Terug

Deel deze pagina:

Pover FC Groningen verliest ook in Den Haag

Door Thijs Faber 32 reacties

FC Groningen heeft vanavond met 1-0 verloren in het Cars Jeans Stadion tegen ADO Den Haag. In een bijzonder matig affiche besliste een goal van Elson Hooi in de 32e minuut uiteindelijk de wedstrijd in het voordeel van de Hofstedelingen.

Eerste helft

De eerste 20 minuten kunnen we wel overslaan, daar gebeurde vrij weinig. De 25 daaropvolgende minuten hoeven we ook maar weinig woorden aan vuil te maken. Op een paar semi-gevaarlijke uitbraken van de uitploeg na gebeurde er weinig. Totdat in de 32e minuut El Khayati op avontuur ging, daar alle ruimte voor kreeg, en Elson Hooi met een uitstekende pass in stelling wist te brengen. De aanvaller rondde feilloos af, daar moet wel even genoemd worden dat hij van Tim Handwerker ook alle vrijheid kreeg om af te ronden. Vlak voor de rust kreeg FC Groningen de grootste kans van de eerste helft, maar na goed voorwerk van Ritsu Doan wist Uriel Antuna de bal niet in het Haagse doel te krijgen. 

Tweede helft

De tweede helft kwamen beide ploegen niet beter uit de kleedkamer, het tempo lag aan beide kanten laag, en van grote kansen valt niet te spreken. ADO-spits Thomas Necid kon uit een corner nog vrij inkoppen maar zijn poging trof Sergio Padt. In de tweede helft bracht Danny Buijs Mimoun Mahi en Daniel van Kaam om een gelijkmaker te forceren. Voor laatstgenoemde was het zijn debuut in het profvoetbal. Tien minuten voor tijd werd ook nog Jannik Pohl gebracht voor Tim Handwerker, waarmee het slotoffensief definitief was ingeluid. Geen moment leek het er op dat de gelijkmaker nog ging komen, behalve dat Samir Memisevic keeper Groothuizen nog trof in de laatste minuut.

Volgende week is het interlandweekend, en is er dus geen Eredivisie. Na de interlands moet FC Groningen proberen in Almelo de slechte periode van zich af te spelen.

Reacties:
Groen hart06-10-2018 om 20:36

Jans stap op . Het slechtse elftal ooit .

GroningenZuid06-10-2018 om 20:37

Ook Heracles wint gewoon van dit Groningen, zeker thuis.

Je moet de duels tegen NAC, Fortuna etc winnen. Meer is er niet te halen. Maar ook die ploegen scoren toch wat makkelijker, hebben gewoon spitsen. Nee ik weet niet hoe dit nog op de rails gaat komen. Geld is er ook niet.

Cantona06-10-2018 om 20:45

Ik zie met Lede ogen aan hoe mijn clubje naar de kloten wordt geholpen.

Het voetbal is de laatste jaren al zo slecht dat het herkenbaar wordt.

Gelaten kijk ik de laatste tijd de uitwedstrijden op tv en verneem dat het mij steeds meer moeite kost om te blijven kijken.

Als je de spelers niet op de goede positie zet, telkens weer een andere vreemde opstelling neerzet, dan krijgen de jongens geen zelfvertrouwen en zal het nooit goed gaan.

Groen hart06-10-2018 om 20:47

Herken het zo ben gaan schakelen . Vroeger leefde ik mee schold ik . Nu.... berusting .

Groen hart06-10-2018 om 20:46

Maar er is hoop ! Pa Robben komt om onze talenten te ondersteunen. Bah het lijkt wel de vvd ons kent ons . Weer een opvreter erbij .

tante jannie06-10-2018 om 20:50

Inderdaad en de mensen die echt hard werken voor de club als dit zo doorgaat eruit moeten door het wanbeleid cq aankoopbeleid 

06-10-2018 om 20:55

En we praten mekaar allemaal een beetje na en zo hobbelen we maar verder. De supporter steeds meer gefrustreerd en de club steeds minder presteerd.

pepi6806-10-2018 om 20:51

Spelers worden minder waard, sponsors willen niet met negativiteit worden geassocieerd, publiek is jaren prutvoetbal zat en blijft weg, minder TV inkomsten.... denk dat het tekort nog wel eens fors hoger uit kan vallen. Sterkte en wijsheid bestuur en management om dit om te draaien, zullen jullie hard nodig hebben. 

appie happie06-10-2018 om 20:51

Ķutzooi

Cantona06-10-2018 om 20:58

Kort maar krachtig 

appie happie06-10-2018 om 21:04

M0i06-10-2018 om 21:31

Spijker op de kop Appie. Helaas

Oeleoptak06-10-2018 om 20:58

Begreep ook niks van de opstelling. Doan moet achter de spitsen. Mijns inziens in een tweespitsen systeem, goede flankspeler hebben we toch niet. 

