Terug

Deel deze pagina:

Ron Jans ervaart zijn huidige functie moeilijker dan die van trainer

Door Redactie 37 reacties

Afgelopen zaterdag bracht de Stentor een interview uit met Technisch manager Ron Jans. Jans vertelde onder meer dat hij na het trainerschap bij PEC Zwolle een sabbatical wou nemen om meer bezig te zijn met hobby's, meer tijd te nemen voor zijn familie en zich te oriënteren op een nieuwe functie, kijken wat er op zijn weg kwam. Dat liep anders vanaf het moment dat Hans Nijland hem polste om een functie te bekleden bij FC Groningen. Jans kon geen nee zeggen en stapte uiteindelijk in als Manager technische zaken. De sabbatical bleek mislukt te zijn, Ron Jans had het nog drukker dan in de tijd als trainer.

Nadat hij begonnen was bleef het rumoerig. Groningen haalde regelmatig het nieuws omdat spelers disciplinair werden bestraft, de prestaties tegenvielen en het (aankomende) afscheid van Gerard Kemkers. "Op heel veel vlakken zijn dingen gebeurd, waardoor energie in verschillen, conflicten en meningsverschillen is gaan zitten. Ik was voortdurend bezig oplossingen te vinden, structuur te bedenken en heel vaak ook de schade te beperken. Dat kost heel veel energie."

Na ruim een jaar voelt Jans zich nog altijd niet helemaal senang in de functie van Technisch manager. "Het is heel boeiend, uitdagend, regelmatig ook echt leuk maar ook regelmatig niet leuk." Dat heeft ook te maken met prestaties. Jans die geslaagd is voor de opleiding management betaald voetbal ervaart dat de praktijk anders is. Hij vindt de druk prima, maar ervaarde meer stressmomenten. 

Ook wat betreft de onderhandelingstactieken is Jans zaken tegengekomen waar hij niet aan mee wou doen. In zijn huidige functie stuitte Jans op meer oneerlijkheid dan in de tijd dat hij trainer was.

Jans komt uiteindelijk terecht op momentjes waardoor hij zich niet helemaal in thuis heeft gevoelt en gaat alles op de weegschaal zetten. Rond eind januari maakt Jans bekend of hij in de huidige functie verder wil.

"Het is boeiend, uitdagend, maar ook moeilijk en met zware periodes. Ik heb geen spijt dat ik dit ben gaan doen. Het verrijkt me enorm. Ik wilde wat anders. Nou, dit is wel wat anders."

Reacties:
Johan02-09-2018 om 21:45

Haha het wordt steeds leuker. Nou kan bijna niet wachten tot eind januari. Wat een dolle boel bij de FC. Niemand was toch groter als de club? 

Groen hart02-09-2018 om 21:55

Jans houd de eer an jezelf en stap op . De ene blunder na de andere. Je maakt MIJN club kapot.

02-09-2018 om 22:20

Nou Groen hart, kans voor jou om deze man op te volgen, want als er iemand is die verstand van zaken heeft, dan ben jij het wel. Of toch Peter Jeltema?????

03-09-2018 om 10:10

RR echt geknipt baantje voor jou!! Als allesweter...

03-09-2018 om 17:18

Bedankt voor dit compliment. Heb je nogal lang over nagedacht zeker?

04-09-2018 om 15:49

Graag gedaan vriend.... Juist heel kort. zijn eigenlijk maar 2 die er voor in aanmerking komen .. 

brummie02-09-2018 om 21:59

Vraag me werkelijk af waarom hij bovenstaande informatie deelt in de media. Onhandig, zorgt voor meer onrust. Zeker ook dat benoemt dat hij eind januari beslist of hij in deze functie wil blijven. 

Het is nog geen januari, maar als hij nu al twijfelt, lijkt me dat geen goede zaak. Ik vraag me vanaf het begin van zijn aanstelling al af, of hij de juiste man op de juiste plaats is. 

 

Johan02-09-2018 om 22:00

Vrees dat we nu ons antwoord hebben

Groen hart02-09-2018 om 22:01

Oei Brumkie voor deze mening maken ze je hier af 

kees03-09-2018 om 00:06

Jans gelooft in de selectie en in de mogelijkheden...is een positivo, maar wel met argumenten...verder hoef je hem als oud trainer niks uit te leggen over tactische aanpassingen en posities en voetbalkwaliteiten van spelers. Hij is zich meer dan gewoon bewust dat een goede clubspirit en teamspirit en goede communicatie nodig zijn voor resultaat, waar hij bij FC Groningen in gelooft: een heel serieuze en ambitieuze man, die opkomt voor anderen.  Mijn respect verdient ie ten  volle !

 

02-09-2018 om 22:00

Tjonge jonge Jans lekker moment omdit naar buiten tebrengen net na de transferwindow!

Helemaal top dat je in januari pas besluit wat je gaat doen!Man dat is in de winter transferwindow,wat een timing zeg!

Zeg gewoon nu direct dat je opstapt want dat is al wel duidelijk nu!

Dan kan er een opvolger aangesteld worden!

kees03-09-2018 om 01:03

jij scoort hier makkelijker dan een voetballer in het veld ! 

