Terug

Deel deze pagina:

The day after....

Door Sigrid Elsinga 40 reacties

Gisteren was ik getuige van opnieuw een teleurstellend resultaat van mijn cluppie. Tegen laagvlieger Excelsior, was het niet om aan te gluren! Even kwam er een opleving na het doelpunt maar al snel ebte dat weg. Achteruit lopen was het motto, en iedereen weet dat zoiets vrijwel nooit goed uitpakt. Ik maak me zorgen, grote zorgen... Het stadion vertoont steeds meer lege plekken. Na 2 wedstrijden, heb ik mijn buren in het stadion niet meer gezien. 

Waar het aan ligt? Sowieso doordat we in het stadion niet bepaald verwend zijn met klinkende overwinningen. Ja, we verliezen ook weinig maar het is inspiratieloos voetbal. Linssen is op de plek van Rusnak gekomen maar kan dat domweg niet aan. Ik erger me met de week meer aan hem.

De wissels zijn me ook niet altijd duidelijk. Natuurlijk, Faber moet roeien met de riemen die hij heeft, maar tegen Excelsior je spits eruit halen voor een middenvelder, daar snap ik niks van. Maar ik geef toe, ik heb er ook niet voor geleerd ;) 

Het spelen op zaterdagavond; af en toe een wedstrijd op zaterdag is leuk en sfeervol maar ik ben meer voor de zondag. Hans Nijland zegt dat hij daar niet heel veel aan kan doen. Ik kan me echter herinneren dat hij -ik meen vorig seizoen- het er wel degelijk doorgesleept heeft dat een aantal wedstrijden werd verplaatst. Zowel dag als aanvangstijd. Nu slaat de balans te ver door. 

En dan GF. Degenen die mij kennen, weten dat ik een soort haat/liefde verhouding had met deze groep. Daar zijn allerlei redenen voor, die ik niet allemaal kan en wil vertellen. Voor de sfeeracties en lawaai in het stadion krijgen ze van mij alle credits. Waar ik niet content mee was, was het links en rechts schofferen van mensen die hart en ziel in de club steken; al dan niet met "ludieke" acties en open brieven. Feit is wel dat het nu op Noord een beetje stuurloos is. Ook dat werkt uiteraard niet mee om een sfeervolle wedstrijd te zien. 

In mijn optiek moet er een wisselwerking ontstaan tussen het team en publiek. Het team zal moeten laten zien dat ze er vol voor wilen gaan. Opgestroopte mouwen en laat de plaggen maar door de lucht vliegen, de grasmat kan dat prima hebben. De supporters moeten laten zien dat ze het team steunen. En dat zonder uitfluiten en boe-geroep! 

Ik waande me gisteren even in een weiland vol koeien... Want dat doe je niet, je eigen team uitfluiten en uitloeien!! Ik blijf gewoon de wedstrijden bezoeken en blijf zitten tot het afgelopen is. Na afloop bedank ik de spelers. Want niemand kan mij wijsmaken dat ze het leuk vinden, dat het niet loopt.

Volgend seizoen heb ik opnieuw een seizoenskaart. Want mijn cluppie in de steek laten? Dat nooit!!! 

Reacties:
05-02-2017 om 22:48

Mooi stuk , maar na een wanvertoning blijf ik even zitten en laat ik even goed blijken dat ze er niks van gebakt hebben , een applaus verdienen die koekebakkers dan niet.

05-02-2017 om 23:00

Maar zal altijd de fc blijven bezoeken in goeie en in slechte tijden , maar ik vind wel dat je mag laten zien na een goeie of slechte wedstrijd hoe ze gepresteerd hebben. En nogmaals ik vond het gisteren dus echt geen applaus waard en dat mogen die gasten best weten, anders worden het zo van die verwende watjes. En hopelijk word de wisselwerking tussen publiek en team snel beter want de sfeer is echt bagger zo zonder die vlaggenzwaaiers

Hgz05-02-2017 om 23:00

Weet je wat een seizoenkaart  kost? Voor dat geld mag je toch ook wat verwachten? Als het goed is krijgen ze applaus en als het slecht is gefluit zo simpel is het. 

M0i05-02-2017 om 23:20

Heel nobel hoor, en veel respect voor je onvoorwaardelijke steun aan je club. Ik kan dat niet. Ik betaal een kleine 600 euro per jaar voor 2 plaatsen, om enigzins te worden vermaakt. Tegen Excelsior heb ik mij stierlijk verveeld. En als het niet beter wordt is dit echt het laatste seizoen. 

De afkeurende geluiden moet je ruim zien denk ik. Tegen het spelersbeleid, de scouting en de te zoute patat. De FC voert een beleid van "milk the cow until she dies". Niet een wake up call tegen Excelsior zal het tij doen keren. Pas wanneer de JL in beeld komt of de centjes niet meer op orde zijn mag je hopen dat het beleid drastisch op de kop gaat.

