Terug

Deel deze pagina:

[Update dinsdag 29/8] "Sergio Padt tot volgende zomer bij FC"

Door Redactie 13 reacties

Nog een paar dagen en dan sluit de transferwindow. Hans Nijland is in ieder geval stellig voor wat betreft de transferstatus van Sergio Padt. Hij staat in ieder geval tot volgende zomer onder de lat bij FC Groningen laat hij optekenen aan VI. "Hij is de ruggengraat van ons elftal". Een vertrek is onbespreekbaar. Nijland wijst op de wedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Utrecht waarin de doelman een glansrol vertolkte. De algemeen directeur ziet zijn sluitpost deze week niet meer vertrekken. Ondanks het gegeven dat er momenteel niets concreets speelt, is het te laat omdat het niet meer lukt in een paar dagen tijd een geschikte vervanger te halen. Hans Nijland toont zich eveneens verbaasd dat clubs zich niet gemeld hebben, mede omdat veel keepers van clubs gewisseld zijn. FC is er blij mee, omdat Padt hard nodig is.

Mimoun Mahi
Hans Nijland verwacht dat de selectie in tact blijft. Er rommelt nog wel wat rondom Mimoun Mahi. De belangstelling is nog niet concreet. FC Groningen heeft niet intentie nieuwe spelers te halen. In principe is dit de groep waar wij het tot de winter mee gaan doen, zegt Hans Nijland.

Update dinsdag 29 augustus - De Italiaanse promovendus Hellas Verona meldde zich de afgelopen week  bij FC. Zij kwamen met een voorstel Mahi te kunnen huren met optie tot koop bericht het DvhN. FC Groningen heeft dit afgewezen. Hans Nijland verwacht niet dat de Italianen zich opnieuw gaan melden.

Reacties:
Arthur29-08-2017 om 00:04

Klasse Nijland en co fantastisch werk!

marcelfcg29-08-2017 om 17:20

Wat is er volgens jou klasse Arthur? Dat Padt en Mahi hier nog spelen is niet de verdienste van Nijland maar vanwege het feit dat er geen serieuze kopers zijn. Ik verdenkt Nijland er zelfs van dat hij met dit soort berichten de interesse juist aan probeerd te wakkeren.

Groninger!29-08-2017 om 02:06

Waarom ben ik nog niet gerust gesteld na deze uitspraak van dhr Nijland?

kees29-08-2017 om 12:35

Tja... helemaal zeker van de bedoelingen van die uitspraak ben je nooit in het profvoetbal...  Het zal nl niet de eerste keer zijn, dat een directeur roept dat er absoluut geen spelers meer weg gaan ( en dat...om de biedende partij(en) tot een hoger bod te verlokken ! ), en wanneer er een gunstig hoger bod komt, dat de speler in kwestie  dan WEL (alsnog) op het laatst weg is. 

 

Ik denk er het mijne van...Padt keepte een prima weedstrijd afgelopen zondag  en dat kan de evt gegadigde club voor hem ook over de streep trekken ( met die uitspraak van Nijland er nu bij ! 

Dus het is verstandig om nog maar  even te wachten tot 1 september.

In principe kan wat hierboven staat    voor Mahi gelden maar ik denk zeker ook voor Padt !

Groninger!29-08-2017 om 17:06

Dat is inderdaad ook precies wat ik dacht. De geloofwaardigheid van deze uitspraak is meerdere malen in twijfel getrokken en op voetbalprimeur valt alweer te lezen dat padt bij een ultiem bod alsnog mag vertrekken. Ook is Mahi benaderd maar dat bod is afgewezen gelukkig. Mooi nog beide een jaartje houden en zich in de kijker laten spelen, ook gezien de sportieve doelstellingen. Wanneer Mahi of padt dit seizoen nog vertrekken, zij het een dezer dagen of in de winter dan zie ik de bui alweer hangen en "ons" nog minder tv gelden binnen halen en of nog minder seizoenskaarten verkopen waardoor eventuele tekorten weer opgevangen kunnen worden met de eventuele opbrengst die je nu ontvangt voor 1 van deze spelers. We zullen het zien!

Rapdoel29-08-2017 om 02:15

als Padt echt nog blijft...dat is zeker een plus punt...maar eerst zien dan geloven...maar hoop echt dat hij het "hele" jaar volmaakt

 

skjipke29-08-2017 om 07:13

Tot wanneer heeft hij een contract? Als het waar is ben ik blij dat hij blijft.

Groninger!29-08-2017 om 17:07

 Als ik het goed heb, hebben Mahi en padt beide nog een contract tot 1 juli 2019. 

ronald197629-08-2017 om 08:51

Padt moet blijven. Mahi verkopen 3 miljoen 

29-08-2017 om 10:27

Jammer Nijland dit gaan jullie veel punten kosten als er geen versterking komt voor op het middenveld

hertopwil29-08-2017 om 12:06

Mag ik zeggen als dit allemaal klopt dat ik op 1-sept.. wel ga juichen,want ik slaap er ook zeker niet gerust op.

Hebben in der loop der jaren al eens te veel van zulke verhalen gehoord.

Maar goed het staat dus wel leuk op papier (maar als die milj. komen zitten wij zonder)

29-08-2017 om 12:46

Ze hebben echt geen betere elftal dan vorige seizoen zelfs een mindere en een te kleine selectie 

29-08-2017 om 19:10

beste donny met een extra middenvelder word de fc echt geen 4e of 5e. die 8e plaats moet het doel zijn en misschien wat geluk hebben in de beker. maar even serieus donny , leg eens uit waarom de selectie minder is als vorig seizoen?  waarom de selectie zo klein is , is bekend! eigen jeugd meer kansen krijgen.

skjipke29-08-2017 om 19:38

Ben het niet met je eens. Groningen heeft een betere selectie dan vorig jaar. Nu is het aan Faber er een team van te maken en de heren met de juiste mentaliteit de wei in te sturen. Ben benieuwd over 2 weken tegen VVV!

