Terug

Deel deze pagina:

[Update + interviews] Strijdend negental FC Groningen ten onder tegen AZ

Door Redactie 22 reacties

De wedstrijd is geëindigd in een 1-3 nederlaag. Jeff Chabot kopte in de eerste helft FC op voorsprong, echter binnen twee minuten schoot Idrissi de gelijkmaker binnen. Op slag van rust werd Zeefuik (update - met één keer geel en direct rood) van het veld gestuurd. Ritsu Doan miste een penalty. Na de pauze bleef de stand lang in evenwicht. Een kwartier voor tijd bezegelde Midtjsjö het lot en schoot de 2-1 achter Padt. Ajdin Hrustic pakte zijn tweede gele kaart en kon ook naar de kleedkamer. In de slotfase bepaalde Maher de eindstand op 1-3 met een hard schot in de korte hoek.

eerste helft
Het spelbeeld golfde op en neer tijdens de openingsfase. FC toonde dreiging zonder tot kansen te komen. Een mogelijkheid voor de gasten ontstond door Deyovaisio Zeefuik die door het midden uitverdedigde. Svensson kon bijtijds worden afgestopt. Kort daarna zeilde een voorzet net langs het hoofd van de inkomende Johnson over de achterlijn. Yannick Pohl kreeg een gele kaart na een te opzichtige overtreding op Ouwejan.

Na ruim een kwartier leek het raak te zijn. Johnsen werd op het hoofd bediend door Svensson die vogeltje vrij raak knikte, op advies van de VAR werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. De gasten zetten aan maar aan de overzijde van het veld ontstonden mogelijkheden voor FC. 

In de 25e minuut was het echt raak. Een corner werd ingekopt door Jeffrey Chabot, 1-0. En nog geen 2 minuten later was het 1-1. Svensson die nog net de bal voor de achterlijn wist binnen te houden trok de bal diagonaal voor op Idrissi die geheel vrijstaand Padt kansloos liet.

Groningen werd meer teruggedrukt. Ritsu Doan was de tweede Groninger die een gele kaart ontving na een niet al te zwaar vergrijp. Op slag van rust werd het spel stilgelegd nadat opnieuw AZ had gescoord vanuit buitenspel. De VAR had wat gezien. Het bleek dat Zeefuik zich in duel had bezondigd (kwam met zijn voet uit op de wreef van de tegenstander) en met (update) direct rood op zak was het einde oefening.

In de extra tijd ging de bal bij AZ op de stip nadat Til te opzichtig Chabot had vastgehouden in de eigen zestien. Ritsu Doan legde aan, Bizot verrichtte redding.

tweede helft
Met een man minder trok Groningen zich terug op eigen speelhelft en werd het nagenoeg eenrichtingsverkeer. Sergio Padt stond in de baan van het schot van Johnsen die na een knap lopende aanval bijna scoorde. Ludovit Reis verving Yannick Pohl en Ritsu Doan werd doorgeschoven als diepste spits. Sergio Padt verrichte een prima redding op het schot van Til. En wat een fantastische safe van Padt op de vrijstaande Idrissi!

Na uur was er een groen-witte opleving. Een prima aanval over meerdere schijven bereikte Michael Breij die via de lat overschoot. Een minuut of vijf later moest Bizot gestrekt op het schot van Ritsu Doan. AZ paste een dubbele wissel toe, Maher en Seuntjes kwamen in de ploeg voor Hatzidiakis en Johnsen en voerde de druk op.

Een kwartier voor tijd viel de 1-2. Midtjsjö was het eindstation. Ajdin Hrustic die betrokken was bij een klein opstootje met Gudmundsson kreeg zijn tweede gele kaart en moest eveneens met rood van het veld. Uriel Antuna maakte zijn opwachting voor Michael Breij. Ook Tim Freriks kreeg speelminuten, hij verving Tim Handwerker. In de slotminuut schoot Maher de 1-3 in de korte hoek. 