 

 

brummie06-02-2017 om 08:45

Prima verwoord Sigrid, het uitfluiten en boegeroep heeft in mijn ogen weinig te maken met je club supporten. Daarnaast 

gaan ze er zeker niet beter door voetballen. Blijf ook altijd zitten tot na het fluitsignaal en bedank de spelers. Als ik de reacties hierboven lees is clubliefde en steun aan de club blijkbaar ook geld gerelateerd. En nee, ik kan niet in ieders portemonnee kijken, en begrijp ook wel dat ieder zijn of haar eigen afweging maakt om wel of niet heen te gaan. En iedereen wil natuurlijk value for money. Maar denk dat de echte supporter meer in emotie de club steunt dan in ratio (geld).

Wat betreft de zaterdagavondwedstrijden 2 a 3 per jaar is leuk, maar zie liever de zondag als vaste speeldag. Alhoewel de uitslag aangaf een lichte voorkeur voor de zondag. Desondanks was er een aanzienlijk deel van de supporters in de enquete bij FC aangegeven een voorkeur te hebben voor de zaterdagavond, wegens de sfeer.

Ach bij elke club is er wel wat, zo ook bij FC, toch mis ik af en toe de beleving en respect zoals in Engeland in stadions. 

Geen geloei en boegroep, maar bij winst of verlies de spelers bedanken. Zo hoort het (in mijn ogen).

 

 

06-02-2017 om 08:50

S

06-02-2017 om 08:50

S

06-02-2017 om 08:50

S

06-02-2017 om 08:50

S

06-02-2017 om 08:50

S

06-02-2017 om 08:50

S

06-02-2017 om 08:51

Ik heb geen idee wat er zojuist mis is gegaan maar kennelijk is er iets niet helemaal goed gegaan,zie bovenstaande reacties van mij.

Mijn excuses!

06-02-2017 om 09:30

Wat ik niet begrijp Brummie hoe je de de spelers kan bedanken voor een wanvertoning? En je zegt ze gaanecht niet beter spelen van een fluitconcert of wegwerpgebaren , je moet als profvoetballer natuurlijk wel een beetje ruggengraat kunnen hebben.

brummie06-02-2017 om 09:33

Dan ga jij er dus vanuit dat ze expres een wanvertoning doen begrijp ik...

GerdaS06-02-2017 om 09:30

Hallo.we praten dan wel dat het stadion  leeg is ( wordt) 

Maar ik zie ook dat het bij andere clubs  ook niet vol zit.

Denk als ik naar mijn zelf kijk dat de tijd stipt zaterdag avond kwart voor negen te laat is 

Kom zelf uit Nijmegen en al jaren fan van onze Fals we gaan   naar een weds op zaterdag avond is dat echt geen doen. Veel te laat weer thuis .Is vanuit Nijmegen  2 uur rijden 

DUS DAT DOEN WE NIET MEER temeer als je ziet wat ze tonen op het veld is dat echtbagger.Missen ook kwaliteit  iemand die de lijnen kan uit zetten en passie en strijd  levert.Oke Simon is een goeie  speler maar loopt wat mij betreft  te veel met de bal terwijl een mede speler vrij staat. Dit is zo maar een voor beeld.

Als Mahi en padt en Simon volgend jaar ook weg gaan blijft er niks meer van over ja er zullen ongetwijfeld  andere spelers komen maar ik zie dat niet gebeuren. Hans is uit op geld en mede de prestaties  van nu lopen we ook nog eens veel tv geld mis ( eindstand ) dus met dat geld van Mahi  Padt/ en Simon gaat die denk ik dan het te kort aan vullen. Maar goed ik kan niet in een glazen  bol kijken en hoop dan ook echt dat dat niet gaat gebeuren. HOE ZIEN JULLIE DAN DE TOEKOMST  TEGEMOET?   

Groetjes Gerda uit Nijmegen 

06-02-2017 om 09:58

Heb het hier over na de wedstrijd als ze hun rondje lopen

06-02-2017 om 10:00

Ik lees het even verkeerd, tuurlijk doen ze dit niet express haha dat moest er nog eens bijkomen een wedstrijd met opzet zo spelen.

06-02-2017 om 10:13

Ik waardeer je snelle relativeringsvermogen Brummie, zoals beste (speler) je bakte er echt helemaal niks van en niks lukte vandaag, en het leek ook een of je hard werkte , maar je deed natuurlijk wel je best en daarom krijg je een applaus van mij. Zodat je met dat klein beetje vertrouwen de komende wedstrijd er weer tegenaan kan , of zo van oh ze vonden me toch wel goed spelen vandaag volgens mij.