Heb de hele wedstrijd gezien. Drama. Zit geen greintje systeem of patroon in. Hebben ze de bal volgt er weer een zinloze trap naar nergens. 

Deze matig getalenteerde groep heeft een harde hand nodig. En iemand die een opstelling kan maken naar wat er aan spelers voorhanden is. Het is heel jammer dat het geld wat er was gestoken is in een CV. Want ondanks dat vliegen de ballen er toch in. En gescoord wordt er niet. Dus verkeerd geïnvesteerd. Die Pohl wil Nederlands leren. Is er iemand die hem kan vertellen dat dit overbodig is?

marcelfcg07-10-2018 om 10:39

Kemkers wilde de spelers aanpakken en topsportmentaliteit aanleren. Het kostte hem zijn baan. Dat zegt genoeg. Maar waarom komt Buijs weg met deze krankzinnige opstelling. Welke journalist neemt het voortouw en vraagt Danny wat hem bezielt heeft om met deze opstelling te komen. Spijkerman, wakker worden en als een grote kerel opstaan en ingrijpen. Ook jij wordt aangekeken op het onbegrijpbare gepruts van je collega.

GroningenZuid06-10-2018 om 20:59

Er moet een bezem door het bestuur heen. Nijland spoort sowieso niet. Mensen die teveel een eigen visie hadden zijn er uit gewerkt. Het valt constant weer terug naar zijn eigen gedateerde beleid. Nijland begon ook te roepen dat Van de Looi de beste coach ooit is, slaat nergens op. Met dat schema en wat geluk (Vitesse thuis rode kaart), had zelfs Buijs met dat materiaal die beker gewonnen. Nijland riep ook dat er met het aantrekken van Veldwijk was ingespeeld op een vertrek van Mahi, hoe dan? Of Rusnak, die was goed bij Cambuur en waarom? Omdat hij daar als aanvallende middenvelder operereerde. Dit zie je nu met Doan, per week verdampt zijn waarde steeds een stukje meer. Dit beleid is ronduit kapitaal vernietiging, vraag ook maar aan Linssen, Sorloth en nog een elftal aan spelers.

Die Kemkers had bepaalde ideetjes die vrij revolutionair waren en is er uitgewerkt. Uiteindelijk valt de club terug naar, ja wat eigenlijk?

Jans wordt met bombarie binnengehaald, maar vond ik als coach al overschat, hij werkte wel even met spelers als Nevland, Suarez etc. Die 8e plaatsen waren gewoon conform begroting en qua materiaal eigenlijk ondermaats. Daarnaast is hij nu volledig groen als technische man, maar hij gaat niet tegen Nijland in. Zo'n pakweg Ted van Leeuwen zou dat wel doen, dus vooral niet halen zo'n gast. Kijk alleen al naar het profiel van de coaches na Jans. Huistra, aardige jongen en geen grote mond. Van de Looi, blanco figuur. Faber, blanco figuur. Buijs onervaren en protege van Ron Jans. Alleen Maaskant valt hier buiten maar was ook heel snel weg.

 

 

 

Groen hart06-10-2018 om 21:02

Goed verslag 

06-10-2018 om 21:37

Je hebt redelijk gelijk mar al je argumenten zijn nu te laat.

Zie waar we staan en hoeveel punten we nu hebben...

De boot is inmiddels flink aan het zinken en als je het mij vraagt ligt deze al op de bodem en zakt deze steeds verder weg in het zand tot de eerstedivisie is bereikt...

En dan hebben we ene heel groot probleem,alleen al kwa huur voor het stadion.

M0i06-10-2018 om 21:49

En dan vraag je de gemeente om bij te springen. En die doen dat dan een keertje. Ondertussen zak je steeds verder weg in de financiële malaise. En voor je het weet moet je, om in de buurt nog betaald voetbal te zien naar Emmen, Zwolle of Akkrum Zuid

Oeleoptak06-10-2018 om 22:08

Helemaal eens. Nijland is over de houdbaarheidsdatum.

