van Mimoun Mahi verdween via de binnenkant van de paal achter doelman Kortsmit. Groningen leek daarna door te gaan drukken tot het moment dat het met tien man verder moest. Het hield achterin de poort op slot en sleepte uiteindelijk een punt uit het vuur, terwijl er zeker meer had ingezeten.

Eerste helft
Wat er door de spelershoofden ging na de aftrap, in ieder geval een mooi onderwerp van gesprek bij de maandagochtend evaluatie. De Spartanen begonnen furieus en binnen 8 minuten stond FC op een 1-0 achterstand. Het had binnen het kwartier ook zomaar 2-0 kunnen zijn. Calero haalde snoeihard uit, Sergio Padt voorkwam een grotere achterstand met een prima redding. Aan de overzijde van het veld was Bryan Linnsen dichtbij een treffer, zijn inzet miste de juiste richting. 

Kort daarna was het wel 2-0. Kasper Larsen liet zich met een hakje aftroeven, de bal ging richting doellijn, Sergio Padt dook naar de binnenrollende bal en Calero gaf het laatste zetje. Dat het even later toch 2-1 werd, was dan toch even mooi meegenomen. Eén van de grensrechters constateerde buitenspel, maar scheidsrechter Lieshout nam het vlagsignaal niet over. 

Zodoende bleven de gasten in de wedstrijd en kwam het geloof in eigen kunnen meer en meer terug. Het laatste kwartier voor rust werden de bezoekers sterker. Het wachten was op de de gelijkmaker want Grunn drong aan. Oussama Idrissi's schot werd gekeerd door Mendes da Silva. Mimoun Mahi bracht op slag van rust de stand in evenwicht en da's altijd lekker om daarna de kleedkamer in te gaan.

Tweede helft
De herstart was veelbelovend. Op aangeven van Bryan Linssen knalde Mimoun Mahi in het zijnet. Ook Linssen zelf kwam kort daarna goed door over links maar wachtte te lang. Zijn schot in de korte hoek was daarom niet te moeilijk voor doelman Kortsmit.

Wat Juninho Bacuna bezielde, tart elke logica. In de wetenschap dat je een week geleden tegen Feyenoord (onterecht) eruit bent gestuurd en dan zo inkomen. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee luidt een oude volkswijsheid. Het was niet aan Bacuna besteed... Met de terecht gegeven rode kaart dupeerde de middenvelder zijn team dat de overhand leek te krijgen en daarna - meer het initiatief moest laten. Het is te hopen dat het kwartje nu definitief gevallen is, want voetballen kan de jongste Bacuna telg. De eerste tactische wissel vond plaats, Bryan Linssen eraf voor Tom Hiariej.

Na ruim een uur paste Faber de tweede wissel toe. Alexander Sørloth maakte zijn opwachting voor Simon Tibbling. De spits maakte vrij snel kennis met het hoofd van Vriends en liep daarbij een bloedende hoofdwond op. De Noor zou binnen 20 minuten worden gewisseld voor Samir Semisevic. 

In het slotkwartier waren er kansen voor Pogba en van Moorsel. Doelman Sergio Padt keerde beide inzetten. Mooi om te zien was dat FC Groningen zelf ook probeerde naar voren te voetballen. Het kende tegen het einde van de reguliere tijd een fase dat het spel zich op de helft van de kasteelheren afspeelde. Met name Samir Memisecvic was dichtbij een treffer. Er werd extra tijd bijgetrokken van 6 minuten, in de score kwam er echter geen verandering meer.

Opstelling FC Groningen: Padt, Payne, Reijnen, Larsen, Van Nieff, Tibbling (Sorloth/62 - Memisevic/80), Bacuna, Jenssen, Linssen (Hiariej/54), Mahi, Idrissi

Rood - Bacuna (52)

Opstelling Sparta: Kortsmit, Floranus, Breuer, Vriends, van Drongelen, Mendes da Silva (Sanusi/53), van Moorsel, Dijkstra, Cabral (Pogba/73), Pusic, Calero (Verhaar/71) 

Samenvatting Sparta - FC Groningen via FOX Sports

Interview met Juninho Bacuna via FOX Sports

Interview met trainer Ernest Faber voor de wedstrijd via FOX Sports 

Interview met trainer Ernest Faber na de wedstrijd via FOX Sports  

Reacties:
rob roy19-02-2017 om 17:41

Komende week die Bacuna maar eens laten onderzoeken door een psychiater, want dat er duidelijk iets los zit in dat koppie, is wel weer bewezen. Ditis nu al de zoveelste keer dat hij het team in de steek laat. Faber doet er goed aan deze jongen niet meer op te stellen want het is steeds weer hetzelfde liedje. Het verstandelijk vermogen laat erg veel te wensen over bij deze jongen. Hieariej is veel beter dan deze onbenul, dus Tom volgende week in de basis en zo niet dan zijn de rapen voor deze trainer gaar en kan hij z'n borst alvast natmaken voor een fkinke confrontatie met de supporters. 