Als op basis van inzet en strijdlust ook een punt kan opgeleveren, was dit zeker verdiend geweest. Het mocht niet zo zijn. Aankomende donderdag is de volgende thuiswedstrijd (beker) tegen FC Twente. 

opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisvic, Chabot, Handwerker, Warmerdam, Breij, Doan, Hrustic, Pohl

opstelling AZ: Bizot, Svensson, van Rhijn, Hatzidiakis, Ouwejan, Midtsjö, Til, Koopmeiners, Gudmundsson, Johnsen, Idrissi

Hoofdtrainer Danny Buijs over met applaus van het veld gaan na de 3-1 verloren wedstrijd

Jeff Chabot, maker van de eerste goal dit seizoen in het Hitachistadion

Mike te Wierik over FC Groningen - AZ

Marco Bizot, terechte overwinning AZ en gelukkig pak ik die penalty

Oussama Idrissi terug in Groningen, pakt z’n goal mee en voelt zich op z’n plek bij AZ

 

 

Reacties:
appie happie23-09-2018 om 17:02

Zo zo  turbo  redactie van BM..jullie zijn snel vandaag.

Ik heb reeds alles gezegd ,zit nu in de auto naar schiphol alwaar mijn vliegtuig gaat over zo'n 3.5 uur  naar zonnige oorden.(zit nu nog na te verrekken van de kou,vrouw rijdt) ik volg Twente en Utrecht vanuit een andere tijdzone..en hopelijk gaan we dan wel echt winnen.

 

Ik vond de FC strijden zoals wij dat willen..en vanuit dat standpunt gezien denk ik dat het wel goed komt..

Ik zeg hastalapasta tot de volgende...

Groen hart23-09-2018 om 17:17

Appie fijne vakantie 

Kevin23-09-2018 om 19:01

Lekker Appie, was het voor iedereen maar zo'n feest! Fijne vakantie! ;)

campesino23-09-2018 om 17:15

In tegenstelling tot de meesten hier vond ik hrustic goed spelen. Voor mij samen met padt en doan de beste groningers. spel was zeker niet best, maar strijd en inzet maakte veel goed. als ze zo blijven strijden en er in blijven geloven komen de puntjes vanzelf. de scheids wapperde overigens wel heel snel met geel voor de spelers van groningen. Hopelijk komt de ommekeer tegen de tukkers.

Nachtwacht23-09-2018 om 17:17

en Chabot...

Nachtwacht23-09-2018 om 17:16

We zitten dit seizoen duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Tegenstanders schieten hem van onmogelijke hoeken binnen... wij missen penals en schieten op de lat.

Ik heb vandaag genoten van de sfeer, van de strijd en van bijv een Padt.

Geweldig hoe Doan in zijn eentje vier spelers het bos in stuurt, waarom speelt hij niet vast in de as. Chabot laten staan wat mij betreft (tenkoste van Memi).

Het komt wel goed dit seizoen...

Marco23-09-2018 om 17:28

2 domme overbodige rode kaarten. Spelers wel hard gewerkt.

Nieuwe spits is wel wat balvaste dan Van Weert. Momentje in de 20 minuut in de 5 had Van Weert hem er in gerommeld. 

Doan had de kado strafschop moeten maken.

Wordt weer een moeilijk seizoen.

 

skjipke23-09-2018 om 17:55

De 1-2 was totaal niet nodig. Verdedigen door het midden, bal wordt opgepakt en tegengoal. Gebeurde een halve minuut daarvoor ook al. Kon toen al mis gaan. Heb genoten van de vechtlust en de wisselwerking met het publiek.

appie happie23-09-2018 om 17:57

Klopt dat van de 1-2  don balverlies..cq slecht inspelen.uitverdedigen..

Groen hart23-09-2018 om 18:11

Opvallend hoe ajaks overal mee weg komt en grunn twee x rood kreeg. Klasse justitie vd knvb .

marcelfcg23-09-2018 om 20:25

Rode kaart Zeefuik zwaar overdreven maar de beide kaarten van Hrustic zijn helemaal zijn eigen schuld. Hiermee benadeeld hij enorm zijn eigen ploeg. Ik hoop dat Buijs hem hier flink op aanpakt.

