Terug

Deel deze pagina:

Strijdend FC Groningen capituleert in de extra tijd, 3-2 verlies in Alkmaar

Door Redactie 7 reacties

Wat een zure nederlaag! In de extra tijd onderuit. FC Groningen vocht voor wat het waard was. De ruststand was 0-0. De gasten zaten prima in de wedstrijd. Er werd compact verdedigd, de weg naar voren werd gezocht daar waar mogelijk was en er waren kansen. In de tweede helft kwam het op een 2-0 achterstand door doelpunten van Svensson (in de 53e minuut) en Til (in de 66e minuut). De wedstrijd leek daarmee definitief gespeeld. Twintig minuten voor tijd schoot Tom van Weert de aansluitingstreffer binnen en Ritsu Doan scoorde 7 minuten voor tijd fenomenaal de 2-2 achter Bizot. In de 92e minuut kopte Jahanbakhsh een corner tegen het net. Een anti climax!

eerste helft
Het eerste doelgevaar kwam op naam van FC. Een indraaiende hoekschop van Juninho Bacuna werd door Bizot weggestompt. Kort daarna kreeg Grunn een vrije trap. Het schot van Juninho Bacuna ging over doel. De thuisploeg nam het initiatief over. Op aangeven van Idrissi schoot Jahanbakhsh ruim over. Een paar minuten later pakte Sergio Padt een harde voorzet van Jahanbakhsh. Ajdin Hrustic was dichtbij de 0-1. Een laaggenomen corner van Juninho Bacuna scheerde door de Alkmaarse zestien, de bal werd naast geschoten. Aan de andere kant van het veld miste Weghorst een grote kans, de bal (werd deze van richting veranderd?) rolde voorlangs en naast.

Halverwege het eerste bedrijf was ook Jahanbaksh wel heel dichtbij de openingstreffer. Met een individuele actie passeerde de aanvaller een paar Groningers en schoot van dichtbij hard over. De druk nam toe. Sergio Padt keerde het schot van Ouwejan en tikte (rebound) in tweede instantie de bal over de lat. Ook Koopmeiner's inzet werd gestopt.

Juninho Bacuna kreeg een gele kaart na een "reparatie" overtreding. De Alkmaarders bleven drukken, de gasten stonden compact. Zeefuik onderscheidde zich met een prima blok voordat Idrissi gevaarlijk kon worden. Uit de tegenstoot die in een hoekschop eindigde was FC Groningen dichtbij de 0-1. Op aangeven van Ritsu Doan kopte Mike te Wierik op de paal.

tweede helft
De wedstrijd ging op en neer. Er ontstonden mogelijkheden voor van de Looi en Memisevic na een corner. En dan opeens viel de 1-0. AZ zette een aanval op waarin Svensson die een aanval opzette, het eindstation was met een hakbeweging achter het standbeen. Aan de overzijde van het veld tikte Bizot de omhaal van Mimoun Mahi over de lat. Op aangeven van de ver doorgekomen van Midtsjö schoot Jahanbakhsh naast.

Bizot pakte een indraaiende bal van Ajdin Hrustic. Een schot van Jahanbakhsh draaide over het doel van Sergio Padt. In de 65e minuut werd het 2-0. Til was vrijgespeeld en schoot in. Sergio Padt redde in eerste instantie met één hand, de rebound bleek niet meer al te moeilijk. De wedstrijd leek definitief gespeeld. Janhanbakhsh kreeg de mogelijkheid op 3-0 maar schoot kansrijk over. Ook Weghorst kreeg via een corner een dot van een kans. En uit het niets (een afstraffing hing op dat moment in de lucht) viel de 2-1. Ritsu Doan stoomde het zestienmeter in en bereikte Tom van Weert die zwaar werd vastgehouden maar knap inschoot.

Ludovit Reis maakte zijn opwachting voor Juninho Bacuna. Van Overeem kwam in het veld voor Til. Weghorst kreeg een kans maar kopte naast. Svensson had last van een blessure, van Overeem loste hem af. Ajdin Hrustic werd vervangen voor Jesper Drost.

