Terug

Deel deze pagina:

Onder 23 verliest van koploper Noordwijk, schade Daniël Bouman valt mee

Door Redactie 0 reacties

De match begon ongeveer tien minuten later dan gepland. Ook de traditionele gang naar het veld is stukken groter geworden, nu de teams uit het TopSportZorgcentrum vertrekken. De wedstrijd werd een half uur stilgelegd door een blessure van Daniël Bouman die per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. De schade blijkt gelukkig mee te vallen. Werd er in eerste instantie gedacht aan een beenbreuk, naar het zich heeft laten aanzien, gaat het om een diepe vleeswond.

De eerste dreiging kwam van de kant van de gasten. Jan Hoekstra kwam attent uit zijn doel en kreeg de vrije trap mee. Na ongeveer een minuut of tien mocht Matthijs Hardijk aanleggen voor een vrije trap. Deze werd door doelman Rondeltap over de lat getikt. Kort daarna was het wel raak via Thijs Dallinga. Een vrije trap werd voor het doel geschoten en teruggekopt. Daniël Bouman haalde uit en zag zijn schot geblokt. Dallinga schoot in de korte hoek raak, 1-0. Bij het doelpunt raakte Daniël Bouman behoorlijk geblesseerd. De wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd.  

Rano Burger maakte zijn opwachting. Overvliet ging op de bon na een overtreding op Uriel Antuna. Jong FC had het betere van het spel. Westdijk ontving de tweede gele kaart na het hard onderuit schoffelen van Uriel Antuna.

En wat een kans voor de Mexicaan die in de loop een mooie voorzet kreeg van Matthijs Hardijk, de bal werd hoog en ruim naast geschoten. Even later werd Matthijs Hardijk in duel met Overvliet in de zestien ten val gebracht, de scheidsrechter zag er niets in. Op de speelhelft van Grunn moest Kellian van der Kaap zich laten verzorgen. Kort daarna kregen de Noordwijkers een strafschop na een lichte overtreding in de groen-witte zestien, Jan Hoekstra verrichtte een prima redding. Aan de andere kant van het veld was FC nog dreigend.

tweede helft
Antonia Manolache verving Lars kramer. De marge leek al snel na de hervatting te worden verdubbeld maar het hakje van Thijs Dallinga werd afgekeurd vanwege buitenspel. De gasten trokken het initiatief wat meer naar zich toe. Thomas Poll (debuut) verving noodgedwongen als laatste FC wissel Kellian van der Kaap.

Matthijs Hardijk pakte geel na te hard doorgaan op Overvliet. In de 67e scoorde Westdijk uit een moeilijke hoek de 1-1. Wendt kreeg daarna de kans op 1-2, maar niet veel later was het Brocker die de trekker opnieuw overhaalde... Grunn op achterstand en dat terwijl het over het eerste uur gezien de betere was. Deze dreun zou Groningen niet meer te boven komen. 

Uriel Antuna die het regelmatig met zijn directe tegenstander aan de stok had, kwam af en toe met fraaie acties door over de rechterkant. Het grote manco was dat vrijwel alle eindpasses simpel werden ingeleverd bij de tegenstander, weg mogelijkheden...

Een minuut of acht voor tijd kon Overvliet met een tweede gele kaart na het niet al te slim wegtrappen van de bal vertrekken. Ondanks de man meer situatie bleef een effectief slotoffensief uit waardoor Jong FC uiteindelijk met lege handen stond.

Door deze vierde seizoensnederlaag zakt Onder -23 voorlopig naar de achtste plek. Noordwijk is periodekampioen en voert samen met Quick Boys de ranglijst aan. Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen DOVO.

Opstelling FC Groningen O-23 (via FC Groningen)
Jan Hoekstra; Tim Riksman, Kellian van der Kaap (59’ Thomas Poll), Lars Kramer (46’ Antonio Manolache), Luuk Wouters; Marijn Ploem, Daniel Bouman (16’ Rano Burger), Gerald Postma; Uriel Antuna, Thijs Dallinga, Matthijs Hardijk.

Rest bank: Pelle Boevink.

Opstelling Noordwijk
Roy Rondeltap, Brayen Bröcker, Martijn Le Congé, Sabir Achefay (81’ Sander Bosma), Thomas Reynaers, Nick van Staveren, Tjeerd Westdijk (76’ Denzel James), Rob Overvliet, Emiel Wendt, Kasper Michel, Dylan Rietveld.

 

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!