Maar nu twee vragen aan jou als blogger:

*Is er veel af te dingen op de spelers die Jans heeft gehaald binnen de beperkte financiële mogelijkheden? ( qua voetbalkwaliteiten bedoel ik dan )

*Jans maakt in dit interview NOG weer eens duidelijk dat niemand belangrijker is dan de club en een goede toekomst niet in de weg mag liggen!, en zeker niet een fanctionaris zoals hij  als die niet ZOU functioneren; zo heeft hij precies hetzelfde vorige seizoen tegen mij verteld:  "een trainer heeft helemaal geen moeilijke baan, die moet gewoon trainen en wedstrijden spelen. Over Buys: Hij mag best van ons wedstrijden verliezen; verliest hij er erg veel dan gaat hij weg"...Diezelfde maatstaf legt hij bij zijn eigen functioneren, maar dan in de genoemde context van dit interview.  Waarom zou je hem hierop dan bekritiseren? Dat hij het niet genoeg achter z'n ellebogen heeft?  Kijk naar andere clubs: daar gaat het vaak zoals in de oudheid?Romeinse Rijk: politieke macht als het  goet gaat en in glorie leeft, dan wordt  de Keizer aanbeden en schurkt men naar hem toe, de dag dat zijn roem tanende is, krijgt hij van zijn bewonderaars messteken in zijn rug... In het voetbal ontstaat evenzo een relletje als de resultaten uitblijven, en door geruzie kan men als bestuurders niet samen verder. Voorbeelden genoeg bij heel veel clubs.  

03-09-2018 om 09:31

Zeg Kees jij slaat de plank volledig mis jongen.

Ik geef niet af op de spelers die gehaald zijn,waar lees je dat?

Ik geef alleen mijn mening dat hij nu beter per direct kan stoppen zodat zijn opvolger ingewerkt kan worden en dat er de volgende transferwindow er iemand staat die niet twijfeld of hij verder wil met zijn baan de ja of de nee.

Dit wat Ron Jans nu meld kunnen wij helemala niet gebruiken!

Geen onzeker gedoe,die man weet donders goed wat hij wil en kan dat beter nu besluiten dan in Januari!

Ronnie 02-09-2018 om 22:23

Ron Jans bevestigd wat een aantal mensen hier al aangaven. Dat hij moeizaam gestart is en wat zaken heeft onderschat. 

Goed dat hij gewoon aangeeft hoe hij er over denkt. Daarvoor hoeft hij zeker niet weg te gaan. 

De vraag is of hij, en de directie, voldoende mogelijkheden zien om te groeien en te leren. Of dat dit het is en hij als technisch directeur en mens niet past uiteindelijk. Ik hoop op een snel en wijs besluit want de functie is te precair voor de fc. 

Wachten tot januari lijkt me niet nodig. Of je gaat er vol voor of je twijfelt. En bij twijfel niet oversteken, dus gaan. Heb je nog tot december om een vervanger in te werken en kan Jans assistent worden van Buijs

02-09-2018 om 22:44

Een club die de 3/4 laatste seizoenen "dwalende" is en door allerlei omstandigheden niet heeft gebracht wat er eerlijkheidshalve van verwacht mocht worden, moest, toen Ron Jans vorig jaar aangesteld werd als Technisch Manager, weer op de rails gezet worden. Onder andere Peter jeltema had een visie die niet overeenstemde met het beleid van de club en ging dus "wieberen" Aan Ron Jans de taak om de opgelopen schade weer enigszins te repareren. Ron Jans, onervaren als TM, ging aan de slag met de restrictie dat het eerste jaar voor hem een "leerjaar" zou zijn. Dat leerjaar is nu voorbij en we kunnen nu dus de balans opmaken van hetgeen hij hier heeft neergezet. Het team wat er nu staat komt dus op het conto van Ron Jans en er moet gezegd, wat er staat is een prima selectie. Ron maakt nu op een enigszins ongelukkig moment, en hem goed kennende maakt hij van z'n hart geen moordkuil, bekend dat het TM zijn hem toch zwaarder is gevallen dan eerst gedacht. De komende vier maanden zet Ron alles op een rijtje en in Januari 2019 horen we of hij doorgaat als TM of dat er een ander zijn taken gaat overnemen. Hoewel wij (supporters) het een ongelukkig moment vinden, siert het de man om zijn gedachten over zijn werk nu al naar buiten te brengen. Aan Hans Nijland en de rest van de staf de taak dit gegeven, samen met Ron Jans, op een menswaardige manier op te lossen. Ik blijf deze man steunen op dit forum, wat er ook gebeurd, en wacht in spanning af wat zijn beslissing zal zijn in Januari. Persoonlijk zou ik het jammer vinden dat hij het bijltje er bij neer zou gooien. FC-Groningen verliest dan in hem een zeer bevlogen man, een man met een heel groot hart voor FC-Groningen.

kees03-09-2018 om 01:13

Ik denk dat FC Groningen (en dan bedoel ik het bestuur ) nog steeds geen adquate antwoorden heeft op alles wat er in de afgelopen 6 jaar is gebeurd:  Het tekort aan geld, de hogere eiesen van spelers, het publiek wat mort en beperkt naar het stadion komt, en vooral de concurrentie met andere clubs waar FC Groningen de tijd niet krijgt om te hervormen.