Hendrik23-09-2018 om 18:52

Ik denk na alle wedstijden reageer ik nu even. Een degradant heeft altijd pech. Heb nu alle wedstrijden wat bekeken. Het is niet alleen pech  maar ook een onervaren trainer en een Ron Jans die nooit aangesteld had moet worden en onder toezicht van een Hans Nijland .Meer kan ik er niet van maken. Het is een neerwaartse spiraal. Geld is er niet. 

Maar met lege tribunes een stadion wat er van de buitenkant niet uitziet.  Kut muziek als er gescoord wordt. Kortom sfeer is er niet meer. 

De economie is hier bar en bar slecht.

Bij degradatie ga je veendam achterna.

Er is hier niets. Er zijn hier de meeste werklozen.

Kwa voetbal compleet inspiratie loos.

Ook vandaag. Ik vondt de rode kaart terecht. 

Zo kom je niet in. Over de tweede rode wil ik niks van zeggen

Het is gewoon zoals het is nu 

Grunn staat terecht onderaan.

Er zit helemaal niks in geen spel geen verhaal.

Waardeloos. 

Er zit bij grunn geen enkele lijn in.

Geen voetbal.

Kijk naar Heracles daar zit en een Jesper Drost en joell van nieff op de bank .

Kun je zien wat voor rotzooi hier rondloopt.

Dat zegt genoeg.

Maar degradatie gaat ze de kop kosten

Een stadion van 22.000 man 

Er zitten er tussen de 10.000 en de 12.000 man.

Is niet best.

Maar Dat is mijn mening 

Trouwens waar zijn  Kees en Rob Roy

 

Groen hart23-09-2018 om 18:59

Hendrik je hebt wel gelijk maar het blijft wel heel pijnlijk . 8 jaar geleden de hel van het noorden nu zo ver afgegleden .en jans roep ik al langer maar bij de meesten  hier nog steeds een held. Hoe kan een heracles met een veel lagere begroting het zo goed doen? Haal daar de scouts weg ?

appie happie23-09-2018 om 19:08

Nou Hendrik,

Gelukkig reageer jij hier bijna nooit,houden zo.

Positief blijven en probeer  dat, er zit zeker  muziek in de FC. Maar een diesel komt traag op gang,zal goed komen Fc wordt gern tweede Twentevecht niet.

 

Omg moet nu door de douane..

MisterFC23-09-2018 om 18:56

Wat een treurnis. De typische domme fout dat vrijwel direct na een goal een tegegoal volgt. Blinde zeefuik die eraf moet (zal nog vaker gebeuren). Doan die een penalty mist. Ja, dan weet je dat het over en uit is. 

Wederom, het beleid van Jans en co is een belediging naar de supporters. Een nog jonger elftal als vorig seizoen, nog smaller en wederom een onevenwichtijg onervaren middenveld.

Marco23-09-2018 om 19:07

Klasse doelpunt van Maher, viel ook sterk en bal vast in. Zonde dat Groningen hem geen contract heeft aangeboden.

MisterFC23-09-2018 om 19:57

Precies, maher zou een aanwinst geweest zijn

GJD23-09-2018 om 19:09

Heb vandaag een prima Groningen gezien. Jammer dat we voorin vandaag de kwaliteiten van Mahi moesten missen, had zeker een paar extra kansen opgeleverd. En... het is een unicum, maar ik denk dat we voor het eerst sinds mensenheugenis uit een corner hebben gescoord. Op naar Twente, alle vertrouwen in.

Groen hart23-09-2018 om 19:32

Gjd Mahi al een half jaar uit vorm !

Hendrik23-09-2018 om 19:22

Ik heb het Oosterpark beleefd.

Dwigth Lodeweges

Dwightje rot op olle olle 

Toen nam Ron Jans het heft over

Hoop niet en dat wil ik zelf ook niet dat je dit soort toestanden hier krijgt 

Maar we Zullen het zien

appie happie23-09-2018 om 19:59

Nou sorry Hendrik..pfff olé maar ik loop al vanaf 1969 bij de fc .. en tis vaker kantje boord geweest..maar ben nooit negatief...en zelfs/ook deze x komt het goed met wat ik vandaag gezien heb..

