Terug

Deel deze pagina:

Onmachtig FC incasseert eerste thuisnederlaag dit seizoen, rode kaart Ajdin Hrustic

Door Redactie 27 reacties

FC Groningen heeft vanavond met 0-1 verloren van Willem II. Het doelpunt viel na ruim een half uur door Fran Sol. Een minuut of tien voor de treffer stond FC in ondertal. Een werkelijk oerdomme tweede gele kaart van Ajdin Hrustic, zijn tweede binnen vier(!) minuten wegens opzichtig hands, had zeker zijn uitwerking op het verdere verloop van het spel. De eerste gele kaart kwam tot stand na een slechte pass van Juninho Bacuna, waarop Hrustic niets anders kon doen dan een overtreding maken. De FC, dat daarna tot de pauze zich beperkte tot verdedigen kwam niet tot kansen. De gasten konden frank en vrij de bal rondspelen. Dit tot ongenoegen van de fans. Echter bleef de harde kern op Noord redelijk positief en bleven zij zingen en springen, ook wanneer de Tilburgers gevaarlijk waren. Na de rust paste Faber twee wissels toe. Amir Absalem verving Ruben Jenssen en Ludovit Reis maakte zijn opwachting voor Oussama Idrissi. Deze wissels hadden een redelijk positief effect. FC werd dreigender en drukte, ondanks de man minder situatie, door tot op de helft van de tegenstander. Ondanks dat FC beduidend meer strijd leverde dan in het eerste bedrijf waren de gasten nog het meest dichtbij een treffer. Lat en paal voorkwamen dat.   

Hierdoor is de eerste (onnodige) thuisnederlaag van dit seizoen tegen de ploeg van oud-FC Groningen trainer Erwin v/d Looi een feit.

Een grote pluim gaat uit naar Amir Absalem die zijn debuut maakte in het eerste elftal van de FC. We hopen meer van hem te zien, evenals de inbreng van Ludovit Reis. Beide spelers speelden met bevlogenheid.

Opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Reijnen,(Veldwijk/69), Memisevic, Warmerdam, Bacuna, Doan, Jenssen (Reis/46), Hrustic, Mahi, Idrissi (Absalem/46)             

Opstelling Willem II: Branderhorst, Lachman, Peters, v.d.Linden, Lewis, Haye (Crowley/83), Chirivella, Lieftink, Tsimikas, Azzaoui (El Hankouri/63), Sol    

Volgende wedstrijd: tweede ronde KNVB Beker Roda JC - FC Groningen

Reacties:
Jantje20-10-2017 om 22:26

Ik denk dat beter is dat er een nieuwe trainer voor de groep komt.  voetbal lijkt echt nergens op. bijna geen kansen gehad op een goal.

 

Jegelkser20-10-2017 om 22:35

Ik snap niet waarom iedereen zo negatief is. Faber kan er toch niks aan doen dat Hrustic twee keer heel dom geel krijgt... tweede helft met 10 man waren ze beter dan Willem 2. Jammer dat de bal er dan niet in gaat, maar heb vandaag echt wel positieve dingen gezien. Warmerdam is op het middenveld overigens een stuk beter. Kun je prima Absalem een kans geven. Reis viel ooo goed in. 

Cantona20-10-2017 om 22:39

Het is wel weer vreemd dat het bij FC Groningen gebeurd, we zijn zo langzamerhand het lachertje van de competitie aan het worden.

Zoiets mag op dit  niveau niet gebeuren, dan ben je een domme hond en deze is door de trainer opgesteld.

rob roy20-10-2017 om 22:41

@Jegelkser,

Ben jij misschien familie van Faber, want je praat al net zo. Lichtpuntjes, verbetering en positieve dingen en meer van dat soort flauwekul. Één ding is zeker, deze trainer moet heeeeel snel vertrekken, anders gebeuren er nog rare dingen..

RKremer20-10-2017 om 22:42

Welke wedstrijd heb je gezien?? een goede trainer behoed spelers voor domme acties, praat met ze en motiveert ze. 

Beter dan W2? die loerden op een counter lieten onze fc beetje komen. Ja Reis leuke speler helemaal mee eens, maar Warmerdam loopt veel te veel met de bal op middenveld, mooi opde back gaan staan en opkomen.

Positief was het publiek dat wederom bleef zitten en sfeer maken, maar voor hoe lang nog? 

