Terug

Deel deze pagina:

Ruben Jenssen voor minimaal een halfjaar naar 1. FC Kaiserslautern

Door Redactie 58 reacties

Volgens diverse Duitse bronnen wordt Ruben Yttergard Jenssen in verband gebracht met FC Kaiserlautern, de 2e liga club waar de Noor eerder tussen 2013-2016 onder contract stond. Jenssen die dit seizoen weinig potten kan breken en uit de basis lijkt te zijn gespeeld door Ludovit Reis, zou zoals de ontwikkelingen zich aandienen op weinig speeltijd kunnen rekenen. Het contract van Jenssen loopt nog anderhalf jaar door. Mochten alle partijen eerdaags tot een deal komen, kan Jenssen zich dit weekend aansluiten bij de Duitsers. Zij gaan op trainingskamp naar San Pedro de Alcantara in Spanje bericht het DvhN.

Update 13.15 uur - Volgens diverse (inter) nationale nieuwsmedia zou het in eerste instantie gaan om een huuroverkomst voor een half jaar. Daarna kan Kaiserslautern gebruik maken van een optie tot koop.

Update 16:25 - Zojuist bevestigt FC Groningen via de officiele kanalen het vertrek van Ruben Jenssen naar 1. FC Kaiserslautern voor in ieder geval het komende halfjaar. Na de verhuurperiode hebben de Duitsers, die uitkomen in de 2.Bundesliga, een optie tot kopen op de Noor. Wij wensen Ruben veel succes en bedanken hem voor zijn inzet!

gerelateerd aan dit onderwerp

Reacties:
FCG-Forever04-01-2018 om 10:18

Strikje er om en weg ermee. Voegt niets extra's toe 

appie happie04-01-2018 om 10:31

En nu een kerel voor hem in de plaats  en geen kabouter..zoals Jenssen..wat meer body zou fijn zijn op middenveld.

04-01-2018 om 10:36

Goed gescout weer , zucht. Klein seizoen gebruik van gemaakt , met veel heisa binnen gekomen. Vakwerk.

fc gras04-01-2018 om 10:41

Zou mooi zijn als hij vertrekt, is veel te duur als bankzitter, op zijn plaats op de reservebank kan beter een jeugdspeler zitten. Jenssen zijn opvolger Reis is wat mij betreft de beste speler van het seizoen tot nu toe, complimenten aan Faber dat hij hem het vertrouwen heeft gegeven. Ik ben alleen wel bang dat 

Reis hier nog maar een half jaar speelt.

04-01-2018 om 11:00

Ik ben bang dat als er wat met ons middenveld gebeurt en er komt niks bij dat we het heel lastig krijgen 

robin04-01-2018 om 13:50

Verkeerd gebruikt!!!  Ook weer... Niet voor niets jaren international van Noorwegen... En gewaardeerd kracht bij kaiseslautern...En straks weer... Jammer 

 

ollie04-01-2018 om 14:00

Laat ze maar genoeg betalen die Duitsers.

Die hebben geld zat.

Maar ja hij zal el een clausule in zijn contract hebben.

campesino04-01-2018 om 14:05

Jenssen is geen slechte speler voor groningen, maar past niet bij de middenvelders die we hebben. Dat is een beetje het probleem bij groningen zoals ik wel eens eerder heb gemeld. Er zit weinig visie achter. Er wordt niet gekeken, hoe wil ik spelen, welke spelers heb ik en wat voor soort speler mist er , om dan een gerichte aankoop te doen. Nee er wordt gekeken naar buitenkansjes of de scouting ziet een leuke spelr en als die dit jaar niet kan komen dan maar volgend jaar of over 2 jaar, zonder te kijken of hij op dat moment wel in het team past. zo komt het regelmatig voor dat groningen voor 1 positie soms 3 spelers heeft en voor een andere positie niemand. ik kan nog lachen om de woorden van jeltema precies een jaar terug. "we hebben een evenwichtige selectie"

kees04-01-2018 om 16:02

Jeltema was mij gewoon teveel een clubdier...waarmee hij dacht vrienden te oogsten.  Op het laatst was alleen Nijland nog zijn openlijke beschermheer.    Ik denk dat Jans hier verandering in kan brengen: hij heeft bij Zwolle laten zien heel goed de verschillende spelers op het veld bij elkaar te zetten die complementair waren aan elkaar.  En zijn tactisch vermogen daar reken ik op! maar  spelers moeteen het uiteindelijk wel zelf doen op het veld, maar nogmaals: wacht nog tot na de zomer en er staat misschien door zijn toedoen een veel uitgeblanceerder team.  Sterspelers halen kan niet meer, maar op een of andere manier denk ik dat er wel kwaliteit zit in de selectie:  lees het laatste overzicht van Wim Masker in de online GG-bode ( ik meen van eind december ), daar worden alle spelers nog eens precies beoordeeld, naar aanleiding van hun prestaties in de eerste seizoenshelft.

Dat Nijland de baas is van Jans  (en nog wel blijft ) dat is in dat opzicht jammer.  Nijland zou zich gewoon een jaartje afzijdig moeten houden van het scouting en het Technisch beleid. Maar op een of andere manier verwachten ze wonderen van de zeer jonge jeugd..2 Oost Europeanen met eebn volwassen body van 17/18 jaar...wat komt er bij Groningen van terecht? . Antuna wordt door Masker veel van verwacht in de 2e seizoenshelft.  Mahi en Memi en Jenssen nu weg.??.. komt er gelijk meer ruimte om het  tekort aan te vullen....als ze komen?  

ps: FC Groningen heeft nu de kleinste selectie van de ED, maar de meeste spelers die op elkaar lijken ...veel eenheidsworst dus. 

ronald197604-01-2018 om 14:23

Pffff eerst verhuur.  Hoop gewoon direct verkopen 

manus04-01-2018 om 14:30

Jenssen is zeker wel van waarde geweest voor de FC. Laatste wedstrijden werd hij echter een paar keer lelijk in de luren gelegd door zijn tegenstanders, waar dan ook nog doelpunten uit kwamen.

