Terug

Deel deze pagina:

[Update woensdag 8 mei] Transfer Jeffrey Chabot naar Sampdoria lijkt kwestie van korte tijd

Door Thijs Faber 32 reacties

Sampdoria heeft interesse in Jeffrey Chabot, zo meldt Alfredo Pedulla, een Italiaanse journalist die als betrouwbaar te boek staat. Jeffrey Chabot kwam afgelopen zomer over van Sparta en speelde dit seizoen 28 wedstrijden. De Duitse verdediger heeft nog een contract tot medio 2022 bij FC Groningen, dus de Italianen zullen in de buidel moeten tasten om de 21-jarige verdediger los te weken.

Update woensdag 8 mei - Tegenover RTV Noord bevestigt  Algemeen directeur Hans Nijland de interesse van Sampdoria. De zaak lijkt even stil te liggen. De verwachting is dat Chabot na dit seizoen vertrekt naar Italië.

Update zondag 5 mei - FC Groningen raakt Jeff Chabot kwijt aan Sampdoria bericht het DvhN. Chabot werd nog geen jaar geleden overgenomen van Sparta Rotterdam voor ruim 1 miljoen euro. De Italianen willen een bedrag betalen tussen de 3,5 tot 4 miljoen bevestigen diverse bronnen. De verwachting is dat deze ophanden zijnde transfer eerdaags wordt beklonken.

Reacties:
blauwevogel04-05-2019 om 20:24

Volgens de berichten een bedrag tussen 3 tot 4 milj!!

FC LICHTBOEI04-05-2019 om 20:26

Waar lees/staat je dat ?

FC LICHTBOEI04-05-2019 om 20:29

Wordt een leuke zomer bij FC,want naast Mahi,Reis en Chabot zullen diverse andere bepalende spelers ook wel vertrekken.

 

Hoop dat de FC al bezig is met Matusiwa,want die bevalt me wel en is zelfde typ speler als Reis.

kees04-05-2019 om 21:14

Tja..tismaar wat je leuk vindt... Doan waarschijnlijk, Memisevic en Handwerker mogelijk?, Pohl  (en je weet het nooit:)  Van der Looi, Te Wierik en ook Padt?

Ik heb een donkerbruin vermoeden dat het een hele klus zal zworden om hiervoor in de plaats weer een sterke selectie op de been te krijgen

Bikkel 04-05-2019 om 21:05

Alleen voor de hoofdprijs laten gaan, niet voor 3/4 miljoen.. Lijkt me zowieso stug  zomaar een bedrag uit de lucht gegrepen

Klopt dus... Naar mijn idee veel te weinig  Jammer  vindt maar es een geschikte vervanger weer 

FC Knudde05-05-2019 om 00:35

Een Groningen verdediger zal nooit tot de 7 miljoen lopen. Maximaal een miljoen of 4 

blauwevogel05-05-2019 om 05:34

Voor wat het waard is ,Chabot bijna verkocht!!"down to details for 3.5 mil euro"

kees05-05-2019 om 07:32

@blauwe vogel:  Je kan ook "nee" zeggen, dwz een zeer hoge vraagprijs stellen als club... Net als bij Doan en Te Wierik destijds. De waarheid zit 'm vaak in die  "details" , maar Nijland wil de club goed achterlaten, en dan bedoelt hij met geld en een goede balans op de rekening. 

Wat Jans is tegengekomen in zijn eerste jaar toen Nijland hem weer voor de FC G paaide ( beperkt geld voor transfers, dan maar naar de amateurs of jonge spelers in den lande, dat moeten we niet weer hebben, want behalve de financiële balans in de boekhouding is een balans op het veld met TS en in het elftal pas haalbaar als alle spelers het kwaliteitsniveau hebben van W II, Utrecht en AZ en Vitesse.  Zonder die eis kom je gwoon (weer) de eerste seizoenshelft tekort en ondanks alle kunst en vliegwerk in de wintertransferperiode schuif je de problemen voor je uit. FC Groningen is geen Ajax.of PSV, dat wil zoveel zeggen als: ondanks dat er eventueel  (wel!) geld voorhanden is, kan  je geen winnend team bij elkaar kopen. Evenzo geld dat voor ons dus.