Zou toch Verbeek vragen om naar ons te komen ipv de ponyclub uit Enschede.

debultjes20-10-2017 om 22:44

Nee, het was buitengewoon vermakelijk..... Ik irriteer me kapot aan de speelstijl, instelling van spelers, zo'n Mahi die ineens denkt dat hij de ster is, hij kan amper een penalty nemen op dit moment. Iedereen moet gewoon steen kapot van het veld gaan en vanaf minuut 1 volle sjas naar voren en de eerste de beste die de bal achteruit speelt kan op de tribune gaan zitten.

Fido21-10-2017 om 13:59

Volgens mij ging z,n arm omhoog om de bal op de borst aan te nemen.dus was hetgeen opzettlijk hands maar ja hij komt tegen de arm.de scheids konniet anders dan 2 de geel dus rood geven

Cantona20-10-2017 om 22:36

Ik kan het niet meer aanzien, Jezus wat een zooitje ongeregeld.

Als bv zo'n Mahi weg wil dan zou hij toch wel eens een beetje z'n best kunnen doen.

Bacuna raakt de hele wedstrijd geen pepernoot en toch moet hij een vrije trap nemen?

Ik heb het wel gehad met deze volgevreten Inspiratieloze wannabee topvoetballers......

Ze hoeven nu ook echt niet meer over die play-offs te beginnen want nacompetitie zit toch dichterbij dit seizoen.

rob roy20-10-2017 om 22:36

Na het week-end staan we op de 17e plaats. en dit is de juiste plaats voor dit FC-Groningen.

RKR20-10-2017 om 22:39

Dit was belachelijk slecht. Ook voor de rode kaart had Willem II de betere kansen (bal onderkant lat) en deed FC Groningen vrijwel niets. Sowieso zat hier geen winst in.

Dat die Hrustic nog dommer is dan alle Bacuna's bij elkaar daar kan Faber weinig aan doen. Toch is hij niet de juiste trainer, hij loopt nog steeds te schuiven, heeft de uitstraling van Huistra/Vd Looi... toeval? Of een ideale trainer voor Hansie?

Zou zonde zijn als Verbeek bij Twente gaat tekenen. Dat is een trainer wiens elftallen thuis nooit als makke lammetjes begonnen. Is wel een te moeilijke persoonlijkheid voor Hans Nijland.

 

 

 

GerdaS20-10-2017 om 22:39

Faber krijgt  de boel niet aan de praat . Dus in pakken en weg wezen.  

20-10-2017 om 22:57

En weer staat volgens velen de trainer weer op de straat. Vd looi zag het goed en verliet oprijd het zinkend schip. Elk jaar minder materiaal , valse beloftes , vage aankopen. De heer Nijland moet eens in de spiegel kijken , als hij  zich daar niet te groot en commercieel voor voelt. Faber heeft met dit manke team te maken , en zeker vandaag probeerde hij alles op alles om er een resultaat uit te halen. Dat je te maken hebt met een oerdomme hrustic kan hij weinig aan doen , ook heeft hij met dit materiaal te maken wat hij van nijland krijgt , klopt het kan beter , maar nijland kan zich zelf niet meer aankijken als hij Faber ontslaat , want hij faalt net zo hard als Faber! Echte persoonlijkheden ontbreken in dit team , ja die staat op de goal en keert zich tegen de Groningers, een mahi die zich te goed voelt en niet gecorrigeerd word door ervaren spelers! Nee want die zijn er niet! Hansie geeft liever zijn geld uit aan een antuna of doan.

M0i20-10-2017 om 23:34

Er zal toch wel wat moeten gebeuren. Ik heb  tijdens de voorbereiding hier mijn zorgen al regelmatig geuit, maar dat mocht niet, want dat hoorde nu eenmaal bij de voorbereiding. Ziehier, na 9 wedstrijden geen vaste basis, geen vast spelpatroon,  en zelfs de meest elementaire zaken gaan gewoon fout. Er zal iets moeten gebeuren om dit te doorbreken. Het is geen optie om 6 spelers te ruilen met PSV dus moet het op een andere manier.  De trainer is in voetbal land dan vaak de beste keuze om te wisselen. 