Marco29-08-2017 om 19:43

Padt heeft volgens de berichten een gelimiteerde transfersom, dus komt er nog een club waar hij naar toe wil en de club het bedrag op tafel legt, dan vetrekt hij gewoon en heeft Nijland het nakijken. Dat NIjland dan geen vervanger heeft dat is passend voor het huidige beleid, want dit gebeurde ook al bij Hateboer. Je kunt een speler en club in alle rust toch gewoon een voorcontract laten tekenen.

Als ik de Arena tegen Ajax zie hoe Padt een must vangbal zonder tegenstander in de buurt recht omhoom stompt, begrijp ik dat menig scout nog niet overtuigd is van een stapje hoger op. Na de rampzalige uitwedstrijd enkele jaren geleden tegen AZ waar iedere corner er invloog heeft hij zich sterk verbeterd op hoge ballen, maar ook tegen een Utrecht zou je zeker bij hoekschoppeHopelijkn willen zien dat hij zou heersen voor het doel. Dat is nog niet helemaal ok.  En op de bankzitten als 2de keeper is financieel leuk, maar een uitnodiging voor het NL elftal etc. kun je dan wel vergeten. Hopelijk gaat hij bij Groningen verder progressie boeken.

Mahi is een beetje overbodig geworden nu Veldwijk en de city huurling zijn gekomen. Dat puzzeltje moet faber slim gaan liggen. Mahi heeft als spits of flankspeler veel doelpunten en dreiging. 

Als verdedigende middenvelder Memisovic gaan neerzetten. Centraal acherin is het vrij gelijkwaardig, waarbij Larsen het toch behoorlijk begint te doen, opbouwend moet dagelijks op getraind worden. Te wierik kan dan naast Larsen. Memisovic is kwetsbaar met ruimte in de rug, dus zet hem maar als mandekker op het middenveld. Doan erbij en de balans en voetbalvermogen is terug.

Martijn 29-08-2017 om 19:47

Padt wordt nu echt niet meer verkocht, dat kan Nijland zich simpelweg niet veroorloven naar de achterban. Hij weet donders goed wat er dan aan kritiek komt. En dat kunnen ze nu niet gebruiken. Denk ook niet dat Mahi nog vertrekt deze transfer window. Wat er nu staat gaan we het tot de winter mee doen. En nu weer rustig slapen allemaal.

Marco29-08-2017 om 20:00

Nijland heeft naast al zijn goede kwaliteiten bij zulke kwesties ongezonde trekjes van een schaamteloze oppertunist. De achterban heeft dan weinig te willen, dat hebben we toch al een aantal keren in het verleden gezien. 

Bij een gelimiteerde transfersom van Padt heeft ook een Nijland ook niks te willen. Bij Mahi schijnt er wel echt onderhandelt moeten worden over de prijs en dan kan Nijland eisen stellen en al of niet instemmen.

rob roy29-08-2017 om 21:14

Volgens de laatste (vertrouwde) berichten heeft Padt sinds 14 augustus 2017 aan z'n verplichte transferlimiet voldaan zodat nu door de club een prijs kan worden gevraagd die in overeenstemming is met de mogelijkheden van deze doelman.

M0i29-08-2017 om 21:34

RR, bedoel je dat verhaal dat hier al eerder circuleerde dat de gelimiteerde transfersom in een transferperiode geldig is tot twee week voor het verstrijken van deze periode, en daarna niet meer, waardoor de club nog de ruimte heeft in deze laatste twee week te schakelen: of nog een vervanger regelen en dan pas instemmen met een transfer, of de prijs zodanig hoog zetten dat een verkoop niet waarschijnlijk is (geen garanties natuurlijk, wanneer Qatar met de beurs gaat rammelen)?

Jantje29-08-2017 om 22:16

Voor de club was beter geweest als deze spelers verkocht zouden worden dat krijg je nog het meest voor deze spelers.

Verder verwacht ik na het zien van de eerste drie wedstrijden niet veel van deze elftal. vooral de laatste twee wedstrijden was het spel van heel slecht nivo. ik zelf verwacht erin blijven al heel wat zal zijn. volgende wedstrijd thuis tegen V.V.V dan zullen ze het spel moeten maken, en ik denk dat al heel lastig zal zijn. 

marcelfcg30-08-2017 om 16:37

Man haal eens een spellingscontrole over je teksten heen. Zullen ze niet minder zuur van worden maar wel beter leesbaar.

rob roy29-08-2017 om 23:15

De negatieve insteek van het verhaal van Jantje zijn we gewend, maar goed, ieder zijn/haar mening. Ikzelf denk dat het team zo lief en lee wel op elkaar ingespeeld zal raken mits er niet zoveel meer geschoven gaat worden met de spelers onderling. Vaste patronen inslijpen is iets dat Faber nog moet leren en de spelers natuurlijk ook. Wedstrijd na wedstrijd zal dat mijns inziens beter worden. De twee thuiswedstrijden hebben we nu gezien dat de strijdlust beter is dan vorig jaar, dus het gaat alleen maar beter worden. En vergeet niet, we hebben al twee van de best voetballende teams in de competitie gehad, 020 en Utreg zijn geen kleine jongens, alleen tegen dat dorpscluppie hadden we moeten winnen, jammer van die twee punten.

30-08-2017 om 08:34

Als Faber het nog niet weet hoe je vaste patronen moet inslijpen kun je dan beter stoppen 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!