Terug

Deel deze pagina:

[Updated 21/3] Ook Glenn Bijl en Roland Baas verlaten FC aan het einde van het seizoen

Door Redactie 23 reacties

FC Groningen neemt eveneens afscheid van Glenn Bijl. FC Groningen wil niet verder met de controlerend middenvelder bericht het DvhN. Eigenlijk best opmerkelijk want Bijl (vorig jaar nog verhuurd aan FC Dordrecht) die normaal gesproken een vaste waarde is bij FC Groningen Onder 23, klampte de laatste tijd regelmatig aan bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Ook mocht Bijl begin dit jaar nog mee met het mini wintertrainingskamp (onder meer) in Duitsland. Voor Glenn Bijl die vanaf 2006 voor de club uitkwam zal dit ongetwijfeld een klap zijn. We hopen dat de middenvelder snel een nieuwe club gaat vinden. 

Update dinsdag 21 maart -  Slecht nieuws eveneens voor Roland Baas. De verdediger en vaste waarde (aanvoerder) bij FC Groningen Onder -23 kreeg te horen dat ook zijn aflopende verbintenis niet wordt verlengd. (bron - FC Groningen)

Reacties:
Marius20-03-2017 om 22:26

Eigen jeugd hè. Altijd streepje achter! 

M0i20-03-2017 om 23:28

Flopsportcentrum. Blijft zo niks over van de eigen jeugd. En geen geld om goede aankopen te doen. En de resultaten van de scouting ** kuch Sorloth hoest* kennen we. De neerwaardse spiraal is definigief ingezet. Nog een beschouwing over deze teloorgang  @kees?

kees21-03-2017 om 11:37

ten onrechte ga je met "jouw teloorgang" ervan uit dat in het kamp zit waar men niks meer mag evrwachten...dat is dus niet zo:  FC Groningen moet wel z'n stinkende best doen ( net als de spelers..."Faber: wij moeten heel hard werken" ) om de toptalenten binnen te halen en de 18/20 jarige spelers een directe toegang tot het Eerste elftal mogelijk te maken.  En dat dan zonder vertraging om niet achterop te raken bij de concurrentie.  

M0i21-03-2017 om 21:00

Bedankt Kees. Verderop nog even een korte reactie nav een andere post. 

Marius21-03-2017 om 00:10

Jasper, af en toe vergeleken met Bergkamp, WEG!

Veendorp, in nagenoeg alle oranje onder (15, 16, 17....) gespeeld, zelfs aanvoerder geweest, WEG!

Baas, zelfde als Veendorp, heel veel oranje onder 14, 15, 16, 17.... gespeeld, WEG!

Wat voor belangen spelen hier??

 

kees21-03-2017 om 11:40

interessante vraag !  nu nog het antwoord.  zal wel met iets geld te maken hebben. Verwascht trouwens zeker 2 A-spelers erbij voor het U 23 elftal in de as zomer...

ps: we hebben van de Looi jr. nog

Tim21-03-2017 om 08:29

De opleiding is altijd voor het niveau FC Emmen geweest. Dick Lukkien zal ook nu de beste er wel weer uitpikken. Ook Olijve was vroeger aanvoerder bij JongFC. Het is gewoon niet professioneel genoeg.

harley21-03-2017 om 08:42

Ik zie het anders. Als je de jeugdopleding wilt aanpakken..en dat willen ze/zijn ze mee bezig en het professioneler wilt doen blijven alleen de besten over.

Als je ziet dat een jongen het niet heeft...weg ermee. niks mis mee. Mooi dat je in NL onder 15 speelt..maar bij 020 spelen er 7 in NL onder 15..daarvan haalt misschien eentje het eerste. Als je beter wilt worden..doorselecteren!

M0i@ Om gelijk over Flopsportcentrum te beginnen is flauw. Ze zijn net begonnen..tegenover Sorloth kun je ook Davidson, Memisevic, Reijnen, v/d Weert..Larssen..Jenssen zetten..Het is maar wat je wilt zien..