FC Groningen bleef strijden en er in eenn resultaat geloven. De druk werd opgevoerd. Op de rand van de zestien hield Ritsu Doan een paar verdedigers bezig om daarna vernietigend uit te halen. Wat een goal! 2-2, kopen die man!!! Jahanbakhsh was nog dichtbij de 3-2, de bal werd via Sergio Padt over de lat getikt. De corner leverde niets op. Uriel Antuna verving Mimoun Mahi. Zeefuik ging op de bon na te stevig doorkomen op Ouwejan. 

Er kwamen 3 minuten extra bij. Sergio Padt keerde een bal van Weghorst. AZ kreeg een hoekschop en daarna nog één die werd ingekopt door... Jahanbakhsh, 3-2...  Een deceptie! Mike te Wierik ging nog op de bon. Daarna zat de wedstrijd er op.

Opstelling AZ: Bizot, Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan, Midtsjö, Til, Koopmeiners, Jahanbakhsh, Weghorst, Idrissi

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te wierik, Memisevic, Warmerdam, Doan, van de Looi, Mahi, Bacuna, Hrustic, van Weert

Reacties:
FC Bayern19-03-2018 om 08:57

Toch nog maar even een reactie:

Ondanks de ingecalculeerde en terechte nederlaag is de manier waarop natuurlijk zuur. Het is aan Padt en de onscherpte van AZ te danken dat het bij rust nog 0-0 staat. Groningen begon sterk, maar na 5 a 10 minuten was dat helaas alweer voorbij, de rest van de eerste helft achter de feiten aangelopen, al is dat tegen dit AZ geen schande natuurlijk. Groningen kwam er niet echt uit met als resultaat kansloze lange ballen. Mahi en van Weert slecht en totaal onzichtbaar.

Tweede helft vond ik aan stuk beter maar toch kom je (niet onverdiend) op 0-2, dan denk je wedstrijd gespeeld. Vervolgens recht Groningen de rug aan de hand van weer een beresterke Doan (KOOP DEZE MAN!!!!) en komt zowaar nog op 2-2. Vervolgens vlak voor tijd weer een hele slappe ingreep van Warmerdam en dan is het alsnog gespeeld.

Positief: Doan, Padt en Zeefuik

Negatief: Warmerdam, waar die mee bezig was weet ik niet, maar het had weinig met voetbal te maken, totaal futloos sjokken en slap ingrijpen, hij leek gisteren wel een mengeling van Bacuna en van Nieff. Veruit de slechtste man van het veld en (mede) debet aan alledrie de tegendoelpunten.

Als ze het voetbal van de tweede helft doorzetten kunnen ze tegen mindere tegenstanders wellicht nog weer wat punten pakken.

Tim19-03-2018 om 10:12

Altijd weer hetzelfde liedje, een compleet nutteloze wissel om Antuna nog voor Mahi te brengen in de laatste minuut. Vervolgens staan ze elkaar bij een standaard situatie allemaal dom aan te kijken. Zoals al gezegd was Warmerdam echt compleet van het padje gisteren, die goal van Svensson zag je 15 seconden van te voren al aan komen en hoe vaker je het terugkijkt en op Warmerdam let hoe pijnlijker het wordt.

brummie19-03-2018 om 11:14

Warmerdam is nog jong, en had ook gewoon een hele goede tegenstander gisteren. Daarnaast werd er een aanvallende fout gemaakt door Jahanbakhsh vooraf gaande het doelpunt. Het was niet slim van Warmerdam, maar menig scheidsrechter fluit hier gewoon voor.

Fc heeft tegen een in prima vorm verkerend Az goed partij gegeven en met een beetje meer geluk, behaal je hier gewoon resultaat.

 

rob roy19-03-2018 om 11:36

Enige tijd geleden waren hier forumleden die Warmerdam één van de beste linksbacks van Nederland noemden. Nu speelt die jongen een slechte wedstrijd, dat wel, en wordthij gelijk met grond gelijk gemaakt en kan er helemaal niets meer van. Onbegrijpelijke reacties.

