Onder -23 verliest met 2-1 van Harkemase Boys

De inhaalwedstrijd in Harkema werd vanavond met 2-1 verloren. Jong FC dat tijdens de eerste helft totaal niet uit de verf kwam werd op een verdiende 2-0 achterstand gezet door doelpunten van Van der Kaap en Beimers, hetgeen ook de ruststand was. In de tweede helft liet Jong FC wat meer van zich spreken, invaller Tim Waterink die net in het veld was gekomen scoorde na ongeveer een uur de 2-1, hetgeen de eindstand was. Streutker werd tien minuten voor tijd met rood het veld afgestuurd.

eerste helft
De eerste doelpoging was voor de gasten. Een corner van Kolbein Finsson werd ruim overgekopt door Gerald Postma. Aan de andere kant van het veld ontsnapte Jong Groningen aan een bijna achterstand. Een gevaarlijke bal ging nipt voorlangs. In de negende minuut schoot van der Kaap vanuit een omhaal de thuisploeg op voorsprong. Een verre inworp die in de zestien eindigde, ging hieraan vooraf, Jan Hoekstra was kansloos.

Na bijna een kwartier viel al bijna de 2-0. Beimers kreeg nadat Jong Groningen kortstondig onder druk werd gezet een vrije schietkans die nipt langs de tweede paal scheerde. Tim Riksman verstapte zich maar kon verder. Na 25 minuten scoorde Beimers de 2-0 uit een goed genomen corner. Deze ontstond na het geblokte schot op doel van (oud FC Beloftenspeler) Kevin Mennega dat naast ging. Uit een spaarzame tegenstoot schoot Tim Freriks voorlangs.

Een schot van Beimers zeilde naast het doel van Jan Hoekstra. Jong Groningen werd op vrijwel alle fronten afgetroefd, vrijwel niets lukte en het bleef maar achter de feiten aanlopen. De beste kans kort voor de rust was voor Kasper Oldenburger. Zijn schot eindigde in de handen van Jensema. Daarna kwam er nog een veel belovende aanval in de Friese zestien, echter het eindstation ontbrak.

tweede helft
Robbert de Vos maakte zijn opwachting voor Tim Riksman. Bijmers was al snel dichtbij de 3-0, de bal eindigde via een FC speler naast het doel, de hoekschop bracht niets op. David Browne kreeg een schietkans op het Harkema doel die door Jansema werd naastgewerkt. Ook hier bood de corner weinig soelaas. Kevin Mennega kon uitbreken na een overtreding maar schoot langs de tweede paal. Ondanks de intentie om meer naar voren te voetballen wist FC geen potten te breken. Daarvoor ontbrak de samenhang om echt gevaarlijk te worden. Oud FC Beloftenspeler Jesse Renken ontsnapte aan een gele kaart na een aanslag van achteren op David Browne.

Tim Waterink verving Kasper Oldenburger. En ineens sond het 2-1! Tim Waterink nog geen minuut in het veld kreeg een voorzet richting tweede paal en knikte van dichtbij raak. Niet veel later stoomde Tim Freriks op over de linkerkant maar zijn voorzet was te scherp en eindigde bij Jansema. Robert de Vos ontsnapte aan geel na stevig inkomen.

Streutker kreeg een minuut of tien voor tijd een rode kaart na een duel met Tim Freriks. De twee hadden onderling een beetje mot maar er gebeurde vrij weinig. Tim Freriks kreeg nog een flinke beuk van Jesse Renken, maar een kaart bleef uit. Jong FC kreeg haast. Tim Waterink was dichtbij de gelijkmaker maar de bal werd te zacht ingeschoten. Ook een corner die zeer slecht werd genomen (met doelman Jan Hoekstra mee voorin) eindigde bijna in een counter. Deze werd ternauwernood onderschept. David Browne kwam nog in kansrijke positie maar maaide over de bal heen.

Opstelling FC Groningen Onder -23: Hoekstra, Riksman, Ploem, Kramer, Finnsson, Postma, Reis, Breij, Oldenburger, Freriks, Browne