Het gesoubat om sponsors is bijna belangrijker geworden dan het sportieve gedeelte.  Maar diezelfde sponsors bepalen indirect en met elkaar de (financiële) mogelijkheden, zodanig dat de club in zichzelf gekeerd raakt.  FC Groningen dreigt nu minder een topclub te zijn maar meer een gewone middenmoter te worden.  Een andere TD of een andere trainer zal dit allemaal niet veranderen.

5 jaar geleden zei Hans Nijland eens: we moeten toe naar een begroting van 25 miljoen, dat zal wel moeten om de concurrentie bij te houden"  Nu is wordt er metr jeugdcontracten gewerkt en wil men meer eigen jeugd in het Eerste... dat lukt ook nog aardig, maar een regelmatige uitvoering van het spel van die jonkies mag je niet eisen:  ook ervaren spelers hebben mindere perioden bedoel ik dan. 

Marco02-09-2018 om 22:48

Hans wilde en moest TD worden, dan gaat hij nu de boel op de rails zetten. Groningen is een prof club en geen hobby vereniging.

Laat ze morgen Maher presteren want een spelbepaler heeft dit elftal nodig. Met Reis en Mahi kan hij het elftal naar een hoger nivo brengen. Thuis moet er weer gevoetbald en gewonnen worden   anders is de borg straks leeg.

Hoekie02-09-2018 om 23:07

Speelt Maher bij de Fc? Heb ik blijkbaar iets gemist.

appie happie02-09-2018 om 23:33

Maher heeft nergens een kontrakt,kan dus direct worden ingezet..hij traint bij az   om fit te blijven,ok denk persoonlijk dat deze gast niet komt.

Alhoewel hij wel goed zal passen op nr 10....

 

Dus jans vellen maar..proberen kan altijd.

appie happie02-09-2018 om 23:33

Bellen..

kees02-09-2018 om 23:58

  Appie:  wat een Freudiaanse verspreking van jou: "Jans vellen"  ...maar je hebt dit in bellen veranderd

kees03-09-2018 om 01:18

 

je bedoelt Jans in plaats van Hans, maar het was Hans die na vertrek van Jeltema om Jans weerkeren bij FC Groningen heeft gevraagd./

Hoekie02-09-2018 om 23:01

Ron Jans geeft zelf aan dat er momenten zijn geweest waarbij hij geen lekker gevoel heeft overgehouden. Ik denk dat hij voldoende zelfkennis heeft om in januari in de spiegel te kijken en een weloverwogen beslissing te nemen of hij door moet gaan of niet. Het getuigt van moed om nu al aan te geven dat hij ook kritisch naar zichzelf kijkt en zich afvraagt of hij de ideale manager is die de Fc nodig heeft. Dat forumleden nu al openlijk roeptoeteren dat hij moet opkrassen, en hem niet de kans geven de fouten die hij ongetwijfeld heeft gemaakt, te herstellen zijn waarschijnlijk al vergeten dat hij jarenlang met tussenpozen keihard gewerkt voor onze Fc. Een beetje respect is zeker op zijn plaats. Ook ik ben kritisch geweest maar het  afserveren zoals Groenhart doet, is stuitend.

02-09-2018 om 23:09

Ik kan jouw getuigenis volledig beamen, Hoekie.

03-09-2018 om 10:14

Zo is het Hoek!! Eerlijk zijn mag blijkbaar niet tegenwoordig... 

GroningenZuid02-09-2018 om 23:25

Jans kan beter in de dug out komen te zitten. Ook ter bescherming van Buijs die er namelijk niets van bakt. Laat desnoods Jans de opstellingen en tactiek doen. Ben geen Jans fan maar je hebt een gelouterde trainer die zich heeft bewezen op de loonlijst (die bovendien heel goed kan samenwerken met Spijkerman) en je geeft de selectie aan een onervaren amateur trainer wiens carriere vroegtijdig naar de vernieling gaat zo. 

skjipke03-09-2018 om 00:44

Zodra er een aantal succesjes worden geboekt, krijgt deze ploeg meer vertrouwen. Het hoort helaas nu eenmaal bij een jonge ploeg dat een tegenslag zoveel impact heeft dat het vertrouwen direct weg is. Ik vond de eerste helft heel behoorlijk. Dat neemt de ploeg toch mee door de winst van vorige week. Als het dan niet lukt om de voorsprong te pakken, sluipt er direct onrust in het spel en krijg je de deksel op de neus.

Toch ben ik van mening dat er echt wel een goede selectie staat. Met een onervaren trainer voor de groep, die aangevuld zou worden met de ervaring van Spijkerman. Die aanvulling zie ik tot nu toe nog niet. 

Wat betreft Jans... ik denk dat hij nog het slechtst slaapt van iedereen. Een echte Groningen man met groen bloed in de aderen. Probeert met de weinige middelen die hij krijgt een representatief elftal neer te zetten. Als iemand zijn stinkende best doet is Jans het wel.