Arthur06-10-2018 om 21:20

Hopen over 2 weken dat iedereen fit is!

Speel dan deze opstelling! beter hebben we niet. Stel we degraderen dan hebben we tenminste alles er aan gedaan.

     Warmerdam/Hrustic     Cassiera.      Mahi

                                   Doan

              Warmerdam/ V.d Looi.   Reis

        Absalem Chabot Te wierik Zeefuik

                                   Padt

Jegelkser06-10-2018 om 22:09

Als je zo de namen leest heb je toch gewoon een goed team. Absalem inderdaad wisselen voor hardewerker. Wel zonde dat mimesevic dan niet speelt. Deze spelers zijn echt niet minder dan die van VVV of een andere club 

LeoFCG07-10-2018 om 10:26

Precies! Zo moeten ze spelen! Hrustic zou ik hangend vanaf rechts laten spelen, mahi vanaf links en cassiera in de spits met doan erachter met stofzuiger reis en controleur vd looi daar weer achter. Ik snap ook echt voor geen meter waarom absalem niet speelt... is toch tien keer beter dan die handwerker... wat een drama is die gozer zeg. Alleen Memisevic zou ik wel altijd opstellen... beetje lastig met drie goede centrale verdedigers maar dan zou bij mij chabot er toch nog even buiten vallen. Klasse speler voor de toekomst maar heb toch liever een centrum met te wierik en Memisevic 

06-10-2018 om 21:21

Het gekke is zoals ik hier ook al las,dat ook ik me er in berusten deed.

Dit is me toch een waardeloze K.T selectie zeg.

Je weet gewoon dat het echt niet beter gaat worden en dan denk je acht ik zap maar ff naar een andere wedstrijd.

Ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat mensen met een seizoenkaart de laatste tijd denken van bekijk het ff zeg daar ga ik niet voor heen.

We kunnen wel roepen Jans en Nijland rot op maar krijgen we er op dit moment betere spelers door??

Nee dus,neem die Handwerker,Antuna het is toch niet om aan te gluren zeg.....

Mogen blij zijn als er voor de winterstop nog 3 punten bij komen.

Het zal je toch maar gebeuren dat Fc Emmen straks in de (VOORHEEN) Groene hel er met drie punten van door gaat.

Komende 3 wedstrijden komen er geen punten bij gegarandeerd!!

 

skjipke06-10-2018 om 21:25

Wat ik niet begrijp is dat de spelers iedere keer aan de lijn stonden te praten met Buijs. Wat een onrust en onbegrip! Laatste 20 minuten werd er wel weer geknokt, maar je hebt geen moment het gevoel dat er een goal gaat vallen. Waarom start Groningen toch iedere keer als een natte vaatdoek?

06-10-2018 om 21:32

Helemaal mee eens!

Al dat gelul aan de zij lijn zegt al genoeg dat dingen totaal niet duidelijken zijn en/of er constant weer wat gewisseld moet worden.

Oeleoptak06-10-2018 om 22:10

Buijs heeft er geen grip op.

Arthur06-10-2018 om 22:14

Er mag ook wel is een internationale staf komen wat mij betreft vol met Engelse.

Oeleoptak06-10-2018 om 22:16

Het is vrij simpel. Nijland stelt Vriend Jans aan als TD, die daar geen ervaring in heeft. Jans haalt een paar spelers binnen die geen meerwaarde hebben ( Pohl, Handwerker). Geeft de laatste dure centen uit aan een CV. Haalt een onervaren trainer wb profvoetbal. Die een piepjonge ploeg moet coachen. En dan gaat alles mis.

GroningenZuid06-10-2018 om 23:08

Klopt, heb het al eerder gezegd; onervaren TD, onevaren trainer, selectie zonder routiniers in het veld. Dan is het een zootje bij elkaar en ga je snel genoeg kopje onder. Er is totaal geen structuur, van scouting tot tactieken in de wedstrijd. Je stevent rechtstreeks op een FC Twente scenario af die met Jan van Halst een slappe td hadden en die verantwoordelijk was voor een surplus aan miskopen. Het kan snel gaan, seizoen ervoor werd die ploeg nog 10e ondanks punten aftrek.

Andries06-10-2018 om 22:27

Waarom wordt er nog getraind bij FC Groningen.