Jegelkser20-10-2017 om 23:04

Ik zeg niet dat Faber geweldig is, maar een andere trainer is ook niet de oplossing. Wie moet het dan doen. Hij stelt deze spelers op omdat er niet beter is. Een beetje positiviteit kan echt geen kwaad mensen. Trainer ontslaan kost overigens ook een hoop geld 

appie happie20-10-2017 om 23:06

Laten staan kost meer   denk aan tv geld publiek  cateringl enzzzz...ik mis de wil en de uitstraling om maar te willen winnen..

Prik nam pla20-10-2017 om 23:05

Faber komt verschillende vlakken tekort. Taktisch slecht omdat hij al wekenlang niet ingrijpt bij de enorme fouten die op links gemaakt worden.(Vorig seizoen hetzelfde toen hij v Nieff daar maar liet staan). Pas nu, na weer een achterstand, schuift hij eindelijk Warmerdam wat naar voren.  Jensen lijkt allemaal wel aardig maar is een overschatte voetballer, hij is te traag, wint te weinig duels, heeft geen felheid en geen drang naar voren. Dus geef die jonge linksback een kans, Warmerdam op de plek van Jensen en Idrissi nog even de kans geven. Met Reis en Absalem kwam er meer voetbal en enthousiasme in het spel. Ik keek met plezier naar de tweede helft. Jammer dat zo’n Veldwijk totaal geen inspiratie heeft, hij won geen luchtduel, lijkt na 20 minuten al mee vermoeider  dan Doan en Bacuna die zich beide leeggeknokt hebben. Straks Larsen voor Reijnen zou een verbetering zijn en dan Reis en Absalem een kans geven. Dit jaar beschouwen als een seizoen waar de de jeugd kan rijpen. Tijdens de winterstop kennismaken met de nieuwe trainer want wat mij betreft is het exit Faber. En een echte spits naast Mahi zou mooi zijn, dus ook toedeloe slappe hap Veldwijk.

appie happie20-10-2017 om 23:08

Idd  wat een drol die Veldwijk  een bejaarde heeft meer pit.

nuchterheid 20-10-2017 om 23:08

Er is geen trainer die dit op de rails krijgt. Wanbeleid, super egootjes, en kijk eens mijn haar zit na 90 minuten nog perfect en mijn broekje is nog schoon. Het is in jaren niet zo ruck geweest als nu. En de gifbeker is nog lang niet leeg.

Marco20-10-2017 om 23:22

Publiek verdient beter. Elftal vocht ook wel voor een resultaat tot de laatste minuut.

Het halve elftal bestaat inmiddels uit jonge spelers waarin de meesten amper 50 eredivisie wedstrijden hebben gespeeld. Verder te weinig kwaliteit. De vervanger van die Linssen speelt tegenwoordig in het elftal onder de -23, dat zegt genoeg. Vanuit de staf geen spelpatronen, beweging en voetbalidee. Waar krijgt Veldwijk geen bruikbare voorzetten van de flank als die er in komt?

Vandaag is na de rode kaart de wedstrijd gespeeld. De schiedsrechter kan hem geven, of het echt zo bewust was die hands bal. Van Praag wil graag dat jde jeugd de kans krijgt, Eredivisie NV wil volle stadions, door zulke beslissingen wordt je afgestrafd en krijg je lege tribunes. Wanneer aan het begin van het seizoen Ziyech in een volle Arena, Bacuna zwaar tackelt, doet de scheidsrechter niks, zelfs geen gele kaart, om dan een jonge jeugdspeler nu van het veld te sturen, is is niet zo dapper. 

 

Ronaldinho7020-10-2017 om 23:28

En weer heeft de trainer het gedaan.... Wat een onzin zeg. Wat moet een trainer doen aan zo'n domme actie van Hrustic. Als een speler straks zijn veters los heeft is het ook de schuld van de trainer. Of de thee in de rust is te koud. Klinklare onzin dus.

Vanaf de eerste competitie dag gaat het alleen maar over de trainer. Het materiaal is/kan op dit moment blijkbaar niet beter, uitzonderingen zoals Padt, Memisevic en Doan daar gelaten... Ondanks de 5 goals is Mahi ook niet de man van vorig jaar.

Ik begrijp de frustratie van de supporters, maar je kunt hem niet alles aanrekenen.

Wat de trainer wel aangerekend mag worden is het feit dat Reijnen nog steeds speelt. Wie ging er weer in de fout? Juist.....

De trainer wisselt wel aanvallend (had ook geen keuze). Probleem is alleen dat wanneer je Veldwijk brengt er wel fatsoenlijke aanvoer moet komen. Maar ben het wel met een aantal eens dat hij wat meer inzet mag en kan tonen.