Als Memisevic wel verkocht was (en dat hadden veel mensen toch verwacht??) en er was geen Chabot aangetrokken, dan was dat nu het (negatieve) onderwerp van gesprek geweest. Ik vind wel.... je hebt hem nu, dan ook opstellen en Te Wierik dan maar een linie naar voren, voor meer ervaring op het middenveld. Welterusten.

kees03-09-2018 om 01:23

er gaat vast wat gebeuren in de opstelling tegen Ajax over 2 weken.  Je schrijft dat de invloed van Spijkerman niet zichtbaar is.  Maar heb je niet gezien dat FC Groningen al veel kenmerken van het Ajax spel op het middenveld laat zien:  hoge backs en crosspases door het midden met lopende spelers over de as?  Dit spel hebben wij toch nooit gezien? daar ging het altijd langs de zijlijn en in driehoekjes, en met (vaak verkeerde) voorzetten van backs of bjuitenspelers waar het rendement bijna niks van was?

skjipke03-09-2018 om 07:53

@kees: ik heb zeker een goed voetballend Groningen gezien de eerste helft, maar ehh nee.... zie het rendement niet. Jij wel dan?

Als ze blijven voetballen zoals de eerste helft komt het wel goed, maar ik hoop dat die jonge gastjes niet blijven hangen in de teleurstelling. Er komt steeds meer druk op zo, wetende dat je 3 loodzware wedstrijden gaat krijgen.

kees03-09-2018 om 08:10

op het moment dat er doelpunten komen wat toch eerste prioriteit zal zijn komt er vanzelf overtuiging in plaats van grote teleurstelling.  Loerende spitsen hebben we niet gezien...daar zal op doorgeselecteerd worden.

Profvoetballers moeten pieken in de wedstrijd. Ik zeg niet dat het gemakkelijk zal zijn, maar om nou te stellen dat het niks wordt...nee   Gelukkig zie jij ook dat ze kunnen voetballen.

brummie03-09-2018 om 08:50

Wat ik gister ook al aangaf, had onze FC nu op 6 punten gestaan, zag de wereld er heel anders uit en hadden we een prima start en positie op de ranglijst gehad. Enige nuance is dan ook op zijn plaats.

In de selectie zit echt wel kwaliteit. Net als vorig jaar helaas weer te weinig zelfvertrouwen. De ploeg heeft een serie van resultaten nodig om op stoom te komen.

Wat Jans aangaat, vorig seizoen gaf ik al aan, dat hij zich teveel bemoeide met het eerste elftal, o.a. door aanwezigheid in de kleedkamer. Stond, wat ik gehoord heb, te dicht op het 1e elftal. Is natuurlijk ook een leerproces voor hem. Een trainersjob is niet te vergelijken met een functie als Technisch manager. Je mag dan wel over voetbal knowhow beschikken, maar geen ervaring in onderhandelingen van aantrekken nieuwe spelers. Dat Jans het beste voor heeft met de club geloof ik wel. Maar je moet er wel geschikt voor zijn. 

Jans en co hebben er in geslaagd om bijv. Padt binnenboord te houden. Dat mag ook gezegd.

Je kan de uitlatingen van Jans eerlijk vinden, maar ik zie de meerwaarde naar de buitenwacht er niet in. Zulke dingen zou ik eerst intern houden. Jans geeft nu zelf eigenlijk al een deadline aan. Stel dat hij wel gewoon doorgaat na januari, dan waren zijn uitspraken sowieso niet nodig geweest. Door de matige start van onze FC zorgen zijn uitspraken niet voor meer rust, integendeel.

pepi6803-09-2018 om 08:57

Van wie moeten de doelpunten komen dan? Tel maar op wat er allemaal aan scorend vermogen + assists is verdwenen afgelopen jaar (Indrissi, Linssen,Veldwijk , Bacuna, zelfs van Weert en Drost). En kijk dan wat er aan scorend vermogen is teruggehaald....  Alleen Cassiera in potentie. En wellicht die Deen (ik moet het nog zien...). Groningen scoort zeer moeizaam, en dan is een kans (Pec, Willem2) voor de tegenstander vaak al voldoende om er met de volle buit vandoor te gaan.

Jantje03-09-2018 om 09:04

Jans had nooit Bujs nieuwe trainer moeten maken. vorige jaar zat er al geen voetbal in de de ploeg en breng je er ook niet in met een die totaal geen ervaring heeft op hoogste nivo.

 

kees03-09-2018 om 09:19

Kijken jullie nou even terug naar PSV-W II en Ajax-Vitesse, dan zie je wat er aan de hand is:  het voetbal in Nederland verandert in korte tijd:  was het de laatste jaren vooral defensief ( voor de poort gaan liggen ) wat kleinere clubs met een mindere selectie lieten zien, nu wordt er, en OOK bij FC groningen gekozen voor een tractisch plan waar  slimmer en voetballend door de linies wordt gespeeld; Het spel voorin is sneller en verdedigers van te tegenpartij worden (als het goed wordt uitgevoerd) uit elkaar gespeeld door een man-meer situatie op elke plek van het veld.  Het krachtsverschil tussen een topploeg en een middenmoter blijft natuurlijk.  Maar Vitesse, met z'n ervaren trainer en met goede spelers liep dit keer volledig vast in de tactiek van Ajax, en achter de feiten aan. 