Maak je dus geen zorgen..

Hendrik23-09-2018 om 19:23

Er moet toch resultaat komen.

Rooie23-09-2018 om 19:48

Met deze inzet van vandaag, had onze FCG zeker punten gepakt tegen Zwolle en Tilburg. Erg jammer dat er onnodig 2 rode kaarten werden gepakt. AZ heeft teveel kwalilteit, om de ruimtes tussen linies dit groter en groter werden niet te benutten.

Doorgaan met deze inzet. Laat de ruimtes, ook op de tribunes, niet groter worden.

Genoten van de inzet van Pohl en Chabot (beiden goed!), met de juiste mentaliteit om te willen winnen. Ik had Chabot de pingel wel gegund. Al met al zit er een stijgende lijn in. Na de pot tegen Utrecht, gaan er zeker punten komen. Wel verwacht ik dat we het rechterrijtje niet uitkomen. Maar tussen de 10e en 12e plek is ook goed. Als we er maar in blijven.

Cantona23-09-2018 om 20:45

Inzet was goed maar voetballend was AZ, ook toen we nog met 11 man waren ,een maatje te groot.

Ondanks de nederlaag was er wel leven in de brouwerij en heb ik wel lichtpuntjes gezien.

Pohl een hardwerkende en fysiek sterke speler,

Hrustic kan wel voetballen maar moet gewoon scherper zijn ,90 minuten gefocust en verder naar voren spelen 

Reisz moet gewoon in de basis

Maar de wissel van Pohl begreep ik niet.

 

Eduard2123-09-2018 om 20:50

gaan wij voor de winterstop een trainerswissel zien?. Had handwerker vandaag lood in zijn schoenen zitten de beste man was niet om vooruit te branden. Oogde erg vermoeid.

23-09-2018 om 21:11

GroningenZuid23-09-2018 om 22:32

FC Groningen was helemaal niet slecht. Die rode kaart was onfortuinlijk maar daarna krijgen we een strafschop, jammer dat die niet zit anders rust je met 2-1 terwijl je al met 10 staat. Daarna nog een bal op de lat. In die fase vond ik Groningen niet eens onderdoen ondanks de ondertal situatie. Doan stond op een eiland maar draait af en toe zeer goed weg en was gewoon sterk aan de bal, geeft soms ook zeer goede steekballen door het midden die de rest van de onbenullen niet snappen.

Met 9 man wordt het natuurlijk wel heel moeilijk. Toch deed AZ er weinig mee.

FC Groningen blijft voor mij wel absoluut een degradatiekandidaat. Het is echt een heel matige ploeg, met vrijwel geen scorend vermogen. Moet je blij zijn met zo'n Pohl? Ik zie het niet. We hebben een matige spits als Van Weert ingeruild en volgens mij is dit eentje met een nog lager rendement. Naast een scorende speler is zo'n werkpaard leuk maar zo'n scorende speler hebben we niet. Pohl is een spits die 4 goals per seizoen maakt, in Denemarken.

Niet gek dat we de minst scorende ploeg in de ED zijn. Hopen dat NAC, Graafschap onder ons blijven en daar moet nog een bij. Want ik vind eigenlijk dat een Emmen meer strijd op de mat legt en makkelijker scoort, Excelsior idem (hadden moeten winnen van Heerenveen). PEC stijgt ook nog wel, die hebben een beter middenveld en aanval dan wij. Onze voorhoede is de slechtste van de ED.

 

Vader Inc. 23-09-2018 om 23:11

Pfff. Wat weer een vertoning zeg. 

Wat mij opviel is dat, toen Reis erin kwam ook het gif in het spel kwam. Waarom staat ie niet in de basis. Hrustic alstublieft haal die er uit man

GroningenZuid23-09-2018 om 23:16

Die speelt voorlopig niet.

