Terug

Deel deze pagina:

Poll - FC Groningen haalt de nacompetitie

Door Redactie 15 reacties

Nog 9 speelrondes te gaan en dan zit de competitie er op. FC Groningen was met name de laatste twee wedstrijden zeer goed bezig, ondanks het zure verlies tegen FC Utrecht. Tegen Ajax werd zwaarbevochten maar uiteindelijk dik verdiend gelijk gespeeld. Komt er wederom een groen-wit lente offensief dat FC Groningen bij de eerste 9 brengt? Zie tevens bijgevoegd speelschema. Onze nieuwe poll staat open tot 1 mei.

zondag

12 maart

Roda JC

-

FC Groningen

zaterdag

18 maart

FC Groningen

-

Willem II

zaterdag

  1 april

AZ

-

FC Groningen

woensdag

  5 april

FC Groningen

-

NEC

zaterdag

  8 april

ADO Den Haag

-

FC Groningen

zondag

16 april

FC Groningen

-

PEC Zwolle

zaterdag

22 april

Go Ahead Eagles

-

FC Groningen

zondag

  7 mei

FC Groningen

-

PSV

zondag

14 mei

FC Twente

-

FC Groningen

Reacties:
appie happie07-03-2017 om 18:15

Ik denk nog 3 wedstrijden verlies psv, twente en az.de rest 14 punten..daarmee wordt je 9 de.dus ja play-offs...makkie

kees08-03-2017 om 05:10

Ik heb nee gestemd... maar het is een kantje boord geval:  Idd Zwolle komt ook met een inhaalrace, en Willm II met ene trainer die Van de Looi heet, die komt ook met een punt weg.   Maar plaats 10 is helemaal niet zo slecht als je het begin van de competitie beschouwt...DAT BETEKENT voor mij dat dhr Nijland en de verantwoordelijken komende transferwindow niet op hun handen moeten  gaan zitten...Faber had het opp de radio nog over: versterking in alle drie linies. Doe je dit niet  dan  ondergraaf je het zelfvertrouwen ook.  Dingen beloven en dan later weer terugdraaien ( wanwege wat al niet voor een reden )....  dat werkte vroeger in mijn kindertijd niet ( als mijn vader opeens de andere richting opging in de straat en wij moesten volgen: "geen speeltuin, geen ijsje gewoon aan het werk" ) maar het heeft ook effect  op het vertrouwen van Sponsors en SZkaarthouders.  Je moet nu eenmaal mee met goede spelers, en als je ze niet hebt, dan moet je opleiden of inkopen.  geen excuus dat er geen geld is, want dan wordt je vanzelf ingedeeld bij de losers... Degraderen zal Groningen vast niet de komende jaren, maar meer dan een seizoen in het rechterrijtje, dat geeft een (verkeerde) richting aan.

Groet

Martijn 07-03-2017 om 18:25

1 punt achterstand op willem 2

de play offs moeten te halen zijn ja

07-03-2017 om 18:26

nee

 

07-03-2017 om 19:00

Nee is Groningen te onstabiel voor , maar dat is de rest ook zoals willem2 , nec , heracles. Ik denk dat Jans Zwolle zodanig op de rit krijgt en nog de play offs haalt met Zwolle. Of Groningen moet ineens de swingende vorm krijgen maar dat zie ik niet gebeuren.

rob roy07-03-2017 om 19:32

Heb  wel vertrouwen in dit team, uiteraard niet in de technische staf, maar dat zijn er meer. Binnenkort is van de Weert ook weer beschikbaar en verdraaid die Linssen begint ook te scoren. Alles is nog mogelijk lui. En als het op Play Offs aankomt, we zijn niks minder dan Akkrum-zuid, Fietstas of AZ.

rob roy07-03-2017 om 19:38

En straks Arjen Robben even zien "vlammen" tegen de "Gunners" in Londen. Makkie voor Bayern...........3-0 voor de Duitsers.