"Het kan dus wel" heeft Jans eens tegen mij gezegd...niet dat hij direct verantwoordelijk is voor de opstelling en het resultaat, dat is ook bij Jans een uitgangspunt waar de trainer verantwoordelijk voor is, maar wel is er voor een selectie gekozen die dit spelconcept van ( in mijn eigen woorden ) "twee of drie nummers 10" mogelijk maakt en wat de trainer moet neerzetten voor een goed resultaat. Nog eens naar Ajax:  de laatste jaren leek het soms wel of die ploeg soms een off day had.  tegen mindere ploegen werd er optisch zwak gespeeld en niet of weinig gescoord.  Nu hebben ze natuurlijk wel het voordeel om een speler als Tadic voor 15 miljoen te halen.  Dat zal FC groningen bij lange na niet kunnen.  Ik hoop en verwacht dat deze trainer, in de noodzaak om regelmatig punten te halen, niet uit eigen lijfsbehoud met een spits gaat spelen maar vasthoudt aan zijn uitgangspunten.  Buys is een vechter en een karakterjongen wat je misschien niet aan zijn vriendelijke voorkomen bij interviews afleest! 

Ik ben dus helemaal niet zo bang dat er geen resultaten komen voor FC Groningen  onder Buys, maar ik geef deze trainer en de club wel de tijd om e.e.a. neer te zetten.  Daar doet een interview van Jans in de Stentor niks aan af...Misschien lees ik er wel iets anders in dan de meesten hier: het is geen onkunde in zijn werk als TM  Ron Jans dat de ploeg niet meer resultaat boekt, maar Jans voelt zich méér dan verantwoordelijk voor het succes van de club....en op de achtergrond speelt natuurlijk mee dat hij trainer is geweest...en.... ook denk ik er maar bij: dat de club bezig is met een nieuwe geldstroom en investering van een externe partij aan te trekken.  Ik hoop daarom op meer nieuws over het beleid bij de club  

 

KOudman03-09-2018 om 09:42

Het grootste probleem is in mijn ogen vooral het tekort, waardoor je steeds als je iets hebt opgebouwd je beste speler moet verkopen. Dit seizoen is erg belangrijk voor de club. Als doan en goed seizoen draait en voor 10 miljoen vertrekt, kun je de komende seizoenen spelers makkelijker voor de hoofdprijs laten vertrekken omdat je je het kunt veroorloven boden af te slaan.

opa03-09-2018 om 10:22

kun je niet buiten de transfer periode huren?

kees03-09-2018 om 10:26

een speler die zonder clubcontract zit kan wel tussentijds aangetrokken worden.  Maar in geval van Bruns (Vitesse) waar ze mee bezig waren,  gaat dat dus niet op.  

Andries03-09-2018 om 10:25

Jans was als trainer niet altijd succesvol, maar dat zijn meer trainers geweest.

Spelers werden en worden soms verkeerd gebruikt.

Een voorbeeld is Tadic, die alleen van links voorzetten gaf, i.p.v. naar binnen te lopen en op het doel te schieten.

De individuele acties van Cronkjaer werden bij Ajax te niet gedaan.

FC Groningen heeft voldoende spelers potentioneel.

Het zal nog even duren voordat er een voetballend elftal staat.

Echter ook in het voetbal zijn goede en slechte tijden.

Daar is niets aan te doen.

Feijenoord was zo'n voorbeeld.

Wat mij opvalt zijn de gelaatsuitdrukkingen van spelers voor dat de wedstrijd begint.

Deze zijn niet sprankelend.

 

 

 

 

 

 

kees03-09-2018 om 10:29

 Ja was goed te zien bij die laatste wedstrijd, warming up van Drost..die nam 10 liter adem lucht tegelijk in rust.  Het is goed dat de spelers gespannen zijn, dat is beter dan maar een beetje er op los ballen.

skjipke03-09-2018 om 10:43

Een Warmerdam met zelfvertrouwen maakt 2 van die 3 kansen gewoon af en dan speel je een hele andere (gewonnen) wedstrijd. Dan komt de spelvreugde ook weer terug en zijn de koppies voor een wedstrijd ook niet zo gespannen. 

Zodra er resultaten komen verandert alles.

Als je nu naar Ajax kijkt en vooral naar Ziyech... die loopt lachend over het veld. Hoe vaak heb je die zien lachen de afgelopen 5 jaar?

pepi6803-09-2018 om 11:12

@Skjipke: Ziyech logt voor elke wedstrijd ff in op zijn bankrekening

Arthur03-09-2018 om 13:44

Willen we degradatie ontlopen dan is het cruciaal dat mahi weer gaat renderen. 

In het eerste seizoen onder Faber renderende mahi met een 4-4-2.

Toen was Mahi spits met een een agressieve speler als Linssen naast hem. Bij ons moeten Pohl of Breij dat maar doen dus.

 

Opstelling moet dus zo

                     Breij/Pohl.  Mahi

Warmerdam Reis Hrustic/Van de looi.  Doan

Handwerker. Memisevic. te wierik   Zeefuik

 

skjipke03-09-2018 om 14:02

Waarom niet te Wierik een linie naar voren en Chabot er achterin bij? Jammer voor Hrustic, maar dan heb je wel iemand met ervaring op het middenveld staan en hij kan ook een goede pass versturen naar voren. 

