Terug

Deel deze pagina:

Samir Memisevic mist de wedstrijden tegen Roda JC en Willem II

Door Lukas van der Wal 19 reacties

Samir Memisevic heeft naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen een Ajax een schorsing van twee wedstrijden. De verdediger heeft ook nog een wedstrijd voorwaardelijk gekregen. Memisevic mist door de schorsing de confrontaties met Roda JC (uit) en Willem II (thuis). De verdediger mag in onze ogen nog van geluk spreken, de charge op Sinkgraven was best pittig. FC Groningen gaat niet in beroep tegen de straf die de KNVB heeft opgelegd. 

Reacties:
brummie06-03-2017 om 19:20

In tegenstelling tot de heftige reacties op rode kaart Bacuna, vrijwel geen reacties op memisevic. Vond charge memisevic pittiger dan die van Bacuna. Vanwaar die willekeur? Heeft memisevic simpelweg meer krediet onder supporters? Rode kaart had gister fc kunnen opbreken tegen Ajax. 

Het is voor de goede orde, een constatering. Ben blij dat memisevic maar 2 wedstrijden krijgt. Vind het verder nl. een goede aankoop.

Hgz07-03-2017 om 12:12

Speciaal voor jou dan nog een reactie op de rode kaart: Hersenloze, onbesuisde nutteloze overtreding! We hebben een paar spelers bij Groningen die echt niet slim spelen. Wat heeft het voor nut om zo in te komen? Die gast had zn benen kunnen breken. Daarom ben ik nog niet zo overtuigd dat hij een goede aankoop is. Hij speelt Reijnen en Larsen er niet eens uit. Waarom  is hij dan gehaald? Wordt dit weer de volgende bankzitter? Het was toch de bedoeling dat er een betere speler gehaald zou worden dan Reijnen/Larsen? Nijland had immers toegegeven dat Botteghin dat jaar ervoor niet goed was vervangen. Hij heeft misschien een paar goede wedstrijden gespeeld maar ik ben nog niet helemaal overtuigd dat hij beter is dan Reijnen/Larsen, zeker niet als hij zulke belachelijke overtredingen blijft maken. Ik had liever dat Groningen een speler had gehaald van hetzelfde niveau als Botteghin en Van Dijk(niveau bij Groningen) Daar zijn we vooralsnog nog steeds op achteruit gegaan op die positie, in vergelijking met toen Van Dijk en Botteghin er speelden. Dat is nog steeds het punt waarom Groningen wegzakt. Spelers verkopen en er mindere voor terughalen.En ja Memisevic heeft meer krediet dan Bacuna, vandaar minder reacties.

Ronnie 06-03-2017 om 19:34

Brummie, je hebt gelijk. Wij stonden er recht voor toen de man met twee benen in de buurt van de cornervlag boven de enkels van dat linksbackje van Ajax in kwam vliegen. Was ook niet veel discussie over moet ik zeggen.Dom dus.

Echter, daar wordt de kaart voor Bacuna, niet minder dom van. En voor memisevic is het (nog) maar zijn eerste...

De opmerkingen over Bacuna hier deel ik ook niet hoor. Kon over anderhalf jaar weleens de speler zijn waar we geld voor krijgen.

2 wedstrijden vind ik 1 teveel.

harley07-03-2017 om 13:38

Ik vind 2 wedstrijden ook teveel. Ik vind dat de KNVB moet meewegen tegen wie we spelen. Zo'n actie tegen een speler van ADO, Heracles e.a. 2 wedstrijden schorsing prima!

MAAR DIT IS TEGEN AJAX!! daarom eis ik vrijspraak. ..en ja..alleen daarom!

M0i07-03-2017 om 22:56

@harley, sorry, ik kan je niet volgen. Niks geeft je het recht om je tegenstander te torpederen. Van welke tegenstander dan ook. Kennlijk heb je een hekel aan de tegenstander van afgelopen zondag, maar die tegenstander zorgt er wel voor dat het stadion gewoon een keertje weer ouderwets vol zit. Vee sfeer en .... eurootjes in de kas.