Overigens begin ik wel fan te worden van Reis...(van Doan was ik al fan).

 

Rob197020-10-2017 om 23:36

De trainer bepaald toch de speelwijze en de opstelling? Is deze trainer net nieuw en moet hij het nog ontdekken? Nee, praat maar eens met Faber, een reuze aardige man, maar met een verkeerde kijk op de speelwijze met deze selectie, met dit als resultaat. 

M0i20-10-2017 om 23:36

En weer heeft pijpaarde Reijnen het gedaan. Wij mogen niet wijzen en jij wel? Flikkeren toch een eind op man.

Ronaldinho7021-10-2017 om 00:28

Beetje kortzichtige reactie.... Het gaat er om dat je mijn reactie goed leest, Moi. Ik geef alleen aan dat het niet de schuld van een trainer is wanneer iemand zo'n domme tweede gele kaart krijgt. Je kunt als trainer wel voorkomen dat iemand slecht speelt (die stel je neit meer op, zie Jesper Drost) niet dat iemand in zo'n korte tijd die tweede gele kaart krijgt.

Iedereen heeft het beste voor met de FC. Alleen gaat de een er op een meer volwassen manier er mee om dan de ander

M0i21-10-2017 om 08:30

Ook tot de 20e minuut was het weer niet best. Die rode kaart gooit alleen de weg naar een resultaat definitief dicht. Over de trainer, zie elders in dit topic een post van moi. En over lezen gesproken, mijn volwassen mening is dat als wij niet naar de trainer mogen wijzen van jou ivm de resultaten tot nu toe, het een beetje scheef is dat jij het wel allemaal bij Etienne Reijnen in de schoenen nag schuiven. 

Rob197020-10-2017 om 23:28

Dom balverlies van Bacuna zorgt voor de eerste domme overtreding van Hrustic. Zolang deze speler geaccepteerd wordt als volwaardig basisspeler zijn we ten dode opgeschreven. Verder laat ik mij er niet meer overuit. Het onmachtig spelen van dit team is toch degelijk toe te schrijven aan de trainer. In de auto op weg naar het stadion geeft deze man zijn visie hoe hij de wedstrijd gaat spelen. Ten eerste snap ik zijn visie niet, maar bij het luisteren naar zijn warrig verhaal raak ik meer en meer de kluts kwijt. En zo is het ook met de spelers, die begrijpen er helemaal niets van en zijn daarbij nog ook eens zo lam geslagen dat ze niet eens een drive kunnen ontwikkelen om er iets van te maken. 

Ik gun Reis de man of the match titel, maar er zijn slechts enkele spelers in dit team met de juiste drive, waaronder Doan. Doan heeft waarschijnlijk het geluk, dat hij Faber niet verstaat, waardoor hij zich niet beklemd voelt van zijn opdrachten. Een sliding na een rush van 50 meter is een dingetje waar Idrissi, Bacuna,Mahi, Veldwijk, nog iets van kunnen leren.

20-10-2017 om 23:31

Haha, een sliding zie je bacuna idd zelden doen... vind het maar treurig dat alles op bacuna gegooid wordt. 1 van onze grootste talenten

Roelofsky21-10-2017 om 09:39

Helemaal mee eens.... er moet een trainer komen met een visie van hoe te spelen en die dat dan ook begrijpelijk kan uitleggen naar de spelers toe. Goed positie spel en vaste patronen en geen hotse knotsen voetbal... Deze voetbal visie moet al bij de jeugd beginnen dat heet beleid Nijland.... wat mij betreft mag de hele TS opstappen. 

20-10-2017 om 23:33

veelzeggend dat het nog maar oktober is en het nu al de 4e thuiswedstrijd was waar het makkelijk 0-3 had kunnen staan voor rust. En dan komen voor de winterstop nog psv en feyenoord langs..

nuchterheid 20-10-2017 om 23:39

Vertel mij nou eens waarom Bacuna zo'n talent is. Hij gedraagt zich als een vedette. Maar dat is wat anders dan een talent zijn.....