Kweetniet03-09-2018 om 15:02

Respect voor Ron Jans, als je eerlijk aangeeft wat er voor je speelt dan gaan mensen Zelf van alles invullen... waarschijnlijk omdat hun eigen nieuwsgierigheid bevredigd moet worden en de paniek modus voor sommige erg aantrekkelijk is. Ron Jans zegt eigenlijk helemaal niet zoveel.. dat hij twijfelt en welke kant dat opslaat is volledig onbekend.. gemakkelijk om dan in te vullen hij zal wel weg gaan, ik vond vandaf het begin al dat... ... Een betrokken "voetbaldier" waar Groningen als trainer en nu ook weer veel aan te denken heeft... Voetbal is nogal een teamsport en dat doe je dus samen. Je wint samen en je verliest samen... mensen mogen graag zondebokken zoeken en als er dan 1 is geslachtofferd gaan ze naar de volgende... De start is kut! Daar is iedereen het over eens.. alleen supporten is toch ondersteunen? Niet afzeiken? Je bent dan toch op weg naar een doel? Er hangt heel veel negativiteit rondom de club en wat doen veel supporters die blijven lekker even de op de wond drukken! Zie je wel ik heb altijd al gezegd dat.... de paragnosten onder de supporters die als goeroes nu ineens opduiken en roepen zie je wel toen zei ik al.... Beetje sneu! Kritische is prima... maar Groningen supporters hebben ook sterk de neiging om de boel flink af te zeiken.... Is toch iets anders dan supporten!

skjipke03-09-2018 om 15:39

Zo is het en niet anders.

Als de ontbrekende 6500 toeschouwers tegen AZ nou ook even de tribunes komen bezetten, schreeuwen we de FC naar een overwinning. Heracles doet het ook, dus wij kunnen het ook.

Groen hart03-09-2018 om 17:18

Moeten we ons niet schamen ? Of is een budget geen graadmeter?

Ajax Amsterdam - 80

PSV Eindhoven - 70

Feyenoord Rotterdam - 60

FC Twente - 27,5

Vitesse - 26

AZ - 23

SC Heerenveen - 20

ADO Den-Haag - 18

FC Utrecht - 17,8

FC Groningen - 16,5

PEC Zwolle - 12

Heracles Almelo - 11

Roda JC Kerkrade - 11

NAC Breda - 11

Willem II - 10,9

Sparta Rotterdam - 10,5

VVV-Venlo - 6,5

Excelsior - 6,3

 

03-09-2018 om 17:46

Het budget van een club kan in veel gevallen nooit de graadmeter zijn van de prestaties die worden geleverd Je heb namelijk altijd nog met mensen te doen maar daar snap jij waarschijnlijk niks van. Jij kijkt alleen maar naar de cijfertjes en trekt daat jou conclusie uit. Dom,dom,dom!!!!!!! Stel we eindigen dit seizoen op de zevende plek , maar naar jou inzicht mag dat niet want we hebben de tiend begroting. Wel een beetje een vreemde redenering, toch????

Hoekie03-09-2018 om 18:39

Als er een club zich moet schamen is dat Twente. Misschien dat je op dat forum ook een beetje kunt stoken.

skjipke03-09-2018 om 17:30

Waar moeten we ons voor schamen dan? Dat we vorig seizoen (want dit zijn de ploegen van vorig jaar) de tiende begroting hadden? Twente had de 4e begroting en degradeert. Wat is het punt?

Groen hart03-09-2018 om 17:56

Klopt skipje ..  en twente had geen schuldeisers tjonge geen vergelijking .

skjipke03-09-2018 om 18:43

Die snap ik niet Groen hart. Wel of geen schuldeisers heeft toch even niets te maken met de hoogte van de begroting? Twente had vorig seizoen best veel goede individualisten, maar het was geen team. Dan kun je toch "gewoon" degraderen? Ik mag hopen dat het Buijs lukt een team te amken van deze spelers. Ik vind echt dat er een hele redelijke en eredivisie-waardige selectie staat. Nu moet het nog een team worden en moet er vertrouwen komen in eigen kunnen.

03-09-2018 om 17:33

Als je bij een bedrijf werkt is het heel normaal dat er na zoveel tijd, meestal een jaar, een functioneringsgesprek plaats vind. Bij de FC-Groningen is dat niet anders. Ron Jans gaat de komende vier maanden zijn functie evalueren waarna er in Januari 2019 een functioneringsgesprek plaatsvind met de staf van de club. We kunnen er wel allerleiwilde verhalen bij verzinnen, maar zo zit de vork in de steel, niets meer en niets minder. Het is precies zoals Kweetniet zegt, Groningers mogen graag de boel afzeiken ook als er niets af te zeiken valt. Zit in de aard van de Noorderling, denk ik dan maar. Eerst maar eens afwachten hoe het allemaal loopt en dan een oordeel vormen, lijkt veel verstandiger. Jans is een man die erg kritisch kan zijn naar anderen maar is nog meer kritisch naar zichzelf en wil voor zichzelf het onderste uit de kan wat betreft z'n werk bij FC-Groningen. De club mag blij zijn met zo'n persoon. Het houdt de boel scherp tenminste!!!!!