Teloorgang..degradatie..falende TS..pffft..ik wordt er wel moe van..in alle topics/fora hetzelfde..

 

 

De scorebordsupporters vallen af...de echten blijven..meer ruimte in mijn vak dus eindelijk de gewenste stoeltjes..Ik heb eerder een degradatie meegemaakt..en weer een promotie..en nu gemiddeld over de laatste jaren rond plek 7... Blijf vooral doorzeiken..ik ga de volgende keer gewoon weer heen...en volgend jaar...en volgend jaar..enz....en blijf vooral vrolijk!

 

 

kees21-03-2017 om 09:20

het is niet "alleen zeiken" zoals jij schrijft.  Er is gewoon de laatste jaren vanuit de directie met grote woorden van "goede selectie, goede spelers" etc. een bezuinigingsbeleid gevoerd waarmee je echt geen wonderen van het team op het veld kan verwachten. Doorselecteren op zich is prima, tegenvallers zoals blessures  zijn er ook altijd, maar als je na 3/4 seizoen nu naar de ranglijst kijkt dan staat FC Groningen nu op een terechte plaats tussen Zwolle en Sparta waarmee ze in feite volgend jaar helemaal met een nieuwe selectie moeten beginnen....als er wéér minstens 3 verschillende basisspelers weggaan.

brummie21-03-2017 om 09:23

Goed verwoord Harley. Fc selecteert nu gewoon door. In Bijl zien ze op dit moment geen toekomst. Binnen fc wordt dagelijks met deze jongen gewerkt, waardoor ze een prima beeld van deze jongen hebben. 

Sorloth heeft waars heeft waarchijnlijk gewoon meer tijd nodig. Matavz duurde ook langer. Vergeet niet dat dit ook een hele jong speler is. Welke trouwens nog door Veldmate is gescout. 

We moeten inderdaad ook niet vergeten dat er goede aankopen zijn gedaan. Het is een wat flets seizoen, met teveel gelijke spelen. Neemt niet weg dat ik ook gewoon naar mn cluppie blijf gaan. 

Hgz21-03-2017 om 12:06

Waarom krijgt Sorloth wel de tijd en Bijl en Veendorp niet? Ze zien in Sorloth wat( ik zou niet weten wat) Maar een tijdje geleden waren ze allemaal zo bang dat hij naar Ajax of een club uit het buitenland zou gaan, belangstelling genoeg, hij werd een supertalent genoemd als ik me nog herinner. Waarom Sorloth wel tijd geven en die anderen niet? Bijl en Veendorp zijn ook jong dus die vergelijking van jou gaat niet op. Ik zeg jou Sorloth wordt de volgende die van de bank via de achterdeur verdwijnt. Wat betreft goede aankopen zie ik alleen Memisevic en Van Weert. Jensen vind ik matig en Davidson ook.

21-03-2017 om 10:49

Sommige mensen hebben inderdaad alleen maar kritische noten en blijven dan maar thuis.

Je mag best kritisch wezen maar kom dan met goeie argumenten , dat topsportcentrum is nog niet eens gebouwd , en de meeste jongens die wegestuurd worden zijn al wat ouder dan 20 en zijn gewoon te licht bevonden dat kan toch? Hopelijk hebben ze sneleen goeie lichting die wel goed genoeg is! Zie bijv sparta! Az! Dus goed dat de reorganisatie in de jeugd aan de gang is gezet , zodat daar ook de weg omhoog kan worden ingezet. 

