Terug

Deel deze pagina:

Statement Boerenmacht: Columns

Door Redactie 6 reacties

Boerenmacht.nl is een onafhankelijk platform, dat geen officiële website (of spreekbuis) is van FC Groningen. Wij behoren tot de alternatieve media en runnen vanuit onze clubliefde als hobby dit groen-witte digitale podium. Vanaf onze oprichting (inmiddels al weer 12 jaar geleden) heeft de site zich ten doel gesteld om een eigen onafhankelijk FC Groningen geluid te hebben. Dit tegen de achtergrond dat de landelijke media voornamelijk de top-3 in de spotlights had en dat voornamelijk is blijven doen. We zijn ondertussen duizenden artikelen verder en kennen ondertussen vele hoogtepunten, afgewisseld met diepe dalen. Zo ook de commotie van dit weekend n.a.v. een ingezonden column...

Op maandag 1 oktober jongstleden kregen wij in onze mailbox een column ingestuurd door Vincent Muskee. Diens bijdrage is vrijdagavond (12 oktober) geplaatst op onze site. De column heeft veel stof doen opwaaien, veelal niet eens zozeer door de inhoud, maar door het feit dat wij een column van deze columnist plaatsten. De strekking luidde; als je zo'n iemand een podium geeft, ben je op voorhand al fout bezig. Met andere woorden, de inhoud kan dan nooit meer juist zijn!

Eén van onze kernwaarden is dat een ieder op onze site het recht heeft op zijn of haar mening, iedereen mag een groen-wit gerelateerd artikel insturen, en iedereen mag - zolang de huisregels in acht genomen worden - reageren. Ook Vincent Muskee, (ook bij ons bekend om zijn vlijmscherpe columns) mag wanneer hij deze goed onderbouwt een mening hebben. Deze mening mag best hard zijn en misschien wel opruiend zoals sommigen beweren, zolang deze maar met feiten onderbouwd wordt. 

Feitelijk bleek het juist te zijn dat Amir Absalem naar PSV had gekund. Wij wisten dat niet! Wat de werkelijke reden is geweest dat dit niet doorging is ons niet bekend. Feit is dat Amir aan zijn contract is gehouden want hij is hier nog. Waarom Amir tot op heden geen basisklant is in FC 1 weten we niet. Feit is dat Tim Handwerker werd aangetrokken als de nieuwe linksback en onder trainer Buijs meestal op die positie speelt. Een verbetering? Los van de (gewetens)vraag wat voor impact dit heeft op de huidige ontwikkeling van Amir... 

Feit is eveneens dat de club Hans Robben recentelijk heeft aangesteld om jonge talenten te begeleiden. Hij gaat zich één dag per week bezighouden met coachen, adviseren en begeleiden van spelers op het gebied van onderwijs, geldzaken en lifestyle. Er bleek terdege sprake te zijn van een hiaat hetgeen op het moment van schrijven feitelijk juist was.

Elke bewering die Vincent in zijn column doet is door de redactie beoordeeld. Een columnist kan zaken die bijvoorbeeld niet lekker lopen gaan chargeren en de manier waarop Vincent dit instrument gebruikt heeft om zijn standpunt te onderbouwen is volledig aan hem.

Wanneer wij een column plaatsen betekent dit automatisch niet dat wij als redactie het volledig met de columnist eens zijn. Waar zou anders het recht zijn op de vrije meningsuiting? Wat is een columnist waard zonder vrijheid van het woord? Wat zijn wij waard als wij bij gelegenheid geen ruimte willen bieden aan een kritisch geluid en dat zonder aanziens des persoons?

Dit verklaart waarom wij deze column hebben geplaatst, immers één van onze kernwaarden is dat iedereen met een goed gefundeerde mening de mogelijkheid heeft in de pen te klimmen. 

De huidige situatie van de club gaat ons allemaal aan het hart! Laten we dit vooral niet op elkaar of aan iemand die een kritische noot plaatst gaan afreageren.

Webcrew Boerenmacht

Reacties:
Ronnie 14-10-2018 om 08:48

Beste redactie,

mooi dat jullie uitleggen waarom de collum is geplaatst, maar wat mij betreft zijn jullie aan niemand uitleg verschuldigd! 

De felle reacties op het forum geven alleen maar aan dat er veel emotie is, het niet goed gaat met fc en we daal allemaal een mening over hebben. En die meningen komen niet altijd overeen en gek genoeg. Dat mag in Nederland.

we hebben de positovoos, de zwartkijkers, de korte stukje schrijvers, de lappentekstschrijvers, de anti jans en nijland, de pro jans en nijlanders. Allemaal mogen ze er zijn en voor allen is plek op deze site. Dat is een compliment aan jullie. En weet je, als iemand het niet eens is met de policy van deze site heeft hij altijd de keuze weg te gaan of eigen site te beginnen. 

Ga zo doorven trek je van niemand wat aan, ook niet als iemand boos wordt omdat zijn reactie wordt verwijderd, Dank voor jullie site, waar ik ook ben, ik log altijd wel een keer in. En dat wil ik graag zo houden.