Komt er eindelijk een trendbreuk met het kanibalistische beleid van voorheen , dan kan FCG weer meer aan aanzien winnen en komt door extra sponsoring en TV geld de club met zeg 20% extra op de clubbegroting in veel rustiger vaarwater.

Nee, ik ben alleen gerust op een goede transitie naar een nieuw beleid van management/nieuwe TS als men leert van eerdere fouten.  Want komt er nu schijnbaar een periode van meevallers wb de aanstaande transfers, dit verdienmodel kan alleen werken als het spelersbudget ( spelerssalaris en passend transfergeld voor aankopen  ) wordt ingezet voor de sportieve prestatie en ambitie van bovenin subtop, .

eigenlijk is het te dol voor woorden deze discussie en situatie die al sinds Maaskant zo nijpend is: (dure) aanvallers maakten het vaak niet waar Lang in het seizoen in de middenmoot, maar laatste jaren ook onderaan bungelen op de ranglijst, dat  moet je gewoon niet accepteren.  Gudde en Flederus en Buys zullen het dáárover toch wel  eens zijn ?! 

Fan op afstand05-05-2019 om 09:55

Laat duidelijk zijn dat het een eer moet zijn voor de FC dat onze spelers zo goed in de markt liggen. Kan veel cash in het laatje brengen. De vraag is echter hoeveel spelers kun en ga je verkopen? Wat levert het op en kun je daarvoor weer goede spelers inkopen? En wat doet het met je begroting. Heb ergens gelezen wie er de deur uit kunnen gaan via verkoop en afloop huurcontract. Als dat ook maar enigszins uit komt kun je een nieuw elftal gaan smeden. En begrijp ook wel dat dit het lot is van clubs als de FC maar volgens mij gaat het toch aardig ten koste van de continuïteit.  Het is duidelijk dat zwarte cijfers schrijven een uitdaging is maar ten koste van wat? Want als je verkoopt en huurcontracten niet verlengt zul je nieuwe spelers moeten kopen, liever niet weer huren. Kopen tegen welke prijs? En uiteraard zijn wij niet de enigen die versterking zoeken dus zal er links of rechts de portomonee getrokken moeten worden.

Sportief gezien zal er weer een team gesmeed moeten worden want het zijn toch vaak de betere spelers die verkocht worden. En we hebben gezien hoe het kan gaan als je heel veel op talenten inzet. Dus proberen dat te voorkomen. En een redelijk brede selectie is ook een voorwaarde mijn inziens. En snel handelen is ook geboden want stel, ik zeg stel, dat onze FC zich via een wonder wel kwalificeert voor Europees voetbal dan moet je toch met een representatief elftal die slag aangaan. Anders moet je helemaal niet mee willen doen zou ik denken. Laten we hopen dat het allemaal meevalt.  Anders komt er echt een hele hectische periode aan vrees ik en ik wens de nieuwe leiding daarom heel veel geluk, wijsheid en succes toe.

kees05-05-2019 om 10:07

Zie, zoaals 't in Fean gaet mûut nait

brummie05-05-2019 om 10:07

Door de verkopen kun je weer meer investeren in nieuwe spelers. Daarnaast  heeft het een positief effect op aan te trekken spelers die onze FC als een mooie stap zien om zich te ontwikkelen.  

Ik zie het niet zo somber in. Eigenlijk is het vrijwel elk seizoen zo, dat je je beste spelers kwijtraakt. Mahi was een uitzondering daarop. En uiteraard Padt en Memisevic. Dus count your blessings.