Nogutsnoglory124-09-2018 om 01:02

Volgens mij mag Hrustic wel mee doen tegen Twenthe voor de beker. Rechtstreeks rood van Zeefuik betekent wel een schorsing voor hem. Maar hopelijk stelt hij Hrustic voorlopig niet weer op. Hij was iets beter dan de vorige wedstrijden maar man oh man wat lijdt hij veel balverlies en is hij nonchalant . Reis moet zo wie zo altijd spelen en liever van der Looi of Breij dan Hrustic in de basis. Hrustic mag tegen Utrecht niet spelen maar tegen Twenthe wel volgens mij. 

brummie24-09-2018 om 09:41

Verdedigend had FC het weer aardig op orde, aanvallend was het wederom moeilijker. UIteraard, waren Mahi en Cassiera er niet bij, en vond Pohl energiek spelen. Het was een rare wedstrijd, mede door het abitrale trio en de VAR. 

Onnodig puntverlies tegen AZ, net als tegen Zwolle. Met 1 en 2 mannetjes minder werd er nog volop gestreden, je vraagt je af waarom niet vanaf het begin? Het zal een vertrouwenskwestie zijn. Dat Doan zijn penalty mist en Breij zijn geweldige poeier op de lat schiet heeft niets te maken met (wan) beleid, maar met pech. Doan, beste man op het veld, schoot helaas penalty veel te slap in. 

Vond dat Ritsu, zeker in de eindfase 2e helft helemaal voorin erg goed speelde. in de 1e helft moest hij veel verdedigend werk verrichten, dat is jammer want dan speelt hij in mijn ogen te weinig in zijn kracht. 

Het applaus van de supporters na de wedstrijd was meer dan terecht. We hoeven nog niet te wanhopen. Jammer dat je 3 thuiswedstrijden verliest, waarvan sowieso 2 onnodig. Rug rechten en op naar a.s. donderdag!

Andries24-09-2018 om 11:58

Sinds de Euroborg de Noordloose stadion werd ging ook mis met de FC.

Advies: terug naar Euroborg.

Doan moet niet verdedigen, maar aanvallen.

Messi en Ronaldo verdedigen ook niet, maar maken doelpunten.

De verdediging vind ik niet goed spelen: zien situaties niet.

Misschien toch een ervaren trainer?

Trouwens van Bommel doet het wel goed.

Zeefuik is een gevaar voor de FC: veel onbesuisde ingrepen.

Lege tribunes worden als dit zo doorgaat weggehaald.

Grapje. 

Leegloop is ook een gevolg van TV wedstrijd kijken.

Bij GVAV waren lichtwedstrijden tegen gerenommeerde buitenlandse clubs, als FC Köln en Dynamo Moskou (Yashin).

Köln met Overath en Weber wonnen met 5-0, met prachtig golvende aanvallen: GVAV werd overlopen.

 

 

 

 

GroningenZuid24-09-2018 om 13:19

Van Bommel doet het goed omdat hij ervaring heeft opgedaan als assistent in diverse landen. Daarnaast is zijn schoonvader in zijn kielzog meegekomen en Bert van Marwijk is al helemaal geen koekenbakker. Mark was een topspeler die alles heeft bereikt, een leider en strateeg in het veld was. Welbespraakt en smerig, vaak scheidsen meenam. Ideale trainer in spe.

Maar ook hij is zo goed als zijn materiaal, bij dit FC Groningen valt bijna geen eer te behalen. Je hebt simpelweg te weinig scorend vermogen, geen creativiteit en geen leider. Doan is inmiddels wel bekend, wordt in de gaten gehouden. De rest kun je wel wat meer vrijheid geven, als je Doan insluit neutraliseer je ons al. En die Pohl die naar buiten loopt ipv knijpt bij een geweldige steekbal van Doan, die snapt er dus ook niets van. 

Het is een identiteitsloos en kleurloos elftal. Het vertrek van jongens als Kieftenbeld, Lindgren en De Leeuw, onze laatste goede periode, is nooit goed opgevangen. De meeste aanwinsten zijn per seizoen slechter geworden. 

 

 

 

 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!