Dit onderwerp ligt nogal gevoelig bij mij zoals je merkt , ik vind dat je die spelers niet zo moet pamperen die worden al genoeg gepamperd die mogen best weten als ze er ECHT niks van gebakt hebben , en dat weten ze zelf natuurlijk ook wel als het goed is natuurlijk.

En natuurlijk krijgen ze echt wel een applaus als zoals de 1-1 tegen vitesse en de 0-0 tegen hoerenveen als er maar wat beleving op de mat word gelegd,

Cantona06-02-2017 om 10:57

Aplaus moet je verdienen en  met gelijkspel tegen Excelsior verdien je het niet

En ik vrees dat het volgend seizoen nog erger wordt.

Goede spelers gaan weg en je krijgt er weer slechtere voor terug en de selectie word steeds zwakker.

De prijs van de seizoenskaarten zal echter wel weer omhoog gaan.

 

kees06-02-2017 om 12:55

als je naar de fil gaat, en het blijkt tegen te vallen, zeg maar gewoon een rotfilm...dan ga je naar huis zonder wrok en zonder veel vragen te stellen... het geld is uitgegeven, de biooscoop is niet schuld van die vertoning, de recensies waren achteraf gezien ook niet best, maar daar had ik even niet op gelet.

Ga je dan de volgende keer niet naar de film?  Ik denk dat je onbewust wel zoekt naar een film die je kan bekoren...ander thema, andere beleving. 

De column en reacties hierboven hebben dezelfde teneur...dat je een overwinning mag eisen vooraf,  dat de inzet van sommige spelers niet deugt, dat de trainer verkeerd wisselt enz.  maar vooral dat op een of andere manier  de supporters iets missen.

Glorie missen ze...strijden voor de punten en de plaats op de ranglijst.  Spelers zijn in steeds mindere mate vertegenwoordigers van de club.  Alles wat ze via de microfoon meedelen is losgekoppeld van de club... sterker nog ze zijn zo met zichzelf bezig dat ze maar beter niks zeggen over clubliefde en hun rol daarbij.

Natuurlijk willen spelers zich persoonlijk profileren, maar op het moment dat de supporter niet meer het idee heeft dat hij echt verbonden is met de club die een goed voetbal kan spelen en mogelijkheden heeft om van anderen te winnen...ja dan raak je ver van huis.

Thuisgekomen denk ik dan: volgende keer ga ik goed opletten of ik niet weer teleurgesteld wordt als supporter...ga ik de clubleiding en de trainer misschien ook persoonlijk kwalijk nemen dat er niet naar behoren wordt gevoetbald, en ...dat is het ergste... ik kan die slechte film niet meer vergeten...het blijft maar rondgaan in mijn hoofd dat ze op deze manier niet kunnen winnen en dat de spelers het ook wel geloven, zoals het gaat...  

appie happie06-02-2017 om 14:07

Kees toch, je stijgt boven jezelf uit..Zo is het precies.over de garde die in het geld staat,  ik moet altijd aan Memphis denken, zak vol geld ,telefoon e n de rest is bijzaak.het interesseert ze niks of Groningen wel wint,volgend jaar of het jaar erop zijn ze toch weer weg.mentaleteit..Daar moet het van komen..maar ja sla dat er maar eens in.

 

Geldt uiteraard niet voor alle spelers, maar wel voor een groot gedeelte van hun..

brummie06-02-2017 om 15:12

Grappig dat je een film bezoeken in de vergelijking trek. Ben een fervent bioscoopbezoeker en zie ook af en toe een mindere film.

Soms is de film gewoon matig en denk ik op de weg terug, volgende keer beter!

Daarnaast kun je wel naar recensies gaan kijken, maar dat betekend automatisch dat je verwachtingspatroon hierdoor veranderd.

En op de avond zelf, hoe voel je je en sta je open voor een bepaald genre.

 

Net als bij films heb je bij voetbal een bepaald verwachtingspatroon. Als je veel films kijkt, kan het zijn dat je regelmatig (of te weinig) niet meer wordt verrast. Kijk maar als er een vervolg komt op een succesvol 1e deel. Er zijn maar weinig vervolgfilms welke de eerste overtreffen. Vaak zijn de films iets minder, maar de verwachtingspatroon van de kijker is juist hoger.

Denk daarom dat sommige supporters hun verwachtingspatroon moeten bijstellen, de voetbalwereld is veranderd en je kan deze niet meer vergelijken met een paar jaar terug. Na de bekerwinst was het euforie en kon het niet op. Soms kan succes ook

een negatieve weerslag hebben. Succes kan ook verwachtingspatronen wekken. Maar zijn deze reeel?

