Terug

Deel deze pagina:

Presentatie Matusiwa en Lundqvist en een paar foto's toegevoegd

Door Redactie 14 reacties

Mark-Jan Fledderus heette iedereen welkom. Nieuw voor hem was zijn presentatierol. De Technisch manager toonde zich verheugd over de twee nieuwste aanwinsten. Diens zoektocht ging uit naar kwalitatief en talentvol.

Matusiwa wordt omschreven als zeer dynamisch, die het spel goed leest en goed kan voetballen. Lundqvist wordt gezien als creatief, sterk aan de bal met een goed inzicht.

Beide spelers hebben een beetje een vergelijkbaar traject doorgemaakt. Opgeleid door een topclub in Nederland en sinds de winterstop wekelijks wedstrijden spelen in de Eredivisie. Matusiwa en Lundqvist hebben een contract getekend met een looptijd van vier jaar.

Matusiwa gaat spelen met rugnummer zes en Lindqvist met rugnummer 10.

Op de vraag wat voor bedrag dit de club gekost heeft wil Mark-Jan Fledderus geen mededelingen over doen.

Op de vraag wat er nog bij moet komen zegt Fledderus dat de selectie nog niet compleet is. FC zoekt nog een linksback. Ook een rechtsback als concurrent voor Zeefuik. Er moet nog een extra keeper komen en de club wil zich in de voorhoede versterken.

Reacties:
kees07-06-2019 om 17:29

Goed begin van Fledderus in zijn  rol als directeur... na Gudmundsson nui ook Matusiwa en Lundqvist binnengehaald...en ik denk vast dat er nog bij komt ( genoemd door Fledderus werd  al; "een" linksachter in plaats van Handwerker, "misschien een" rechtsachter-vervanger van Zeefuik, en  nog een linker aanvallende middenvelder ??? allemaal niet overbodig, zeker als er spelers nog weggaan in de transferperiode  , en die kans is gewoon groot!

Het heeft er i.i.g. alle schijn van  dat er gemikt wordt op een  sterk team waar ze nog  aan willen bouwen: met deze spelers erbij voor 4 jaar heb je tenminste "de tijd"    

Hgz07-06-2019 om 19:07

Ik denk dat die 2 samen op het middenveld te licht is. Zou een ervaren aanvallende middenvelder halen, anders krijg je hetzelfde als begin afgelopen jaar. Komt er geen vervanger voor Chabot? Wat als Ter wierik of Memisevic uitvallen? Lijkt mij prio om daar 1 voor te halen. Wordt niks over gezegd, vreemd.

kees07-06-2019 om 19:46

vervanger CV voor Chabot zijn ze vast al mee bezig.  wat er nu achterin rondlooptg in de selectie mag gewoon niet minder zijn dan vorige seizoen.  Memisevic / ter Wierik zouiden  ook nog wel eens deze zomer kunnen vertrekken. Dan helemaal is vervanging nodig. 

Nachtwacht07-06-2019 om 21:25

We hebben Otakura ook

Hgz08-06-2019 om 00:57

Ja als je die niet goed genoeg vind kun je hem beter terugsturen. Snap er sowieso niks van, huur je een speler van Man. City stel je hem niet op????

kees08-06-2019 om 19:36

@ HGZ: Ko Itakura was voor een jaar gehuurd; volgens mij komt er nu niks na.

marcelfcg09-06-2019 om 12:19

Lunqvist geeft zelf aan vervanger van Mahi te zijn. Geen middenvelder dus.

Marco07-06-2019 om 19:11

Kunnen in het elftal nog wel wat doelpunten gebruiken, dit ontbreekt nog. Afgelopen seizoen scoorden we al weinig maar hadden toen nog een defensie die de nul kon houden.

Een lundqvist is met alle respect geen chery die er 17 maakte in zijn laatste seizoen. 

Hgz07-06-2019 om 19:12

Nog nieuws over Doan? Minimaal 8 mln anders houden.