rob roy21-03-2017 om 11:31

Ik snap de reacties hier op dit forum niet helemaal meer. Marius noemt een paar spelers op die rond de 20 jaar zijn en door de club niet goed worden bevonden en dus maar weg moeten. Bijl idem dito. Sorloth, net 20, daar moeten we nog even geduld mee hebben, Is deze speler in potentie dan WEL goed genoeg? Hoe kan je in godsnaam van een speler van rond de 20 nu zeggen dat hij wel of niet goed genoeg is. Het is altijd maar afwachten hoe het zich ontwikkeld. Het kan best zo eens zijn dat genoemde spelers bij een andere club, als ze de kans krijgen tenminste, binnen de kortste keren de sterren van de hemel spelen. Mijns inziens gaat het allemaal om een goede begeleiding van zo'n speler, daar zit hem de kneep, die is niet optimaal bij de FCG. En het is natuurlijk de hoofdzaak.....geld, want die spelers moeten natuurlijk wel een paar centen beuren. Bijl, een jongen van de club , die als 10 jarige bij de club is gekomen, wordt nu zomaar bij het grofvuil gezet. De jongen is nu rond de 20 en nu komt men bij de club erachter dat hij niet goed genoeg is. Is dat beleid? Dacht het niet, ik noem het gerotzooi in de marge!!!!!

brummie21-03-2017 om 11:38

Waarom automatisch schuld bij de club neerleggen ipv ze speler zelf. Beleid is om juiste keuzes op het juiste moment te maken met de blik naar voren. Dat gaat uiteraard niet altijd goed, bij geen enkele club. 

kees21-03-2017 om 13:40

ik help het je hopen:  Nijland sprak in dat drieluikinterviw met BM over dat ze van de 5 spelers erop hopen dat ze "alle vijf of vaier van de vijf" slagen...  Naar mijn idee wordt dit aantal bij lange na niet gehaald, en is FC Grioningen wat dit betreft niet zo'n betrouwbare werkgever als wel eens wordt gesuggereerd. Het voorlaatste jaar van Burnet bij FC groningen was er een van uiterstenh: weg doen of niet- terwijl hij geregeld prima speelde, het laatste jaar bleek verlenging voor hem opeens onmogelijk, nadat een goede uitgaande transfer er niet meer inzat. Dat is ook de realiteit van Topsport. .  Het beleid is veel te veel ad hoc, hoop dat ze dat eens veranderen in die nieuwe visie met 2018: 50% eigen spelers...   

21-03-2017 om 11:55

Ze hebben een team onder de 23 he dus ze kunnen spelers op hun 23e nog wegsturen!

rob roy21-03-2017 om 11:58

Ook als ze al wat ouder zijn, zo rond de 30. Voorbeelden te over!!!!!!!

rob roy21-03-2017 om 11:56

Ja, Brummie, als je naar ruim 10 jaar er achter komt dat een speler niet goed genoeg is, noem jij dat "de juiste keuze maken op het juiste moment". Sorry hoor, maar dan ben je volledig van "het padje af". Precies zo als dat ze bij de club "van het padje af"zijn.

harley21-03-2017 om 12:20

Misschien dat ze juist proberen om het padje weer te vinden? Dat ze te lang hebben aangemoddderd met de jeugdopleiding? Professionaliseren is misschien ook..eerder afscheid nemen?

Om van beloftevolle spelers van 14 of 15 afscheid te nemen is ook weer wat voorbarig..die kunnen nog zoveel beter worden..Maar ook daarvoor zou moeten gelden: We leiden op voor het eerste en niet voor Emmen (o.i.d.)..als het duidelijk is dat het eerste elftal een utopie is...sorry..weg.

21-03-2017 om 11:57

Vooral als je al zo lang bij de club speelt heb je een duidelijk beeld van zo jongen , en moet je op een gegeven moment keuzes maken. Geven we hem een kans of komt er een sterkere aan in de jongere teams.

21-03-2017 om 12:00

En over 3 a4 jaar wanneer het beeld zichtbaar word van dat topsportcentrum positief of (negatief) weer vooraan in de rij.