 

 

kees06-02-2017 om 19:35

Brummie, Ik vind het fijn dat jij (ook) van films houdt.  Het gaat hier om een beleving van 1.45 uur, vaak in gezelschap ook..

De bedoeling van deze analogie was, dat iemand die voor zijn plezier naar een voetbalwedstrijd gaat, en zelfs de club heel precies volgt, en daarom een "supporter" is, dat die zijn verwachtingspatroon niet KAN/wil bijstellen Brummie.. want net als bij een mindere film in de 2e of 3e editie, die zijn inderdaad "uitgemolken" en de mensen weten nu wel wat er in Jaws 3 komt..  een nóg grotere haai die nog meer zwemmende jonge vrouwen aanvalt, etc etc.  Bij voetbal speelt er nog veel meer het sentiment/geschiedenis  van de club. En hierbij komt "alles langs"wat er gebeurt:< blijft Hateboer, of vertrekt ie toch?>  Meteen bij de wedstrijd tegen Excelsior bleek al duidelijk wat de afwezigheid van Hateboer voor een omzettingen heeft gezorgd ( Bacuna was geblesseerd, maar toch weer niet zo erg om in te vallen ...enz)  Zonder aanval op de vleugels is Groningen letterlijk vleugellam.  goed...dat is een zorg voor de trainer.

 

Maar om nou te stellen dat wij  lagere  verwachtingen mogen hebben,  laat die wedstrijd tegen Feyenoord dan maar regelementair aan ons voorbijgaan met een 3-0 nederlaag.  Komt er nog een boete van de KNVB bovenop, maar met sportieve strijd om de overwinning heeft het dan niks meer te maken, bedoel ik maar! 

Er is bij FCGroningen een uitdunning van de selectie aan de gang, vertrekkende spelers die niet of beperkt worden aangevuld, en spelers die wel komen ( in de zomer misschien 1 of 2 ? ) hebben nog niet die kwaliteit dat de supporters meteen op de stoelen gaan staan.  Dat was wel zo in het recente verleden bij FC Groningen:  Tadic, Kostic Chery, Tibbling maar ook Rusnak...zij werden veelvuldig toegejuigd en herinnerd om hun inbreng bij FC G.  Als de club die ambitie van grote spelers te halen loslaat dan moet het op een andere manier ijveren om voldoende geld binnen te krijgen.  maar daar heeft de supporter geen enkele binding mee.  shirtsponsor of zonnepanelen allemaal goed en aardig...met voetbal heeft het niks te maken.  

Het laatste woord is hierover niet gezegd..eerlijk is eerlijk, ze zouden eens wat eerlijker moeten zijn met het uitdragen van het beleid nu....  Straks is voetbal er nog alleen voor de mensen in de kleine  kring binnen en rond  de club, die er veel geld aan verdienen : sponsors, bestuurders, investeerders, zaakwaarnemers, spelers, patatverkopers en beveiligers.    in dit rijtje staat de supporter nu wel erg achteraan.  

en ja... het is niet reëel, maar toch hoop ik dat Groningen van Feyenoord wint...dan is de strijd voor het kampioenschap weer open en dát is nou net de essentie van een competitie.  

brummie06-02-2017 om 15:12

Grappig dat je een film bezoeken in de vergelijking trek. Ben een fervent bioscoopbezoeker en zie ook af en toe een mindere film.

Soms is de film gewoon matig en denk ik op de weg terug, volgende keer beter!

Daarnaast kun je wel naar recensies gaan kijken, maar dat betekend automatisch dat je verwachtingspatroon hierdoor veranderd.

En op de avond zelf, hoe voel je je en sta je open voor een bepaald genre.

 

Net als bij films heb je bij voetbal een bepaald verwachtingspatroon. Als je veel films kijkt, kan het zijn dat je regelmatig (of te weinig) niet meer wordt verrast. Kijk maar als er een vervolg komt op een succesvol 1e deel. Er zijn maar weinig vervolgfilms welke de eerste overtreffen. Vaak zijn de films iets minder, maar de verwachtingspatroon van de kijker is juist hoger.

Denk daarom dat sommige supporters hun verwachtingspatroon moeten bijstellen, de voetbalwereld is veranderd en je kan deze niet meer vergelijken met een paar jaar terug. Na de bekerwinst was het euforie en kon het niet op. Soms kan succes ook

een negatieve weerslag hebben. Succes kan ook verwachtingspatronen wekken. Maar zijn deze reeel?