Vroeger was GVAV de FC Knudde en viel de term boerenkoolvoetbal vaak.

Het onvoorstelbare is dat de FC niet scoort en dat mag in de krant.

De Keuken Kampioen divisie kijkt uit naar FC Groningen.

Buijs weg of zijn assistenten weg of allemaal weg.

Ook Jans weg.

Alle ongeluk brengende personen weg.

Euroborg terug.

Alle ongeluk brengende personen weg.

Terug naar af.

Het gaat ook slecht met Robben's FC Bayern.

 

06-10-2018 om 22:38

Kijk al niet eens meer... Ben er klaar mee .. Sorry voor de volhouders. Ik haak even af .... 

avl06-10-2018 om 22:54

Moreira heeft geen meerwaarde, Antuna heeft geen meerwaarde, Handwerker geen meerwaarde, Hrustic geen meerwaarde.

 

Spelers met waarde; Reis (zit op de bank) Doan (krijgt geen gelegenheid om zichte onderscheiden) cassiera (geblesseerd) Mahi (geblesseerd en geen schim meer van de voetballer van 2 seizoenen terug), Padt zakt ook weg qua niveau.

Kortom het is gewoonweg K.T.

Het ziet naar degradatie uit.

Eigenlijk begon het verval in te zetten NA het vertrek van Veldmate. Er worden (op Doan na) geen echt goede voetballers meer ontdekt.

appie happie06-10-2018 om 22:59

 Ik denk dat Buijs er nu naast gezet wordt..dat is in mijn opinie nu de eerste  en juiste stap..te licht voor de job..tevens spijkerman er uit  t leek een mooie mix  maar blijkt het tegenovergestelde te zijn.

Verder zou Jans de honeurs moeten waarnemen hij is ook mede degene die deze heren heeft aangesteld.

Ik denk nog steeds dat we prima spelers hebben en dat we ook mee kunnen komen in de middenmoot.

Maar de duidelijkheid en de strategie ontbreekt.

Jammer voor Buijs maar dit komt 5 jaar te vroeg voor hem.

Dus bedankt en tot ziens.

 

En iedereen die Nijland het allerergste toewenst bespaar je de moeite..hij blijft gewoon  en daar moeten we het meedoen en ik vind dat prima.

 

Fijn weekend dan maar verder.

 

marcelfcg07-10-2018 om 11:00

Appie ik ben het eens met je idee om Buijs en assistent Spijkerman eruit te gooien en Jans weer in het trainingspak te heissen. Jans stelde dit team samen dus heeft de morele plicht zijn eigen zooi op te ruimen. Ik ben het niet met je eens wat Nijland beteft. Hij is niet groter dan de club en de aanhang. Als de supporters massaal zijn ontslag willen dan is dat heel snel een feit. In het verleden wilde Rob Jacobs ook gewoon blijven zitten. Dat was daarna ook heel snel geregeld. 

GroningenZuid06-10-2018 om 23:13

Het wordt tijd om toe te geven dat Veldmate gemist wordt. Die man had een netwerk, dat kan Ron Jans onmogelijk al hebben. 

En wat wel voldoet, wordt hier vakkundig om zeep geholpen. Als je Doan zo blijft misbruiken krijg je nauwelijks een cent voor hem terug. Dit beleid is falend van boven tot onder.

Arthur06-10-2018 om 23:15

Faber speelde met exact dezelfde selectie op bacuna na Ajax van de mat.

kees06-10-2018 om 23:44

Des te langer de wedstrijden zo gespeeld worden, en er geen veldoverwicht, doelpunten  en punten komen, des te meer gaan supporters  roepen om een schuildige, nee om schuldigen.  Antuna moet het ontgelden, Handwerker en Pohl zijn volgens hen niet goed genoeg voor de FC, en de onervaren Buys kan niet de ploeg aan het voetballen krijgen, en Jans heeft het dan in hun ogen  weer met terugwerkende kracht slecht gedaan in de zomerwindow en Nijland is dan weer de  hoofdschuldige want die heeft de vernieuwing de afgelopen jaren de kop ingedrukt, enz enz.

Wat moeten we allemaal nog aanzien met deze "patiënt" zonder dat er een  dokter met een geneesmiddel bijgeroepen wordt?   