Bikkel 07-06-2019 om 19:28

Goals goals goals.... Dat is wat nodig is!!! Dit is allemaal weer zo jong, waarom niet wat meer ervaring... 

kees07-06-2019 om 19:40

ach je kent de slogan van het Zeews Meisje: < ons ben zûnig  !! > Dat zegt trouwens niet zoveel of deze jongens gaan slagen. Het grote geld wordt ( als Doan is verkocht ) t.z.t deels aangewend voor een of twee spelers van boven de 1 - 1,5 miljoen.   Met de 3 al genoemde spelers die van jong FC erbij komen ( en al een contract hebben ) moet ook maar blijken of dit nieuwe elftal gaat draaien en in de concurrentie mee kan komen...maar dat is altijd al zo  

A Matter of Honor07-06-2019 om 21:30

De transferwindow is pas 7 dagen open en duurt tot 31 augustus 2019 te 23.59 uur. Tijd genoeg dus om die spelers te halen die er nodig zijn. Er kan in deze tijd nog veel water naar de zee en zoals altijd moeten wij als supporters maar weer afwachten wat er gaat gebeuren. De eerste aankopen zijn binnen en waarachtig, dit ziet er niet slecht uit. Een jong talent uit Zweden die ook al enige ervaring heeft op een hoger plan. Een jeugdspeler van Ajax die ook al één en ander heeft meegemaakt en nog een jonge Zweed uit de NAC formatie die het klappen van de zweep ook al een beetje kent. Chapeau voor de technische leiding. Het ziet er goed uit, en nu maar afwachten wat er nog meer in het vat zit. 

campesino08-06-2019 om 11:29

Op zich niks mis met de eerste 3 aankopen. Jonge beloftevolle spelers die kunnen uitgroeien nasr waardevolle spelers  maar daar ligt ook meteen het risiko. Je hebt 3 sterkjouders verkocht ( mahi, reis, chabot) en er komt jong talent voor terug.

Op zich prima,maar met de vrees dat ook doan en memisevic vertrekken, mag ik toch hopen dat er ook 1 of 2 aankopen komen met een beetje meer ervaring fie er metten staan. Anders ben ik bang voor een herhaling van vorig seizoen en moeten er in de winter weer een bus vol brunsjes en bel hasanies komen.

kees08-06-2019 om 12:18

ben het (weer) met je eens... Ik denk: We gaan een ele tijd niks horen op de transfermarkt en dan opeens gaan de beste basisspelers weg en moet er alsnog worden ingeslagen..  die tweede aankoopgolf, daar zitten de ervaren en vanwege duurdere/bijv spits- positie/ er bij:  een scorende spits of een ervaren CV...die gaan dan richting vraagprijs van boven 1 miljoen. 

Iets anders:  Breij en Van de Looi zijn misschien het kind van de rekening, en als de voorkeur straks naar Hrustic uitgaat dan  heb ik daar wel beetje zorgen om. 

Hgz08-06-2019 om 15:44

Goed gezien Kees en Campesino. Die 2 e aankoopgolf komt als Doan is verkocht dan moet het grote geld binnenkomen en komen de duurdere spelers

Martijn 09-06-2019 om 20:24

Mahi is de enige van die 3 die ouder is. Chabot net 20 reis net 19. En ondanks hun jonge leeftijd toch belangrijke spelers. Leeftijd zegt dus niet altijd alles. Lunqvist 20 matusiwa 21. Denk dat met name de laatste ook wel heeft laten zien dat hij belangrijk kan zijn als balafpakker.

campesino08-06-2019 om 13:15

Dasr sla je de spiiker op zijn kop. Als deze nieuwe aankopen samenspelen met te wierik, zeefuik, mimesivic en  een aankoop als pak hem beet chery, dan kunnen ze zich daar aan optrekken. Moeten ze samenspelen met hrustic, el hankuri  etc dan zinken ze met hun weg naar keuken divisie niveau.

