Terug

Deel deze pagina:

[Update (2) zaterdag 11 augustus] Ruben Yttergård Jenssen naar het Noorse SK Brann

Door Redactie 24 reacties

In Groningen is er voor Ruben Jenssen weinig perspectief op speelminuten en de afgelopen winter werd de Noor uitgeleend aan zijn oude club Kaiserslautern. Daar kon hij de degradatie naar het derde niveau in Duitsland niet voorkomen na een hopeloos vertrekpunt toen hij arriveerde. Ondertussen is Groningen van coach veranderd en Jenssen reisde na de zomervakantie van Tromsø terug naar Nederland.

Update (2) 15.50 uur - Ruben Yttergård Jenssen vertrekt definitief naar SK Brann. Dit is zojuist bekend gemaakt op de clubsite. Jenssen laat vanuit Noorwegen weten dat dit voor iedereen het beste is en dat zijn tijd bij FC Groningen niet is geworden wat beide partijen van elkaar hadden gehoopt. Hij bedankt de fans, spelers en TS voor de steun en wenst iedereen veel succes. Technisch Manager Ron Jans verklaart onder meer dat deze uitkomst naar tevredenheid is voor alle betrokken partijen en roemt Jenssen om diens voorbeeldige inzet en correctheid.

Ook wij wensen Ruben Yttergård Jenssen heel veel succes bij zijn nieuwe club!

Update (1) zaterdag 11 augustus - Algemeen directeur Hans Nijland bevestigt de interesse van SK Brann aan het DvhN. Vandaag wordt Jenssen medisch gekeurd. De transfermarkt in Noorwegen sluit op 15 augustus. Op detailniveau zijn de clubs er nog niet helemaal uit aangaande de voorwaarden van de ophanden zijnde transfer. Nijland vindt het enerzijds jammer dat het voor FC op deze manier eindigt, het zat er al een tijdje aan te komen refererend aan de verhuurperiode bij Kaiserslautern. Uiteindelijk is dit voor alle partijen het beste. "Deze creatieve oplossing biedt wellicht net de ruimte om in de expoitatie nog iets te kunnen doen."

De clubs zouden er naar verluidt in grote lijnen uit zijn. Als alle details op hun plaats vallen kan de transfer snel zijn afgerond.

Diens oude club Tromsø IL had Jenssen graag willen verleiden tot een terugkeer maar dit bleek economisch niet haalbaar. Trainer Simo Valkari vertelt aan het Noorse medium iTromsø dat Brann een bod heeft gedaan en dat het voor zijn club (Tromsø IL) financieel niet haalbaar gebleken is om Jenssen terug te halen. "We wilden Ruben maar we zijn er niet in geslaagd."

Volgens het DvhN is Jenssen dichtbij een overgang die voornemens was zich terug te knokken in de basis maar door de concurrentie voorbij werd gestreefd. Een jaar extra bij de FC is voor Ruben geen optie. Groningen wil soepel meewerken omdat hij zwaar drukt op de spelersbegroting. Dit zou eveneens het proces in gang kunnen zetten voor de vurig gewenste vleugelverdediger. Jenssen zou zelfs zonder transfervergoeding mogen vertrekken maar verlangt een afkoopsom.

Technisch manager Rune Soltvedt van SK Brann bevestigt de interesse. Algemeen directeur Hans Nijland was deze avond niet bereikbaar voor commentaar. Jenssen wordt gezien als opvolger voor de vertrokken middenvelder Silvert Heltne Nilsen.

 

Reacties:
Pietjepal10-08-2018 om 22:46

En met Mimoun speelt ook wat aldus interview rtvnoord. Ook hij mag van mij blijven. Dr zit weer een frisse zin in die speler als je het interview ziet. Ben benieuwd naar veel spelers in dit team met nieuwe staf, nieuw spelbeeld verwacht ik. Veel zelfde spelers toch proeft het heel anders.

blauwevogel10-08-2018 om 23:31

Morgen medische keuring in bergen dus exit Jenssen voor hem komt waarschijnlijk die duitse verdediger ,het mogelijk vertrek van Mahi is natuurlijk een heel ander verhaal hiervoor moet aanvallende speler komen.afwachten maar!!