Hgz21-03-2017 om 12:26

Waarom krijgt Sorloth wel de tijd en Bijl en Veendorp niet? Ze zien in Sorloth wat( ik zou niet weten wat) Maar een tijdje geleden waren ze allemaal zo bang dat Veendorp naar Ajax of een club uit het buitenland zou gaan, belangstelling genoeg, hij werd een supertalent genoemd als ik me nog herinner. Waarom Sorloth wel tijd geven en die anderen niet? 

harley21-03-2017 om 12:37

Omdat Bijl en Veendorp al vele jaren de tijd hebben gehad om te laten zien of ze eerste elftalmateriaal zijn. Is niet te vergelijken met een aangekochte spits van jong-Noorwegen die er wel komt.

het afbranden van Sorloth is nu even modern..zoals altijd zondebokken worden gezocht (De Leeuw/Kieftenbelt)..Sorloth had moeten scoren maar had ook goede acties..maar die worden niet meer gezien..

Bacuna mag als een oude man over het veld sjokken...geen kritiek..

Mahi mag tegen Roda en W2 opgelegde kansen missen..geen kritiek..

Tibbling en idrissie mogen de bal tot in de 16 en op de voet van de spits willen leggen ipv een bal te geven...weinig kritiek (Al deed Tibbling het tegen W2 iets beter)..

M0i21-03-2017 om 20:59

Bacuna werd vroeg in de wedstrijd getorpedeerd door die reus van een spits van W2. Onbestraft trouwens. Trainer had ook kunnen wisselen. 

harley21-03-2017 om 12:39

Ik hoorde dat met name Veendorp nou niet bepaald leeft voor zijn sport...maar dat zijn RODDELS..of die waar zijn....geen idee

rob roy21-03-2017 om 18:57

Ik zal je vertellen Harley, als je een vader hebt waar je lief en leed met kon delen en die dan aan een slopende ziekte komt te overlijden, dan heb je een hele tijd nodig om je weer te concentreren, in dit geval op het voetbal en daarom vind ik het niet terecht dat deze jongen bij het grofvuil wordt gezet, terwijl hij twee jaar geleden nogwerd beschouwd als één van de grootste talenten in opleiding bij de FCG. Daarom zeg ik in een vorige post dat er wordt gerotzooid in de marge. 

harley21-03-2017 om 21:27

Rob Roy@ dat snap ik..dat is heel erg..

blij dat ik erbij heb gezegd dat ik roddels hoorde..

het bewijs dat topsport keihard is? En ook betrekkelijk..er zijn belangrijkere zaken in het leven.

brummie21-03-2017 om 12:42

Wellicht hebben bijv. Bijl en Veendorp al veel langer  de tijd gekregen dan hun ontwikkeling wellicht waard was. Lijkt me dat diegene die elke dag met deze jongens werken, een goed beeld hebben en een juiste inschatting kunnen maken. Als ik de mensen om heen in het stadion hoor die deze jongens op de voet volgen, hebben wel begrip voor afscheid nemen van bijv. Veendorp

kees21-03-2017 om 13:24

de club hinkte nog wel eens op 2 gedachten.  Van der Laan schiet mij nu te binnen, en Bakker en Bos...door omstandigheden van zware blessures, maar ook door wisselend succes in het veld uiteindelijk niet meer voor het eerste beschikbaar...dat duurde een paar jaar.  De verzekering heeft natuurlijk een deel vann hun salaris betaald.  Alleen Hiariej ( die al aangaf ook weg te willen ) mocht een echte clubspeler worden.  Ik denk zonder aarzeling dat het sterker doorselecteren op basis van verrichtingen bij de jeugd en met de zwaardere trainingsarbeid, hier ook mee te maken heeft, maar ook zal het aantal jeugdcontracten wat te verdelen is en puur uit de begroting moet komen, een rol spelen.  Dus eerst bezuinigen.  Als gevolg van dit beleid komt er wel automatisch meer druk om in de transferperiode nieuwe goede spelers van buitenaf te interesseren..Die komen niet voor een fooi een blauwe maandag in Groningen spelen.   En Reynen cq Memisevic bijvoorbeeld, wat gaan die doen als ten Werik erbij komt?

