Terug

Deel deze pagina:

Poll - Op welke plaats op de ranglijst staat FC tijdens de winterstop?

Door Redactie 19 reacties

We hebbben weer een poll. Er kan worden gestemd tot eind november. Resterend programma voor dit kalenderjaar. 

vr 2-nov  Excelsior FC Groningen
zo 11-nov  FC Groningen Heerenveen
zo 25-nov  Feyenoord FC Groningen
       
zo 2-dec  FC Groningen NAC
zo 9-dec  VVV Venlo FC Groningen
zo 16-dec  FC Groningen FC Emmen
za 22-dec  Fortuna SC FC Groningen

De vraag is, wat is jullie verwachting op welke plaats op de ranglijst FC Groningen tijdens de winterstop gaat bivakkeren? 

1) FC Groningen staat boven nacompetitie/degradatiestreep

2) FC Groningen staat op plek 16/17

3) FC Groningen staat op plek 18

Reacties:
30-10-2018 om 20:56

nieuwe trend van BM , om de items met een vraagteken te stellen?  Het zegt totaal niks over de eindstand in de competitie. Overwinningen zullen er in 2018  niet veel zijn...dat is gewoon je knopen tellen.  Wel is het SPEL van FC Groningen en de afgedwongen kansen van de voorste linie belangrijk om per wedstrijd te beoordelen.

Iets anders: Op VP verscheen  dinsdag een bericht dat Veldwijk en Fraser een klik hebben die Veldwijk motiveert om de leidersrol te nemen.  En dat Veldwijk bij FC Groningen dit gemist heeft "als ik naar huis rijd na de training zit Fraser wel 45 minuten in mijn hoofd" alsdus Veldwijk. Het is niet de eerste keer dat Veldwijk afgeeft op FC Groningen. Hij had altijd al een afwijkende versie van de gebeurtenissen ( zoals het conflikt met Mahi en die weiger-wissel met Faber.  Op het veld hebben de supporters zelf ( zonder poll ) kunnen vaststellen dat hij in de basis er niet veel van maakte. en dat Faber hen daarna alleen als invaller gebruikte, zal zeker iets zeggen over zijn beperkt getoonde inzet en grote mond. Verder heeft Veldijk 10 profclubs versleten in 8 seizoenen.   

Conclusie mijnerzijds is dat Veldwijk de afstand naar PEC Zwole, Groningen of Noorwegen eerst niet erg vond en nu, naderhand (!) wel en dat de man alleen uitgedaagd wordt  zolang hij goals maakt en persoonlijke aandacht krijgt.  Op zich begrijpelijk maar tamelijk onvolwassen excuus van een voetbalprof.  Ik kan mij nl niet voorstellen dat toen hij speelde voor Groningen hij geen aandacht kreeg van de trainer en de staf. De lezing van de club dat Veldwijk bij FC Groningen een zeer lastig te beteugelen speler was die niet erg gemotiveerd was en vaak met hele andere dingen bezig was, die staat hier haaks op.  Ook Veldwijk maakt zich hiermee schuldig aan het pure verdraaing en opportunisme dat de profvoetbalwereld eigen is. 

Ik wens Veldwijk op zich succes op het veld bij Sparta zoals ik dat iedere speler gun. Nu scoort hij en traint hij kennelijk wel goed.  Maar dat herhaaldelijke gezeik van hem de laatste  drie maanden over FC Groningen moet wel eens afgelopen zijn. Hij kan moeilijk beweren dat hij hier goed gefunctioneerd en gepresteerd heeft.

FC Groningen is ernstg gedupeerd gebleken door Bacuna Van Weert en Veldwijk en Drost  die de club in de zomer verlieten op een niet-zo prettige manier ( citaat Drost ).  Nou: "leuker" voor Veldwijk en die anderen konden ze het vorige seizoen niet maken.