Mag ik eerst  even naar de  volwassen en ervaren  spelers binnen de jonge selectie kijken:  Doan heeft geen aanspeelpunt zonder voorhoede - Mahi is geen schim meer van de solist en pleintjesvoetballer van weleer,  Padt maakte vandaag geen fouten, maar heeft geen blind vertrouwen in zijn achterhoede; Van Weert, Drost en Veldwijk waren ervaren voetballers maar zijn in één transferwindow weggegaan voor in de plaats  jonge jeugdinternationals. Wat er wel in de selectie zit:   Cassierra , Reis en Zeefuik en Warmerdam, Doan en Ter Wierik zouden met srijdlust en ervaring het team om zich heen moeten gaan opbouwen en vormen met talkentvolle spelers. 

Ik heb hierin niet zo heel veel vertrouwen meer dat dit zonder meer lukt, ook al beweert Hans Nijland dat van wel.

Wat we al weken zien is dat deze spelers ZELF niet voldoende extra's kunnen geven, en daarmee laten ze onmacht en gebrek aan raffinement zien die van de nieuwkomers ( Antuna, Hrustic, Van de Looi, Chabot en Reis en Moereira ) eigenlijk spartelende maar ook  met weinig raffinement spelende jeugdige talenten maakt waarmee je niet op resultaat mag rekenen ....

Dit probleem in de selectie, die dus niet sterk genoeg is, krijg je niet zomaar opgelost.

Eigenlijk zou je deze ploeg, die in veel opzichten niet zo veel minder is dan "gewone" ED ploegen, moeten versterken met wel drie (!)  ervaren spelers: in elke linie minstens één...maar dan moeten er drie anderen dit jaar aan de kant staan ,  vanwege de beperkingen in de spelersbegroting zou dit niet kunnen, en daarmee moet je in feite nu al aan een overlevingsstrategie werken van lijfsbehoud ED,

en naar mijn idee hoort hier nu al bij: voor "iets anders" kiezen.

Supporters kunnen niet zoveel anders doen dan boos zijn of om het hoofd van de staf schreeuwen.  De raad van comissarissen/toezicht houdt zich bij Groningen naar buiten toe meestal op de vlakte, maar is eigenlijk de enige die het inzetten van een  verandering ( met o.a. gewdongen beleidskeuzes ) ter discussie kan stellen.  Of die RvC moet eerst zelf weg, maar dan heb je geen oplossing.

Zonder genoeg geld voor versterking geen ED-waardige ploeg...en zonder een spelersgroep die zelf nog gelooft in succes kan je met deze selectie in feite niet vooruit.

Ik verwacht weinig heilzaams  van een positief effect van het direct wegsturen van Buijs/Spijkerman  of Jans op dit moment....althans zolang zij zelf niet de handdoek gooien ! maar zoals het seizoen nu gaat,  sta je aan het begin van iedere volgende wedstrijd in feite al met 1-0 achter. en daarin moet eerst verandering komen. Hans Nijland ( en daarmee Ron Jans ) zou ook met een oplossing kunnen komen door hun  eindbevoegdheden en beslissingen gedwongen  (tijdelijk) onder supervisie over te dragen  aan een ander, een interim voor periode tot zomer 2019; 

Is die 3 miljoen er nu bij, niet door externe investeerders of sponsors te krijgen, dan moet je noodgedwongen het financiële beleid veranderen voor de versterking van de selectie, met 3 ervaren spelers te huren, voor of in  de winterwindow, met extern geld of met eigen vermogen....met het risico dat de club volgend jaar in de slechtste financiële categorie komt.  Dat is vaker voorgekomen bij BVO's, en is altijd nog beter dan gedwongen saneren bij een straks  gedegradeerde club zoals bij Twente of Sparta. Herstel van daaruit gaat jaren duren en je moet dat voorkomen: dwz.  een oplossing vinden dus om erger te voorkomen.  Dat kan alleen als de selectie snel uitgebreid wordt. 

Maar zo'n nieuwe man aan de leiding geeft ook geen garanties voor een geslaagde sportieve turn around...en: het gezegde: " Je moet je oude schoenen niet weggooien  voordat je nieuwe hebt "....schiet mij te binnen.