Als er spelers weggaan, komen er ook weer kansen voor nieuwe jongens, ook uit de opleiding. 

 

kees05-05-2019 om 10:51

Het kan je niet zaijn ontgaan dat er een hele nieuwe leiding, TS en directiestructuur komt/is gekomen...dat alleen al...het heeft dus weinig zin om nog over de goede scouting van Veldmate (Suarez ) of over de eigen jeugd (Robben) of opleiding (van Dijk) te praten.

Daarbij blijken spelers als Bruns en Bel Hassani niet zomaar hun basisplaats biuj hun vorige club te hebben verloren...ondanks dat Groningen zeker hun ervaring heeft kunnen gebruiken.

De "nieuwe jongens" waar jij over spreekt ( en er gaan veel spelers weg !), en met door Buys openlijk bekritiseerde minimale selectiegrootte  en die 50/50 beleidsregel,  daarbij  wordt - jaar op jaar  -wel degelijk de kwaliteit van de selectie het kind van de rekening, als je het vergelijkt met clubs uit het linkerrijtje. FC Groningen -B wordt uit de competitie gehaald...dat zou kunnen duiden op een beperking van instroom in het Eerste. Een enkele goede spelers erbij ndoor  vaker te huren in plaats van kopen kan ook een optie zijn... anders gezegd: "om te winnen moet je scoren" ( citaat Johan Cruyff )

FC LICHTBOEI05-05-2019 om 12:54

Voor de mensen die zich hier afvragen waar die 3,5 miljoen vandaan komt ik heb de site gevonden waar die 3,5 miljoen wordt genoemd.

 

Bron : Sampdoria deal for Chabot | Football Italia

Groen hart05-05-2019 om 13:04

Een vraag. Wie mag er van jullie blijven van de huurlingen?

FC LICHTBOEI05-05-2019 om 13:08

De hier boven genoemde Italiaanse journalist die gistern als 1e 'serieuze' media melding maakt van de interesse heeft zojuist via zijn eigen website een update gegeven.

Rob197005-05-2019 om 13:28

Wij hebben nu enkele jaren achtereen, naar vreselijk voetbal zitten kijken, misschien is dit juist wel een goed moment om te verversen. Lekker verkopen deze spelers, waarbij er wel fatsoenlijke spelers terug moeten komen. En daar heb ik wel vertrouwen in. De nieuwe directie, wordt perfect aangevuld, door nog de oude setting. 

Nu de kunst om de juiste verdeling te vinden met transfervrije spelers en goede aankopen. Afgelopen seizoen was dramatisch, dat kun je voorkomen om de juiste spelers te houden. Memisevic, te Wierik en Padt. Een stevige basis. De Japanner kan nu ook vast op het middenveld. Maar de stilte om de spelers heen, duurt nog 2 weken, de laatste speeldag en het kan los barsten, en wat is er mooier met een volle beurs zaken te doen. 

FC LICHTBOEI05-05-2019 om 15:30

Wie moet de opvolger/vervanger worden van Chabot als hij daadwerkelijk vertrekt ?

Pietjepal05-05-2019 om 15:46

4 miljoen vind ik echt te weinig. Op momenten  sterkste verdediging van de eredivisie  en dan laat je dat zomaar gaan. Memisevic, Reis weg en dan heb je weer een matige defensie met alle ellende van dien. Hupsakee nou eens meer dan 10 miljoen en anders blijven.

Bikkel 05-05-2019 om 19:07

Eens!!!!! 

FC LICHTBOEI05-05-2019 om 17:29

BREAKING : Chabot na dit seizoen naar Sampdoria meldt DVHN.