Groen hart03-09-2018 om 17:54

Kun jij mij eens uitleggen wat Jans voor de club deed? Noem  mij 1 goede aankoop op . Dan kun je deze dorpsidioot eens overtuigen. En even je Jans bril afdoen, als je dat lukt .

03-09-2018 om 18:27

Je voelt je nogal aangesproken, niet?  De aankoop van Doan was mede het werk van Ron Jans. Te Wierik  was ook mede het werk van Ron Jans, evenals Zeefuik. Verder zijn de contractbesprekingen van de ingestroomde "yougsters" ook het werk van Ron Jans. Dit kan jou natuurlijk niet overtuigen omdat je geen benul hebt wat er zich zoal bij de club afspeelt. 

 

 

Reactie verwijderd door redactie

GerdaS03-09-2018 om 18:32

Samen met Hans hand in hand vertrekken  

 

Groen hart03-09-2018 om 18:37

Thijs_Faber03-09-2018 om 22:29

Groen hart, Rob Roy, nog één overtreding van de huisregels en we gaan over tot verbanning. Weten jullie het even.

04-09-2018 om 01:08

Goed hoor, Thys, ik zal in het vervolg iedereen naar de bek praten,  Het schijnt verboden te zijn om een eigen menig te hebben op dit forum net zoals je een voorkeur hebt voor iemand die zich dagelijks uitslooft voor de club. Jullie hebben mijn e-mailadres, leg mij maar eens via dat medium uit wat het beste is wat ik kan doen in dit geval..

Groeten.

Thijs_Faber04-09-2018 om 11:08

Als je je aan de regels houdt (https://www.boerenmacht.nl/p/huisregels-boerenmacht) is er niets aan de hand hoor RR. 

Groen hart04-09-2018 om 15:19

Thijs mijn excuses , ging te ver in de heetst van de strijd, en ook aan RR . We waren onderling te fel .

06-09-2018 om 15:52

Niet de eerste keer... Sommigen 

Reactie verwijderd door redactie

kees03-09-2018 om 23:47

Na de teleurstellende nederlaag van zondag en de gepeperde (en "lekker" bekkende)  kop van de redactie hierboven op BM ontleend aan een citaat van een interview met Ron Jans in Stentor van afgelopen zaterdag heeft nu ook RTVNoord een heuse poll gehouden: van de 4000 inzenders geeft 70% aan geen vertrouwen meer in de FC G te hebben. 

En zo praten we elkaar hoofdpijn aan over beleid en beleidsmakers.  Zie je dat na 4 wedstrijden/3 verlies voor de pessimisten het in ieder geval een zwaar seizoen wordt.

En dat allemaal omdat we niet hebben gescoord tegen PEC

 

 

  

Kweetniet03-09-2018 om 23:59

Volgens mij is het voor de pessimisten juist smullen. Stemmingmakerij van RTV Noord en zoals Rob Roy al zei in het Noorden mogen we graag alles zwartgallig afmaken... werkt ook goed voor de spirt en motivatie zo een stemming. Als je aangeeft respect te hebben voor Ron Jans word je bestempeld als Ron Jans aanhanger.. 4 wedstrijden en sommige paragnosten hier kennen al de hele toekomst.. Ik zou als ik hen was nu massaal geld inzetten bij het gokkantoor.. ze lopen vast binnen.. oh shit dit is het bekende achteraf gelul...

kees04-09-2018 om 01:37

@kweetniet

pessimisten zeg je?  Weijden zwemt zich rot in een rondje door Friesland en haalt 4,7 miljoen op voor KWF onderzoek met langs de kant duizenden en duizenden mensen die hem persoonlijk aanmoedigen. 

een ander zit z'n gal te spuien achter Fox uitzending FCGroningen-PECZwolle... en met de gedachte om iemand iets aan te doen, omdat Chabot voor een miljoen is gehaald em (nog) niet speelt.  Dan zouden ze het geld van Chabot, Doan en  Zeefuik samen beter voor iets anders kunnen gebruiken... waaraan?  juist ja... alleen bij succes gaan we achter die voetballers staan.

daar kom jij nu in jouw post hierboven  aan met die cynische spirit en met  stemmingmakerij... al dat gek*nker is ja niks...je wordt hiermee alleen beziggehouden door zgn. voetbalanalisten en beter-weters , met veel te veel zendtijd  en is slagroom op de taart van  lieden van de commercie die hiermee gemakkelijk er zelf zich interessanter voelen en er soms rijk van worden.  

Nachtwacht04-09-2018 om 08:59

Ere wie ere toekomt... Maarten vd Weijden heeft miljoenen opgehaald met zijn zwemactie, niet Wouda.

 

Ik snap al die reuring om het interview niet. Jans benoemt de zaken precies zoals ze zijn en benadeelt de club daarmee niet.

Voor wat betreft het eerste... komende zware wedstrijden enigzins goed doorkomen en dan kan er best wat moois groeien met deze jonge selectie

kees04-09-2018 om 10:50

sorry, de naam is aangepast... het was laat

appie happie04-09-2018 om 09:55

Super gezellig hier...