Reis is een supertalent. Mooi dat hij er nu in staat, maar wat als hij geblesseerd of geschorst is, wie hebben we dan achter de hand voor zijn positie?

rob roy04-01-2018 om 15:28

Hrustic kan hem vervangen!!!!

kees04-01-2018 om 16:04

desnoods wil ik wel invallen 

Michel 2704-01-2018 om 16:35

Hrustic is meer de vervanger  voor bacuna  en van de looi straks voor reis wat jenssen eerst was 

herman196004-01-2018 om 17:36

Duitsers  eerst gered

04-01-2018 om 17:47

voor een prikkie doet een Nijland zijn spelers weg en met een hand op de knip komt er niks bij met dit arme elftal.

Iedereen ziet dat het een drama middenveld is wee één weg hup een jeugd speler erin .

Nijland één tip zet de eerste elftal terug en ga verder mer de beloften elftal 

roodborstje04-01-2018 om 17:52

oke dat is 1 nu nog Bacunna en dan een goeie speler er voor terug .

04-01-2018 om 18:09

Nee Roodborstje dat zien we verkeerd dat is onder Nijland en Faber onze grootste talent die we hebben gehad kom niet aan ons talent .

campesino04-01-2018 om 18:29

Kees, met je ps vat je mijn post samen in één regel. Maar je hebt gelijk, hopelijk maakt jans er een evenwichtigereselectie van te beginnen met het aantrekken van een vervanger van kieftenbeld. want ik denk dat nu het salaris van jenssen vrijkomt er zeker een nieuwe middenvelder zal komen. 

04-01-2018 om 18:29

Middenveld 2e seizoenshelft , reis , bacuna , idrissi , doan. Achter de hand Hrustic , Antuna , Drost en eventueel van nieff en warmerdam. Spitsen veldwijk en van weert eventueel idrissi. Achterin ter wierik , van nieff , larsen , warmerdam , abselem. Kane gaat einde seizoen weer weg , net als Doan misschien.

Nu reken ik Reijnen , Jenssen , Mahi , en Memisevic niet mee.

Wie zouden dan doorstromen? Van de looi , Breij en een spits denk ik? En een CV?

Arthur04-01-2018 om 18:47

Van der looij komt eraan en zal waarschijnlijk ook wel debuteren dit seizoen.

Ik hoop toch echt dat doan blijft toont veel potentie.

KOudman04-01-2018 om 20:31

Wat ik werkelijk waar niet begrijp is dat Jenssen zo'n slechte balafpakker is gebleken die ook nog eens makkelijk van de bal werd gezet. Toen hij hier kwam zei hij zelf dat de tweede Bundesliga fysieker is dan de Eredivisie. Hoe kan het dan dat hij hier juist het fysieke gedeelte niet leek aan te kunnen?

fc gras05-01-2018 om 12:26

In de eredivisie zijn ze over het algemeen jong snel en wendbaar, Fysieke spelers komen mede daardoor sloom en niet al te wendbaar over, zie Jenssen, Maduro, maar ook een Mackaay, Stam,  en van Bommel eerder hadden het bij hun terugkeer last van.

Rob197004-01-2018 om 20:58

Het is allemaal nog wat vroeg in de transferperiode, maar ik mag niet hopen, dat Nijland denkt, dat hij het met de jeugd gaat redden. Jeugd is goed, maar teveel brengt een erg onervaren team in het veld. Met een onduidelijke en matige trainer aan de zijlijn, is een vrije val zo gemaakt. Ervaring is nodig om wedstrijden te winnen, wat met de huidige klassering toch echt nodig is. De salarishuishouding op peil brengen lijkt de eerste noodzaak bij de directie. Het zweet breekt mij nu al uit bij de gedachte dat wij de tweede seizoenshelft met een uitgeholde selectie verder gaan. Afwachten of er ook binnenkomende transfers zijn te begroeten, anders ben ik bang voor een erg lage klassering met veel stressmomenten.

31 januari, zullen wij het weten, maar als de verkoop van Mahi, Hoesen en van Dijk niet genoeg geld in het laadje  brengt om ons te versterken, dan is het erg beroerd gesteld met de club. Als ik namen hoor van Telgenkamp als opvolger van Padt, spelen we wel met vuur. Niets ten nadele van Telgenkamp, is de beste keeper uit de Jupilerleague, maar hij is geen keeper voor een zwalkend elftal die klaarstaat om een ravijn in te vallen.

ik had het jaar graag positief willen beginnen, maar het is helaas niet zo, naar mijn mening.

ronald197604-01-2018 om 22:03

Dhr nijland maakt ons.  De club  belachelijk je kan niet als er 4 jongens vertrekken hoeden. Jenssen.  Waarschijnlijk mahi. En reijnen 4 jeugdspelers inpassen gvd rot op nijland je maakt alles kapot en kans.   Jans heeft niks te zeggen.  Nijland regels alles. Helaas zolang nijland er zit gaan wij steeds verder achteruit 

04-01-2018 om 22:12

Nijland heeft de club al kapot gemaakt 

Als je alleen al kijkt naar de verkkop van de spelers voor een prikkie.

En het inpassen van jeugd normaal geen probleem als het om twee gaat.