Hendrik19-02-2017 om 20:07

Reactie verwijderd. Ook het bewust uitschelden van eigen spelers wordt hier niet op prijsgesteld.

Groet - Mod BM

M0i19-02-2017 om 17:50

Wat mij betreft 3 wedstrijden onvoorwaardelijk van de KNVB en 3 erbij van de club wegens ernstig benadelen van je team. Man, man, man, wat een idioot, met twee benen vooruit een duel in gaan. Nog een wonder dat er niemand iets heeft gebroken. Dit soort gasten (gevaar voor jezelf en/of je omgeving) werden vroeger opgesloten ien Zuudloarn.

ronald197619-02-2017 om 18:01

Volgend seizoen nieuwe links en rechtback en linksbuiten 

marcelfcg19-02-2017 om 18:08

Wel verrekte jammer hoor die actie van Bacuna. Die jongen begon steeds beter te spelen, zijn felheid is tussen de vaak makke schapen een pluspunt maar de vraag is waarom bij deze jongen regelmatig de stoppen knappen. Dat moet eruit want zo blijft het een ongeleid projectiel. Maar hij is nog steeds heel jong dus nog niet afschrijven. Ik heb zelf meer moeite met Linssen. Die gast bakt er echt helemaal niets meer van en dan zijn er ook nog de eerste 15 minuten van Larssen. Wat die aan het doen was is ook een raadsel. Als je ziet hoe ze na de 2-2 ineens kunnen voetballen moet je als Faber zijnde toch ook gek worden.

brummie19-02-2017 om 18:10

Bacuna is een zeer talentvolle jonge speler. Kwam onbesuisd in, 1 wedstrijd schorsing Max. Lijkt me prima. 

Vorig seizoen werd er op dit forum geschreven dat er niet met strijd en passie werd gevoetbald. Twaren allemaal mietjes. 

Bacuna verdient gewoon vertrouwen en zal zeker lering trekken. Deze jongen niet je koesteren en niet afvallen. Met als Larsen trouwens. Maakte een fikse fout achterin maar is ook nog erg jong en speelde afgelopen wedstrijden wel solide. Jonge spelers maken nu eenmaal meer fouten. Part of the deal.

Rob197019-02-2017 om 18:34

Bacuna, is nog niet geschikt als basisspeler, dat bewijst hij wekelijks. Steeds beter worden zou leuk zijn bij een andere club, maar niet-bij een team dat iets wil bereiken. Tevens is het mijn mening, dat het geen talent is, zeer beperkte voetballer, matige techniek, geen goed inzicht, foute opstelling in het veld, enz. Ik heb dit meerdere malen geschreven, deze jongen is het niet en dat zijn er velen met mij eens, anders had zo'n jongen van de club toch veel meer krediet. Het topsportcentrum komt voor hem te laat. Maar zoals Mahi ook reeds liet doorschemeren de selectie is niet sterk genoeg, om op hoog niveau te trainen en om deze jongens daardoor beter te maken. Dat hij een basisplaats zegt genoeg. Het is niet anders. 

fc gras19-02-2017 om 19:35

Bacuna is wat mij betreft wel een talent, maakt een domme fout vandaag, maar doet het verder goed. Heb zelf meer het idee dat eigen kweek juist veel minder krediet heeft dan spelers van buitenaf.  Beetje steun voor een groninger zou de supporters sieren. 

kees19-02-2017 om 21:07

Jij zegt : "Bacuna zal zeker lering trekken?"  wat een onzin... als je toch zo hoopvol bent over het zelfcorrigerend vermogen van boetballers, die 3x rood scoren, dan begrijp ik niet wat die feiten voor incruk op jou maken: "ergens anders mag het wel (Engeland) dus waarom is dat hier zo erg...  OMDAT een profvoetballer liever niet zijn enkels breekt...DAAROM, Brummie!

kom eens kijken naar de rechtbank als iemand zijn vrouw in coma heeft geslagen en de strafeis en toelichting van het OM moet aanhoren...  Denk je dat zijn advocaat in het verweer kan roepen dat <dit bij martelpraktijken in Rusland ook voorkomt>

Hgz19-02-2017 om 18:17

Ja praat alles maar weer goed Brummie

brummie19-02-2017 om 18:24

Praat het niet goed, maar om bacuna direct te fileren slaat nergens op. Als iemand zo n tackle maakt in Engeland staat iedereen op de banken. Hollandse bekrompenheid.

Hgz19-02-2017 om 18:39

In Engeland krijgt ie ook rood hoor. iedereen mag hier zijn mening hebben. Het was gewoon oliedom wat hij elke keer doet. Dit valt gewoon niet goed te praten. Hij kan de club punten kosten zo. Als je zulke dingen doet denk je gewoon niet na.