kees21-03-2017 om 13:28

 

correctie: moet natruurlijk zijn:  Mike te Wierik

brummie21-03-2017 om 13:00

Hoorde trouwens afgelopen zaterdagavond dat in de jeugd een andere (verdedigende) middenvelder furore maakt. Wellicht heeft afscheid Bijl hier mee te maken. 

blauwevogel21-03-2017 om 13:09

Deze groep waarvan afscheid wordt genomen heeft geen indruk kunnen maken in de derde divisie en moet nu plaats maken voor een gedeelte van de O19  groep die hopelijk meer kwaliteit heeft.

21-03-2017 om 13:24

Sorloth 1e elftal vergelijken met bijl onder de 23 beetje vreemd. Sorloth staat ten 1e veel hoger in de pikorde 1elftal speler , ten 2e blijkbaar vinden ze bijl niet 1e elftal waardig zijn ze nu achter. Sorloth krijgt vaak de kans als er blessures of schorsingen zijn dus niet eens basisspeler. Iedereen ziet inderdaad dat hij er nog lang niet is , maar hoe kan je dat van bijl wel zeggen als supporter nooit in het 1e zien spelen. Misschien zeggen ze in de winter januari 2018 ook wel byebye sorloth het is genoeg. Dan kan je als supporter zeggen miskoop! Falen scouting.

kees21-03-2017 om 13:31

idd.  Denk even aan de Zweed Dino Islamovic...  Sorloth kan zomaar hetzelfde overkomen. 

21-03-2017 om 13:27

En inderdaad wat er gezegd worden misschien loopt er wel een 15 , 16 jarige jongen rond met veel meet potentie die ze mooi kunnen kneden in dat topsportcentrum kijk verder dan je neus lang is.

M0i21-03-2017 om 20:55

Om even bij deze post terug te komen op het *sportcentrum: ook al maakt dit centrum een talent een 20% betere sportman en voetballer, het geld blijft regeren. De top 3 koopt onze talenten op om de gaten te vullen die bij hen weer vallen omdat het buitenland ze wegkaapt (of Bosz ze weg kijkt). Over Sorloth: ik heb genoeg ervaring in het voetbal om te zien dat dit m niet gaat worden. Koppend zwak, moeilijk een bal vast houden, enzovoorts. Mahi was inderdaad ook niet goed tegen W2 maar die heeft al wel laten zien dat hij talent heeft. Idem Idrissi en Bacuna. Sportcentrum en Kemkers kosten een boel centjes die je ook anders zou kunnen investeren, bijvoorbeeld in Scandinavische jeugdige talenten. Een centrum helpt daar mijns inziens geen drol bij. Dan de teloorgang: misschien wat overtrokken door het slechte resultaat. Maar ik heb het de afgelopen qua spel zienderogen minder zien worden. Toegegeven, in de hele Eredivisie. Wedstrijden zoals afgelopen zondag in Akkrum zuid moet je met een lampje zoeken. Tot slot harley: als je mikt op mijn 2 stoeltjes voor volgend seizoen: ze zijn je van harte gegund.

harley21-03-2017 om 21:37

MOi@ je hebt gelijk..het geld blijft het voetbal regeren..en dat zal altijd zo blijven. De competitievervalsing begint in mijn ogen al bij het verdelen van televisiebeelden.

Het zijn keuzes..of je koopt of je investeerder in je jeugdopleiding. Ik mag toch hopen dat ze ook vol inzetten op het scouten van (jonge) talenten.

bedankt voor het aanbod...wel Vak K toch?

M0i21-03-2017 om 21:50

Yup. Vak K. Mooie plekken.