LeoFCG08-06-2019 om 15:12

Ik heb even wat beelden van NAC teruggekeken maar Lundqvist lijkt me een mix van Jesper Drost en Ajdin Hrustic, dus ik denk niet echt dat dit een Groningen-speler is die het publiek gelijk graag ziet spelen. Iedereen pist trouwens over Hrustic heen, maar ik vind dat echt een heel goede voetballer. Als die het vertrouwen krijgt heeft hij in mijn ogen echt wel de potentie om een uitstekende basisspeler te worden voor Groningen. Hij is alleen geen speler die het hele elftal mee op sleeptouw neemt als het niet draait, en als het niet draait dan gaat hij mee in dat niveau, maar dat vind ik niet een heel groot probleem op zijn leeftijd. Daarvoor moet de technische staf een selectie bij in elkaar flansen waarin speler zijn waaraan een Hrustic zich kan optrekken, zoals Campesino ook ongeveer beschreef

Bikkel 08-06-2019 om 18:16

Hrustic leuke speler idd. Maar niet voor dit niveau.... 

TomFCG09-06-2019 om 17:21

Hrustic heeft best een aardige techniek. Hij heeft ook een goede lange pass en een aardig schot maar mist snelheid die hij niet compenseerd met zijn positie spel en zeker niet met zijn mentaliteit. Hij kan ongetwijfeld beter dan hij laat zien.

Hij heeft ook de pech dat hij destijds misbruikt werd als defensieve middenvelder.

Bikkel 09-06-2019 om 19:22

Best aardig is dus niet genoeg.... Op een of andere manier komt het er gewoon niet uit bij deze jongen. 

Jantje08-06-2019 om 16:03

Dik tevreden met de drie nieuwe jongens. verder zal er nog wel wat meer weg gaan. dus over nieuwe team van volgende jaar valt nog weining tezegen.

Reactie verwijderd door redactie

kees09-06-2019 om 12:03

is al weer van ruim een week geleden, dit bericht...en ook werd al op social media gemeld dat FC Utrecht op "pole position" staat t.o.v. FC Groningen...dwz betere uitgangspositie.  Met het aantrekken van die Ex PSV speler ( half seizoen verhuurd aan NAC ) heeft FC Groningen in principe een vervanger van Mahi in huis..  maar je weet het nooit hoe de hazen lopen !

Bikkel 09-06-2019 om 13:29

Utrecht heeft volgens mij al een spits aangetrokken 

Pietjepal09-06-2019 om 09:25

Betere start dan vorig jaar wordt het al gauw. Veel van de nieuwkomers zullen inderdaad afhangen van vertrek van Doan en Memi. Meerdere scenario's  gelijk paraat houden, contact houden met potentiële spelers en wat afdwingen als het te lang duurt. En hoofd koel houden, weten wat voor voetbal je wilt en welke spelers je wilt die dat al laten zien bij hu  huidige club. Gaat beter seizoen worden dan vorig denk ik.

Frankism10-06-2019 om 00:24

Memisivic heeft toch bijgetekend? Is hij dan niet onze ervaren man op het middenveld die de talentvolle jonkies bij de les moet houden. Lijkt me een rol die hij prima kan invullen

 

kees10-06-2019 om 03:13

Robben gaat bij  het Turkse Besiktas spelen voor een of twee jaar ( gerucht, zondag 9 juni )

Bikkel 10-06-2019 om 10:24

Al die geruchten....  maar deze kan ik me amper voorstellen. Hoge verwachtingen, op leeftijd en vaak geblesseerd, geen geweldig team... en dan naar Turkije gaan... Je bent je leven daar niet veilig en dan al helemaal niet...Dat kan ie z'n gezin toch niet aandoen na zo'n prachtige carrière. Maar ja wie ben ik...

 

Bikkel 10-06-2019 om 18:17

Goed bezig 

Reacties zijn uitgeschakeld