Hgz19-02-2017 om 18:17

Dit soort wedstrijden Sparta, Excelsior moet je gewoon winnen als je bij de eerste 8 wil eindigen. dat kunnen we wel vergeten alvast volgens mij. gaat weer tv geld kosten dit. 2 e keer op rij slecht aankoopbeleid Nijland!. Wie nou nog wil beweren dat de selectie voldoende kwaliteit heeft, die heeft geen verstand van voetbal. Er moeten volgend seizoen echt 3/4 goede spelers bij, dit kan zo niet

brummie19-02-2017 om 18:28

Eerste 9 heeft waarschijnlijk al recht op play offs. Lijkt me met deze selectie zeker niet onhaalbaar. De laatste 10 wedstrijden 2 x  verloren lijkt me ook geen dramatische reeks wel? Het team kan beter en moet beter. Maar dat het allemaal slecht is, is onzin.

Hgz19-02-2017 om 18:43

Ben jij maar tevreden met plaats negen dan

kees19-02-2017 om 21:57

Mahi speelde vandaag een HELE wedstrijd goed, dat is inderdaad een vooruitgang !

Rob197019-02-2017 om 18:40

Zijn broer was binnen Groningen een normale voetballer, niets bijzonders, wat hij nu bewijst, championship in Engeland, zonder enige interesse van andere clubs. Leandro was vele malen beter als Juninho. Hij had het in een interview over het Nederlands elftal, wie helpt deze jongen uit zijn droom, dat je daarvoor over iets meer talenten moet beschikken

brummie19-02-2017 om 18:51

Ik voorspel dat juninho verder gaat komen dan leandro. Juninho is technisch vaardiger. Heeft op dit moment al transferwaarde van 800.000. Leandro heeft de pech dat Villa gedegradeerd is naar championship. Moeilijke en zeer intensieve competitie. Villa is een grote club in Birmingham, vergis je niet. Iedereen vond leandro maar een draver bij fc. Toch mooi premiership gespeeld en championship ook geen verkeerde competitie.

appie happie19-02-2017 om 18:54

Mooi direct weg doen voor 8 ton  deze gek Kost ons pintensief. .En dus tv geld..

 

Ik stem op direct naar 2de elftal..zak tabak..onbesuisde gek.

Hgz19-02-2017 om 19:05

Als Rusnak al weggaat voor 450.000 dan kost Bacuna de helft. echt geen 800.000. Wie wil nou iemand die je team benadeeld. Brummie jij hebt er echt geen verstand van. Het enige positieve is dat er nu wel mensen gaan komen die hem aan zn verstand gaan brengen dat hij zulke dingen echt niet meer moet doen. Ik hoop voor hem dat hij hiervan leert en dat dit de laatste keer was dat hij zulke tackels maakt 

brummie19-02-2017 om 19:10

Aha het gelijkspel is dus puur de schuld rode kaart bacuna? Dus met bacuna hadden we gewonnen van Sparta? Kortzichtig. Ga deze jongen maar lekker negatief benaderen. Hij voetbalt al weken goed , en door 1 onbesuisde actie afserveren. Daar kennen we de "echte" supporter weer. En straks weer de handjes kapot klappen als we wel weer eens op de grote markt staan of als Bacuna de winnende treffer bijv. tegen Ajax maakt. 

Gelukkig zit in volgend weekend in Engeland. Ga naar derby Wolves - Birmingham City kijken naar onze Kieftenbeld . Ook al regelmatig op dit forum afgefikt. En zaterdag nog een premiership pot. Even lekker weg uit het negatieve kikkerlandje.

M0i19-02-2017 om 19:57

Het ontbreekt je aan enige realiteitszin Brummie. Verder voer je discussies niet op argumenten maar door te generaliseren. De enige reden dat ik een schorsing wil, ook vanuit de club, is om deze jongen dit gedrag voor eens en altijd af te leren. Om zich daarna te richten op waar z'n talenten liggen: het voetballen. Verder vind ik het fijn dat jij de criteria mag bepalen van wie een echte supporter is en wie niet. Laat ik het dan maar niet zijn. Ik kijk naar wat ik zie. Vandaag een idiote actie waarmee het team wordt benadeeld en de kansen op een overwinning drastisch werden gereduceerd. En ja, maakt ie de winnende tegen PSV (tegen Ajax is ie er nog niet weert bij) dan krijgt hij van mij ook gewoon applaus.

kees19-02-2017 om 21:17

Ga jij nou maar lekker naar Engeland Brummie...zit hier de boel weer even op te stoken met jouw eigen waarheden...de ene keer zeg je over spelers:: "het lijkt zo", de andere keer moeten de supporters tevreden zijn met de spelers, en als Van Nieff er vandaag bijna geen bal goed raakte, dan is ie natuurlijk volgens jou een heel goede speler, maar geen back...... Zo ken ik er ook nog een paar: 

nou hier een van  mij:  in Engeland spreken ze ENGELS , Brummie, als je daar terecht komt.