20-10-2017 om 23:53

Fysiek prima in orde (redelijk sterk en aardig snel), goede trap zowel op doel als zijn lange passes, fel, over het algemeen een prima inzicht. Mag nog wel wat minder domme passes geven, wat vaker scherp zijn verdedigend en wat minder lompe slidings maken, maar voor een 19-jarige speler is dat geen ramp. Gaat i.m.o. PL wel halen

nuchterheid 21-10-2017 om 00:12

 Nou ga jij dan eens bij hem langs en vertel hem dit. Als ik Bacuna (stoffel sjok sjok) was zou ik er maar eens wat mee gaan doen. 

robin20-10-2017 om 23:41

Over het voetbal hoeven we niks meer te zeggen... Dat ziet iedereen... Kansloos!!!  Maar waarom wordt Nijland steeds genoemd?  Volgens mij is het toch echt jeltema die de spelers scout en voorstelt om te halen... Deze man is volgens mij hoofdverantwoordelijke, de lul is gelukkig vertrokken!!  Hopelijk met Ron dat het beter gaat worden... Dit seizoen is verloren!! 

Groen hart21-10-2017 om 09:18

Wie stelde Jeltema aan? Juist Hans.

Prik nam pla21-10-2017 om 00:45

Ron Jans, die ik best hoog heb zitten, is er wel ongetwijfeld medeverantwoordelijk voo4 dat we met Veldwijk opgescheept zitten. Naast Drost de tweede vette miskoop. 

skjipke21-10-2017 om 06:07

Als je MET Bacuna speelt, speel je altijd met een man minder. Gisteren dus negen tegen elf. Ik vind Bacuna aanvallend niet sterk en verdedigend staat hij alleen maar lucht te dekken. Bacuna zal wel een talent zijn, maar als je ziet wat  Absalem en Reis brengen qua inzet en voetballend vermogen denk ik dat het predikaat "talent" voor deze mannen geldt. 

Bacuna staat bij Faber waarschijnlijk hoog in de pikorde en dat weet hij zelf ook, maar als je met 10 man komt en 0-1 staat, mogen de vedette neigingen wat mij betreft achterwege blijven. 

skjipke21-10-2017 om 06:16

Ik vind wel dat de FC weer heeft laten zien dat het kan strijden in de tweede helft, net als tegen AZ en Heerenveen.

Wellicht een keer iets opportunistischer aan een wedstrijd beginnen?

De Generaal21-10-2017 om 07:51

Een club moet je leiden met visie.

Een trainer moet een plan hebben voor zijn team.

Spelers moeten inzet, vertrouwen en toch ook plezier hebben. Je hebt het mooiste vak ter wereld!

Jammer genoeg ontbreekt bovenstaande bij de FC op dit moment. Geen visie, geen plan en dit zie je terug bij de spelers op het veld.

Het begint dit met de visie van het bestuur. Wil je graag met eigen jeugd gaan spelen. Geef deze jongens dan ook de kans. Waarom haal je een speler als Veldwijk? Er speelt vast wel een lange spits in de jeugd: Tim Waterink. Deze jongen zal zich nog positief gaan ontwikkelen door te spelen. Het nivo van Veldwijk is wat we nu te zien krijgen. Zelfde geldt voor spelers als Te Wierik, Jensen, Reijnen.

 

 

BriLy201421-10-2017 om 08:53

Niet om zout in de wonden te gooien....maar ik vond dat Willem II best een fris ploegje. Er zat tenminste een idee achter. Ze leunden beslist niet achterover en wilde ook aanvallen daar waar het kon. Met veel minder financiele middelen stond er gewoon een betere ploeg dan Groningen. Meer vechtlust ook. Nu heb ik vd Looi ook vaak zitten vervloeken, maar gisteren had ik zowaar een beetje heimwee naar hem. Het was misschien niet altijd leuk om te kijken onder zijn leiding, maar het was heeeel veeeeel beter dan dat nu het geval is. 

En wie heeft besloten dat die Veldwijk hier nog tot medio 2020 moet rondlopen moet ontslag op staande voet krijgen. Met directe verbanning uit het Noorden. Dat je het voor een jaartje probeert (ten einde raad) kan ik mij nog wel voorstellen....maar drie jaar (!?). Gewoon een brevet van onvermogen. Zowel speler als bestuur. En daar gaat het mis bij Groningen. Geen oog meer voor de juiste spelers. Eens met bovenstaande, gewoon de jeugd een kans geven. Daar zit pit, strijd en beleving in. Dat zie ik liever dan complete onkunde. 

blauwevogel21-10-2017 om 09:12

Vanaf woensdag vol op de jeugd ,resultaten zullen in begin tegenvallen maar  er is strijd en resultaten worden vanzelf steeds beter.dus

                                Padt

Kane      Ter wierink  Memisevic  Absalem

       Bacuna Warmerdam Reis

Antuna      Mahi    Idrissi.

