Terug

Deel deze pagina:

Reacties na VVV Venlo - FC Groningen en fotoalbum

Door Redactie 8 reacties

Na de wedstrijd spraken wij met Juninho Bacuna, Mimoun Mahi en trainer Ernest Faber. 

Uitblinker Juninho Bacuna vertelde ons dat hij blij was dat hij weer in de basis mocht starten en dat hij tevreden was over zijn spel omdat hij belangrijk was voor het team en vooral bij de 1-1. "Ook verdedigend heb ik mijn taken gedaan en laten zien dat ik van waarde kan zijn voor het team. Als wij scherper waren begonnen was hier meer te halen geweest want we waren op de eerste 10 minuten na gewoon beter dan zij. Als wij geduldig waren en de bal rond speelden dan kwamen de ruimtes en zo viel ook de 1-1. We zeggen elke week dat we er vanaf seconde 1 vol op willen klappen en wat het is dat het niet lukt kon hij ook niet vertellen. De tegenstander lukt het wel en daar moeten wij nog zeker aan gaan werken en zorgen dat wij niet zo snel meer een goal tegen krijgen."

Over zijn goal zegt de middenvelder: "Na de eerste 10 minuten gaan wij echt voetballen en dan zie je dat wij wel de duels winnen en dat wij gewoon beter zijn dan VVV. Ik probeer dan belangrijk voor het team te zijn en dat het op zo’n manier gebeurt is echt mooi en dat is lekker voor mij en lekker voor Ritsu Doan en goed voor het team." De 1-1 was een positieve impuls voor het elftal van Faber, "na de 1-1 begonnen we te voetballen en konden we de bal lekker van links naar rechts laten gaan en zo ontstonden er ruimtes waar we doorheen konden spelen. VVV stond eerst met 1 controleur en twee aanvallende middenvelders op het middenveld en na 10 minuten hebben ze dat omgegooid omdat Tom van de Looi en Jesper Drost vaak vrij kwamen en daarna gingen ze meer achteruit lopen en daarom kwamen wij aan het voetballen toe en toen kon je zien dat wij een goed voetballende ploeg zijn en zo creëerden wij kansen en zo moeten we doorgaan ook in andere wedstrijden"

Mimoun Mahi vond dat er op de eerste 10 minuten na meer was te halen gisteravond dan deze 1-1. Over de hele wedstrijd bekeken was het volgens hem wel een terechte uitslag maar je wilt heel graag meer. "In de eerste 2 minuten krijgen zij 3 kansen zegt hij, "en bij de eerste kans waar de spits werd ingespeeld en wegdraaide en kon schieten redt Sergio Padt ons nog en de tweede wordt net voorbij de paal gekopt, maar de derde was raak en dat is heel zuur voor ons". "Na die 10 minuten zie je dat VVV ons wakker heeft geschud", vervolgt de aanvaller, " zodat we uiteindelijk goed gaan voetballen en gewoon een goed doelpunt maken." Op onze vraag waarom het de FC niet lukt er vanaf minuut 1 vol op te klappen wist hij ook niet waar het aan ligt dat het niet lukte. "Het is ons dit seizoen al vaker gebeurd dat we in de eerste helft of in de tweede helft helemaal inzakken en dan lijkt het alsof we een burn-out krijgen en dat is zonde, waar dat aan ligt kon ook hij niet verklaren. Voor ons doen en voor FC Groningen haar doen verwacht je meer en natuurlijk willen wij heel graag winnen en willen we een overwinning zien zodat we een beetje adem kunnen halen en uiteindelijk weer omhoog kunnen kijken, hopelijk gebeurt dat de volgende week tegen NAC Breda." Over de huidige positie zegt Mahi: "waar wij nu staan is Groningen onwaardig, en we moeten echt weer omhoog kijken en positief blijven. Vandaag zie je dat we als team gestreden hebben en alles hebben gegeven. Het is supermoeilijk om tegen een ploeg als VVV te spelen omdat zij de ruimtes heel klein houden en allemaal achter de bal gaan staan. En met alle respect, maar wij zijn geen Barcelona die de bal tussen 6 man elkaar aan spelen maar we hebben alles eruit gehaald." Mahi is zelfkritisch: "ik zelf had vandaag een doelpunt moeten maken en die maak ik helaas niet en dan blijft het gewoon 1-1. Ik ben net weer fit na een blessure en heb weer 90 minuten in de benen dus hopelijk ben ik volgende week nog wat fitter en frisser, en kan ik wel beslissend zijn voor het team en ga ik een paar doelpunten maken."

Trainer Ernest Faber vond dat als de FC beter uit de startblokken was, gekomen dat er meer te halen was geweest. Wel gaf hij de complimenten aan VVV: "Die klapten er vanaf seconde één vol op met veel opportunisme, veel lopende mensen en veel schoten op doel. Daar kwamen we dan goed weg, maar na de eerste tien minuten kregen wij controle over de wedstrijd en hadden we altijd een mannetje vrij op het middenveld of bij de buitenste middenvelders die naar binnen kwamen. Dan controleer je de wedstrijd tot aan de zestien meter. In de zestien meter hadden we niet het geluk om de mogelijkheden die we kregen af te maken. VVV deed het in de eerste 10 minuten goed met opkomende backs en buitenspelers die naar binnen kwamen en dat hadden wij beter moeten doen. Na die 10 minuten kwamen wij in het spel zoals we graag willen spelen en dan kom je op 1-1 en speel je jezelf weer in de wedstrijd. Wij hebben het meeste balbezit gehad en vandaar uit hebben we wat mogelijkheden gecreëerd maar niet het geluk kunnen afdwingen om de wedstrijd te beslissen."