FCG-Forever21-03-2017 om 16:55

Simpelweg gewoon niet goed genoeg 

ronald197621-03-2017 om 18:11

Help onze 

The Cottage21-03-2017 om 19:17

Deze jongens hebben geen uitzicht op een basisplaats in het eerste en daarbij hebben zij niet de kwaliteiten voor FCG 1.

In de jeugd(o-15+0-17) en 0-23 spelen een paar spelers met potentie voor het eerste elftal.Ik noem een Hrustic(O-23), Daniel van Kaam(o-17 , Jesper de Backer(O-15) en Gerald Postma(o-23), dat zijn jongens die boven de rest uitsteken of kwaliteiten hebben die in het eerste gevraagd worden. In de jeugd wordt nu veel meer getraind op fysiek en het winnen van wedstrijden ipv positiespel en "leren".Je dient er gelijk te staan.  Zoals wij FC Groningen supporters dit ook graag willen zien: er wordt meer gelet op strijd leveren ,fysiek sterk zijn en een goede mentaliteit(ook in het teambelang denken, geconcentreerd voetballen, discipline op het veld en daarbuiten) hebben ,naast een goede basistechniek en handelingssnelhied.

 off -topic :

ik heb uitgezocht wat de leeftijden zijn van de 1e selectie per 01-07-2017(er van uitgaan dat er niemand weggaat). De start van het seizoen 2017-2018

Padt-27

Te Wierik-25

Reijnen-30

Davidson-26

Jensen-29

Weert-27

Linssen-26

Bacuna-19

Tibbling-22

Mahi-23

Larsen-24

Dan kom ik tot het volgende elftal:

Je hebt een ervaren as met Padt-Reijnen-Jenssen-Weert, allemaal jongens boven de 26 jaar en in de kracht van hun voetballoopbaan.

Verder bestaat de verdediging uit de backs te Wierik en Davidson en Larsen(24)/Memisevic(23) op het middenveld met Bacuna(19) of Tibbling(22)  +  een nieuwe speler met de kwaliteiten van scoren, assistjes en leiderschap(het is wat veel gevraagd ofschoon  broodnodig voor dit eltal), Mahi(23) of Linssen(26).

Dit elftal heeft een gemiddelde leeftijd van 25,3 jaar. Gemiddelde leeftijd van Feijenoord nu is 25,6 jaar.

Het laat zien wat het tecnisch beleid van de FC is, oudere /ervaren spelers in de as en daaromheen een  mix van mid-ervaring/ talentvolle jongens.

Het is qua leeftijd/ervaring een uitgebalanceerd elftal, over  sommige posities/spelers kun je discusieren of er geen betere spelers zijn alleen is het wel zo dat niet elke goede speler haalbaar is voor de FC: 1-te duur,2- wil zelf niet 3- andere club betaalt meer.

Dit is FC Groningen anno 2017. Kwalitatief goede spelers opleiden voor FCG 1, voor spelers uit de buitencategorie of een speler  die het eltal significant beter kan laten spelen een transfersom neerleggen,  genoeg geld in kas hebben om een transfervrije speler een goed salaris+tekengeld te bieden en zo mee te concureren met andere clubs.

Verder dient de scouting, niet de fout te maken om in de vijver met al die vissers en  het grote aas aan de haak te gaan vissen  , ofschoon nieuwe meren en plassen in kaart te brengen  om daar met minder vissers de middle en big fish te vangen!

Wat denken jullie hoe het elftal er uit komt te zien met de kennis(duur contracten, transferwensen, geld in de pot,Eredivisie ) van nu, voor volgend seizoen?

kees21-03-2017 om 21:56

Je huiswerk heb je goed gedaan...Laat ik er mijn mening over geven

 FC Groningen heeft niet de souplesse en voldoende geld en sponsoring en achterban om voor een heel aankomend seizoen zodanig een dubbeling van de Eerste selectie  en reservespelers uit de jeugd bij de aanvang van een nieuw seizoen gereed  te hebben. Ieder jaar is hetzelfde zoeken naar spelers op de juiste plaatrs, en noodzakelijke wisselingen bij blessures.  Ernstige blessures zijn er niet gweest dit jaar, wat misschien te maken heeft met een betere opbouw en belasting en begeleiding...  