 

 

brummie06-02-2017 om 15:15

En heb ik een matige film gezien, was het toch eengezellig uitje met mijn vrienden/vrouw. Dat is ook wat waard! Het is altijd leuk om op de tribune dezelfde mensen weer te zien en te spreken over het wel en wee van de FC!

appie happie06-02-2017 om 15:39

Nou Brummie, mijn vrouw en beidde dochters zijn vorig seizoen al afgehaakt. ..Die hadden een vooruitziende ik, ze wilden hun kostbare  vrije tijd niet meer op die manier verdoen.ze zijn voledig  afgekickt en komen ook zomaar niet terug..vandaar dat ik meestal alleen ga,;heeft ook zijn voordelen hoor...De tijden  voor het krijgen van oscars in Groningen is wel voorbij om in filmtermen te blijven.

brummie06-02-2017 om 16:03

Jammer om te horen dat de rest vd familie is afgekickt. Misschien als er volgend jaar betere acteurs gecontracteerd worden en de regisseur de boel goed op de set neerzet en weet te inspireren er weer betere tijden komen. 

Misschien in de pauze in het stadion ook gelijk maar popcorn aanbieden 

Rob197006-02-2017 om 16:04

Over het spelen op andere dagen, van de klassieke top 3 is er geen ploeg die op vrijdag hoeft te voetballen. Dat mag misschien met Europees voetbal te maken hebben, maar dan hadden ze afgelopen speelrondes toch ook wel een wedstrijd op vrijdag kunnen spelen. Groningen komt er gelukkig af met 1 keer thuis en 1 keer uit. Maar zeker 11 clubs spelen meer dan 1 wedstrijd, waarvan zelfs clubs 3 keer. Als club kun je er niet zoveel aandoen, maar verdeel het dan ook evenredig. Ik weet ook wel dat het te maken heeft bij de top 3 met risicowedstrijden, maar mochten de topclubs doorkomen in de beker, worden de wedstrijden ook op onmogelijke tijden gespeeld.

De commercie heeft iets teveel doorgeslagen, omdat we te afhankelijk zijn van de tv gelden. Ik kan het mij dan wel goed voorstellen, dat daardoor er meer lege stoeltjes zichtbaar zijn in de stadions. (Helaas is dat niet de reden dat de groene stoeltjes leeg zijn).

kees07-02-2017 om 12:28

niet de ENIGE reden... 

Als het geld niet uit lucratuieve transfers komt, m,aar vooral uit FOX tv geld, dan heet de club ( alle clubs ) natuurlijk minder te zeggen, maar het feit dat de top 3 ( altijd dezelfde clubs immers !) hier het meeste inkomsten ( 2x zoveel als FC Groningen ) uit halen, en voor uitverkochte stadions spelen, dat geeft aan dat je niet kan verzaken om als club goede, en dus durdere,  spelers te halen.  en niet "één lucky shot" in de paar jaar.

Het is een fabeltje dat de club zich neer zou nmoeten leggen bij eenn status van een provincieclubje die in de veilige middenmoot spelend, de begroting keurig rondkrijgt.  Dat is gewoon te weinig ambitie. 

Ik ben ervan overtuigd dat de club FC Groningen zover is gekomen voor wat het nu is, DANKZIJ ambities om hoger te spelen, en niet met dat rare gecalculeer om "niet verliezen, kansjes benutten, en zich aanpassen aan het spel van de tegenstander"

Was Renze de Vries hier nog maar... hij rust in vrede !   

brummie06-02-2017 om 16:12

Denk dat live uitzendingen Fox zeker debet zijn aan meer lege stoeltjes. Zeker op de zaterdag 20.45 tijd. Weet van supporters om mij heen op tribune dat het te laat is voor meenemen kids of dat ze het te koud vonden, en lekker voor de buis gingen zitten bij de kachel. 

Gert06-02-2017 om 17:19

heel nobel en met een groen wit hart geschreven, maar mij zien ze niet weer terug volgend jaar.

ben 30 jaar bij de club maar dit jaar word het laatste stukje plezier wat ik beleefde kapot gemaakt door defensief voetbal met een defensief denkende trainer die met zijn laatste wissel zaterdagavond een duidelijk signaal afgaf hoe hij het liefst speelt . en de selectie word jaarlijks zwakker.

wel ik wil daar geen toeschouwer meer van zijn. 

M0i06-02-2017 om 22:17

Fijn Gert om te horen dat er meer zo over denken. Bij de fotoserie FC-Excelsior heeft KWibus heel goed verwoord wat er ook in mij omgaat. Helaas MOET je van een aantal forumleden onvoorwaardelijke clubliefde tonen, anders ben je geen ECHTE supporter. Sorry, maar dit hele seizoen is het thuis in de Euroborg redelijk tot zwak voetbal. Ik moet terug naar H'veen thuis in 2015-2016 voor een goede pot voetbal. Helaas voor de club zijn ook mijn 2 stoeltjes volgend seizoen beschikbaar. Kijk wel Fox, dat kan ik uitzetten als ik er zat van ben.

Hgz06-02-2017 om 18:23

Nijland doe hier wat aan!!!!