Voor Mahi ( van de winter een jeugdige spits halen) helaas niets beters de rest op de bank af en toe invallen.

skjipke21-10-2017 om 09:23

Met Bacuna? Zonder Doan?

TomOkker21-10-2017 om 09:40

Fijn om te lezen dat al die trainerswissels van de afgelopen jaren nutteloos waren en onnodig veel geld hebben gekost. En dat allemaal omdat een zootje roeptoeters en papegaaien er van alles van vinden en er geen jota verstand van hebben.

Net als die A. Baas, zegt en roept maar wat, opmerkingen die we al 20 - 30 jaar langs de velden horen, opmerkingen die kant noch wal raken enkel onderbuik gevoelens opwekken bij de onwetenden wat alleen maar zorgt voor onrust. Meneer Baas ziet geen lijn ziet dit niet en ziet dat niet, waarom hebben ze die gast dan aangenomen, om zijn meningen over voetbal te ventileren? Elke dorps idioot ziet dat het nederlandse voetbal al jaren geen bal voorsteld en het dan ook nog serieus nemen door zielige vragen stellen en vanachter een microfoon enkel flauwekul uitkramen............

Nee geef mij dan maar Appie Happie blijft zeuren maar blijft wel komen en zeuren is iets anders dan opruien.

Kein geloel Fussbal spiel'n

Rob197021-10-2017 om 10:11

Blij dat er nog iemand verstand van heeft Tom. Succes ermee. Baas afbranden, op welke basis. Alwin zit dagelijks boven op de FC, krijgt veel informatie, maar moet ook veel onzin aanhoren uit de monden van de technische staf en het management. Als je toch een jaar van een trainer de analyse na de wedstrijd hoort, het moet beter, ze moeten er samen voor gaan, als team opereren, dat ging niet goed, maar daar gaan we over praten, allemaal tijdvulling om voor de werkelijkheid weg te lopen. Baas is wel eens te hard en onhandig, maar maakt zich zorgen, omdat hij ook ziet, dat het wel heel hard minder wordt.

Vrijdagavond, ja dat is een wedstrijd die onze seizoenskaarthouders niet graag zien. Dat zijn allemaal domme dooddoeners om het slechte te verbloemen. Zolang de club daarvan niet doordrongen is, mag deze verslaggever best wat schoppen.

 

appie happie21-10-2017 om 11:59

 zo is het wel....ik was er gisteren niet bij  wel op de bank thuis  dat kon ik net nog redden.

21-10-2017 om 10:48

Elwin Baas is een zielige man. Ik heb gister naar hem geluisterd op de radio, maar na een kwartier ergeren afgezet. Die man kan geen 2 zinnen met elkaar verbinden, maakt rare opmerkingen bij de vleet, is continue aan het zeiken en dan on top off that - dat iele stemmetje dat regelmatig de hoogte ingaat.  Wat een aanfluiting

campesino21-10-2017 om 12:31

Aan het begin v d competitie, na weer een nederlaag zei ik dat faber een vijftal lwedstrijden met dezelfde samenstelling zou moeten spelen om wat vertrouwen ,  vastigheden en patronente krijgen, om daarna de zaak te evalueren. een aantal zaken lijkt mij duidlelijk.

1 het loopt voor geen meter en zo doorgaan heeft geen zin

2 het elftal mist zelfvetrouwen, bravoure, werklust en teamspirit. Het hangt als los zand aan elkaar. het zijn 11 eilandjes ipv één team

3 de aanvalsplannen zijn kinderlijk eenvoudig. plan a: lange bal op mahi, wat 9 vd 10 keer balverlies is. plan b er combinerend doorheen problemen te komen, wat zo tergend traag en fantasieloos gebeurd, dat het keer op keer tot balverlies leidt. plan c: opkomende backs, wat tot nog toe met warmerdam het meest effektief is, hoewel ik de laatste 2 wedstrijden ook daar weinig van heb gezien. ter wierik is hier totaal ongeschikt voor.

in de tweede helft wordt er met meer oportumisme gespeeld, met als resultaat ballen vanaf de middenlijn de 16 inpompen. tsja...