De logica om te vergelijken met andere Eredivisieclubs ontgaat mij, als andere clubs om die 11 e plaats heen , dit wél met de beperkte middelen een ingespeeld elftal met scorende spelers klaar krijgen. Daar zit ook wel eens een zwakke schakel bij, maar ook een positieve uiitschieter: opeens een spits die scoort of een speler die duur verkocht wordt aan de PL... Kom je op het merkwaardige fenomeen dat een relatief flink deel van de FCG spelers in vertegenwoordigende Nationale jeugdelftallen hebben gespeeld, dan is het opvallend dat - eenmaal bij FC groningen spelend - ze een terugval van jewelste laten zien.  Waardoor dat komt: bijvoorbeeld omdat ze geen profmentaliteit genoeg hebben, of dat de tactische instructies de overtuiging en het initiatief bij die speler tijdelijk weghalen...ik weet het niet. 

Even heb ik verlangd naar een buitenlandse coach uit een grote competitie, die desnoods geen woord Nederlands spreekt en de hele dag knoflook uitademt... als ie maar weet te winnen.  Maaskant is een jaar geweest met een hoop heibel in de tent. Dat kan op zich geen kwaad als de organisatie daar maar mee weetr om te gaan. De reden van niet verlengen had waarschijnlijk ook te maken met de fiancniële eisen van deze zichzelf achtende "toptrainer-goed voor Feyenoord"

Er is nog een ding wat bij mij duister blijft: de nog steeds bestaande minderwaardigheid die de club uitstraalt over wat kan en niet kan.  Natuurlijk is behoedzaam omgaan met het geld prima in orde..En er zijn zaken die men leiever niet aan de grote klok hangt...het lijkt wel bijna een Politieke Partij zoals er gedraaid en geredeneerd wordt in de interviews...maar je bent een club met ambitie of je bent het niet.   De kreet Topsport wordt intern wel door Jeltema en Kemkers met woorden beleden, Nijland zelf stelt zich publiekelijk wat klein op temidden van de grote jongens-Voetbalclubs en al hun succesverhalen, en dat terwijl hij toch in besturen zoveel ervaring heeft. 

Nee dit FC groningen heeft opdit moment naar mijn mening een grijze deken over het team liggen, alsof ze het niet weten wat ze willen, want het lijkt toch veel op Ad Hoc beleid, waarbij wij op de officiele site tegenwoordig uitvoerige verslagen kunnen lezen over ëx-FC spelers in het "boetnlaand" of over markante gebeurtenissen van vroeger... Kan mij het nou schelen of Texiera scoort, dat had ie hier moeten doen denk ik maar.. 

Tot slot: als je gaat beswchouwen over de prestaties van ons cluppie..dan is dat natuiurlijk niet los te zien van hoe het feitelijk op dit moment sportief gaat.  Speelt het team 6 overwinningen op rij,  dan is iedereen opgelucht en weer vol goed moed. Verliezen ze er nu 6 dan gaan we niet alleen spelen om degradatie maar ook loopt de verkoop van seizoenkaarten terug en gaat de sponsoring op de helling... Zo belangrijk is het moeten presteren opm dit moment. En de oorsprong hiervan ligt niet aan de kritische supporters, zoals soms gesuggereerd wordt, nee veel meer aan de te enge inner circle in die clubcultuur van FC Groningen...zo denk ik.  

 

 

 

 

 

 

Ook ik kan mij niet aan dit stemmings-effect onttrekken, maar ik luister dan naar mensen als Masker en Baas en nog een paar FC Groningen volgers, en die zeggen toch in koor dat het zo niet goed komt vwb de sportieve ambities.  

     

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!