FC LICHTBOEI11-08-2018 om 08:54

Op het FCGForum wordt gemeld dat Ron Jans gisteren op de tribune zat bij PEC Zwolle  SC Heerenveen. Mocht het om een speler gaan wie zou dat dan kunnen zijn ?

KOudman11-08-2018 om 09:32

Als we nog steeds zo weinig budget hebben zijn van PEC alleen Ligeon, Koppers en Woudstra haalbaar en van Heerenveen Naess, Schmidt en Woudenberg. Wordt van niemand erg enthousiast als onze vaste linksback

GerdaS11-08-2018 om 13:15

Klopt was  bij Fox duidelijk in beeld

FC LICHTBOEI11-08-2018 om 09:27

Nijland bevestigt tegenover DVHN dat Jenssen Vandaag word gekeurd door Brann Bergen en dat er op korte termijn een akkoord zal zijn over de transfer. Bergen is op dit moment de koploper in de Noorse competitie.

 

Bron :

Update: Nijland bevestigt, Jenssen dichtbij vertrek naar Noorse koploper - Sport - DVHN.nl

marcelfcg11-08-2018 om 09:58

Hij mag dus transfervrij vertrekken maar wil ook nog een afkoopsom mee. Man man man. Schop onder de kont kan hij meekrijgen. 

kees11-08-2018 om 10:31

FC Groningen kan alleen met andere clubs concurreren o spelers als ze een goed en concurrerend  salaris bieden. Dat salaris wordt gegarandeerd voor een deel in het contract met de spele, maar ook in de voorwaarden bij een uitgaande transfer wordt een spelersdeel bedongen. Hij is nog een jaar onder contract en ach, de kans voor hem dat hij in zijn thuisland eerste liga speelt, in plaats van hier op de bank zit is hiermee verzekerd

Marco11-08-2018 om 10:25

Jenssen verkopen is de beste oplossing voor iedereen.

Onbegrijpelijk dat ze nog steeds een multifucntionele back zoeken voor de bank met Zeefuik en Warmerdam in de selectie. Mocht je Warmerdam op het middenveld willen zetten, dan zijn er ook betere verdedigende middenvelders te halen als Warmerdam.

Zie liever een spelbepaler komen zodat we in de thuiswedstrijden tegen de rechterrijtje- en middenmootploegen niet meer thuis op de counter hoeven te spelen door gebrek aan voetballend vermogen. 

Mahi moet blijven. Is vrijwel de enigse speler die wat extra's kan brengen en ons in de play-offs kan helpen komen. Een fitte Mahi zit tegen de top aan in Nederland.

Op afstand11-08-2018 om 12:39

Ik vindt dat ook Marco. Er lijkt een gebrek aan creativiteit en scorend vermogen vanuit het middenveld te zijn. Los dat op, vul dat beter in en het levert je meer punten op dat een derde back.

Bram scheet11-08-2018 om 23:48

Dat is op afstand de beste reactie!

Prik nam pla11-08-2018 om 12:50

Toch eigenlijk weer een enorme misser van de scouts en technische staf. Ik herinner me nog dat ze schreven dat ze Jensen al een paar jaar hadden gevolgd en heel blij waren dat ze hem konden binnenhalen. Dan verwacht je toch een ander kaliber dan wat hij in werkelijkheid liet zien. Het zijn toch echte amateurs. Jensen heeft nooit laten zien dat hij een meerwaarde had t.o.v. van spelers die we al in huis hadden. En dan blijkt hij ook nog fors op de begroting te drukken! Na o.a. Femi, die ook ‘ de baas op middenveld’  zou zijn,  weer een miskoop. En zo zijn er heel wat miskopen op te noemen. Bij sommige spelers is het afwachten, die moet je een kans geven, zoals bijv. Moreira. Dan is niet erg als het mislukt. Maar als je spelers al langer dan 3 wedstrijden gevolgd hebt moet je toch wel weten waar je aan begint. Matavz was een typisch voorbeeld van iemand waar je duidelijk de klasse zag, echter hij was flegmatiek, nam te weinig initiatief. Toch heeft dat   uiteindelijk goed uitgepakt. Bij anderen, bijv. Zeefuik ( de rechtsback dan) zie je ook onmiddellijk dat hij veel potentie heeft. Zo heb ik veel vertrouwen in Moreira omdat hij flair heeft, snelheid en wat durft. Ik begrijp absoluut niet waarom er nu nog weer een back gehaald moet worden, koop dan een talentvolle, jonge spits of buitenspeler. 