06-03-2017 om 21:22

Helemaal gelijk , domme rode kaart en overtreding op een domme plek. Ook binnen mijn vriendengroep werd gesproken van een heerlijke bosnische slagers tackle , ik denk inderdaad willekeur , maar ook dat dit de eerste pas is, dus je kan het niet met elkaar vergelijken vind ik Brummie. 

appie happie06-03-2017 om 22:08

1 ste directe rode maar 2de rode..Dat telt ook..Die van Bacuna was geen rood dit kon uedereen zien.mjad ook zomaar 4 wedstrijden kunnen zijn zeer ernstig gemeen spel

Ook dom..

brummie06-03-2017 om 22:11

Memisevic zijn 2e rode kaart dit seizoen. 2x geel tegen Heerenveen. Bacuna is ook nog eens 1x vrijgesproken toch? 

Het ging mij meer om de vergelijk met gestrekt inkomen met 2 benen. Dus de zwaarte van de overtreding. 

ollie06-03-2017 om 22:19

Waar blijft nijland met zijn reactie over Maduro trouwens.die zou hij vandaag geven.

appie happie06-03-2017 om 22:40

Daar is hij nog aan t overna denken...Hij bedenkt Hoe hij m weer terug in de sectie kan krijgen..Omdat Bacuna zodat wellicht weer over de scheef kan gaan bij Roda...

alexvl07-03-2017 om 11:48

Bacuna wordt de nieuwe Nigel de Jong

Hgz07-03-2017 om 12:14

mocht hij willen, misschien qua belachelijke overtredingen wel ja maar niet qua niveau

Jantje07-03-2017 om 13:14

We missen Hateboer heel erg. alles nu daar heeft gespeelt is maar heel matig

07-03-2017 om 13:55

Als je speelstijl er zo op gebaseerd is dat je je zo er je rechtsback mist klopt er ook iets niet. Het is anders dan hateboer niet matig , verdedigend gezien een stuk beter , aanvallend gezien een stuk minder. Dan vind ik dat je dat moet oplossen met een diepgaande rechtshalf met een actie , maar die staat er nu ook niet met tibbling dus is het allemaal maar wat saai aan de rechterkant aanvallend gezien.

Martijn 07-03-2017 om 17:06

memisevic is regelmatig door een deel van de supporters neergezet als de balkan slager die we misten. zoals achmed ook al aangeeft dat binnen zijn vriendenkring gesproken werd van een heerlijke slagers tackle. en dat het dan schijnbaar ineens geaccepteerd wordt.

gelukkig zijn er ook die het gewoon een domme overtreding vonden.

en wanneer bacuna eens de fout in gaat wordt hij direct door velen afgekraakt, terwijl bacuna toch belangrjker is dan memisevic.

daarnaast speelde memisevic in de wedstrijd al een paar keer met vuur door younes vast te houden in het strafschopgebied, daar had net zo goed de bal 1 of 2 x op de stip kunnen liggen.

 

ik ben voor de grap ook even in de staistieken gedoken en heb alle wedstrijden waarin memisevic voor het grootste deel van de wedstrijd heeft gespeeld de resultaten opgeschreven, zowel competitie als de 2 beker wedstrijden zijn meegenomen.

resultaat, 1x winst 5x gelijk en 8x verlies

de wedstrijden waarin memisevic niet speelde of minder dan 15 minuten voor het eind mocht invallen (dat laatste was in 4 wedstrijden het geval, en stond de eindstand veelaal op het bord)

6x winst 5 x gelijk 2x verlies

 

de wedstrijden waarin bacuna het grootste gedeelte speelde

 

4x winst 7x gelijk 3x verlies

 

de wedstrijden waarin bacuna niet of minder dan 15 minuten in actie kwam

3 winst 3 gelijk 7 verlies

 

nu kan je natuurlijk niet op 1 persoon in een elftal afgaan maar deze stats laten mij een ander beeld zien dan sommigen van zowel memisevic als van bacuna schetsen.