FC Bayern19-03-2018 om 14:45

Ik moet hier toch even op reageren. Ik zei in mijn initiele verhaal dat Warmerdam gewoon enrom slecht speelde. Dat is heel wat anders dan hem een slechte voetballer noemen. Ik vind dat hij over het algemeen redelijk meehobbelt, maar zoals hieronder ook al verteld heeft hij vaker cruciale fouten gemaakt (oliedomme penalties veroorzaakt etc.). Dat mag best gezegd worden! Net zoals ook gezegd mag worden dat hij nog jong is en kan groeien. Laten we hier aub niet de verongelijkte millenial uithangen die bij het minste geringste tegengeluid huilend in een hoekje gaat liggen, kom op zeg.

rob roy19-03-2018 om 15:12

Zet Van Nieff er dan neer, zien wat er dan gebeurt!!!

FC Bayern19-03-2018 om 15:32

Reactie op Rob Roy hieronder. Kan je niet lezen? Waar zeg ik dat Warmerdam gewisseld moet worden? Ik zeg gewoon dat hij slecht gespeeld heeft en vergeleek zijn spel in de wedstrijd juist met van Nieff. Dus daaruit kun je concluderen dat ik van Nieff juist het liefst niet meer opgesteld zie worden. Maar blijkbaar mag ik geen kritiek op Warmerdam geven? Dit is een discussieforum en daar worden meningen geuit, als je daar niet tegen kan kun je wellicht beter wegblijven.

rob roy19-03-2018 om 15:49

Discussie forum is juist en daarom geef ik MIJN reactie. Of mag jij alleen jou mening verkonden???? Beetje onzin vind je niet????

FC Bayern19-03-2018 om 16:12

Jij hebt het in je eerste post over met de grond gelijk gemaakt en. Onbegrijpelijke reacties. Terwijl ik Warmerdam hier helemaal niet met de grond gelijk gemaakt zie worden. Er zijn een aantal mensen die zeggen dat hij een slechte wedstrijd speelde en dat is gewoon waar. Dat jij dan iedereen met kritiek beschuldigd van het "met de grond gelijk maken" vind ik een beetje triest en dat is mijn mening.

rob roy19-03-2018 om 17:30

Prima meneer FC Bayern, ga door met waar je mee bezig bent, het is MIJ de moeiete niet waard om hier verder nog woorden vuil te maken. Ik heb mijn standpunt in deze duidelijk gemaakt en wat een ander daar van meent of vind is in mijn ogen van ondergeschikt belang. Wat ik nog wel kwijt wil is het feit dat er op diverse fora spelers, ook van andere clubs, geen fouten meer mogen maken en daarop direct op worden afgerekend.

Een prettige dag nog.

19-03-2018 om 12:28

Warmerdam begon heel goed, maar maakt net als van Nief te vaak cruciale fouten. Valt me tegen van hem. Kritiek lijkt me terecht.

Johann Hermann19-03-2018 om 12:45

Oké, kritiek is deze keer ook wel tercht maar in meereder westrijden heeft deze speler laten zien dat hij wel kan verdedigen. van Nieff mag Warmerdam z'n veters nog niet knopen en om zo'n speler op één westrijd af te branden, nee dat gaat niet op.

TomFCG19-03-2018 om 14:10

Het is al maanden kommer en kwijl. Warmerdam maakt bijna wekelijks beslissende fouten

Johann Hermann19-03-2018 om 17:51

Alleen forumleden zijn perfect en maken nooit fouten. Een knaap als Warmerdam steunen door een iets mildere opvatting over z'n spel hier op dit forum te spuien. Niets daarvan, gelijk vol op de aanval want ja, hij heeft 2 keer een strafschop veroorzaakt en laat geregeld z'n man lopen. Weg met die vent, moet het zo!!!!!!

19-03-2018 om 13:05

Niet 1 wedstrijd, meerdere. Hij heeft ook enkele lompe penalties veroorzaakt.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!