4 na vorig jaar wist iedereen (behalve de leiding van groningen ) dit al: DIT MIDDENVELD KAN NIET!!

bacuna en jenssen samen is een drama. persoonlijk vind ik die jenssen de slechtste voetballer van groningen. geeft geen leiding, zit geen pit in, geeft nooit een goede pass, totaal niet creatief, verdedigend een drama. echt helemaal niks. en dan hoor ik hier: hij doet veel onzichtbaar werk . dat is om met tomokker termen te spreken een typische papegaai kreet. wat is dat dan onzichtbaar werk? bij jan wouters, sergio busquets en jantje van dijk begrijp ik dat wel, maar jensse is simpelweg : onzichtbaar.

het is toch ook te triest voor woorden dat absalem en reis samen met doan de besten van het veld waren. en of nu warmerdam op het middenveld moet of reis in de basis, geen idee. maar bacuna en jenssen samen op het middenveld aub niet meer doen.

en ik denk dat nijland maar eens goed moet nadenken of faber de juiste man is om het elftal uit het moeras te trekken en hij moet ook zijn eigen funktioneren maar een onder de loep nemen. want niet de middenvelder halen waar zelfs faber om riep en wel met huurspelers als kane en antuma aankomen. haal dan een goede huurspeler of anders niemand en jeugdspelers een kansen zeg dat we voor de plaatsen 14-17 gaan spelen. dan verneuk je de boel ook niet met te hoge verwachtingen

Rob197021-10-2017 om 13:43

Ik heb het nu tien keer gelezen, maar ik kan geen onwaarheden ontdekken. Juiste uiteenzetting. Zo is het en niet anders. Hoe graag wij het anders willen zien. 

TomOkker21-10-2017 om 21:22

Nu pas dit speelt al jaren, leuk hoor maar dit valt voor mij onder categorie papegaaien

RKR21-10-2017 om 12:50

Dus, we zijn het er over eens dat Veldwijk een miskoop is? Dat kon je in de voorbereiding al zien. Dan maakt hij een goal tegen Heerenveen en is hij opeens de juiste target man. Weg met die vent.

Het valt op zich mee qua miskopen. Doan heeft nog steeds potentie, Warmerdam is een goede aankoop. Dat zijn 2 aanwinsten. Antuna is op papier een vrij risicoloze deal. Toch blijft het vreemd, waarom huur je een onervaren tiener? Dat is natuurlijk louter hopen op dat zo'n jongen een ster wordt maar City is ook niet gek. Kane is een type speler die je vast wel uit de JL kunt halen, niet hoeft te huren. Huren doe je met spelers die echt iets toevoegen en er meteen staan, als een soort noodoplossing. Zoals Babel bij Deportivo die zijn carriere daar wist te herlanceren.

Er is verzuimd om een bruikbare aanvaller te halen maar dat is sowieso heel moeilijk. Toch vraag ik me af waarom Groningen het dan niet met zo'n Boere of Dessers aandurft. Die 2 presteren in ieder geval beter dan Veldwijk, en deden dat vorig jaar ook al.

Verder zit je met een verstoorde selectie, en waarschijnlijk een slechte sfeer. Padt is klaar met het publiek, en Mahi bakt er niets van sinds hij weg wil. Die Jenssen vind ik ook niets, jarenlang gescout maar ik vraag me nog steeds af waarop. Zijn lengte, inzicht, leiderschap? Heeft ie niet. Hoe kijken ze uberhaubt? 

 

 

Fido21-10-2017 om 14:02

Ik hoor niemand over het akkefietje bij de vrije trap van bacuna.veldwijk en mahi hadden het met elkaar aan de stok.

Rob197021-10-2017 om 15:57

Er zijn afspraken gemaakt binnen het team, dan mag het niet zo zijn, dat Padt er aan te pas moet komen om dit op te lossen. Dat Bacuna, een smeekbede moet doen om hem te nemen zegt genoeg over de spelers om zich heen. Bacuna is de man die ze in eerste instantie mag nemen, dus hebben de heren geen recht van spreken. Maar wat mij wel altijd tegenvalt van de vrije trap nemers, dat zij  niet de zelfkennis hebben, dat als ze als een krant spelen, de vrije trap ook vaak bagger is. Had het overgelaten aan Doan, die beter in de wedstrijd zat en er ook goed voor stond.

Groen hart21-10-2017 om 14:08

Mahi en Idrissi per direct uit de selectie gezet. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!