 

daarnaast ook nog even de stats bekeken met reijnen en larsen als centrale duo

6x winst 6x gelijk 2x verlies 

en de wedstrijden waarin reijnen en larsen niet samen het centrale duo vormden

1x winst 4x gelijk 8x verlies

 

 

rob roy07-03-2017 om 17:18

En wat is jouw conclusie dan Martijn? Leg eens uit!!!!!

Martijn 07-03-2017 om 17:22

mijn conclusie, gebasseerd op stats. met memisevic en zonder bacuna wordt er meer verloren dan gewonnen of gelijk gespeeld

met reijnen en lasren samen  centraal is er niet veel verloren, trwijl er met een andere centrale koppel slechts 1x gewonnen is

 

dus memisevic op de bank laten zitten, reijnen en larsen altijd als centrale duo opstellen. 

bacuna moet gewoon altijd spelen (als die niet geschorst is)

 

marcelfcg07-03-2017 om 17:58

Martijn ik mis een belangrijk detail in je overzicht. Memisevic is GEEN back en hoort daar ook helemaal niet te spelen.

De man is als CV gehaald dus op die positie dient hij beoordeeld te worden. Als Nijland van gekkigheid niet meer weet hoe Hateboer moet worden vervangen en er dus maar weer eens een speler geslachtoffert moet worden als back is dat een fout van de TS.

Ze lijken het maar niet te leren. Kieftenbelt en Hiariej zijn al eerder slachtoffer geworden van dit zwabberbeleid. Payne is fysiek nog veel te licht, heeft het postuur van een junior.

Hgz07-03-2017 om 18:09

precies

rob roy07-03-2017 om 18:17

Martijn,jij bent een man van de statistieken, neem ik aan. Dan zal je ook weten dat statistieken niet altijd betrouwbaar zijn, het zijn, zoals je weet maar cijfertjes. In het geval Memisevic gaan die statistieken van jouw eigenlijk niet op. Memisevic is in de ploeg gekomen als centrale verdediger, hetgeen hij tot voor kort uitstekend deed. Door de schorsing van Bacuna en het fysieke tekort van Payne, stond Memisevic op de rechtsback plaats, een plaats die hem helemaal vreemd is. De rode kaart die deze speler zondag heeft gekregen is buiten kijf helemaal terecht maar is een gevolg van het feit dat hij op een vreemde plaats speelt. Mijn conclusie is derhalve, dat als deze speler op zijn, voor hem bestemde plaats speelt, hij veel beter "uit de verf" komt, dan dat hij op de rechtback plaats speelt. Ik voor mij zou dan zeggen "Zet Memisevic op "zijn" centrale plaats, naast Larssen en laat desnoods, bij gebrek aan beter, Reijnen op de rechtback plaats spelen, dan kunnen, na de schorsing van Bacuna deze beide spelers in het team op hun vertrouwde plaats spelen". 

rob roy07-03-2017 om 18:27

en als aanvulling op de reactie van Marcelfcg.

Marcel, ik was blij dat Hateboer was vertrokken. Ik had het volledig met deze speler gehad. Inderdaad de technische staf heeft een hele grote fout gemaakt door deze speler niet tijdig te vervangen door een verse aankoop. Het is verdorie net of het Nijland zijn eigen portemonnee is waaruit een speler moet worden betaald. In het Gronings hebben we daar een mooi woord voor....kniezebieter.....een te zuinige Piet Lut, bang dat hij een dubbeltje teveel uitgeeft. Het zal hem nog berouwen, als de eindstand van de competitie bekend is en wij enige miljoenen minder beuren uit de KNVB pot.