Als je ook al geen 1 leider kan kopen voor op het middenveld dan is het echt triest voor woorden.

Een Heerenveen haalt nu weer een Bulthuis op .

Triest Nijland waar jij nu mee bezig bent .

Staks aan het eind van het seizoen weer klagen publiek loopt weg weinig tv inkomsten .

Nijland eigen schuld waar je mee bezig bent 

 

fc gras05-01-2018 om 12:46

Trieste analyse dit...  Nijland werkt zich dag in dag uit de pleuris voor onze club, maar de beste stuurlui staan aan wal. Nu moet Nijland oprotten, eerst moest Jans oprotten, toen Veltmate, iedereen eerder dit jaar helemaal blij dat Jeltema weg moest, want hij was het probleem van alle slechte aankopen...... En nu gaan we weer verder met Nijland Rot op.... Het voetbal ziet er niet uit met Faber, dat klopt, maar voor een club met de elfde begroting van nl staat er momenteel een prima selectie met een paar prima jeugdexponenten. 

05-01-2018 om 18:23

Wat een intens treurig verhaal zeg donny. Je mag je wel wat meer inlezen in hoe de club er voor stond toen Nijland begon. Snap al dat gezeik niet. Het gaat even minder, maar om Nijland daar nou voor af te rekenen.. En dan die manier van praten over hem. Heb je liever zo'n grap als Munsterman of Jordania of Wang als directeur?

herman196004-01-2018 om 22:18

Het wordt steeds erg met Nijland,als hij doet wat hij zegt dan gaat onze FC een zeer zwaar 2e seizoen helft tegemoet. Het is fijn dat we jeugd spelers hebben die misschien de potentie hebben om in het eerste van de FC te spelen. Maar lig dan aan het eind van het seizoen niet te kankeren,sorrij te zeuren over een slechte Trainer. Faber wordt door nijland gewoon aan het lijntje gehouden. En als het mislukt wordt Faber de zwarte piet toe geschoven. Je hebt al niet een elftal dat er staat, en gaan er spelers weg en meneer roept gewoon onze geld gaat in de huishouding ofzo.

Zal hij dan ook binnen kort zeggen dat de seizoen kaarten naar beneden gaan!Want zie het al voor me, weer meer lege stoeltje!!

Ik zeg geen versterking,dan geen goed voetbal, en op naar je jupiler ,kan hij zijn jeugd de kans geven. En zijn afschijt kado dikker maken.

kees05-01-2018 om 01:05

@ Herman 1960 Het laatste wat dhr Nijland zal doen is Faber wegsturen . Tenzij die zelf een heel mooi aanbod krijgt van een groetere club...zoiets werkt ook van twee kanten in het profvoetbal.

Nee, ik zie het iets minder somber in dan jij stelt.  Maar er moet wel "wat gebeuren" op de transfermarkt, zoals Appie hier eerder schrijft: blijf je op je handen zitten en komt er geen sterke VMV bij dan spelen we meer verloren wedstrijden, en de trainer schiet dan vanzelf  in de stuip met nog meer achterin hangen met  die lange bal.  Ieder achterstand in de loop van de wedstrijd betekent zo een tegenvaller.

Over de schuldvraag:  ach ik hou daar niet zo van...maar de ambities en geloofwaardigheid van de FC zijn wél in het geding, na achtereenvolgend 2 eerste seizoenshelften slecht presteren,  zoals je schrijft.

 

Toch maar positief blijven over 2018 , we zijn ja net begonnen  

Arthur05-01-2018 om 00:33

Ik vind het Nijland niet allemaal aan te rekenen.

Er wordt nu ruimte gemaakt Verkoop mahi verhuur Jensen en er wordt gebruikt gemaakt van de jeugd.

Ik zelf ben een voorstander van eigen jeugd.

Door de ruimte die er gemaakt word kan er waarschijnlijk nog wel een versterking op het middenveld bij komen.

blauwevogel05-01-2018 om 05:41

Er blijven nog 3 items open deze transferperiode

1) Verkoop Mahi

2) Verkoop Reijnen

3) Aankoop  DM"er

Nijland blij =:begrotings gat dicht en besparing op het salaris budget.

Faber blij= eindelijke de gewenste leider op het middenveld

Supporter blij = we gaan beter voetbal zien

Of is this wishfull thinking !!

05-01-2018 om 10:03

Ja. Want die aankoop komt niet.

robin05-01-2018 om 15:52

Nigel de Jong, transfervrij... Waarom niet eens een gok wagen... Zo'n type ontbreekt hier!!!  De beuk erin 

05-01-2018 om 18:25

Nigel de jong gaat naar de bundesliga

robin06-01-2018 om 12:16

Was ook maar een voorbeeld... Zo'n type ontbreekt wel naar mijn mening 

Hgz05-01-2018 om 13:59

Aan het begin kon je al zien dat het middenveld onvoldoende was. Dat moet nu echt wel in de winterstop worden rechtgezet, maar ben bang de scouting niemand kan vinden die geschikt is en Nijland is te druk bezig met fouten uit het verleden te herstellen. Die wil het met eigen jeugd opvullen, dat gaat hem niet worden maar dat ziet hij niet. Alleen als Mahi of Reijnen vertrekt zie ik ze nog een speler halen. Maar of het weer een miskoop wordt? Wie het weet mag het zeggen. Trouwens ik mis hier de reactie van Brummie, die vond die Jenssen zo geweldig. Toch verkeerd gezien Brummie? Jij zal ongetwijfeld nog achter je standpunt staan, terwijl de meerderheid zegt Jenssen, niet goed genoeg.