Goed voor Veldwijk, Drost en Van Weert dat zij het zo naar hun zin hebben bij hun huidige club...zolang het duurt.... zeg ik erbij           

grunnfan30-10-2018 om 21:44

Ik denk/ hoop minimaal 12 punten uit deze wedstrijden...dus boven de streep met kerst

30-10-2018 om 21:48

Er worden 18 punten nog gepakt met mahi derbij wordt er even een mooie serie neergezet

30-10-2018 om 22:37

Hier was op deze site eens iemand die een glazen bol in huis had en daarmee soms succesvol voorspellingen deed. Misschien dat deze vedwenen blogger nu eens wederom een gunstige voorspelling kan doen. Moeten hem/haar wel vragen even weer van zich te laten horen natuurlijk.

 

Oeleoptak30-10-2018 om 23:44

Ben bang niet verder dan plek 16/17. De andere clubs onderin pakken ook punten en momenteel meer dan Groningen.

31-10-2018 om 01:27

NAC gaat onder van Hooydonk spelers halen, FC Groningen ook...

pepi6831-10-2018 om 04:50

Denk nog 7 punten erbij. Dus 11 punten, ga voor plek 18

31-10-2018 om 05:04

12 pnr erbij totaal 16 plek 15 ,nac,emmen en de graafschap onder ons, vanaf de winter langzaam omhoog tot plek 10

31-10-2018 om 12:06

6 punten erbij en plek 17

31-10-2018 om 12:45

Ik denk dat Groningen 6 punten gaat pakken, 1 winst tegen NAC, 3 keer gelijk tegen Excelsior, Emmen en Fortuna. NAC pakt er 5 dus we staan in punten gelijk in de winterstop. Willem II, Fortuna, de graafschap en Emmen gaan nog wat puntjes pakken (o.a. tegen Groningen) dus die staan sowieso boven ons. Ik zeg dus op doelsaldo 18e. Kan er niks anders van maken.

Zoals ik na de wedstrijd tegen PSV al gezegd heb vraag ik mij sterk af of Groningen de komende periode wel diezelfde inzet kan tonen. Ik vrees dat het gewoon weer volledig inzakt en weer labbekakkerig voetbal wordt. Want hey, waarom zou je inzet tonen voor dat schamele loontje wat je bij Groningen krijgt toch?

Ben nog nooit zo somber gestemd geweest over de nabije toekomst, en ik was er al bij in de Oosterpark. Toen was het voetbal ook vaak om te huilen, maar op 1 of andere manier trok ik dat toen beter. Al is het alleen maar omdat de spelers toen wel met zwarte broekjes van het veld kwamen. Maar waarschijnlijk idealiseer ik de boel nu wel een beetje hahaha.

31-10-2018 om 12:47

Hopelijk boven de streep, denk 16/17...."normaal" gesproken moeten er veel punten kunnen worden gesprokkeld... Maar dit seizoen is het maar afwachten. 

31-10-2018 om 13:12

NAC, Emmen, Fortuna tegen het einde is cruciaal. Dat zijn directe concurrenten die je dan van de punten kunt afhouden. Ik denk dat we daar 5 punten pakken. Ik denk plek 17.

campesino31-10-2018 om 15:00

Ik denk dat in de laatste 4 wedstrijden het voortbestaan in de eredivisie op het spel staan. Pak je in die reeks maar 3-4 punten dan ben je met de kerst al gedegradeerd.

Ik denk dan ook dat het wijzelijk is dat als er in de komende 3 wedstrijden 0 punten worden gepakt en als het spel niet wezenlijk verbeterd, buijs moet opstappen, want dan is de kans dat er in de laatste 4 wedstrijden geen punten worden gepakt levensgroot.  

persoonlijk vind ik dat we geen al te beste selectie hebben, maar ook weer niet zo beroerd om laatste te staan. met padt, te wierik doan en mahi heb je toch 4 bovengemiddelde erediviespelers en het lijkt me duidelijk dat buijs tot nog toe niet het beste uit de selectie heeft gehaald. Dus ik zou zeggen geef hem nog 3 wedstrijden de tijd om punten te pakken of om een beter spelend team te krijgen en zo niet, zou ik niet inzien waarom je tot de kerst wil wachten om van trainer te veranderen.