Prik nam pla11-08-2018 om 12:55

Die creatieve, scorende middenvelder hebben we al in huis: Doan. Zet Doan op 10 achter de spits, haal Drost eruit en zet Moreira of Antuna erin en zet Mahi in de spits voor van Weert of evt. in een twee spitsen systeem. Mahi en Doan moeten gemakkelijker en  vaker in het strafschopgebied komen. Met hun dribbels en acties gebeurt er wat. Beide spelen nu teveel vanaf de zijkant. En Drost is een beste jongen, kan heel goed voetballen, prima loopvermogen maar mist iets essentieels, namelijk hij wint te eindig duels en is te weinig doelgericht. Je kunt ook nog Warmerdam links zetten, is aanvallend goed, heeft ook snelheid.

Marco11-08-2018 om 13:25

Doan is als rechtsbuiten goed voor 7-10 doelpunten, dreiging en assists. 

Centraal staat hij te ver van het doel af om te scoren. Daarnaast loopt hij ook ondoenlijk veel met de bal wat het tempo uit de aanval haalt. Verder biedt hij zich altijd aan met de rug naar het doel van de tegenstander - staat niet op, het draaien kost ook tijd. Kortom is als spelbepaler geprobeerd, minder geschikt. Groningen wil volgend jaar cashen, dan is de beste optie rechtsbuiten waar hij zich goed voelt. 

Moreira en Antuna is beide one-man-show, ontbreekt verder nog het niveau van een basisplaats. Antuna moet werken aan zijn voorzetten en speloverzicht. Moreira moeten werken aan passing game. 

MisterFC11-08-2018 om 13:57

Ik snap werkelijk waar niet dat het vertrek van Jensen ruimte zou betekenen voor een linksback. Sowieso, we hebben geen lb maar een rechtsback nodig. En als je 1,2 miljoen euro uitgeeft voor een reserve cv en je hebt dan geen geld meer voor een back, tsja....

 

Ik verwacht dus 2 spelers na het vertrek van Jensen.

FC LICHTBOEI11-08-2018 om 14:02

Groningen had verwacht dat Memisevic zou vertrekken deze zomer en Sparta heeft de hoofdprijs gevraagd voor Chabot hij had daar nog een contract voor 2 Jaar, maar ik ben ervan overtuigd dat Chabot zich de basis in gaat knokken wss gaat FC die Chabot over 2 á 3 Jaar voor ruim 5 miljoen verkopen aan een club als Stuttgart.

Heinrich11-08-2018 om 14:15

Weet iemand de naam van die Duitse back?

11-08-2018 om 14:38

Waarschijnlijk heet de man...........Heinrich!!!!

kees11-08-2018 om 15:37

Achso:  Heinrich !...Bist du da ??

 

Denk dat het nog even tijd neemt voor eind augustus om die Linksachter te huren.. wat nu te doen als morgen het middenveld wordt zoekgespeeld door Vitesse, en en (toch) een dikke nederlaag gaat komen?  Ik bedoel maar te zerggen:  Drost wordt met fluwelen handschoentjes behandeld, maar zal het de eerste 5 wedstrijden aanvallend moeten laten zien...Als hij faalt, en  dat risico acht ik beslist aanwezig , dan hebben we een serieus probleem met alleen Reis voor de 10 positie zonder back up bij blessures. Ik zou dus behalve Hrustic en van der Looi  nog een speler willen zien die de ervaring en het vermogen heeft om de wedstrijden te winnen, want dat met Buys een verdedigend concept centraal in de tactiek staat ( net als vorige trainers ) is wel duielijk geworden in de voorbereiding.