04-09-2018 om 12:55

Ja Appie, het is hier wel eens leuker geweest, maar als je voor iemand opkomt die zich dagelijks voor de club uitslooft dan ben je bij de pessimisten "persona non grata" Eigenlijk mag je niet meer voor je mening uitkomen want dan zijn er wel lieden die diezelfde post gaan "dissen" en denken dat ze daar mee kunnen scoren. Jammer voor deze, in het verleden mooie site, die de laatste maanden is verworden toch een uitlaatklep voor mensen die onze mooie club nog verder naar beneden willen zien gaan. Appie en alle goedwillende "posters", het ga jullie goed, ik ben weg en blijf op de achtegrond Boerenmacht wel volgen maar mijn bijdragen zullen voorlopig tot 0 worden gereduceerd. Groet.  

Fan op afstand04-09-2018 om 10:11

Laat duidelijk zijn dat als je van functie veranderd het mee of tegen kan vallen. Is ook wat je ervan verwacht en wat je mogelijkheden binnen de nieuwe functie zijn. Heb zelf niet echt een duidelijk beeld van wat de functie van Jans inhoudt maar dat er veel verantwoordelijkheid binnen valt lijkt mij duidelijk. En dat aankoopbeleid daar ook mede onder valt is ook duidelijk.

Dat men ambities heeft is wel duidelijk. Kijk naar het topsportcentrum dat er komt. Je kunt daar mee eens zijn of niet maar men heeft een visie richting de toekomst. Kijk ook naar de aankoop van verschillende jeugdige spelers waarvan men toch veel verwacht in de toekomst. Nogmaals je bent voor of tegen maar het getuigt van beleid.

Heb al een tijdje mijn gedachten laten gaan over de financiële situatie binnen de FC en wat daaraan ten grondslag kan liggen. Daar zijn vele redenen voor aan te voeren zoals ongelukkige inkoop van spelers en trainers, niet echt aansprekende resultaten die weer van invloed zijn op de kaartverkoop, het topsportcentrum. Maar welk factor hoor ik weinig is de echte regionale binding die de FC echt ontbeert. Als ik naar een club kijk die misschien de boel in het verleden heeft bedonderd, gedegradeerd is maar een trouwe achterban heeft waar je U tegen zegt en die gelden genereert die menig eredivisie club jaloers maakt, en hoe ze het doen doen ze het NU,maar het lukt. Dan vraag ik mij af waarom dit niet lukt bij de FC. We hebben in het verleden toch menig ster voort gebracht dus zou de club toch een uitstraling moeten hebben. Dus waarom kunnen wij geen grote geldbedragen bijelkaar krijgen? Geen hele grote sponsor? Waar gaat het fout?

Voor mij is de geografische ligging van Groningen een probleem voor investeerders lijkt mij zo. Als ik zie hoeveel betaald voetbalorganisaties zich bevinden in het westen van het land en ook in het zuiden trouwens dan geeft het toch te denken dat een FC maar dit seizoen ook Heerenveen zoveel moeite hebben om geld bij elkaar te grabbelen, zelfs na goede verkopen.

Tja en dan kan ik mij voorstellen dat een Jans zich misschien verkeken heeft op de inhoud en mogelijkheden van zijn huidige functie. Maar vind dat niet een reden om de beste man direct af te branden want ben zeker van het feit dat hij wel een groen/ wit hart heeft en zich met hele ziel en zaligheid inzet voor de club.

 

opa04-09-2018 om 11:21

is FC Utrecht de reden ????????????????????

Arthur04-09-2018 om 12:11

 Gewoon het hoofd koel houden en geen gekke dingen doen als de FC zijnde. Als er gewoon aan een vast elftal gewerkt wordt komen de punten vanzelf.

Als we gewoon met dezelfde intentie spelen als vorig  tegen Ajax thuis, (tegenstander het initatief geven maar wel met het mes op de bek spelen). Ben ik ervan overtuigd dat we middenmoot kunnen eindigen.

Tegen Ajax uit moet je trouwens gewoon surfen uit te spreken dat je daar komt om anti voetbal te spelen.

 

Gewoon 5-3-2 gaan spelen met Chabot erbij en doan en mahi in de spits

Buddy04-09-2018 om 12:33

Misschien wat voor Ron Jans, die vacature bij FC Utrecht,

MisterFC04-09-2018 om 17:26

Daar hebben we Keesie en RR ook weer met hun gedram. Kunnen jullie niet eens een paar weken uitloggen hier?

Groen hart04-09-2018 om 18:57

Ik zeg niets 

06-09-2018 om 15:55

Ieder z'n mening... Maar je kan overdrijven idd... Wat dat betreft moet ik je gelijk geven Mister.  .

Pietjepal08-09-2018 om 10:00

Tjong. Is nog wat vroeg voor evaluatie. Januari ook maar dan kan de druk groot geworden zijn. We zullen zien wat de plek op de ranglijst en het vertoonde spel dan is. Selectie kan 6e tot 10e worden als ze gestaag blijven werken aan het team. Maar ook direct degraderen ja. Dan hoeft er van de directie en staf van mij niemand weg hoor. We hebben toch allemaal de transferperikelen kunnen volgen sinds de extra wedstrijden voor en daarna het Europese voetbal? Dat was niet makkelijk.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!