Hgz07-03-2017 om 20:05

Als ze de negende plek niet halen is dat een dikke afgang. in ieder geval dit jaar fors minder tv geld, dus minder geld voor nieuwe spelers

Jantje07-03-2017 om 20:14

Ik verwacht plek 15 voor de FC

Hugo de Gekste08-03-2017 om 07:42

Gezien het relatieve programma moet plek 9 zeker haalbaar en misschien zit er nog wel meer in. De bekende lentesprint moet uiteraard nog gaan komen. Kijkende naar het schema, zijn AZ, PSV en FC Twente de moeilijkste potten. Van de rest moet de FC zeker kunnen winnen, beginnend tegen het vreemdelingenlegioen in Kerkrade!

brummie08-03-2017 om 09:47

Plek negen is in mijn ogen zeker haalbaar. Helaas hebben we (te) vaak een gelijkspel als reultaat gehad. Met in de komende wedstrijden een paar 3 punters waardoor je snel klimt op de ranglijst.

campesino08-03-2017 om 13:44

Als we het halen, mag nijland faber op zijn blote knietjes danken, want nadat faber ondanks een slechte start en een matige selectie de boel bij de kerst eindelijk op de rails had, kon hij in januari weer opnieuw beginnen. en wel zonder 3 basisspelers (rusnak, hateboer en vd weert) en zonder 2 wissselspelers (hoesen en maduro) en met de aanvullende eis (terecht overigens) om aanvallender/aantrekkelijker te spelen. ga er maar aan staan.  en toch lijkt het erop dat faber de boel weer aan de praat heeft gekregen. dus als je de thuiswedtrijden tegen willem II en nec wint, is er een grote kans dat je negende eindigt. Maar dan moeten er niet teveel blessures en schorsingen komen, want de bank die heeft nijland vakkundig afgeroomd/wegbezuinigd

harley08-03-2017 om 14:35

Ik denk niet dat Nijland Faber op z'n blote knietjes gaat danken..ik denk eerder dat ze denken: 'Wij hebben het goed gedaan..want kijk maar wat de door ons aangestelde trainer..ondanks de afgeroomde selectie heeft weten te bereiken". Wij hebben het dus supergoed gedaan door Faber aan te stellen.

rob roy08-03-2017 om 15:10

Ja Harley, enige zelfoverschatting is Nijland niet vreemd. Trouwens de hele TD loopt enigszins met de kop in de wolken, want ja, we hebben toch zo'n goeie ploeg!!!!!! "Dau mor gewoon, den dau je gek genog". 

campesino08-03-2017 om 15:11

Daar heb je gelijk in en mocht het niet lukken dan heeft faber de schuld en zo blijf je altijd buiten schot. en miscchien denken ze dat we dom zijn, maar ook weer niet zo dom. en dan maar huilen om utrecht en vitesse met hun hogere begroting. maar volgens mij strijden we om de negende plek met willem II, heracles en nec en die hebben toch echt geen hogere begroting dan groningen. en twente heeft dan wel een hogere begroting maar had geen cent te makken en moet je kijken waar die eindigen.

kees08-03-2017 om 18:07

Eigenlijk schrijf jij steeds hetzelfde wat wij ongeveer vermoeden.  Het is bijna niet mogelijk een lange termijn beleid van Nijland cs te begrijpen.  Wel formeel op papier, maar het is steeds net zo lang als het breed is:  ieder dag is er een nieuwe afweging wat ze doen, van moment naar moment, ..en het aantrekken van  volwaardige vervangers staat niet op de eerste plaats, maar veel meer het intact houden van de hele bedrijfsvoering, dwz ook het niet-sportieve gedeelte van de BV - is stweeds de doorslaggevende facgtor hierin.

Bewijs hiervoor: Na het halen van de beker en het spelen van Europees had FC Grioningen een aantal jaren goede trasnferinkomsten gegenereerd, en dus ALS het beleid er een was van ambiti9e om te versterken vwb. vertrokken spelers, dan is op dat moment er te weinig mee gedaan! - Ik denk dat ik dat wel mag stellen, want nu krijgen we steeds een situatie dat je niet over vversterklingen meer spreekt, maar (en zeker met de wetenschap dat er in mei  weer winst genomen wordt op enkele spelers) maar over  enkel vervangers.     Mooier kan iuk het niet maken.

marcelfcg08-03-2017 om 17:53

Via plek 9 de PO in heeft ook geen enkele zin. Einde verhaal na he eerste rondje.

campesino08-03-2017 om 18:42

Mooier is het ook niet kees, eerder lelijker.

ik had liever wat risiko gezien met 1 of 2 kwaliteitspelers na de bekerwinst om punten = geld in de uefa league te pakken. en ik had liever dat rusnak en hateboer gebleven waren (want de hoodprijs hebben we zeker niet gevangen) om een paar plaatsen hoger te eindigen = meer tv geld.  maar hier varen we zekerder dan zeker.

08-03-2017 om 22:06

Wel een mooi tripje marcelfcg

marcelfcg11-03-2017 om 11:56

Zeker weten en mocht het weer eens zover komen dan ben ik erbij maar dit team zie ik de POffs niet winnen dit jaar.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!