 

Fan op afstand05-05-2019 om 17:37

Spijtig net nu het achterin toch behoorlijk stond. En toch redelijk belangrijk bij oorlogvoering in het strafschopgebied van de tegenstander. Wens hem veel succes in Italië.

brummie05-05-2019 om 18:59

Voor 1 miljoen gekocht voor 4 miljoen binnen 1 jaar naar Sampdoria. Keurige transfersom. Jammer dat hij al vertrekt, maar het is niet anders. Erg jonge speler die het  gewoon goed doet. Met de kanttekening dat hij pas basisspeler werd doordat Memisevic doorschoof naar het middenveld.  Echte mandekker, fysiek en kopsterk. Opbouwend nog aan de matige kant.

Goed dat er nu al duidelijk is dat bepaalde spelers vertrekken zodat FC genoeg tijd heeft om deze spelers op te vangen in plaats van einde transferperiode/start competitie. 

 

marcelfcg05-05-2019 om 19:09

Met terugwerkende kracht moeten we misschien stellen dat Ron Jans het aan het eind van de streep best goed gedaan heeft. Had weinig te besteden en kocht van het weinige geld ook nog eens een CV voor 1 mln. Collectief gaven wij hier aan dat niet handig te vinden. Later bleek dat deels waar want ervaring ontbrak op het middenveld. Maar Jans verdiende dus wel 3 mln op Chabot en herstelde het evenwicht prima in de winterstop. Ik wil Ron Jans alsnog een welverdiende pluim geven en hoop op een mooi afscheid voor hem.

appie happie05-05-2019 om 19:58

Als die "onbetrouwbare" itaianen  maar betalen!!stond er ook niet nog een rekening open met die club uit Genoa   ivm Granqvist?ik meen dat ze de laatste betaling nooit hebben voldaan...maar wellicht vergis ik me..

Marco05-05-2019 om 20:06

Onder de 5 milj mooi in Groningen houden. Speler staat nog lang onder contract en houdt veel tegen, wat meer rijke clubs zal opvallen.

Bikkel 05-05-2019 om 21:01

Vindt het jammer... Zowieso voor dat geld. Vindt maar es een goeie vervanger  

Rooie05-05-2019 om 21:00

Chabot, Mahi en Chabot zo goed als zeker weg. Begrotingstekort gedicht en reserves aangevuld. Ben erg benieuwd naar de acties van de nieuwe TC en directie. Er lijken nog meer spelers op weg naar de uitgang, waardoor een compleet nieuw team aan de orde is volgend seizoen. Hopenlijk wordt beseft, dat het om voetbal moet gaan.

A Matter of Honor05-05-2019 om 21:14

Alfredo Pedulla,wie kent hem niet.? Eerst de berichtgeving van FC-Groningen zelf maar eens afwachten voordat er definitieve conclusies kunnen worden getrokken. Als de berichten waar zijn zal de club gauw genoeg met het nieuws naar buiten komen. Er moet dus nog even worden gewacht want Hans Nijland en Mark Jan Fledderus zijn op dit moment "op zakenreis" naar de Balkan. Misschien een tip van Milko Djurovski gekregen? Binnenkort weten we meer. 

kees05-05-2019 om 22:13

straks blijkt ook Memisevic verkocht , die was vorige jaar en  in de winter al bezig met zoeken naar een club.( en tekende onlangs een nieuw contract bij de FC G..  Arme Handwerker, want als die na een jaar huur, alsnog  bij de club blijft dan moeten er wel goede afspraken achterin komen.  ...en wat Doan gaat doen...naar de Ajax-kampioen? 

brummie05-05-2019 om 22:29

Waarom moeten er goede afspraken komen Kees? Ik verwacht eerder een transfer van Ten Wierik ipv Memisevic trouwens. 

Ik vind het allemaal wat paniekerig overkomen van een  aantal op het forum. Wees blij met de interesse in spelers. Je kan ze moeilijk allemaal binnenboord houden en daarnaast lijkt me een goede CV relatief makkelijker aan te trekken dan  bijv. een  creatieve speler. 

Wie weet is het tijd dat Kramer zijn opwachting gaat maken in het 1e elftal. Of dat het centrum ten Wierik en Memisevic wordt komend seizoen. 