05-01-2018 om 18:24

Prima speler voor de fc , maar. Het is juist wanbeleid , als je een speler met veel heisa binnen haalt , anderhalfjaar later weer moet slijten omdat je zijn loon niet meer kunt betalen.

Arthur05-01-2018 om 18:56

Het zou wel een waanzinnige stunt zíjn als Groningen Nigel de jong kan aantrekken al denk ik dat hij eerder voor t grote geld kiest.

appie happie05-01-2018 om 19:03

Gaat naar Duitsland ... Mainz  las ik.net.

Hgz05-01-2018 om 19:31

Maduro 2.0 krijg je weer hetzelfde, niet doen

brummie05-01-2018 om 20:06

Wens Jenssen het allerbeste in Duitsland. Heeft in periodes goed gespeeld bij fc. Harde werker en ondergewaardeerde speler in mijn ogen. Had wel gezien zijn ervaring meer leiderschap verwacht. Feit blijft ook dat de ontwikkeling van Reis veel sneller is gegaan dan verwacht. Moet nog veel leren, maar speelt op zo'n jonge leeftijd al zo goed. 

RKR05-01-2018 om 21:13

Ik vind dat Jenssen nooit echt heeft gebracht waarvoor hij werd gehaald. Hij was geen leider, geen balafpakker dien geen sterke speler. Ik geloof dat hij 2 jaar lang is bekeken en met bombarie is binnengehaald. Dat vind ik toch wel opmerkelijk. Hij mist alles waarvoor hij was binnengehaald.

05-01-2018 om 21:27

Er zijn maarweinig spelers die de afgelopen 3 , 4 seizoenen zijn binnen gehaalt die functioneren? Hoe zou dat nou komen? Omdat de fc voor geen meter draait ophet veld , en bij hun nieuwe clubs spelen ze wel goud.

Johan05-01-2018 om 22:11

Dit komt omdat ze niet op hun eigen posities gebruikt worden. De mensen bij Groningen zien blijkbaar dingen die niemand maar dan ook niemand anders ziet. Ook schijnen we alleen maar zon beetje kunstgrashelden te moeten halen. Althans de duurdere... Daarom maak ik me ook ernstig zorgen. Hoe kunnen deze mensen nu een talent van pakweg 12 en ouder herkennen als ze dat niet eens op 20 tm 30 jarige leeftijd zien. Verder vind ik dat nu de vruchten geplukt worden van jarenlang wanbeleid. Erg jammer want het geld hoort op het veld te staan en nergens anders. Door het trieste beleid van de afgelopen jaren zitten we nu opgescheept met een trainer die er niks van kan en mogen dezelfde mensen op Jeltema na dan hun eigen rommel opruimen. Hoezo een te brede selectie pffff. Noit best helaas. 

robin06-01-2018 om 12:18

Eens!!!! 

Marco05-01-2018 om 23:58

Ze waren kijken voor Klich bij Kl, maar toen die niet haalbaar bleek werd het jenssen die in het verleden te boek stond als talent. Hij heeft ook wel goede dingen laten zien, kwam teveel in de rol van verdedigende middenvelder en dat is hij niet. 

Hoop dat ze MahI pas in de zomer verkopen als maroc international. Beter om nu Van Weert te verhuren. Als internatioal brengt die een pak meer geld op dan als speler van de nr. 13 van de eredivisie.

Maher is mogelijk nu wel te huren. Weet dat er nauwelijks geld is, maar steeds punten laten liggen tegen rechterrijtje ploegen omdat we het spel niet kunnen maken en te laag tempo kost je op ranglijst ook geld en publiek. Nijland wilde spectaculaire voor het publiek. 

appie happie06-01-2018 om 00:38

Ik denk dat Maher integenstelling tot Sparta wel uit wil komen voor de FC hij zal volgens mij ook een mooie versterking zijn.men kom niet aan met Doan of Drost..Maher is een andere catagorie...

harley06-01-2018 om 00:01

Veel mensen die hierboven reageren moeten zich er eens in verdiepen wie wat doet bij de FC., wie waarvoor verantwoordelijk is of was.

Er wordt zo gemakkelijk gewezen naar Nijland, alsof hij spelers scout of het technisch beleid in zijn eentje bepaalt. 

Stel je haalt op voorspraak van De TS en in samenspraak met de trainer een speler. Nwe trainer ziet het niet in hem zitten en speler wil weg. Wordt half jaar vehuurt met optie tot koop..omdat niemand hem direct wil kopen en het salaris wel doorgaat..

dan is niet alleen Nijlands schuld. "Ja maar hij is veantwoordelijk voor alles als directeur" is een kulargument

ronald197606-01-2018 om 09:44

Harley voor 90% is het. Nijland zijn schuld. 1.   Elk jaar roept hij weer moeten voor Europees voetbal gaan enz enz.  Met deze spelers groep is het niet waarschijnlijk dat dat zomaar effe gebeurt.2. Als er deze winterstop 3 ervaren jongens weg gaan 1. Is al weg Jensen. Waarschijnlijk mahi. En reiken gaan ook. Kun je dat niet met 3 jeugdspelers composteren   einde van competitie vaak schorsingen blessuren.  En wat zeker nijland aan te rekenen valt.  Rusnak. Tibbling echt belachelijk goedkoop weg gedaan slaat nergens op maar je haalt wel drost enlinsen voor grote bedragen. Nijland heeft veel goeds voor de club gedaan maar word nu tijd voor ander bewind anders gaat onze club kapot 

06-01-2018 om 13:52

"1.   Elk jaar roept hij weer moeten voor Europees voetbal gaan enz enz." 