Woltjer06-02-2017 om 19:29

Heb 1 keer het elftal weggehoond en dat was thuis tegen Haarlem, je kreeg toen een gratis ticket ter compensatie voor het slechte resultaat tegen Ikast in de Europacup. Tegen Haarlem FC stond toen met 0-3 achter in de rust.  Werdt het elftal helemaal uitgefloten,de z-Side probeerde zelfs verhaal te halen in de kleedkamer. Had ik zelden  gezien bij de FC. 

Nu is het doodnormaal dat je bij elke tegenslag uitfluit. Niet mijn stijl maar het is de stijl van tegenwoordig.

 

06-02-2017 om 20:44

Ik zal altijd blijven komen in goeie tijden en in slechte tijden. De Fc Groningen supporters zijn natuurlijk wel erg kritisch geworden de afgelopen jaren na het tijdperk Jans met goeie spelers 2maal europees , en 2 maal europees voetbal onder Vd Looi en de beker.

Wat ik erg jammer vind dat steeds meer supporters afhaken en zich niet meer kunnen identificeren met de club , het wat ik goed kan begrijpen. Want ik vind dat de commercie binnen de club erg doorslaat en de echte supporter op de achtergrond komt te staan , ik snap wel dat dit nodig is om bij te blijven maar blijf ook denken aan de echte supporters.

Ook de 2 laatste defensieve trainers werken natuurlijk niet mee , ze zijn zelf ook verdediger geweest in hun voetballoopbaan dit zie je ook terug in de speelstijl. Een strakke organisatie en vanuit daar gaan bouwen , maar dit valt tot nu toe nog niet mee ook al vind ik de 9e plek het hoogst haalbare momenteel met misschien heel wat geluk de play offs. Je wilt wat als supporter mooi attractief voetbal met liefst keihard werken maar als dit er niet inzit vind ik dit persoonlijk niet een reden om thuis te blijven.

Wat ik nog steeds niet begrijp Brummie waarom je een applaus geeft na een wanvertoning? Ja dat ze het niet met opzet doen? En je ze geen steuntje in hun rug geeft? Iedereen mag natuurlijk doen wat hij zelf wilt , maar ik begrijp er geen kloten van.

herman196006-02-2017 om 22:05

zoals ik hier al veel las dat het zaterdagavond weer een flop was van onze FC, ja ik was er ook bij en heb me ook er geergerd aan het spel van onze club. Maar om nou te zeggen kap er mee, nee Want we hebben toch ook mooie periodes meegemaakt (denk aan Rotterdam)

Maar wat me tegen zit dat de heer Nijland verkondigd dat we met dit elftal de nacomepitie moeten halen, nou meneer Nijland zolang de club speler weg doet voor een ap en kras en er niets weer voorop haalt zullen jongens die nu bij de FC spelen het jammer genoeg niet halen. we hebben niet een speler die de FC kan aansturen.Der is geen echte "kom op mentalitiet" ja in uitwedstrijden dus wel want dan speelt de thuis ploeg op de aanval,maar thuis is er niet veel voor ons als supporter te halen.

Dan nog even dit,als we het nieuwe seizoen in gaanhou ik mijn (zwak) hart vast want ik krijg het idee dat er weer 3  spelers zullen weg gaan ( Mahi;Tibbeling:Padt;) En dan vraag ik me af hoe jullie dit gaan oplossen. Als jullie zo op het geld blijven broeden. Waar is het scouten trouwens waar de FC eerder zo om werd geroemd.

Help de supporters terug te winnen FC Bustuur anders zitten we straks met 5000 T/M 10.000 man in een lege "Groene hel"

M0i06-02-2017 om 22:08

Heeft ook wel voordelen Herman, dan kun je de tweede helft ook weer aan de aanvalskant gaan zitten. Plek zat. Tenminste, wanneer ze van de trainer over de middenlijn mogen opstomen .

jd07-02-2017 om 12:30

Met dit beleid, en een topsport centrum waar al het geld naar toe gaat + een scouting die er niets van bakt worden het alleen de duiven op het dak die zitten te kijken. Recap 5000 t/m 10000 halen ze niet eens. 

brummie06-02-2017 om 22:08

Heb zaterdagavond mijn handen echt niet stuk geklapt. Als spelers de supporters bedanken klap ik gewoon terug en visa versa. Heb sinds mijn seizoenkaart in 1989 nooit meegedaan met boegeroep of andere negatieve uitingen.

Kan niet zeggen dat er zaterdag geen inzet óf onwil was. Ook al was er maar 1 speler die wel zijn niveau haalde ,  dan klap je daar toch voor? Stel je haalt een  overwinning thuis maar 2 spelers spelen dramatisch. Dan klap je toch ook gewoon voor alle spelers lijkt me.