 

kees05-05-2019 om 23:06

Als er een grote uittochtg gaat komen ( wat er dus alle schijn van heeft ) dan heb je in de eerste plaats geen ingespeeld team in augustus, maar Handwerker is soms nog te druistig en wisselt sterke momenten af met zwakkere zone dekking.  Ik vond juist dat    Chabot nog een jaar zou moeten blijven..hij is nog jong genoeg voor een grote carrière later.   .

Het is nog te vroeg om conclusies te trekken over de sterkte/ en van evt vervangers volgend seizoen.

"Paniekering doen " schrijf je ? er was paniek bij de club en de supporters gedurende de hele eerste seizoenshelft toen bleek dat die selectie meteen na de voorbereiding tekort kwam. Dat juist Ludovit Reis zich zo zou manifesteren was  een echte verrassing.

Nogutsnoglory105-05-2019 om 23:13

Helemaal mee eens Brummie. Centraal kan het heel eenvoudig opgelost worden. Te Wierik samen met Memisevic vind ik nog sterker dan met Chabot. Memisevic is meer een killer. Chabot verdedigend heel redelijk/ koppend ondanks zijn lengte niet overtuigend en opbouwend heel matig. Als hij opkomt en dribbelt naar de middellijn lijkt het net of hij de dozen nog om zijn voetbalschoenen heeft zitten. Hilarisch om te zien. Voor 5 miljoen een strik erom. In de Balkan is er nog wel een type als Memisevic te vinden die de rol van Chabot kan overnemen voor 1,5 miljoen. Van der Looi ( zeer onderschatte voetballer ) kan de rol van Memisevic zeker gelijkwaardig van hem overnemen op het middenveld. Een vervanger van Reis is veel moeilijker. Verder zou ik van de huurlingen alleen Sierhuis behouden en Gladon eventueel als pinchhitter. Bel Hasani en Bruns zou ik terugsturen. Te wisselvallig en het net niet. Ben de tweede helft van de competitie erg onder de indruk van Tapia van Feijenoord ( Willem 2 ) geworden. Bij Fnoord moet hij waarschijnlijk toch weg . Proberen hem over te nemen of te huren. Deze speler is veel beter dan Bel Hasani of Bruns. Verder proberen Chery terug te halen, die schijnt wel weer terug te willen naar Nederland. 

brummie05-05-2019 om 23:30

Als er nu al bekend is dat een aantal spelers vertrekken komende weken, geeft dat juist meer tijd om vervangers te vinden en daardoor juist een meer ingespeeld team te hebben bij de komende competitie aanvang. Als je aan het einde van de transferwindow/ start competitie  spelers kwijt raakt  lijkt me veel vervelender. 

De 1e eerste seizoenshelft was het team erg jong, en nam na een aantal nederlagen het vertrouwen steeds meer af. Maar ondanks de lagere klassering was het wellicht wat zorgelijk, maar paniek?  Ik denk niet dat FC in echte degradatienood was gekomen. Simpelweg meer kwaliteit tov van clubs als de Nac

 En de Graafschap. 

Natuurlijk heeft FC in de winterstop ervaring erbij gehaald en heeft meer dan goed uitgepakt.

Elke club heeft te maken met mutaties na een seizoen en moet selectie opnieuw invullen voor het aankomende  seizoen. En ja daar moet je als club goed op inspelen, maar heb je ook een dosis geluk nodig dat spelers slagen en dat het elftal gaat draaien... 

Pietjepal05-05-2019 om 23:36

Groningen stond laatste. JA dat is  degradatie nood. Ben blij dat  er iets in kas komt. Was mogelijkerwijs niet laatste transfer. Die mogen dan ook wat meer opbrengen als het om sterkhouders gaat. En je kunt ook nog spelers verder laten rijpen hè? Neem eens een gokje en wie weet vang je 10 miljoen meer voor Doan als je een jaar wacht.