Beste Ronald, we hebben de afgelopen 11 seizoenen 2x niet meegedaan aan de play offs voor Europees voetbal. Waarvan één keer was omdat we de beker gewonnen hadden en dus Europees voetbal haalden. Dus in de afgelopen 11 jaar is het doel 'voor Europees voetbal spelen' slechts 1x mislukt. 4x Europees gespeeld in 11 jaar. Maakt Nijland dan zijn beloftes niet meer dan waar? Afgelopen jaren waren niet om aan te gluren qua spel, maar dat ligt toch echt aan de laffe trainers die we aangesteld hebben (dat is dan misschien wel weer een smetje qua prestaties van Nijland).

Je gaat er nu ook zomaar vanuit dat Mahi Jenssen en Reijnen allemaal weggaan. En dat er dan niks voor terugkomt. Trouwens, Mahi noemen in het rijtje ervaren spelers? Zie je serieus Mahi een positieve rol spelen in het begeleiden van jonge spelers?

Wordt beetje moe van sommige aantijgingen die ik hier lees 

06-01-2018 om 13:52

Word* beetje moe

Gertjan06-01-2018 om 11:16

Er wordt veel kritiek geleverd op Nijland, Jeltema,  de trainer en de scouting en dat is voor een gedeelte volkomen terecht.  

Denk wel dat een aantal spelers verkeerd zijn gebruikt, een Tibbling, Jenssen, Sørloth enz.

Of spelers kunnen gewoon niet beter, kan ook maar dat is dan een gebrek aan inzicht bij de scouting, en het zal ook wel met geld te maken hebben. 

Hoop dat Jans meer inzicht heeft, we zullen het zien de 2e seizoenshelft.

Ben zelf geen ster in het Nederlands maar sommige reacties zijn nait best. 

 

 

rob roy06-01-2018 om 18:34

Er wil hierboven ook al iemand 3 jeugdspelers "composteren", hoe verzint je het.

harley06-01-2018 om 20:14

Ben je er wel snel vanaf c

alisan07-01-2018 om 04:59

De personen die zo inhakken op Nijland moeten zich eigenlijk de ogen uit de kop schamen. Zonder hem had onze FC er een stuk minder voor gestaan. Ron Jans is niet voor niets binnengehaald, maar dat gunstige effect dat dit hopelijk gaat opleveren heeft wel even tijd nodig. Er wordt nu wat weggesneden en daar komt vast wel wat vers bloed voor terug. En vergeet niet: We hebben nog even de tijd.

07-01-2018 om 08:24

Dat weet je natuurlijk nooit he Alisan , meneer Nijland heeft mooi vakwerk geleverd , de fc gered van de ondergang en naar de euroborg gebracht , daarna tot stabiele suptopper gemaakt. En nu moet het roer om en dat heeft hij gedaan met het topsportcentrum. 

Maar hoe zou het zijn geweest met iemand anders? En hoe zou iemand anders de club leiden? Dat weet je nooit. Vast ook goud of beter zelfs.

kees07-01-2018 om 22:39

kritiekloos volgen en missers onder het tapijt vegen, terwijl andere kleine clubs na periode van economische recessie ( ook in het profvoetbal ) er wel in slaagden om met een kleine begroting (p!), goede spelers en  aan te trekken...dat dit in Groningen de laatste jaren niet zo 1 - 2 - 3 - lukt en er de supporters vaak wegblijven, dat mag je niet op de aard van de Groningers schuiven, zoals Nijland recent nog deed.  In Zwolle of in de achterhoek of zelfs in Friesland  krijgen ze de zaken schijnbaar makkelijker voor elkaar..in Groningen is het na die hele "turnaround" na poltiek getouwtrek over Corpus inzake subsidie , gegoochel met geldstromen van investeerdersfonds, oprichtren van het  topsportcentrum en allerlei personele wisselingen in begeleiding (o.a. Kemkers), scouting en jeugdtrainers ...meer Handelshuis en korte termijn geld met spelers als Doan, Antuna, en nu Jans als TM...staan we hopelijk aan het begin van een nieuwe fase/inhaalslag, die de club weer perspectief op succes (POffs?) kan geven. 

Ik wil daarom niet persé critisch zijn, maar de club heeft bij monde van Hans Nijland veel te vaak naar (successen van) vroeger gekeken.  We delen in de malaise van het soort voetbal in  Nederland.  Zelf hier op het forum werd iedere nederlaag of zwakke wedstrijd door sommigen begroet met lichtpuntjes, terwijl de officiële sportrecenscenten bepaald niet mild waren over de FC. 

En natuurlijk hou ik mij in begin 2018 vast aan het feit dat we toch het beter (kunnen en moeten !) doen dan Sparta of Roda of NEC of ADO of Willem II... dat zijn ook Provincieclubs,  net als de FC...is ook een realiteit dus.