Kan die wedstrijd tegen Haarlem ook nog goed herinneren. Bij 0-3 gingen zelfs wat supporters Haarlem scanderen. Zou ik inderdaad nóóit doen!

 

kees07-02-2017 om 11:11

 

@ Brummie

VANDAAG (woensdag)  OP RTVNOORD EEN GROOT INTERVIEUW MET NIJLAND EN VEEL BEKENDE GRONINGER VOETBALKENNERS DIE FORSE KRITIEK LEVEREN OP HET BELEID...EN (TOEVALLIG OF NIET)   PRECIES HETZEZELFDE ZEGGEN ALS HIER OP  BM..  "sinds Maaskant periode is het alleen maar bergafwaards gegaan" . 

De vraag aan Nijland stellen is hetzelfde als de slager zijn eigen vlees laten keuren... Nijland: "ik zou haast zeggen: hoe krijg je het bijelkaar !" en verder:

"ik wil de scouting en de TS hier niet verantwoordelijk voor stellen- ik ben als algemeen directeur hier medeverantwoordelijjk voor"....

Has Nijland:  "ER KOMT WEER EEN PERIODE DAT WE THJUIS ONVERSLAANBAAR ZIJN....DAT ER GEEN NIEJUWE SPELERS MEER BIJ KOMEN.... ABSOLUUT NIET....HET BEGINT EN EINDIGT ALTIJD MET VOETBAL"

Nijland noemt geen man en paard...  in dit interviewmaar zegt (opnieuw) dat deze selectie veel beter kan 

Ik verwacht hier op BM nog wel een  een seirieuze discussie !! over de sterkte van de selectie en wat er geboden wordt in thuiswedstrijden.  

 

 

   

07-02-2017 om 11:41

Ja Kees, jij noemt nu een paar antwoorden van Nijland, tijdens dat interview, maar eigenlijk op de keper beschouwd had hij niets anders dan GEBAKKEN LUCHT te koop. De verslaggever zat hem behoorlijk op de huid maar Hansie had weinig in te brengen. Het enigste wat hij zei waren zijn standaard woorden "Wees er maar gerust op" en  "Ik weet het zeker", nou ik weet zeker ,als dit zo doorgaat de club naar de bliksem gaat met Hans en z'n hele staf en scouting erbij.

kees07-02-2017 om 11:55

Rob Roy:

vragen genoeg, lijkt mij, maar antwoorden? nee...  en de ambitie om PO's te spelen/en ook nog eens te winnen...die kun je wel hebben (zegt Nijland), maar de benodigde punten en overwinningen kunnen bij FC Groningen nu alleen nog worden gehaald met de bekende geparkeerde bus...echt te weinig kwaliteit in het hele team ..en vooral van de individuele spelers die het niet waarmaken.

Morrende supporters...tis me wat

ik ga nu wat nuttigs doen - maar dit heeft nog wel een staartje, denk ik zo...  Het komt toch altijd neer op "wie is hier de baas?"

Hgz07-02-2017 om 12:16

Mooi item van RTVnoord en ook hoognodig! Alleen wat doet Nijland, die zit wat te grijnzen en nee te schudden op het commentaar. Wij zien het allemaal verkeerd. De scouting heeft gefaald , maar meneer Nijland ziet het weer anders. Hij kan wel spelers noemen die het wel goed doen. Tuurlijk ik ook wel maar ik kan ook een hele waslijst noemen met spelers die het niet hebben gered. HET ZIJN ER VEEL TE VEEL DE LAATSTE JAREN. Man man zie het nou een keer in dat jullie fouten hebben gemaakt en dat de selectie te weinig kwaliteit heeft, iedereen ziet dat , maar blijft niet ontkennen en geef toe. Leg uit waar dat geld van die bonustransfers, transfergelden, geld van essent,naamwijziging stadion, geld dat je kreeg van Twente, tv geld aan is uitgegegeven. Niet aan versterkingen in ieder geval. En draai er niet alleen maar omheen. Die wedstrijd tegen Excelsior was geen incident. De spelers en staf doen hun best maar het is gewoon middelmaat. Luister naar de supporters!!! en kom met duidelijke antwoorden, niet omheen draaien! Je kunt wel van alles willen maar je hebt gewoon niet de juiste mensen. Klip en klaar. Compliment voor de presentator, gezegd waar het op staat!

Hgz07-02-2017 om 12:27

Al jaren wordt er geklaagt op het team, op de leiding. Dan winnen ze weer een wedstrijd en is het weer even stil maar nu moet het een keer de druppel zijn die de emmer doet overlopen. De meesten zijn het of worden het langzamerhand zat.

kees07-02-2017 om 12:31

er was een tijd dat men openlijk nadacht om in een nieuw en groter stadion te spelen.  Daar is nu weinig reden toe.  Maar om dat nou te wijten aan het veranderde voetbal...nee dus!