FC LICHTBOEI11-08-2018 om 15:03

Ruben Jenssen is al aangekomen in Noorwegen.

 

Bron :

Her er Ruben Yttergård Jenssen på Stadion - itromso.no

blauwevogel11-08-2018 om 15:27

Met een aankoop van een nieuwe LB  wat wordt de status van absalem ? Het is dan beter om deze jongen te verhuren aan een Keuken(;mien god) divisiie club

opa11-08-2018 om 15:31

hahaha vreemd he Keuken divisie hahaha

Plattil11-08-2018 om 15:31

https://t.co/9oTaiTJD1i

Nijland op twittter: Transfer Jensen afgerond

kees11-08-2018 om 16:07

...en Sankoh   ( wie kent 'm nog...goede speler met af en toe een "Sanko'tje" ? ) wordt assistent jeugdtrainer bij FC Groningen !

 

FC LICHTBOEI11-08-2018 om 17:19

Weet iemand hier toevallig ook met wie ze bezig zijn voor die vacature van multifunctionele back ?

Brampie11-08-2018 om 18:20

Ard van peppen

MisterFC11-08-2018 om 19:22

Bakker van AJAX huren

Brampie11-08-2018 om 19:42

Niet weer gaan huren,daar heb je op de lange termijn niets aan. Zowel op het veld als financieel levert dat niets op.

Robba11-08-2018 om 19:58

Gezien de tweet dat Ron Jans op tribune zat vrijdag bij Zwolle - H’veen denk ik alleen maar aan Ehizibue. Ook vanwege het multifunctionele.  Heb overigens wel twijfel of hij wel linksachter kan, gezien zijn verleden alleen maar rechtsback. Maar zie de FC sneller een deal maken met PEC dan Akkrum zuid. We gaan het zien 

Robba11-08-2018 om 19:58

Gezien de tweet dat Ron Jans op tribune zat vrijdag bij Zwolle - H’veen denk ik alleen maar aan Ehizibue. Ook vanwege het multifunctionele.  Heb overigens wel twijfel of hij wel linksachter kan, gezien zijn verleden alleen maar rechtsback. Maar zie de FC sneller een deal maken met PEC dan Akkrum zuid. We gaan het zien 

FC LICHTBOEI11-08-2018 om 21:35

Die komt NIET naar Groningen, want heeft volgens Transfermarkt.nl een marktwaarde van 2 miljoen en zijn contract loopt tot de zomer 2020 dus die is alleen haalbaar voor de bovenste 5 clubs.

MisterFC11-08-2018 om 21:08

Voor Ezizibue hebben we helemaal geen geld. Of is dat joch gratis op te halen?

GroningenZuid12-08-2018 om 10:25

Jenssen is een aardige jongen en een goede prof. Dat het niet echt iets is geworden kun je vooral de scouts aanrekenen. Hij is 2 jaar gevolgd en gehaald voor een rol die de zijne niet is. Wat ook niet meehelpt is dat we hem alleen onder Faber hebben zien spelen.

FC LICHTBOEI12-08-2018 om 14:25

Ik weet niet of ik overdrijf, maar als wij deze periode nog een middenvelder kwijtraken dan lijkt het mij een goed plan als Groningen even bij Emmen gaat kijken naar de mogelijkheid om Glenn Bijl terug te halen.

Nogutsnoglory112-08-2018 om 15:30

Die speelde inderdaad ook erg goed tegen ADO. Ook in de nacompetitie zeer sterk op dreef. 

Nogutsnoglory112-08-2018 om 15:30

Die speelde inderdaad ook erg goed tegen ADO. Ook in de nacompetitie zeer sterk op dreef. 

Nogutsnoglory112-08-2018 om 15:31

Hoop dat Reis er nog inkomt. Veel beter dan Hrustic  en Drost 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!