Reactie verwijderd door redactie

Reactie verwijderd door redactie

boetnlaand07-01-2018 om 13:42

We kunnen hier nog jaren lullen over hoe het wel en niet moet. Die weg en die kopen... feit is dat de Euroborg leger en leger wordt ... voetbal is matig ... daar komen mensen niet meer voor naar het stadion ... voor nieuwe spelers wordt dit niet aantrekkelijker om te komen voetballen bij de fc... er moet wat gebeuren dat is duidelijk... meer strijd meer beleving ... meer opgestroopte mouwen en af afgezakte kousen... strijd en passie ... als we dan een pot verliezen zal niemand er iets van zeggen ... ik denk dat we on de laatste jaren teveel kwaliteit te goedkoop of zelfs gratis de deur uit hebben gedaan... scouting is moeilijker geworden om nog een goudhaantje te halen ... zoals vroeger met bv. Suárez..  iedere club zit overal tegenwoordig... en met de jeugd alleen gaan we het niet redden ... ik hoop dat er echt wat gaat gebeuren nog met de juiste aankoop. Wat dat betreft denk ik dat jans dat goed gaat doen.. Dit is een vooralsnog verloren seizoen en nu moeten ze kijken naar het volgend seizoen en zorgen dat er een leuk elftal staat.. 

boetnlaand07-01-2018 om 13:42

We kunnen hier nog jaren lullen over hoe het wel en niet moet. Die weg en die kopen... feit is dat de Euroborg leger en leger wordt ... voetbal is matig ... daar komen mensen niet meer voor naar het stadion ... voor nieuwe spelers wordt dit niet aantrekkelijker om te komen voetballen bij de fc... er moet wat gebeuren dat is duidelijk... meer strijd meer beleving ... meer opgestroopte mouwen en af afgezakte kousen... strijd en passie ... als we dan een pot verliezen zal niemand er iets van zeggen ... ik denk dat we on de laatste jaren teveel kwaliteit te goedkoop of zelfs gratis de deur uit hebben gedaan... scouting is moeilijker geworden om nog een goudhaantje te halen ... zoals vroeger met bv. Suárez..  iedere club zit overal tegenwoordig... en met de jeugd alleen gaan we het niet redden ... ik hoop dat er echt wat gaat gebeuren nog met de juiste aankoop. Wat dat betreft denk ik dat jans dat goed gaat doen.. Dit is een vooralsnog verloren seizoen en nu moeten ze kijken naar het volgend seizoen en zorgen dat er een leuk elftal staat.. 

boetnlaand07-01-2018 om 13:42

We kunnen hier nog jaren lullen over hoe het wel en niet moet. Die weg en die kopen... feit is dat de Euroborg leger en leger wordt ... voetbal is matig ... daar komen mensen niet meer voor naar het stadion ... voor nieuwe spelers wordt dit niet aantrekkelijker om te komen voetballen bij de fc... er moet wat gebeuren dat is duidelijk... meer strijd meer beleving ... meer opgestroopte mouwen en af afgezakte kousen... strijd en passie ... als we dan een pot verliezen zal niemand er iets van zeggen ... ik denk dat we on de laatste jaren teveel kwaliteit te goedkoop of zelfs gratis de deur uit hebben gedaan... scouting is moeilijker geworden om nog een goudhaantje te halen ... zoals vroeger met bv. Suárez..  iedere club zit overal tegenwoordig... en met de jeugd alleen gaan we het niet redden ... ik hoop dat er echt wat gaat gebeuren nog met de juiste aankoop. Wat dat betreft denk ik dat jans dat goed gaat doen.. Dit is een vooralsnog verloren seizoen en nu moeten ze kijken naar het volgend seizoen en zorgen dat er een leuk elftal staat.. 

boetnlaand07-01-2018 om 13:42

We kunnen hier nog jaren lullen over hoe het wel en niet moet. Die weg en die kopen... feit is dat de Euroborg leger en leger wordt ... voetbal is matig ... daar komen mensen niet meer voor naar het stadion ... voor nieuwe spelers wordt dit niet aantrekkelijker om te komen voetballen bij de fc... er moet wat gebeuren dat is duidelijk... meer strijd meer beleving ... meer opgestroopte mouwen en af afgezakte kousen... strijd en passie ... als we dan een pot verliezen zal niemand er iets van zeggen ... ik denk dat we on de laatste jaren teveel kwaliteit te goedkoop of zelfs gratis de deur uit hebben gedaan... scouting is moeilijker geworden om nog een goudhaantje te halen ... zoals vroeger met bv. Suárez..  iedere club zit overal tegenwoordig... en met de jeugd alleen gaan we het niet redden ... ik hoop dat er echt wat gaat gebeuren nog met de juiste aankoop. Wat dat betreft denk ik dat jans dat goed gaat doen.. Dit is een vooralsnog verloren seizoen en nu moeten ze kijken naar het volgend seizoen en zorgen dat er een leuk elftal staat.. 

boetnlaand07-01-2018 om 13:42

We kunnen hier nog jaren lullen over hoe het wel en niet moet. Die weg en die kopen... feit is dat de Euroborg leger en leger wordt ... voetbal is matig ... daar komen mensen niet meer voor naar het stadion ... voor nieuwe spelers wordt dit niet aantrekkelijker om te komen voetballen bij de fc... er moet wat gebeuren dat is duidelijk... meer strijd meer beleving ... meer opgestroopte mouwen en af afgezakte kousen... strijd en passie ... als we dan een pot verliezen zal niemand er iets van zeggen ... ik denk dat we on de laatste jaren teveel kwaliteit te goedkoop of zelfs gratis de deur uit hebben gedaan... scouting is moeilijker geworden om nog een goudhaantje te halen ... zoals vroeger met bv. Suárez..  iedere club zit overal tegenwoordig... en met de jeugd alleen gaan we het niet redden ... ik hoop dat er echt wat gaat gebeuren nog met de juiste aankoop. Wat dat betreft denk ik dat jans dat goed gaat doen.. Dit is een vooralsnog verloren seizoen en nu moeten ze kijken naar het volgend seizoen en zorgen dat er een leuk elftal staat.. 