31-10-2018 om 15:28

Lastige is de FC weet geen doelpunten te maken.

Ik vond de laatste 2 wedstr niet eens zo slecht wel

naief en dom. Ik hoop op 10 punten maar ik verwacht 5 maximaal 6 punten.

Ik hoop op versterkingen middenveld en voorhoede en dat degradatie afgewend kan worden

Dus het zal plaats 17 of 18 worden in de winterstop.

marcelfcg31-10-2018 om 15:43

Off topic;

Ik las zojuist een stukje over Zivkovic. Het komt er in Oostende ook niet echt uit bij hem. Die jongen is aan het twijfelen geslagen. Heeft zelfs een mental coach ingeroepen. Zou zo'n jongen hier in zijn vertrouwde omgeving niet weer op kunnen bloeien? De wil lijkt er echt wel te zijn. Ik zie wel een soort Matavz scenario. 

 

Hoekie31-10-2018 om 15:56

Ze halen 11 a 12 punten, te beginnen met 3 tegen Excelsior. Ze eindigen op de 10 of 11 plaats. Helaas net geen play-offs. De plaats in de winterstop boeit mij niet, het gaat er om dat je zelf die 11 of 12 punten pakt en daarna de weg naar boven inslaat. Als iedereen fit is heeft de Fc prima spelers alleen is het nog geen team. Buijs moet keihard aan de slag en mag niet de blunder begaan door Reis ernaast te zetten. Deze speler pakt zoveel ballen op cruciale momenten dat kan niet onopgemerkt blijven. Nu nog een fitte Mahi en een Cassierra die nog niets heeft laten zien maar in potentie een goede voetballer is. 

31-10-2018 om 17:13

Excelsior een puntje, Heerenveen een fel bevochten overwinning en dan tegen Feyenoord in de Kuip zijn wij dit jaar de verrassing. Wat NAC vorig seizoen kon, doen wij dit jaar, 3 punten. NAC thuis pakken we ook, VVV uit puntje, Emmen thuis leuke pot maar helaas 1 punt en in Sittard winnen we onverdiend: 15 punten en plek 15.

31-10-2018 om 19:43

Het boeit mij helemaal niet waar we met ingang van de winterstop staan. Het is toch maar duimzuigerij. Belangrijk is waar we staan op het eind van de competitie. Campesino vind, als we weinig of geen punten halen we met de winterstop al zijn gedegradeerd . Dit gaat mij veel te ver, om dan die conclusie al te trekken. Na de winterstop heb je nog 17 wedstrijden waar dan 51 punten zijn te behalen en het lijkt mij raar dat van die 51 punten niet een aantal bij FC-Groningen terecht komen. Vorig seizoen was het voor de winterstop ook niet zo rooskleurig en erna ging het pas lopen, dus wanhopen en zeggen "we degraderen" is flauwekul. We gaan ons in de wintertransferperiode versterken met 2 spelers met ervaring en op het eind staan we gewoon waar we moeten staan en dat zal zo om en nabij de 9e plek zijn. Geen play-offs? Nou dan maar een keer niet. Maar degraderen, nee, dat niet!!!!!

01-11-2018 om 09:07

Plek 13 en nee dit is geen cynisme!!

Nogutsnoglory101-11-2018 om 17:18

Ik denk plaats 15 tijdens de winterstop. We laten de Graafschap, Emmen en NAC onder ons. Aan het eind staan we 10 de of 11 de. Mits Buijs een logische opstelling maakt en hij wat meer traint op vaste automatismen en wat langer met hetzelfde team speelt. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!