kees19-02-2017 om 21:45

JA Brummie, jij hebt gelijk...het gelijkspel is puur de schuld van Bacuna, want je staat namelijk bij een rode kaatrt maar met 10 man op het veld, en bij VOETBAL ( want daar hebben wij het hier over ) gaat het om een teamsport waarbij je door een man meer situatie een vrije positie voor het doel kan creëren...  Het feit alleen dat met 10 man FC Groningen in de tweede helft niet minder was dan Sparta, geeft aan dat Groningen met elf spelers nog een slotoffensief had kunnen spelen...nu niet.

Woltjer19-02-2017 om 19:14

Wordt onderhand zijn handelsmerk die overtreding met twee benen gestrekt. Waardeloze actie, dikke schorsing wat mij betreft. 

brummie19-02-2017 om 19:29

Handelsmerk? Hoe vaak heeft Bacuna terechte directe rode kaart gekregen vanwege gestrekt been inkomen van achter? Bacuna zat fout, maar werden veel overtredingen op hem gemaakt die helemaal niet werden bestraft door de scheids. Snap zijn frustratie wel. En hebben we eindelijk iemand met gif hoopt een aantal supporters ook nog op een lange schorsing. Wat zijn we toch goed in het neerhalen van onze eigen spelers. Ach is het Linssen niet dan is het wel bacuna,  of larsen of hateboer. Dan vergeet ik nog hiariej, drost, sorloth, reijnen. Wie niet eigenlijk??? Moet geweldig zijn om elke week weer een zondebok van stal te halen. Zou willen voorstellen aan redactie boerenmacht om na elke wedstrijd een poll te plaatsen onder het motto: zondebok van de week.

M0i19-02-2017 om 19:58

Het ontbreekt je aan enige realiteitszin Brummie. Verder voer je discussies niet op argumenten maar door te generaliseren. De enige reden dat ik een schorsing wil, ook vanuit de club, is om deze jongen dit gedrag voor eens en altijd af te leren. Om zich daarna te richten op waar z'n talenten liggen: het voetballen. Verder vind ik het fijn dat jij de criteria mag bepalen van wie een echte supporter is en wie niet. Laat ik het dan maar niet zijn. Ik kijk naar wat ik zie. Vandaag een idiote actie waarmee het team wordt benadeeld en de kansen op een overwinning drastisch werden gereduceerd. En ja, maakt ie de winnende tegen PSV (tegen Ajax is ie er nog niet weert bij) dan krijgt hij van mij ook gewoon applaus.

Hgz19-02-2017 om 20:19

niemand zoekt een zondebok. wat slecht is wordt gezegd en wat goed is wordt ook gezegd

kees19-02-2017 om 21:47

mooiprater van de week, scorebordjournalist van de week, ban van de week,  ...ze krijg het nog druk straks bij de Redactie...ieder z'n mening Brummie, en dat geldt ook voor anderen !

Rob197019-02-2017 om 19:39

Teveel middelmaat, maakt een matige ploeg. Iets meer kwaliteit en je verbloemt de matige spelers zodat het minder opvalt. Iets meer kwaliteit en je maakt het verschil, met meer punten en beter spel. Maar zolang er iets teveel middelmaat inzit vallen de slechtste spelers gewoon op. Feyenoord speelt vandaag ook dramatisch, maar winnen als collectief en door in het bezit te zijn van spelers met individuele klasse. Iets meer dragende spelers ontbreken gewoon bij Groningen. 

19-02-2017 om 19:39

Domme actie natuurlijk , zijn oudere broer had er ook een handje van in het begin. Hoort blijkbaar bij die jongens leandro bacuna werd ook rustiger dus juninho bacuna zal ook rustiger worden want voetbaltalen heeft hij zeker. Hij is nu al 100x beter dan tom hiariej op die leeftijd gewoon paar wedstrijdjes schorsen en laten nadenken over zijn daden hoe hij het team zo in de steek laat.

 

Voor de rest slap begonnen , heerlijk herpakt , en na de rooie kaart gevochten. Als die rooie kaart niet was gevallen had ik ze wel zien winnen. Jammer van dat slappe begin je had kunnen verwachten dat sparta er boven op zou beginnen.