boetnlaand07-01-2018 om 13:42

We kunnen hier nog jaren lullen over hoe het wel en niet moet. Die weg en die kopen... feit is dat de Euroborg leger en leger wordt ... voetbal is matig ... daar komen mensen niet meer voor naar het stadion ... voor nieuwe spelers wordt dit niet aantrekkelijker om te komen voetballen bij de fc... er moet wat gebeuren dat is duidelijk... meer strijd meer beleving ... meer opgestroopte mouwen en af afgezakte kousen... strijd en passie ... als we dan een pot verliezen zal niemand er iets van zeggen ... ik denk dat we on de laatste jaren teveel kwaliteit te goedkoop of zelfs gratis de deur uit hebben gedaan... scouting is moeilijker geworden om nog een goudhaantje te halen ... zoals vroeger met bv. Suárez..  iedere club zit overal tegenwoordig... en met de jeugd alleen gaan we het niet redden ... ik hoop dat er echt wat gaat gebeuren nog met de juiste aankoop. Wat dat betreft denk ik dat jans dat goed gaat doen.. Dit is een vooralsnog verloren seizoen en nu moeten ze kijken naar het volgend seizoen en zorgen dat er een leuk elftal staat.. 

boetnlaand07-01-2018 om 13:42

We kunnen hier nog jaren lullen over hoe het wel en niet moet. Die weg en die kopen... feit is dat de Euroborg leger en leger wordt ... voetbal is matig ... daar komen mensen niet meer voor naar het stadion ... voor nieuwe spelers wordt dit niet aantrekkelijker om te komen voetballen bij de fc... er moet wat gebeuren dat is duidelijk... meer strijd meer beleving ... meer opgestroopte mouwen en af afgezakte kousen... strijd en passie ... als we dan een pot verliezen zal niemand er iets van zeggen ... ik denk dat we on de laatste jaren teveel kwaliteit te goedkoop of zelfs gratis de deur uit hebben gedaan... scouting is moeilijker geworden om nog een goudhaantje te halen ... zoals vroeger met bv. Suárez..  iedere club zit overal tegenwoordig... en met de jeugd alleen gaan we het niet redden ... ik hoop dat er echt wat gaat gebeuren nog met de juiste aankoop. Wat dat betreft denk ik dat jans dat goed gaat doen.. Dit is een vooralsnog verloren seizoen en nu moeten ze kijken naar het volgend seizoen en zorgen dat er een leuk elftal staat.. 

boetnlaand07-01-2018 om 13:42

We kunnen hier nog jaren lullen over hoe het wel en niet moet. Die weg en die kopen... feit is dat de Euroborg leger en leger wordt ... voetbal is matig ... daar komen mensen niet meer voor naar het stadion ... voor nieuwe spelers wordt dit niet aantrekkelijker om te komen voetballen bij de fc... er moet wat gebeuren dat is duidelijk... meer strijd meer beleving ... meer opgestroopte mouwen en af afgezakte kousen... strijd en passie ... als we dan een pot verliezen zal niemand er iets van zeggen ... ik denk dat we on de laatste jaren teveel kwaliteit te goedkoop of zelfs gratis de deur uit hebben gedaan... scouting is moeilijker geworden om nog een goudhaantje te halen ... zoals vroeger met bv. Suárez..  iedere club zit overal tegenwoordig... en met de jeugd alleen gaan we het niet redden ... ik hoop dat er echt wat gaat gebeuren nog met de juiste aankoop. Wat dat betreft denk ik dat jans dat goed gaat doen.. Dit is een vooralsnog verloren seizoen en nu moeten ze kijken naar het volgend seizoen en zorgen dat er een leuk elftal staat.. 

boetnlaand07-01-2018 om 13:42

We kunnen hier nog jaren lullen over hoe het wel en niet moet. Die weg en die kopen... feit is dat de Euroborg leger en leger wordt ... voetbal is matig ... daar komen mensen niet meer voor naar het stadion ... voor nieuwe spelers wordt dit niet aantrekkelijker om te komen voetballen bij de fc... er moet wat gebeuren dat is duidelijk... meer strijd meer beleving ... meer opgestroopte mouwen en af afgezakte kousen... strijd en passie ... als we dan een pot verliezen zal niemand er iets van zeggen ... ik denk dat we on de laatste jaren teveel kwaliteit te goedkoop of zelfs gratis de deur uit hebben gedaan... scouting is moeilijker geworden om nog een goudhaantje te halen ... zoals vroeger met bv. Suárez..  iedere club zit overal tegenwoordig... en met de jeugd alleen gaan we het niet redden ... ik hoop dat er echt wat gaat gebeuren nog met de juiste aankoop. Wat dat betreft denk ik dat jans dat goed gaat doen.. Dit is een vooralsnog verloren seizoen en nu moeten ze kijken naar het volgend seizoen en zorgen dat er een leuk elftal staat.. 

boetnlaand07-01-2018 om 13:42

We kunnen hier nog jaren lullen over hoe het wel en niet moet. Die weg en die kopen... feit is dat de Euroborg leger en leger wordt ... voetbal is matig ... daar komen mensen niet meer voor naar het stadion ... voor nieuwe spelers wordt dit niet aantrekkelijker om te komen voetballen bij de fc... er moet wat gebeuren dat is duidelijk... meer strijd meer beleving ... meer opgestroopte mouwen en af afgezakte kousen... strijd en passie ... als we dan een pot verliezen zal niemand er iets van zeggen ... ik denk dat we on de laatste jaren teveel kwaliteit te goedkoop of zelfs gratis de deur uit hebben gedaan... scouting is moeilijker geworden om nog een goudhaantje te halen ... zoals vroeger met bv. Suárez..  iedere club zit overal tegenwoordig... en met de jeugd alleen gaan we het niet redden ... ik hoop dat er echt wat gaat gebeuren nog met de juiste aankoop. Wat dat betreft denk ik dat jans dat goed gaat doen.. Dit is een vooralsnog verloren seizoen en nu moeten ze kijken naar het volgend seizoen en zorgen dat er een leuk elftal staat.. 