Ik pleit dus voor een tijdelijke ingreep van de RvC die moet zorgen dat er voor de transferwindow van december/januari een belangrijke financiële impuls voor de Eerste selectie bijkomt en met als enige taakstelling : om  voor de rest van dit seizoen 2018/2019 er wordt ingegrepen in de begroting van de selectie:  3  miljoen erbij, het aantal selectiespelers zou dan groeien van 21 naar 24. maar als er geen investeerder is, dan de andere manier: het interen op eigen vermogen ( uit eigen zak 3 spelers huren voor de rest van dit  seizoen ) is dan de enige oplossing die er overblijft. Daarom moet  het  beleid van "talenten op een" nu eerst tijdelijk wijken voor het "clubbelang van continuïteit". Maak dus één iemand,  tijdelijk hoofdverantwoordelijk, en  die boven de staf is gesteld en alleen op deze doelstelling wordt aangesteld. Een tijdelijk job; en laat de rest op hun positie zitten. 

Het mag cynisch lijken, maar juist gisteren heeft FC G019 gelijk gespeeld tegen Ajax019 in Amsterdam.  Dat lijkt een mooi resultaat, en een geruststelling, maar je moet erbij zeggen dat een elftal vormen van jonge spelers  op ED niveau geen makkie is.   

 

 

  .

Hgz07-10-2018 om 01:49

Wat is dat toch we hebben internationals en jeugdinternationals in de ploeg en geen trainer slaagt erin om er wat van te maken. Deze selectie moet toch gewoon minstens gelijk spelen tegen Ado.  Waar ligt dat aan? Zit wat goed fout. Klip en klaar

Johan07-10-2018 om 10:15

Gewoon 4-4-2 gaan spelen. Je hebt geen buitenspelers nodig want op wie moeten ze de voorzet geven? Padt, Te Wierik, Memicevic, Chabot, Warmerdam, Reis, VD Looi, Hrustic of een andere pupil vd week, Doan op 10, Cassiera en Mahi. Je mist in deze opstelling een loper op het middenveld maar die is er ook gewoon niet. Dit was immers Bacuna. Verder heb je gewoon geen keuze want de rest heeft gewoon het niveau van de eredivisie niet behalve Zeefuik. Ik snap de arrogantie ook niet om te zeggen dat er een goede selectie staat want dat is gewoon niet zo. Valt met bovengenoemde opstelling wel meer uit te halen maar dan geen blessures want die kun je dus niet opvangen. 

campesino07-10-2018 om 10:39

KEES, om een lang verhaal kort te houden: er moeten in januari 3 spelers bij, of de club zich nou in de schulden steekt of niet, want degradatie is financieel nog veel pijnlijker. Daar kan ik het helemaal mee eens zijn, maar dan moeten die 3 spelers wel daadwerkelijke versterkingen zijn en geen antunas en handwerkers en bovenal moeten eerst de poppetjes op de juiste plaats gezet worden en dan kijken wat je nog mist. zo moeilijk kan dat toch niet zijn.

Te beginnen met de verdediging. je kan niet spelen met een centrum chabot & memisevic. beide kunnen opbouwend helemaal niets, maar dan ook helemaal niets, dus gaat de bal van memisevic naar chabot en van chabot naar memisevic. wordt de bal naar het midenveld ingespeeld, dan zijn we die meteen weer kwijt, want a/ de bal wordt slecht ingespeeld en b/ de middenvelders zijn de bal ook liever kwijt dan rijk. De laatste optie die memisevic en chabot hebben (net als padt) is de bal een lange peer naar voren te geven. Helaas staan daar alleen maar kabouters, dus van de 100 lange ballen zijn we er 99 kwijt.

Oplossing: van het duo memisevic en chabot moet er eentje naar de bank en te wieruk moet weer naar het centrum, want die kan opbouwend tenminste iets. (het is ook niet voor niets dat groningen onder faber beter speelde toen zeefuik rectsback speelde en te wierik naar het centrum verhuisde)

Dan de aanval, zoals JOHAN al terecht opmerkte, waarom met 3 sptsen spelen als je doan in de spits hebt,. Die arme jongen kan niks met hoge voorzetten en loopt er verloren bij terwijl het onze beste speler is die node op het middenveld gemist wordt. verder komen moreira en antuna hunnen mannen amper voorbij en is hun voorzet van bedroevend niveau, Maar goed wil je met 3 spitsen spelen koop dan een kopsterke spits of een kopsterke aanvallende middenvelder zodat de vleugelaanvallers hun voorzetten kwijt kunnen. bijkomend voordeel zou zijn dat de lange peren van memisevic, chabot en padt misschien ook een keertje aankomen. 