Ronnie 14-10-2018 om 09:02

Even op inhoud: dat verhaal van absalem die weg mocht en nu nooit speelt is wel bizar. Temeer we daar nu die handwerker hebben staan. Was absalem nu zoveel minder dan handwerker? Ik denk van niet. Hadden we dat geld dan niet kunnen gebruiken om voorin wat te huren?

ik las nog een interview met Kemkers. Begrijp daaruit dat er nog een groot gat zit tussen met de mond belijden dat je inzet op jeugd en er in daden ook alles aan doet om jeugd klaar te stomen voor eerste elftal. Waarom zetten we niet echt in op jeugd en zorgen we voor promotie naar 2e divisie en daarna eerste divisie. Daar is meer weerstand en leren ze voetballen (kijk maar naar de snelle ontwikkeling van spelers van ajax nu ze championsleage spelen) daarnaast is de overgang van tweede naar eerste veel minder groot. Daar valt nog voldoende te halen.

Robben als begeleider is een goede eerste stap, maar de hele organisatie moet die kant op worden gekanteld. Niet 1 persoon die het op moet lossen, maar iedereen moet inzien dat de jeugd het kapitaal vd toekomst is. Dat lijkt mj nog lang niet het geval te zijn. En dat blijkt ook voir een deel uit het verhaal Absalem.

nog een hoop te doen, en ik vraag me af of dat door Jans kan worden gedaan. Deze oude schoolmeester heeft de connectie met de jeugd al lang niet meer. Daar horen jongere mensen bij en op, zij die wel succesvol met jeugd werken en hebben gepresteerd. Een type Kemkers bijvoorbeeld...Door afscheid te nemen van Kemkers en crew heeft fc eigenlijk afscheid genomen van de jeugd. We zijn een andere weg in geslagen en ik hoop dat het wat wordt.

voor nu staat er een mooi sportcentrum en wordt het gat tussen met de mond belijden dat de jeugd de toekomst heeft en de daden die die grote mond waar moeten maken niet kleiner, eerder groter. En dat baart zorgen, want dat is beleidsarm of beter geen beleid

Groen hart14-10-2018 om 09:22

BM ik vond het een artikel met een hoge nieuwswaarde en terecht dat jullie het dan ook plaatsten. Het valt mij wel op dat een aantal forumleden geen kritiek kunnen horen over onze club. De mensen die kritiek hebben zijn nepsuporters of zwartkijkers. Ook ik maak mij na een (weer) eens verloren wedstrijd wel eens schuldig door te reageren vanuit mijn emoties en gelukkig kan dat ook. Iedereen zou hier maar berichten plaatsten hoe goed het gaat dan werd het hier wel heel saai.

ga vooral zo door BM .

Rob197014-10-2018 om 18:08

Vincent, is een journalist die nieuwswaarde op een romantische manier kan brengen, en gaat daarbij soms erg ver, maar dat mag ook. Zolang er geen mensen beschadigd worden, vind ik dit toelaatbaar. En de negatieve inslag, is helaas nu aan de orde. Hier op boerenmacht is dit niet anders, positieve schrijvers, en negatieve schrijvers, schrijvers met inhoud, maar ook schrijvers met een andere inslag om iets te melden omtrent “hun” club.

Het betreffende artikel begint met een feitje omtrent een afgeketste transfer, op de laatste dag, en eindigt met heel veel waarheden omtrent het reilen en zeilen van de club. Niets mis mee. Geef daarom iedereen de ruimte op boerenmacht. 

Nogutsnoglory115-10-2018 om 00:25

Heb ook geen probleem met het stuk van Muskee. Gelukkig voor Absalem is het niet doorgegaan. Vraag is of je echt gelukkig word om voor 300 man voor Jong PSV te spelen op de Herdgang. Gewoon hard blijven trainen en niet zeuren dan komt zijn kans zeer binnenkort zeker als Handwerker zo blijft spelen en Buijs zijn opstellingen maar blijft wisselen. En dan speelt Absalem voor 16.000 man ipv 300 man en wel in de eredivisie ipv de Keuken divisie . 

Heeft dhr Muskee misschien ook nog gevraagd naar de dubieuze rol van Faber in dit verhaal? 

En met alle respect maar ik denk niet dat Absalem de kwaliteiten heeft voor het eerste van PSV. 

marcelfcg16-10-2018 om 10:13

Ik krijg bij dit stuk niet de indruk dat het Muskee gaat om Absalem maar meer dat de gang van zaken rondom Absalem aanleiding is voor Muskee om (wederom) even lekker uit te halen.

Woltjer19-10-2018 om 18:34

BM filtert ingezonden columns en heeft het recht om te plaatsen wat ze willen. Je kan je ook afvragen of het niet interessanter is om proactief mensen en podium te geven die wat meer met de club betrokken zijn, zoals oud voetballers  of coaches. 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!