Martijn 07-03-2017 om 18:23

memisevic heef slechts 2 wedstrijden al rechtsback gestaan

de wedstrijden waarin hij als centrale verdediger stond opgsteld was dus goed voor 1 winst 4 gelijk en 7 verlies

dus ook daar ging het ergens goed mis

 

in de wedstrijden met reijnen en larsen als centrale duo zijn gewoon verreweg de beste resutaten gehaald.

stats zijn misschien maar cijfertjes, de cijfertjes liegen in elk geval niiet.

daarnaast is payne misschien nog vrij licht, hij is als rechtsback verddigend een stuk beer sdan memisevic

 

 

rob roy07-03-2017 om 18:32

We zullen zien wie tegen Roda en Willem 2 rechtsback staat, Misschien Nijlans zelf wel, de "zuunege paiter".

Martijn 07-03-2017 om 18:23

een stuk beter dan*

Martijn 07-03-2017 om 18:39

ik zou zeggen gooi paybe maar weer voor de leeuwen

waar memisevic een paar keer met het handje een doorbroken speler wil tegen houden gooit payne er een tackle tegenaan.

en ja dat kan ook een keer mis gaan natuurlijk al had nijhuis de bal rustig 2x op de stip kunnen leggen met memisevic tegen younes.

daarmee was hij op die positie een zeer zwakke schakel en is groningen gewoon goed weg gekomen 

rob roy07-03-2017 om 19:26

Over Nijhuis is nu al genoeg over gezegd. Penalty of niet, Nijhuis beslist hierover. De wedtrijd is gespeeld en wij hebben er een punt aan overgehouden, "so what" mooi toch. Een volgende keer hebben we die Turk weer als "tegenstander" en gaan we gewoon weer "de boot in", dan toch maar liever Nijhuis, toch?

brummie07-03-2017 om 19:41

Martijn,

Ben het met je eens dat het centrale duo larsen-reijnen het gewoon goed doet. Vorig seizoen kreeg fc 48 tegengoals met Lindgren/larsen reijnen. De 3 seizoenen daarvoor met van dijk of botteghin kreeg fc 53 goals tegen. Op dit moment krijgt fc 1.44 goal per wedstrijd tegen en ligt op schema om richting 48 tegengoals te komen. 

Hateboer mis ik wel, juist omdat hij drang naar voren heeft en regelmatig een assist gaf. Verdedigend zit het wel goed met fc, zeker gezien we niet erg sterk in oevicze backposities zitten. 

Memesevic is nog jong, met als bacuna, larsen en sorloth. Deze jongens , als ze zich doorontwikkelen op hun best rond 25-28 jaar.

In mijn ogen mist fc een veel scorende middenvelder en een leiderstype. 

M0i07-03-2017 om 23:03

Eens Brummie. Verdedigen tegen Groningen is een eitje. Verdedigers hoeven nooit uit hun zône te stappen omdat er geen enkele dreiging is van schoten uit de tweede lijn. Iets wat we met Tjaronn wel hadden. 

Johan07-03-2017 om 19:53

Die cijfers geven wel een beetje een vertekend beeld. Hoe vaak heeft Memicevic bijvoorbeeld naast Reijnen gestaan? Denk persoonlijk niet vaak. Ben het wel met je eens dat het duo Larsen, Memicevic geen optie meer is. Verder zou ik graag dat mensen op hun eigen positie neergezet worden. Kost veel te veel punten. Payne RB maar weer.

brummie07-03-2017 om 20:02

Memisevic is rechtsbenig. Komt denk ik het beste tot zijn recht naast larsen. Maar reijnen diet het gewoon goed. Ook vorig seizoen naast Lindgren overigens. Memisevic favoriete positie is cv. Maar hij heeft in verleden ook als middenvelder gespeeld. 

Johan07-03-2017 om 20:33

Das vrij gek. Want hij is gehaald als LCV. Larsen en Reijnen waren immers al rechtsbenig... Maar goed vindt hem veel beter als Larsen.Komende wedstrijden doet dit echter niet ter zake. Graag Bacuna weer in de basis. 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!