19-02-2017 om 19:49

Voor de rest beetje zwaar gefrustreerde reacties hierboven over je eigen speler ook nog een jongen van 19 je grootste talent van de club en dan op een forum hem lopen uitmaken voor gek, naar een psychiater sturen. Vroeger hadden we atteveld en bacuna heerlijk een jongen met pit die nog heel veel kan leren en minder rooie kaarten kan pakken dan atteveld

appie happie19-02-2017 om 20:03

Idd klopt helemaal , gek, mafkees of wat al niet meer bij benadeeld ons x op x al of niet terechte rode kaart...Hij zorgt in iedergeval er voor dat we de wedstrijd niet meer kunnen winnen , psv, feyenoord en sparta...

kees19-02-2017 om 21:19

Appie: pas op je woorden "mafkees"  kan maar net door de beugel...als je maffe kees bedoelt !

campesino19-02-2017 om 19:56

BACUNA is wel zeker een talentvolle speler, maar groningen mist een speler die zulke jongens in het veld terechtwijzen. Hij liep in de eerste helft behoorlijk gefrusteerd te mekkeren en dan zou er een medespeler moeten zijn die tegen hem zegt dat ie zijn kop moet houden en gaan voetballen, want dat kan hij. Hij zou zich ook eens moeten afvragen waarom hij de scheidsrechters tegen zich in het harnas jaagt. hij krijgt weinig overtredingen mee en veel tegen. hij zou de scheidsrechters slimmer moeten bespelen dan loopt hij ook niet zo gefrustreerd rond. maar het is gewoon een prima speler.

M0i19-02-2017 om 19:59

Cursusje verbale en non-verbale communicatie

herman196019-02-2017 om 19:58

Bacuna speelde de laatste tijd vaak een redelijke partij,dus niets meer als de rest.

maar als je in de Kuip als een rode kaart krijgt ,n dez terecht is weg gevegt vindt ik het onzetten dom dat hij op een moment

dat het team op meer uit was zon domme overtreding te maken.

En denk dat het mss voor Bacuna beter is dat hij  ff een pas op de plaats maakt.

Maar ja dan heb je weer een speler minder,en het gaat al niet te best.

En ik denk dat we eerst maar weer eens naar onder moeten kijken dan anders!

campesino19-02-2017 om 20:01

toch wonderlijk dat groningen met 10 man bleef voetballen en zo totaal niet onder druk kwam van sparta. met idrissi erbij toch wat meer gevaar en creativiteit in de ploeg, hoewel ik de eerste 20 minuten dacht dat hij niet meedeed. kloten dat we geen 3 punten hebben, want tegen utrecht en ajax thuis reken ik vooraf op niet meer dan 1 punt. 

19-02-2017 om 20:04

Had wel meer leiders capiciteiten van jenssen verwacht. Belangrijke speler voor het team en voetbal , maar het zegt al genoeg dat padtje aanvoerder is , en geen veldspeler.

Rob197019-02-2017 om 20:12

ik heb daar ook moeite mee, dat er geen veldspeler aanvoerder is, als ik zie hoe Klaassen en Kuijt, zich met de leiding bemoeien en idem tegen tegen zijn medespelers, ik mis zoiets.

ronald197619-02-2017 om 20:10

Ik zeg volgend seizoen geen faber  is niet juiste trainer voor onze fc

19-02-2017 om 20:28

Ligt puur aan het materiaal kwaliteit staat er niet op het veld

ronald197619-02-2017 om 20:42

Te verdedigende trainer rare wissels  past niet bij ons

marcelfcg20-02-2017 om 11:22

Wat een flauwekul. Faber koos na de rode kaart juist om niet massaal te gaan verdedigen. Bracht Sorloth erin. Zelfs die negatieve verslaggever had hier grote waardering voor. Jij zit steeds te zeiken op Faber maar kom dan wel met goede argumenten want dit slaat helemaal nergens op.

Japie5919-02-2017 om 21:26

1ste 25 minuten veel te passief. In het veld dan ook geen leider. Ik zou ook nooit een keeper aanvoerder maken. Hij staat te ver weg van het spel. Overigens weer uitmuntend gekeept door Padt.Toen gingen ze voetballen met als resultaat twee mooie goals. Jammer dat de rode kaart de wedstrijd beïnvloedde want ik had het nog wel eens willen zien met 11 man op het veld. Iedereen gaat tekeer over Bacuna. Was ook niet slim. Daar leert ie heel veel van. Ik vind dat Faber het goed ziet met hem. Wat ik kwalijker vind is dat we links achterin zeer kwetsbaar zijn. Van Nieff speelt een tempo te laag. Ik vind ook dat hij niet steeds de corners of vrije trappen moet nemen. Het duurt met hem veels te lang en haalt de snelheid uit het spel. Payne weer goed gespeeld en Larsen leert ook snel van dit soort wedstrijden. Volgende week beter. 

ronald197619-02-2017 om 21:44

Sorry vond ayne vandaag juist niet goed

Volgende wedstrijd.  Davidson memisevic erin. Larssen. Linssen eruit

kees19-02-2017 om 21:48

Davidson,...wie was dat ook alweer?