boetnlaand07-01-2018 om 13:42

We kunnen hier nog jaren lullen over hoe het wel en niet moet. Die weg en die kopen... feit is dat de Euroborg leger en leger wordt ... voetbal is matig ... daar komen mensen niet meer voor naar het stadion ... voor nieuwe spelers wordt dit niet aantrekkelijker om te komen voetballen bij de fc... er moet wat gebeuren dat is duidelijk... meer strijd meer beleving ... meer opgestroopte mouwen en af afgezakte kousen... strijd en passie ... als we dan een pot verliezen zal niemand er iets van zeggen ... ik denk dat we on de laatste jaren teveel kwaliteit te goedkoop of zelfs gratis de deur uit hebben gedaan... scouting is moeilijker geworden om nog een goudhaantje te halen ... zoals vroeger met bv. Suárez..  iedere club zit overal tegenwoordig... en met de jeugd alleen gaan we het niet redden ... ik hoop dat er echt wat gaat gebeuren nog met de juiste aankoop. Wat dat betreft denk ik dat jans dat goed gaat doen.. Dit is een vooralsnog verloren seizoen en nu moeten ze kijken naar het volgend seizoen en zorgen dat er een leuk elftal staat.. 

boetnlaand07-01-2018 om 13:42

We kunnen hier nog jaren lullen over hoe het wel en niet moet. Die weg en die kopen... feit is dat de Euroborg leger en leger wordt ... voetbal is matig ... daar komen mensen niet meer voor naar het stadion ... voor nieuwe spelers wordt dit niet aantrekkelijker om te komen voetballen bij de fc... er moet wat gebeuren dat is duidelijk... meer strijd meer beleving ... meer opgestroopte mouwen en af afgezakte kousen... strijd en passie ... als we dan een pot verliezen zal niemand er iets van zeggen ... ik denk dat we on de laatste jaren teveel kwaliteit te goedkoop of zelfs gratis de deur uit hebben gedaan... scouting is moeilijker geworden om nog een goudhaantje te halen ... zoals vroeger met bv. Suárez..  iedere club zit overal tegenwoordig... en met de jeugd alleen gaan we het niet redden ... ik hoop dat er echt wat gaat gebeuren nog met de juiste aankoop. Wat dat betreft denk ik dat jans dat goed gaat doen.. Dit is een vooralsnog verloren seizoen en nu moeten ze kijken naar het volgend seizoen en zorgen dat er een leuk elftal staat.. 

Reactie verwijderd door redactie

boetnlaand07-01-2018 om 13:43

We kunnen hier nog jaren lullen over hoe het wel en niet moet. Die weg en die kopen... feit is dat de Euroborg leger en leger wordt ... voetbal is matig ... daar komen mensen niet meer voor naar het stadion ... voor nieuwe spelers wordt dit niet aantrekkelijker om te komen voetballen bij de fc... er moet wat gebeuren dat is duidelijk... meer strijd meer beleving ... meer opgestroopte mouwen en af afgezakte kousen... strijd en passie ... als we dan een pot verliezen zal niemand er iets van zeggen ... ik denk dat we on de laatste jaren teveel kwaliteit te goedkoop of zelfs gratis de deur uit hebben gedaan... scouting is moeilijker geworden om nog een goudhaantje te halen ... zoals vroeger met bv. Suárez..  iedere club zit overal tegenwoordig... en met de jeugd alleen gaan we het niet redden ... ik hoop dat er echt wat gaat gebeuren nog met de juiste aankoop. Wat dat betreft denk ik dat jans dat goed gaat doen.. Dit is een vooralsnog verloren seizoen en nu moeten ze kijken naar het volgend seizoen en zorgen dat er een leuk elftal staat.. 

skjipke07-01-2018 om 14:53

Ik ben het helemaal met je eens. 100%. Wat jij schrijft (het hoeft alleen niet zo vaak) is waar het de Groningen supporter om gaat. Vechten voor iedere bal met het snot voor de ogen op zoek naar de winst. Voetballen als in de 2e helft tegen Heerenveen, 2e helft tegen AZ, 2e helft tegen PSV. De mentaliteit moet zijn:"er valt hier niets te halen"! Dan maakt een puntje verliezen niks uit en staat het publiek op de banken.

Dat dit nu niet gebeurd, is niet de schuld van Nijland, maar hij weet wel als geen ander wat een ondernemer doet in moeilijkere tijden. Investeren, zodat we (Groningen) daar straks de vruchten van kan plukken. Vol stadion, meer verkoop van eten en drinken, meer verkoop van merchandise. Spelers die graag komen spelen voor een club met zo'n stadion en zo'n achterban.

Arthur07-01-2018 om 13:48

1x een reactie plaatsen is overtuigend genoeg.

rob roy07-01-2018 om 13:56

Zo halen we de honderd wel!!!!!!

kees07-01-2018 om 20:40

die teksten van boetnlaand zijn zo wel consequent: is geen speld tussen te krijgen

appie happie08-01-2018 om 11:44

Haha  waar zijn de mensen van BM om dat weg te halen dan?alvast naar Spanje  mischien?

Thijs_Faber08-01-2018 om 13:13

Weet je wel hoe veel werk dat is joh om dat allemaal weg te halen?!

boetnlaand08-01-2018 om 12:11

 Oops... weet niet wat er gebeurd is... maar 1x was meer dan genoeg... sorry

08-01-2018 om 13:01

Lekker boeiend 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!