Do je dat niet , dan kan je het beste met 2 spitsen spelen en moet je in de winter 2 nieuwe middenvelders en een spits die zelf een doelpunt kan maken op de kop tikken

07-10-2018 om 11:55

Het eerste regeltje klopt niet... 't is een lang verhaal geworden... Pff kees de 2e 

marcelfcg07-10-2018 om 13:43

Als je Jans de portemonnee geeft hebben 3 nwe spelers geen zin. Die heeft net Pohl gehaald. Die staat er na 2 wedstrijden al naast en Danny zet Doan in de spits. Dan kan Danny 80 uur per week werken maar als het er niet inzit komt het er nooit uit.

kees07-10-2018 om 14:59

Ik pleit niet alleen voor 3 nieuwe ervafren spelers erbij ( huren ) wat bij andere clubs ook gebeurt, ik pleit ook voor een tijdelijke nieuwe eerst-verantwoordelijke waar zowel Nijland, Jans en de trainer Buijs naar moeten luistefren.  Dat in ieder geval voor dit seizoen.  Ik heb erbij gezegd ( in mijn lange opost ) dat je dat alleen voor elkaar krijgt als de RvC hierop aanstuurt.  Verder ben ik een beetje moe om op BM steeds te lezen dat het niks voorstelt, en alle spelers op hun fouten worden afgerekend. deels logisch want er staat weinig tegenover in de resultatenh...maar  Van mij hoor je dan ook zelden iets over de tekortkomingen van spelers....

Ik vind dat hiermee namelijk een beeld geschets wordt dat de spelers bij FC Groningen niet kunnen v oetballen": Antuna, Hrustic, Pohl, Handwerker, Moreira, Cassierra... Aan de andere kant moet Doan het iop het ogenblik in z'n  eentje opknappen, en daarbij komt nog dat het team maar niegt ingespeeld raakt.  Blessures en schorsingen waren te voorzien, dus Nijland en Jans ( "we doen het samen" ) hebben bewust een risico genomen dat er bij openvallende posities nog meer jonge spelers bijkomen.  De balans is dan ( al is het maar voor een of twee weken ) zoek.  Cassierra zou allag fit moeten zijn als we de berichten in de zomer moetsn geloven,  Mahi is inderdaad meer niet dan wel op het veld, ondanks all mooie woorden van hemzelf dat hij teveel met randzaken bezig was.  Voorin is Cassierra kopsterk, maar er loopt geebn spits die het afmaakt.  Het middenveld is dus zwaar onderbezet, ondanks dat Reis en Van de Looi vorige jaar goed hebben gespeeld.

 

Nog een opmerking:  Ik denk niet OF het de vraag is of er spelers bij moegten, ik denk dat het niet anders kan.  Bruns had de laatste dag kunnen komen, hij wilde, er wás geld maar het ios niet gebeurd.  Pohl werd gehaald voor links of rechts achter..prima voetballer voor erbij maar verzuipt nog in zijn verdedigende taken als hij op moet komen. Of Jans in staat is om de juistyeb spelers te halen is een open vraag": dat blijkt nl. pas achteraf.

 

FC Groningen is als team nu veel te kwetsbaar.       

Marco07-10-2018 om 10:47

Ze moeten nu transfervrije spelers laten meetrainen om te kijken of het wat is. In het bijzonder een spelverdeler en doelpunten voorin. Geld voor grote transfersommen is er toch niet, dan heeft wachten op de winterstop geen zin. Voordeel van meetrainen is dat je kunt kijken wat het nivo is en klik met de spelers. Er was de laatste transfer dagen geld voor een middenvelder  haal dan nu transfervrije spelers. We hebben Doelpunten nodig!

hermank196907-10-2018 om 11:08

Vindt het eigenlijk wel grappig. Ik zei 2 of misschien 3 seizoenen geleden al wat er nu gebeurd. Door diegene die mij toen als het ware verguisde praat nu net als ik. Kortgeleden nog zou ik ongelijk hebben en sloeg het nergens op wat ik schreef. Eigenlijk zou diegene nu gewoon niet moeten reageren want jullie zijn te laat.

Reactie verwijderd door redactie

ebel7907-10-2018 om 11:54

Komt goed! De afdeling verkoop heeft volgens mij goed geboerd bij een aantal transfers. Daar komt bij dat er niet veel is uitgegeven aan inkomende spelers. Er kan dus in de winterstop goed ingekocht worden! Met onze uitstekende scouting, AD en TD voorzie ik na de winterstop een ongeslagen FC 

FORZAFCG07-10-2018 om 13:37

Michael de leeuw heeft in chicago nog contract tot 31.12.2018.

jvantilt07-10-2018 om 13:49

Trainer of bestuur eruit knikkeren helpt natuurlijk geen zak.