Cantona19-02-2017 om 21:58

Davidson die vond ik beter dan van Nieff

 

Johan19-02-2017 om 22:00

Domme actie Bacuna. Moet ik wel bijzeggen dat in een echte competitie hier geen rood voor wordt gegeven. Vond Bacuna wel weer 1 vd beteren qua voetbal. Verslaggever Fox moet weer bij het darten gaan zitten.  Graag zou ik ook graag Memicevic zien ipv Larsen. Volgend jaar zou ik graag Manu erbij zien. Vind ik wel een speler met pit etc en zou zeker haalbaar moeten zijn. Haal daarbij Dumphries/Leerdam, Woudenberg en een 10 en je bent klaar. Dost en Linssen ben ik nu wel op uitgekeken.

brummie19-02-2017 om 22:25

Dankjewel Kees,

Het valt me op dat je het moeilijk vindt om iemand in zijn waarde te laten. Trouwens bacuna kreeg 3 x rood dit seizoen, waarvan 2 onterecht. 

Je mag me van alles verwijten, maar ik ben een man van de statistieken en van de feiten. Je zal mij niet betrappen op dingen zoals dat faber tegen feyenoord defensief wisselde en dat defensie feyenoord ook niet hoogstaand is. Terwijl dit gewoon feitelijk niet klopt. 

Jammer dat je gewoon niet normaal inhoudelijk kan reageren. Je schrijft vaak hele verhalen, soms aardig, maar je trapt vaak open deuren in. 

Ik laat iedereen verder in zijn waarde, maar vind de reacties op mijn posts onnodig negatief. Zegt veel over een aantal op dit forum. 

kees19-02-2017 om 23:16

Helaas komen mijn reacties op jouw posts, als ik over voetbal en FC groningen praat, vaak niet aan bij jou..Ik gun je meestal je gelijk ook al ben ik het er niet mee eens, maar nu maak je het (weer eens) te bont.

Laat jij een ander wel i in z'n waarde> met je statistieken en feiten?  vraag ik mij af   

Voor mijzelf sprekend tegen jou: ook probeer ik zo veel mogelijk weg te blijven van die discussies op de man: "..jij tegen ik"...nee ieder z'n gelijk hier opm dit forum. Ik reageer regelmatig op andere posters en meestal opositief en met waardering... Maar wat je nu hierboven schrijft daar ben ik het volstrekt mee oneens:  jij beklaagt je keer op keer over andere posters, of zoals jij bij herhaling schrijft: "sommigen op dit forum"...en nu heb je het (weer) over negatieve posters enz.  Nu probeer je mij in een  hoek te krijgen om uit mijn teksten onjuiistheden te halen..Het zal... 

Jij hebt het nu over 2x niet verliezen in 10 wedstrijden. Zo kan je lang volhouden dat wij voor de POffs gaan, topt dat dit feitelijk qua pubnten in de resterende wedstrijden niet meer mogelijk is.  OOK DAT weten de meesten hier op dit forum. Feit is dat we de punten nodig hadden vandaag en dat dit er ook heeft ingezeten, en dat die m an minder op het veld er WEL toe doet, ion de hele afloop van de wedstrijd.     En als je steeds weer vertelt dat de selectie van Groningen net zo veel minder wordt als bij de de andere ED clubs het geval is, dan zeg ik je: dat mag geen reden zijn om hier vanuit te gaan als club en als supporter. 

Ik merk bij jou dat je altijd graag een tegengeluid geeft...en dan heb je het hier over feiten?.  Nu pleit je hierboven weer voor "1x schorsing" voor die kaart van Bacuna.  Nou ik zeg je de aanklager bij de KNVB is mijn buurman ( echt) en die houdt toevallig wel een lijstje bij van spelers die wedstrijd na wedstrijd de spelregels aan hun laars lappen.  En jouw argument over hoe ze in Engeland fluiten, geeft maar weer eens aan dat jij helemaal niet van de feiten bent:  Spelverruwing ( en respect in het voetbal)  is een van de hoofdpeilers in het beleid van jeugd en amateurvoetbal...die jonge gastjes gaan Bacuna nadoen, en de scheidsrechters in het amateurvoetbal hebben het maar wat lastig om zonder kaarten gezag uit te stralen op het veld.  Dat Bacuna dat nog steeds niet niet begrepen heeft of aan z'n laars lapt, is nog geen reden om meneer hiermee te feliciteren  

 

Nogutsnoglory119-02-2017 om 23:23

Mee eens Brummie al word het wel tijd dat Bacuna iets slimmer moet gaan spelen en zijn houding naar de scheidsrechters is blijkbaar niet goed want hij krijgt vaak de overtredingen tegen terwijl er op hem ook veel overtredingen gemaakt worden. Ben het met je eens net zoals diverse jeugdtrainers dat Juninho veel talentvoller en ook verder is als zijn broer Leandro op deze leeftijd. Iedereen is het er mee eens dat Bacuna een domme overtreding maakte en zijn team ernstig benaaldeelde maar we hebben eindelijk geen elf ideale schoonzonen meer op het veld meer staan. En heel misschien ontwikkeld hij zich wel net zo als Johan Neeskens, die werd in zijn eerste jaar ook een domme ordinaire schopper genoemd die alleen maar kaarten pakte. 