Groen hart06-05-2019 om 08:21

Ook met Sierhuis stoppen, doet mij teveel aan Hoessen denken. Voetballen kunnen ze maar geen goalgetters.

avl06-05-2019 om 11:43

Matusiwa halen, Tapia maakt idd goede indruk en Feyenoord wil toch van hem af.
Deze twee moet je toch kunnen halen voor het geld dat Chabot oplevert?

marcelfcg06-05-2019 om 11:58

We moeten het jaarlijks hebben van transferopbrengsten om negatieve bedrijfsresultaten om te buigen. Dan moet je niet met pak hem beet Tapia beginnen want daar zul je niet veel op kunnen verdienen. Matusiwa is een ander verhaal. Maar is die jongen nu werkelijk goed genoeg? Heb hem 2 echt goede wedstrijden zien spelen waarvan er een tegen ons was.

Groen hart06-05-2019 om 17:34

Elke club hoor zelfs de godenzonen.

Nogutsnoglory109-05-2019 om 00:39

Tapia is nog maar 23 jaar hoor en al meervoudig Peruaans international en ook al veel wedstrijden bij Feijenoord en Twenthe gespeeld. Een routinier van slechts 23 jaar, zeker potentie. 

Arthur06-05-2019 om 17:51

Volgend jaar Robben en Tapia halen.

herman196006-05-2019 om 20:06

Hopelijk gaat  het bestuut( met Nijlanf) nu wel goed rond kijken naar midfenvelders met ervaring en niet weer van de jonge toppers. 

Wat ik echt niet snap,waarom ze niet met Bel Hasani of Bruns verder gaan.

Hoop dat ze voor de start van het nieuwe seizoen weer een elftal hebben,waar de meeste FC supporters weer vertrouwen in krijgt.

En dat Nijland niet  al het geld wat binnen komt weer in de verkeerde dingen besteed.

harley07-05-2019 om 13:30

Vind jij Bel hasani en Bruns zo goed dan?

marcelfcg07-05-2019 om 19:44

Blij dat Bruns vertrekt. Kan af en toe aan de bal wat leuks doen maar is grote delen in de wedstrijd afwezig en knokt niet mee. We wilden hier met zn allen Bruns en hebben onze zin gekregen. Hij is gewogen en te licht bevonden. Laat Nijland aan einde van zijn tijdperk nog maar een keer met een leuke Balkan verrassing aankomen.

Marco08-05-2019 om 19:42

Bruns heeft met zijn doelpunten tegen Heracles het vuurtje opgestookt waardoir we de 2de seizoens helft weer de trots van het Noorden zijn geworden.

Nu proberen meerdere transfervrije spelers binnen te harken. Een Te Wierik kwam transfervrij over, dat kan net zo goed. 

kees09-05-2019 om 08:03

VP, V.I., woensdag 8 mei: 

" Tino-Sven SUSIC, 27 jaar, Bosniër en aanvallende middenvelder, staat in de belangstelling van buitenlandse clubs, maar ook van  FC Groningen.  De speler van VVV werd al in januariin de pers  genoemd als mogelijke opvolger van Doan; hiju  had 5 goals gescoord en was geblesseerd geweest". 

marcelfcg09-05-2019 om 14:10

Voor de winterstop was hij net als Doan prima in vorm. Na de winterstop (volgens mij ook geblesseerd geweest) een stuk minder net als Doan zelf.

Fan op afstand11-05-2019 om 13:53

Als Chabot wel vertrekt waar het naar uit ziet is dan onze Japanse vriend geen oplossing? Meen ergens gelezen te hebben dat hij niet aan spelen komt omdat het elftal gewoon goed draait volgens de trainer. Er ligt nog een huurovereenkomst van een jaar tenslotte. En heb positieve verhalen over hem gelezen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!