Gertjan07-02-2017 om 12:54

Ook ik keek met verbazing naar Hans bij RTV Noorsd gisteren. En dat Hans zijn wijze hoofd schudt op bepaalde opmerkingen vond ik niet echt passend. Een echt antwoord heb ik gisteravond niet gekregen en Hans praat er gewoon omheen. De RTV Noord presentator deed het prima. 

De scouting, en dus de club, heeft gewoon te veel miskleunen gehad de laatste jaren. Misschien willen er wel geen betere voetballers naar onze club.  Wel opvallend dat andere clubs blijkbaar daar meer zicht op hebben.

Waarom huren wij dan niet een speler, de topclubs in Europa hebben er genoeg, huren zal wel geen beleid zijn maar zo is het ook niks, publiek loopt aan alle kanten weg en 20.45 uur is een belachelijk tijd. Waarom moeten de vooral kleine clubs zich schikken aan de top 3 met hun geweldige Europese prestaties. 

De zgn. kleine clubs moeten eens bijelkaar komen en een vuist maken tegen die KNVB en dat FOX Sport, de verdeling van de TV gelden deugt ook voor geen meter, dat moet gewoon eerlijker worden verdeeld tussen alle clubs en niet alleen gerelateerd aan de stand van de ranglijst.

En dan die play-offs, wil je dat überhaubt wel, veel te vroeg aan het seizoen beginnen, iedereen nog op vacantie.

Maar we blijven natuurlijk komen, vind het altijd best gezellig met geouwehoer en vooral schelden en dat allemaal met een pot bier in de hand.   

kees07-02-2017 om 13:07

die supporters zoals jij,  zijn er ook...vermaak dus...maar er zijn er ook die zich nu echte zorgen maken dat FC Groningen  een grijze muis is geworden, dat we zichtbvaar achterop lopen in vergelijking met bijv SC Heerenveen, FC Utrecht, FC Twente  ..enz hoe kan dat toch?  Die clubs hebben/hadden  toch ook al jaren (!) echt serieuze problemen met het geld, maar daar spelen ze wel om hogerop te komen... 

Gertjan07-02-2017 om 13:20

Kees, ik lig regelmatig wakker van de FC en afgelopen zaterdag met een enorme kater, en niet van het bier, naar huis.

Ook ik maak me langzamerhand vreselijk zorgen dat mijn club elk jaar verder afzakt en ik gaf ook aan dat andere clubs, zoals door jouw genoemd, blijkbaar een betere scouting hebben ondanks dat " er geen geld voor is "   

Mijn laatste opmerking was gewoon even een positief iets om niet één grote klaagzang te hebben.

 

07-02-2017 om 13:46

Nijland en Jeltema willen het niet zien .

Ze denken en houden nog steeds vol dat dit een geweldig elftal is .

En het wordt elk jaar minder .

Hij zit wel te zeuren die Nijland lege plekken en we moeten boven Heerenveen ,Utrecht,Vitesse ,Twente en Az blijven andes krijgen we steeds minder tv inkomsten.

Nou Nijland als jullie niet anders willen en jullie gaan maar aanmodderen zo als jullie de laatste 4 jaar nu doen wordt het echt niet beter

Roelofsky07-02-2017 om 17:31

Had Faber hoog zitten als trainer maar begrijp niet waarom ze deze man gehaald hebben. Counter voetbal en Fc Groningen past niet bij elkaar wij willen aanvallend voetbal uit en vooral thuis (vol stadion). Sinds onze vriend Veldmate weg is valt de scouting compleet door de mand deze mensen moeten dus weg inclusief Jeltema. Zo simpel is het. Het zijn natuurlijk harde maatregelen maar er moet wat gebeuren zo kan het echt niet langer. Nijland doe wat en zit niet je kop te schudden bij kritiek want er moeten Koppen rollen actie.

appie happie08-02-2017 om 09:23

Nijland schudt met zijn kop,omdat hij het ook even niet weet..

 

En nogmaals kritiek op de trainer helpt niet hoor,hij heeft de spelers tot zijn beschikking en daat moet hij het dan maar mee doen.

 

Halen we een punt in de kuip of meer dan ontpolft deze site weer als nooi te voor..dus maak je niet druk..ik doe het ook niet meer..berust er in..en het komt vanzelf weer goed.

 

appie happie08-02-2017 om 10:38

En zet Maduro er weer is,stabile factor..

08-02-2017 om 14:34

5-0 kom op zeg wat denken jullie dat de Fc tegen dit Feyenoord gaat winnen echt niet .

Ik hoop dat Groningen verliest is beter ik heb namelijk geen zin dat die rare gasten in Amsterdam kampioen worden.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!