Nogutsnoglory119-02-2017 om 23:42

Vond het wel weer teleurstellend dat Faber weer met van Nief en Linsen begon en dat Memisevic ook weer op de bank begon. En uiteraard was het volgens velen weer de schuld van Nijland dat Groningen zo slecht begon. Laat me niet lachen, dit is echt de verantwoordelijkheid van Faber hoor!!! Je reist al een dag van te voren naar de wedstrijd en je weet hoe belangrijk deze wedstrijd is. Hoe kun je dan zo slap beginnen? 

kees20-02-2017 om 00:00

Ik heb wel eens vaker zoiets gezien bij meerdere clubs: trainingskamp van een paar dag ingelast voor een degradatiewedstrijd, en toch komt het er dan niet uit, verliezen ze die wedstrijd en degradeert de ploeg alsnog.

Zal toch te maken hebben met kwaliteit: Is hierboven al terecht opgemerkt, dat werklust/inzet heel belangrijk is, maar dat individuele kwaliteit van spelers de doorslag kan geven. Zo dacht ik dat Pogba nog zou scoren op het laatst, alleen al omdat er net iets meer mogelijk is aan de bal.  Volgende week Utrecht.  Zal op fysiek beslist worden, denk ik maar...

 

 

M0i20-02-2017 om 01:02

Op meer dan fysiek kees. Utrecht heeft een prima team. Met Ayub en Baracite veel klasse in huis. Ga als kaarthouder weer heen om mijn morele plicht als supporter te vervullen. Maar eerlijk gezegd, verwacht ik dat we wederom in eigen huis te kakken worden gezet.

marcelfcg20-02-2017 om 11:30

Ja want de trainer stuurt ze het veld in met de mededeling het maar lekker rustig aan te doen de eerste 20 minuten...... duhhhh. Er moet binnen de spelersgroep iemand opstaan die de boel op scherp zet. Die is er blijkbaar niet en dat heeft dus weldegelijk te maken met het samenstellen van de selectie. Jeltema weet altijd te vertellen dat ze spelers zo goed doorlichten. Ze weten dus wat voor karakters ze binnenhalen.

Martijn 20-02-2017 om 06:12

Helaas lees ik weer een hoop reacties die niet gepast zijn.

gelukkig ook goede reacties her en der er tussen.

om te beginnen met de rode kaart van bacuna, dat was een domme actie die hij helaas nog wel eens heeft. dit soort tackles horen niet op de velden thuis en een schorsing is hier zeker op zijn plaats. echter is hij wel een speler waar zeker het talent van afdruipt en daarnaast brengt hij een hoop leven in de brouwerij. heeft een natuurlijke drive naar voren en staat met regelmaat aan de basis van gevaarlijke aanvallen.

maar om dan direct te roepen dat zijn actie ons de overwinning heeft gekost is belachelijk. ja na de rode kaart wordt het lastiger om nog te scoren, en tot die rode kaart was iedereen hoopvol dat groningen de wedstrijd nog zou kunnen winnen. maar was het geen collectief falen de eerste 20 minuten waardoor groningen op 2-0 achterstand komt? pas daarna werden ze wakkeer en begonnen ze te voetballen. hadden ze vanaf minuut 1 laten zien dat ze bij de les waren was het nooit 2-0 geworden. de eerste 20 minuten waren dan ook tenenkrommend en daar heeft groningen het zichzelf onnodig lastig gemaakt.

echter de manier waarop groningen zich heeft terug geknokt, en de manier waarop ze zijn blijven voetballen na de rode kaart, daar heb ik van kunnen genieten.

en wanneer lindsen de bal eens een keer af zou geven ipv weer eens voor eigen succes te gaan hadden we ook gewoon nog kunnen winnen daar.  wachten wachten wachten, 2 spelers die de bal voor het intikken hebben en toch maar weer zelf schieten. zijn mislukte pogingen hebben ons dit seizoen helaas meer punten gekost dan die rode kaarten van bacuna. daar ligt voor groningen ook direct het grootste verbeterpunt, gun elkaar die goal ipv voor eigen succes te gaan.

kees20-02-2017 om 07:19

Ik vond Sparta-Groningen op zich een leuke , spannende wedstrijd, maar wel op top JL niveau...soort bekerduel.  Daarmee bedoel ik niet dat FC Groningen slecht voetbalde, nee, de spelers stonden over de hele wedstrijd  gewoon positioneel goed.  Padt een paar mooie reddingen...ook daar ga je voor naar het voetbal.  