Er is geen killersmentaliteit bij de spelers aanwezig; gaan niet tot het gaatje.

Daarnaast natuurlijk een beperkt spelerspotentiaal, dus onderste regionen eredivisie/ jupilerleagueniveau.

Maar feitelijk ligt de oorzaak aan verkeerde inkopen; verkopen om geld binnen te halen en het verkeerd voorspiegelen van de supporters over wat het doel is.

Geen lange termijnvisie wat voetbal in de noordelijke regio moet bieden.

Fazit: degraderen en opnieuw beginnen met visie,  inhoud en draagkracht.

 

Andries07-10-2018 om 15:15

Voorstel: midweekse oefenpartij eerste elftal tegen beloften elf.

FC Bayern08-10-2018 om 10:55

Om te beginnen wil ik even vragen wat voor paddo's Danny geslikt had voordat hij deze opstelling maakte? Reis er weer uit? Hrustic er weer in? Doan in de Spits? Zeefuik op de bank? Is het nou echt zo moeilijk om een 'normale' opstelling te maken? Te beginnen op het middenveld, werkelijk iedereen behalve de trainer ziet dat Reis samen met Doan (en evt. v/d Looi al was die ook niet best) momenteel de beste optie is voor in de as. Net zoals iedereen vorig jaar zag dat Drost niet in de basis hoorde behalve de trainer. Zit daar een verborgen agenda achter ofzo? Echt, wat is het idee hierachter?

Vervolgens heb je nog redelijk wat mensen die matig presteren zoals Handwerker die werkelijk waar geen duel gewonnen heeft (ik zie nog niet wat de kwaliteiten van deze jongen zijn). Typerend vond ik de situatie waarin hij en Chabot met Necid meeliepen op een hoge bal en Handwerker niet eens kijkend naar de bal een beetje halfslachtig tegen Necid aansprong waardoor die gewoon door kon lopen en op doel kon schieten, waarbij hij gelukkig nog geblokt werd door Chabot. En natuurlijk het tegendoelpunt waar hij lucht stond te dekken (al ging de slappe v/d Looi ook niet vrijuit in deze want die had de voorzet er uit moeten halen).

Antuna is te licht, wordt te makkelijk van de bal gezet en kan nauwelijks een bal vasthouden. Wellicht kan het nog wat worden als hij gaat werken aan zijn voorzetten, de keren dat hij wel zijn man voorbij kwam waren zijn voorzetten om te huilen namelijk.

Hrustic loopt volledig onterecht over het veld alsof hij Messi zelf is, laat deze man maar even banken om weer met beide beentjes op de grond te komen hij speelt totaal niet voor het team, maar alleen voor zichzelf. Rond de 82ste minuut demonstreerde hij dat mooi door de bal bij een afgeslagen aanval (volgens mij een corner) vanuit een moeilijke hoek ver buiten de 16 kansloos in de 2e ring te rossen ipv de bal er in pompen terwijl alle lange jongens nog rond het doelgebied stonden. ipv voor de teameffort te gaan met goede kopkansen denkt meneertje Hrustic hem wel even in de kruising te knallen vanaf 30+ meter alla Ronaldo. Als ik trainer was had ik hem gelijk na die bal gewisseld.

De interlandbreak zal geen enkel verschil maken voor Groningen zolang Danny dit soort opstellingen blijft maken vrees ik. Als ik zie hoe Groningen tegen een onthutsend zwak ADO al geen vuist kan maken (1?!?!?! schot op het doel gedurende de hele wedstrijd) dan zijn wij gewoon degradatiekandidaat samen met NAC, Fortuna, Emmen en de Graafschap.

En het erge is dat ik me er niet eens meer druk over kan maken. Murw gebeukt door het verschrikkelijke voetbal van de laatste jaren ben ik mijn binding met en gevoel voor de FC totaal verloren. Daar waar ik vroeger oprecht kwaad/teleurgesteld was na een verliespartij haal ik nu mijn schouders op en ga weer verder met andere dingen. Het doet me niks meer. En dat doet misschien nog wel het meeste pijn.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!