"De jongens hebben gewerkt als paarden en gevochten als een team, alleen het geluk moet je soms ook afdwingen. Als we wat zuiverder waren rondom de zestien had er vandaag meer ingezeten", aldus de oefenmeester. FC Groningen was de tweede helft dominant maar meestal wint de ploeg die het minste balbezit heeft. "Als je zoveel de bal hebt als wij dan moet je het ook uit kunnen spelen. Vlak voor tijd was het Yöell van Nieff die een vrije trap rakelings naast schoot en daarna was het nog even billen knijpen met twee grote kansen voor VVV en daar kwamen we goed weg. Als je de wedstrijd samenvat was het een super hectisch begin en een super hectisch einde en daartussen hebben wij de bal gehad en hebben wij de wedstrijd gecontroleerd en gedomineerd alleen te weinig af kunnen dwingen."

Zijn collega Maurice Steijn zei later op de persconferentie dat hij FC Groningen de beter voetballende ploeg vond maar dat VVV de beste kansen had gehad.

Reacties:
harley17-02-2018 om 12:15

Mooie verhalen. Ik als negatief ingestelde supporter zie heel wat anders. Onnauwkeurige passes..verkeerde keuzes. We mogen toch onze handen dichtknijpen met een punt? Kijkeens naar de kansen van VVV. Die haddn pech!

Bacuna vond regelmatig goede openingen en had goede passes. Doan bleek toch weer koelbloedig bij een scoringskans. Zeefuik wat ongelukkig maar ik ben blij met hem.

Mahi echt slecht aannames..schoten. Hij roept ook ergens dat VVV anti voetbal speelde. Hou toch op!

Mooi dat iedereen al die positieve punten ziet. Ik vind dat we ons de ogen uit de kop moeten schamen..splers..staf..iedereen.

17-02-2018 om 12:26

Zelfreflectie is een groot goed Harley

harley17-02-2018 om 17:18

Dankje !

17-02-2018 om 12:48

Ik vond een punt meer dan verdiend.

Het is gegeven dat we een zeer matige en smalle selectie hebben , klaar kunnen we niks aan veranderen

Enige doel dit seizoen is handhaving, hoe maakt niet uit.

Zal nog lastig worden de 10 punten te halen.

NAC Breda is een cruciale wedstrijd, win je die doe je een goede stap

 

17-02-2018 om 15:29

Bacuna speelde inderdaad beter, maar hij moet ietsje meer naar v.d Looi kijken. Niet te koste van alles een diepe bal willen geven. Van der Looi geeft die passes alleen wanneer het kan. Een bal naar de zijkant, die aankomt is beter dan een diepe bal die je inlevert bij de tegenstander.

Verstandige keuze om Drost te wisselen. Na een periode van assists geven en scoren is hij weer terug op zijn oude, bedenkelijke nivo. Zeefuik is echt een aanwinst. Ik zeg kopen die man. Ik snap ook niet waaom van Weert steeds opgesteld wordt. Tegen VVV was hij een van de slechtste spelers op het veld. Dan vervang je Doan en brengt Faber Hrustic... ik snap dat niet. Haal van Weert er uit, maar goed.

Het deed in ieder geval iets minder pijn aan de ogen deze keer, maar het had zo maar veel slechter kunnen aflopen.

17-02-2018 om 19:12

Wie wil je dan in de spits zetten voor Van Weert? We hebben niemand anders. Dat onprofessioneel stuk verdriet reken ik niet mee.

17-02-2018 om 20:20

Mahi kan best als alternatieve spits spelen. In het 442 van vorig seizoen was hij namelijk ook met spits dan flankspeler. En laat dat nou juist de periode zijn dat hij er tien in schoot. Met drie snelle aanvallers kun je een gesloten verdediging als die van VVV veel beter bestrijden dan met lange ballen op matige diepe spits.

harley17-02-2018 om 20:18

Gewoon Veldwijk erin zetten en 10 potten laten staan. Dat gejank steeds.

Marco18-02-2018 om 23:06

Van Weert zijn kwaliteit is de intikker maken. In 90 minuten voetbal heeft hij geen bruikbare bal gehad. Spel moet gericht zijn op doelpunten en spitsn in stellng brengen  Zonder bruikbare ballen heb je idd weinig aan spelers als Van Weert. Aanvalsspel moet beter  

19-02-2018 om 12:05

Onder Faber zal Veldwijk niet meer gaan spelen ga ik vanuit... Dan zou ik inderdaad Mahi in de spits zetten en dan maar wat jeugd aan de zijkant ofzo. Ik wil die Breij weleens in het eerste zien

skjipke19-02-2018 om 21:17

Ik ben het eens met Harley. Gewoon Veldwijk in de spits zetten en van Weert op middenveld erachter. Die knapt het vuile werk wel op en loopt de gaatjes wel dicht.

Dat Faber niet met Veldwijk wil werken is van ondergeschikt belang. Faber is een passant die gaat vertrekken.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!