Jouw opmerkingen over Linssen, kan je breder zien: beter was dat de aanvallende middenvelders vandaag meer achter de bal stonden, daardoor kon Jenssen scoren...en kwam ook Mahi beter uit de verf  Ik denk dat we Idrissi ook vaker op die positie gaan zien. Zo zijn er ook lichtpuntjes te vinden, al was Bacuna nadrukkelijk in de aandacht op dit forum. 

Wat mij wel op Fox opviel, was, dat de commentatoren/verslaggevers zo stemming maken tegen de scheids en grensrechter.  Het zal best dat die Groningergoal cvan Jenssen voortkwam uit buitenspel ( gelijk= buitenspel ) maar een grensrechter langs de lijn beslist daarover en niet John de Wolf ("ik zie niet toch").   Evenzo was het weer eens opvallend hoe trainers voor de camera kritiek op de scheids ( wanneer er een rode kaart is gevallen ) met meel in de mond spreken. De reden is duidelijk want uitsprakern kunnen de strafmaat van de |KNVB beïnvloeden en zelfs kanm een trainer berispt worden.  Hier is allang geen sprake meer van vrije nieuwsgaring, maar dat kis ook in principe onmogelijk als je partijdig bent als clubsupporter.  Kleine fouten, grote fouten of gewoon opzettelijk manipuleren...van de scheidsrechter: het gebeurt (ook) allemaal, al moet je erbij zeggen dat sommigen (Blom) het bonter maken dan anderen (Makkelie).  Ik kijk uit naar de videoreferee en doellijntechnologie bij alle clubs...het zit er aan te komen, toch?

Gerards20-02-2017 om 12:14

kees20-02-2017 om 12:57

Gerards ken ik hier op BM niet, Gerdas wel...maar als er hulptroepen voor Brummie worden ingeschakeld dan zal er wel iets loos zijn in de perceptie... mijn vol getypte pagina's ruil ik graag in voor een voetbalinhoudelijke bijdrage over de FC G van jouw kant, niet voor de treurigheid maar voor de vrolijkheid.  

Kevin20-02-2017 om 10:28

Een, op zijn zachtst gezegd, slechte en zeer slappe start. Verdedigend leek het, ten opzichte van de 70 minuten daarna, een gatenkaas. Daarna de rug gerecht en eens de scheids mee. Het leverde de 2-1 op en Groningen groeide in de wedstrijd. Net voor rust op een lekker moment 2-2.

 

Wat Bacuna na rust bezielde, compleet onnodige overtreding op 40-45 meter van het doel met 2 benen gestrekt erin. Met 10 tegen 11 werd het te lastig om aanvallend nog een rol te spelen. 2-2, vooraf niet tevreden mee geweest. Achteraf nog redelijk tevreden. Op naar Utrecht-thuis zaterdag. Hopelijk zit het, net als het uitvak gisteren, aardig vol!

Gerards20-02-2017 om 13:25

brummie20-02-2017 om 20:03

Beste Kees,

Voor de duidelijkheid, ik heb geen hulptroepen nodig. Gisteren schreef je nog dat ik onrust aan het stoken was. Je hangt zelf de moraalridder uit, terwijl je je gewoon je negatief over me uit. Als je iemand in zijn in haar waarde wil laten, begint dat toch echt bij jezelf. 

Dit forum is een prachtig platform om over het wel en wee van onze club te discussiëren. Ga van je eigen kracht uit Kees, ipv om op de persoon te spelen. Zeker als je aangeeft iedereen in zijn waarde te laten. Graag daad bij woord voegen. Bedankt!

Bacuna 2 wedstrijdjes aan de kant, kan iedereen wel mee leven toch? Hoopte op minder, zie hem zo snel mogelijk weer in het elftal. Vind dat hij dit seizoen echt stappen heeft gemaakt en mag hem graag zien spelen. Ik zou zelf tegen Utrecht tibbling op zijn positie zetten. Denk dat Faber niet teveel wil veranderen en kiest voor Memosevic.  Ben benieuwd!

 

M0i20-02-2017 om 23:36

Met twee wedstrijden kan ik prima leven. Vooral omdat ik de reactie van Faber bijzonder kan waarderen waaruit blijkt dat ze heel bewust Bacuna gaan ondersteunen in het doseren van agressie in de wedstrijd. 

rob roy21-02-2017 om 18:00

Ik hoop echt dat je jouw 'goede vrienden" Okker en Hoekie spoedig achterna gaat want je begint een echte zeurpiet te worden. En als je het over "moraalridders " hebt, ben jij wel één van de ergste!!!!! Gewoon niet meer posten, is voor iedereen het beste.

Dag Brummie, tot (niet weer) ziens.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!